cruelbaby
孤独冰山
级别: 高人

多谢发贴的人[275]

学会放低

可能因为我係双子座的关系,我已经放低佢,放低一个我最爱的男人。我以为好难,因为之前我地都话过分手但都冇分得成。今次我明白到唔可以再去勉强。 63QSYn,t  
一直以来佢係最了解同最明白我的人,渐渐地我先发觉原来呢个世界冇呢一样嘢。 Llf>C,)  
双子座有一个特性就係可以喺一秒钟内钟意你,但亦可以因为一个理由而放弃你。 ?K7m:Dx  
我就係呢种人。我钟意佢係因为佢对我好好。每次我唔开心,我喊,佢都会好耐性佄安慰我。但亦因为佢成日挂住食烟唔愿意放弃,我只有学识放低佢。 0\AYUa?RM  
我冇再喊,学会向前看。希望我可以揾到个真心爱我的人
顶端 Posted: 2009-04-29 18:34 | [楼 主]
hinotori
招财喵喵
级别: 圣人

多谢发贴的人[732]

不懂得爱情的人唔好讲咩叫爱喵~~~ J+rCxn?;g  
见到觉得好核特啊喵~~~~ HhO".GA  
可以为一两件事放弃叫咩爱情啊喵~~~你懂得几多爱情啊喵~~ J>fQNW!{  
放低你只系逃避姐喵~~~~ 玩到唔觉得好玩啦你想走搵其人人再玩姐喵~~~ *8~86u GU  
LZ你根本没爱上过任何人喵~~~你爱上噶系爱情喵~~ (c0A.L)  
连去爱人同睇量人你都做唔到啊喵~~~你要的不就只系人对你重视的感觉吗喵??? %X#zj"  
得闲睇睇圣经啦喵~~~~学下做人学下咩叫爱啦喵~~~ zJe#m|Z  
我觉得LZ系个自我中心表现自己高傲又怕被忽视姐喵~~~~ R$;n)_H  
你知道咩系爱你就会后悔今日发哩张贴噶啦喵~~
谁能阻止得了少年武士赴死
顶端 Posted: 2009-04-29 21:54 | 1 楼
nike024105
嘾定~有得剩!
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[2069]

星座可以解释到架~~~ ECv)v  
f~ }H  
时间可以冲淡一切~~伤心难过总会过去~! ySI~{YVM  
9 \^|6k,  
开心快乐等紧你!
开心浏览,认真回贴,和谐全赖你地嘅支持
顶端 Posted: 2009-04-30 01:09 | 2 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

冇嘜野需要放低...人月大諗嘅野就會唔同
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2009-04-30 04:17 | 3 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第1楼hinotori2009-04-29 01:54 PM发表的: 29reG,>  
不懂得爱情的人唔好讲咩叫爱喵~~~ 7#wn<HDY%  
见到觉得好核特啊喵~~~~ r7Ya\0gU  
可以为一两件事放弃叫咩爱情啊喵~~~你懂得几多爱情啊喵~~ ^Idle*+  
放低你只系逃避姐喵~~~~ 玩到唔觉得好玩啦你想走搵其人人再玩姐喵~~~ `c'W-O/  
LZ你根本没爱上过任何人喵~~~你爱上噶系爱情喵~~ Yq/.-4 y  
.......
UUMtyf  
我为佢付出的并唔可以用三言两语可以解释到。我之所以话学会放低佢,只不过係我自己好努力佄话畀我自己听佢所有的缺点。我知道呢种係逃避,但我唔想去看清我心里面的嘢。我唔会后悔,‘因为呢个世界上係冇后悔药食。做佐就只可以向前看’。呢句说话係佢教我的。 ^ :F.  
你讲得啱,好听啲我就係自我中心重的人,唔好听我就係一个只眼生喺额头的人。但我对佢好专一亦好好。我问你一句啊,如果你心爱的人有问题,想问你借3万人民币,你会一口应承吗?佢只係你的情侣,未必会还畀你。你会放心去借畀佢吗?我就放心借钱畀佢去渡过难关而且佢係喺南美洲 @u1zB:  
佢话要买银包,我买佐个成2500人民币的名牌银包畀佢做圣诞礼物。佢唔开心,我打电话畀佢。佢好少打电话畀我,因为佢冇钱。我仲有乜做得唔好阿??就连佢少打电话翻屋企,我都帮佢打电话,我每个星期都打电话安慰佢屋企人,话畀佢屋企人知佢的近况。 CpJ0m-7aIH  
你有冇佄对过你女朋友阿?  
顶端 Posted: 2009-04-30 17:20 | 4 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第2楼nike0241052009-04-29 05:09 PM发表的: TXZv2P9  
星座可以解释到架~~~ mLL340c#\  
kkK kf '  
时间可以冲淡一切~~伤心难过总会过去~! [{X^c.8G)  
?:Bv iF);/  
开心快乐等紧你!
@'=Uq  
多谢你。承你贵言阿
顶端 Posted: 2009-04-30 17:22 | 5 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第3楼gy77gy772009-04-29 08:17 PM发表的: i>_u _)-  
冇嘜野需要放低...人月大諗嘅野就會唔同
5 Qoew9rA  
你个图像好似你,一样係和尚一个阿
顶端 Posted: 2009-04-30 17:25 | 6 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第1楼hinotori2009-04-29 01:54 PM发表的: I=;+n-  
不懂得爱情的人唔好讲咩叫爱喵~~~ wKH ::!  
见到觉得好核特啊喵~~~~ fo4.JyBk  
可以为一两件事放弃叫咩爱情啊喵~~~你懂得几多爱情啊喵~~ mYc.x  
放低你只系逃避姐喵~~~~ 玩到唔觉得好玩啦你想走搵其人人再玩姐喵~~~ 1jX3ey~  
LZ你根本没爱上过任何人喵~~~你爱上噶系爱情喵~~ eh[_~ >w  
.......
we#wH-  
D3c2^r $Z  
我比任何一个更懂得去爱一个人。佢所有唔好的嘢我全部接受晒,我父母一直反对我同佢的来往。5 年啦,我一直都坚持住。但我唔可以再佄落去阿。我对烟敏感。因为我老豆同阿公都係食烟,我吸得多二手烟,医生叫我再佄的话,我的肺会出事。我唔想因为爱而牺牲我自己条命啊。我同佢讲佐,但既然佢唔愿意去戒,你教我应该点做啦?飞翻去揾一个游手好闲的人做我老公?你佄识得爱,你係我,你会点做啦?
顶端 Posted: 2009-04-30 19:10 | 7 楼
hinotori
招财喵喵
级别: 圣人

多谢发贴的人[732]

Quote:
引用第4楼cruelbaby2009-04-30 09:20发表的: [j4v]PE  
!K? qgM  
我为佢付出的并唔可以用三言两语可以解释到。我之所以话学会放低佢,只不过係我自己好努力佄话畀我自己听佢所有的缺点。我知道呢种係逃避,但我唔想去看清我心里面的嘢。我唔会后悔,‘因为呢个世界上係冇后悔药食。做佐就只可以向前看’。呢句说话係佢教我的。 k0Ek:MjJr  
你讲得啱,好听啲我就係自我中心重的人,唔好听我就係一个只眼生喺额头的人。但我对佢好专一亦好好。我问你一句啊,如果你心爱的人有问题,想问你借3万人民币,你会一口应承吗?佢只係你的情侣,未必会还畀你。你会放心去借畀佢吗?我就放心借钱畀佢去渡过难关而且佢係喺南美洲 @t1V o}c  
佢话要买银包,我买佐个成2500人民币的名牌银包畀佢做圣诞礼物。佢唔开心,我打电话畀佢。佢好少打电话畀我,因为佢冇钱。我仲有乜做得唔好阿??就连佢少打电话翻屋企,我都帮佢打电话,我每个星期都打电话安慰佢屋企人,话畀佢屋企人知佢的近况。 v_<2H' *Q  
你有冇佄对过你女朋友阿?  
,^8MB.  
小问题啦喵~~我有3万未比晒佢咯喵~~ na^sBq?\  
钱系咩啊喵???佢要我全部身家都OK噶喵~~ 0hZ1rqq8C  
付出左就唔会霖回报噶啦喵~~~爱就系无偿咁付出噶啦喵~~ _p?s9&  
你啊妈啊爸爱你养到你咁大啊有没叫过你比翻养育费佢喵??? FecktD=  
都话你唔知道咩叫爱噶啦喵~~~ W9oAjO NE  
得闲入下教堂听下耶稣啦喵~~ C>Is1i^9  
付出喵??其实没分付出唔付出噶喵~~~ MCh#="L2  
就系未爱的人做左野个心就会开心喵~~就算系自己会痛都开心咁先叫爱啊喵~~ HMY@F_qY`u  
俩母子剩下一个面包而母亲另可饿死都比面包个仔食果D先叫爱啊喵~~~ :D7|%KK  
唔系觉得佢系你身边或者佢同你咩关系你一定要去关心佢要理佢果D叫爱啊喵~~ [ $fJRR  
爱佢系无意识地未所爱的人所做的事啊喵~~~~ V\K<$?oUb  
你懂得几多爱情啊喵~~~ \C 5%\4  
人类啊喵~~~无聊又唔知的动物啊喵~~
谁能阻止得了少年武士赴死
顶端 Posted: 2009-05-03 03:54 | 8 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

爱情?每个人既定义都唔同既 zhB">j8j  
D=RU`?L  
冇必要系度争罗
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2009-05-03 09:00 | 9 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第8楼hinotori2009-05-02 07:54 PM发表的: wb"RB A9  
V:bV ?lt  
小问题啦喵~~我有3万未比晒佢咯喵~~ p SN~DvR  
钱系咩啊喵???佢要我全部身家都OK噶喵~~ pw'wWZE'  
付出左就唔会霖回报噶啦喵~~~爱就系无偿咁付出噶啦喵~~ Ul Mi.;/^  
你啊妈啊爸爱你养到你咁大啊有没叫过你比翻养育费佢喵??? |sgXh9%x<  
.......
UEzi*"-v2  
K'6[J"dB  
当事情发生你身上你就唔会佄讲啦。而且你话痛先开心,我就觉得你有些少问题佄拉,点会痛先开心呢?唔係应该佢开心,你就会跟住开心乜?而且佢有困难,我帮佢,唔通呢啲 唔叫 做 爱乜?爱係付出,而且係冇回报的付出,佄呢个世界上相信冇人会佄大方拉 >qT' z$  
'~-IV0v9  
佄你所谓的老婆喺英国有另外一个人,佄你依然会付出了哦?你又唔係会放弃。既然係佄,佄就代表你都想要回报拉。 h[XGC =%  
或者佄讲啊,如果你老婆唔翻来你身边,佢係英国,你又过唔到去。你会同佢一齐吗? j nwQV  
如果你话你会的话,我会同你道歉,唔係的话,你就要收翻你所讲的嘢而且同我道歉
顶端 Posted: 2009-05-03 17:46 | 10 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第9楼点虫虫2009-05-03 01:00 AM发表的: {sS_|sX  
爱情?每个人既定义都唔同既 xDrV5bg  
Go+[uY^  
冇必要系度争罗
`n-vjjG%#  
?9U:g(v  
我想知道下佢口中的圣经的爱。圣经我就读过好多次拉。不过佢话果种只有付出冇回报的爱,我就喺圣经度揾唔到,而且我相信呢个世界冇人会好似佢讲得佄大方咯 ^GXEJU 7U  
而且我本人都觉得佢自身都唔係佄大方
顶端 Posted: 2009-05-03 17:53 | 11 楼
nike024105
嘾定~有得剩!

多谢发贴的人[2069]

剧情越演越烈!我就吾识咩爱,我只系简单知道令爱葛人开心就会开心过距几倍,咩情况下爱葛人都系第一位,其实呢个好难做到葛,每个人都有私心,但我觉得爱一个人就要系甘,要认真对待感情!
开心浏览,认真回贴,和谐全赖你地嘅支持
顶端 Posted: 2009-05-04 11:44 | 12 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第12楼nike0241052009-05-04 03:44 AM发表的: G\mKCaI8  
剧情越演越烈!我就吾识咩爱,我只系简单知道令爱葛人开心就会开心过距几倍,咩情况下爱葛人都系第一位,其实呢个好难做到葛,每个人都有私心,但我觉得爱一个人就要系甘,要认真对待感情!
S:s 3EM  
i]M"Cu*  
多谢你啊lucky仔,我赞同你的讲法
顶端 Posted: 2009-05-04 18:35 | 13 楼
龍④爺
四爷
级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

当你爱一个人..就会不顾一切甘为她... Zi3T~:0p:  
当你动摇了.晤再爱她了...也会不顾她的一切事情.
顶端 Posted: 2009-05-05 05:14 | 14 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第14楼龙四2009-05-04 09:14 PM发表的: Xvq^1Y?  
当你爱一个人..就会不顾一切甘为她... 6ZTaQPtm  
当你动摇了.晤再爱她了...也会不顾她的一切事情.
. o"<N  
p70,\&@3  
唔知点解,就算係朋友,我都会问候下佢
顶端 Posted: 2009-05-05 17:54 | 15 楼
3e3e
级别: 新人

多谢发贴的人[60]

其实爱一个人需要勇气,但放手需要更大勇气。试问边个唔系年少轻狂呢?试过米算咯。
顶端 Posted: 2009-05-21 17:09 | 16 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第16楼3e3e2009-05-21 09:09 AM发表的: /%5_~Jkr,  
其实爱一个人需要勇气,但放手需要更大勇气。试问边个唔系年少轻狂呢?试过米算咯。
</|)"OD9  
yAAG2c4(  
可能係阿,但可惜我太心软,佢一出声,我就听晒佢话。可能我真係需要更大的勇气阿
顶端 Posted: 2009-05-21 17:30 | 17 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

女人了喔,个个都有返甘上下——犯贱啊 (1rJFl!  
其实应该话男女都系罗
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2009-05-21 17:54 | 18 楼
cruelbaby
孤独冰山

多谢发贴的人[275]

Quote:
引用第18楼芝麻糊2009-05-21 09:54 AM发表的: JOJh,8C) 6  
女人了喔,个个都有返甘上下——犯贱啊 >~h>#{&  
其实应该话男女都系罗
4pLQ"&>}80  
aF,j J}On  
可能每个人都係佄阿,都係钟意做傻事阿
顶端 Posted: 2009-05-21 20:17 | 19 楼
Mc.大醜醜
寂寞空虛。
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

Quote:
引用第18楼芝麻糊2009-05-21 09:54发表的: d|>9rX+f  
女人了喔,个个都有返甘上下——犯贱啊 6].yRNy"  
其实应该话男女都系罗
8o!  
)WaX2uDA?  
''$` ;?t>  
一上一下?

.....................
顶端 Posted: 2009-05-25 00:43 | 20 楼
龍④爺
四爷
级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

Quote:
引用第15楼cruelbaby2009-05-05 09:54发表的: hp?ad  
3{.9O$  
#cw! &  
唔知点解,就算係朋友,我都会问候下佢
WpZy](,  
/uy&2l  
我见到啊猪啊猫啊狗都会问候啦.. DH}s1mNMP  
1h#w"4  
打下招呼是好平常既事.......
顶端 Posted: 2009-05-25 07:38 | 21 楼
conshor
级别: 新人

多谢发贴的人[21]

分手以後,我已經3年無拍拖啦
顶端 Posted: 2009-05-25 11:34 | 22 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式

Total 0.023933(s) query 6, Time now is:06-01 14:34, Gzip enabled 粤ICP备06028238号