本页主题: 本人亲自用 松下P906i同埋夏普SH1810c 进行影相比较,想睇效果入嚟... 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

青木真也
级别: 新人

多谢发贴的人[9]

本人亲自用 松下P906i同埋夏普SH1810c 进行影相比较,想睇效果入嚟...

由于本人想证实一下,到底係边部机嘅影相效果会比较好d,所以特登用啱啱新买返嚟嘅夏普SH1810c,同之前一路用开嘅松下P906i进行一个比较... *wP8)yv7  
  点知,连我自己都唔敢相信,结果竟然係松下P906i嘅510W像素CMOS镜头居然劲过夏普SH1810c嘅800W像素CCD镜头... 57IrD*{  
  我超无奈,本身係唸住买返部比之前用开嗰部松下P906i影相效果会好d嘅新机用,点知,部夏普SH1810c嘅影相效果居然令我大失所望... 0t5>'GYX  
  *我想问吓,有边位达人知道究竟点解麼?可唔可以解释吓俾我听?因为据本人了解所知CCD镜头影出来嘅效果实会比CMOS镜头影出来嘅相清同埋唔失真吖嘛,但係,经我自己一试,居然会係咁样嘅结果...THX lar!本人仲系度无奈中...* 8,YF>O&  
Y\BB;"x1  
y#HD1SZ  
下图为松下P906i手机所影... !^!<Xz ;  
|8&AsQd  
j2lo~J)  
下图为夏普SH1810c手机所影... JWy$` "{  
顶端 Posted: 2009-08-08 04:27 | [楼 主]
luck77

多谢发贴的人[1]

SHARP差甘远????????
顶端 Posted: 2009-08-08 09:50 | 1 楼
青木真也

多谢发贴的人[9]

Quote:
引用第1楼luck772009-08-08 01:50发表的: >n~p1:$  
SHARP差甘远????????
r%pFq1/'!  
v|@n8ED|@K  
係囖,我都觉得奇囖,我比较无奈...
顶端 Posted: 2009-08-13 00:49 | 2 楼
leonlai88
级别: 普通人

多谢发贴的人[110]

楼主,你果度系咪珠海啊?咁似上次我过珠海去食嘅真功夫嗰?
顶端 Posted: 2009-08-17 23:09 | 3 楼
青木真也

多谢发贴的人[9]

Quote:
引用第3楼leonlai882009-08-17 15:09发表的: 6 v^  
楼主,你果度系咪珠海啊?咁似上次我过珠海去食嘅真功夫嗰?
<C%-IZv$  
ZT8J i?_n  
哈哈,冇错...全中...
顶端 Posted: 2009-08-17 23:45 | 4 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 手机相关