本页主题: 難盜走嘅QQ密碼! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

spica
Os quiero para siempre.
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3191]

難盜走嘅QQ密碼!

第一招: 英文字母O,o同阿拉伯數字0混合使用. 可以令大部分盜QQ嘅軟體失效, 本人已經測試過. 從郵箱打開嘅0同O係睇唔出嚟嘅. 但係如果右鍵查看原文件, 重係可以分辨到. Tz3 L#0:j  
    第二招: 空格和*鍵嘅混合使用. 有好多ID同密碼係可以用哩2個鍵嘅. 空格響windows同DOS下面一般亦就係*號或空格. T;qP"KWZ  
    第三招: 複製密碼兼加漢字輸入. 可以把漢字輸入響第二度, 然後用ctrl+c複製. 切記唔好用滑鼠複製. 因爲咁就可以畀一部分盜號軟體顯示成V. 好多盜號軟體有滑鼠記錄嘅. 亦可以用剪切ctrl+x. 我推薦大家用後者. t7tX<|aN  
    重有一招: 就係大寫鍵Caps lock同shift同時使用, 可以轉換大小寫. 等大變小, 小變大. 咁樣就可以充分發揮字母O嘅巨大威力. o響小寫狀態下加shift表面上好似等於大寫O, 但其實係唔同嘅, 大家可以試下. 哩招可以迷惑99%嘅盜號程式. `z%f@/:fG  
    以上幾招可以結合一齊用. 唔剩係適合於密碼, 重適合於帳號ID. 其實重有幾個例如L嘅小寫"l"同SHIFT+ i同大寫I, 亦算係個無敵組合. 重可以結合唔同嘅輸入法, 選擇字母搭配. .'JO7of  
    最後, 咁樣嘅密碼, 有時我哋自己都好難分辨, 所以爲咗方便輸入, 我哋可以提前揀個組合完美搭配, 備份到網盤, U盤或記事簿.
歡迎光臨我的店鋪: http://shop57054641.taobao.com/
顶端 Posted: 2007-06-22 23:39 | [楼 主]
良民9527
你不会孤单上路~
级别: 普通人

多谢发贴的人[203]

感你恶落~ cePe0\\  
密碼整个封条去又得
长江后浪推前浪,一代更比一代狼
顶端 Posted: 2007-06-22 23:53 | 1 楼
Mc.大醜醜
寂寞空虛。
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

.......甘你自己点打开呢?? 搞一日都未开个Q...除非自动登陆喇~

.....................
顶端 Posted: 2007-07-16 17:47 | 2 楼
颠佬
级别: *

多谢发贴的人[]

我Q密码复杂:%……·%…………—#%……%¥—¥—¥……—……#¥%¥……¥#…… XN^l*Q?3n  
$ucDz f=o  
够晒复杂化~无人能破~而且我Q有病毒~哈哈~
顶端 Posted: 2007-07-17 19:01 | Unknown 3 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 我个性我空间[OicQ]