« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 心情既感受 2 - 更新於10/8/10 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

小加菲
唔知有冇人見到我呢?
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[10670]

心情既感受 2 - 更新於10/8/10

能力有限,已再無能為力啦,到此為止啦!
[ 此贴被小加菲在2010-08-10 14:10重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: gy77gy77 | 理由:

• 2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2009-09-25 09:12 | [楼 主]
    山风流水
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[11417]

Re:心情既感受 2

加油、继续、支持、路过
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-09-25 09:21 | 1 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

內人尋味
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-09-25 21:17 | 2 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

做人不要那麼趙燕萍嘅.............

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-09-25 21:27 | 3 楼
    彩雲追月
    不及閣主人
    级别: 强人

多谢发贴的人[109]

尽咗力,已然足够。
    Life as if The Paradise were on This Earth.
    顶端 Posted: 2009-09-26 02:40 | 4 楼
    xjb
    级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

讲梗咩啊?
    顶端 Posted: 2009-09-26 02:48 | 5 楼
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

邊個同加菲度水呀!
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2009-09-26 03:39 | 6 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

Re:Re:心情既感受 2

Quote:
    引用第6楼肥牛肉2009-09-25 19:39发表的: &&sm7F%  
    邊個同加菲度水呀!
    lygv#s-T  
    :l {%H^;1  
    我都係咁諗
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-09-26 04:02 | 7 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Quote:
    引用第6楼肥牛肉2009-09-25 07:39发表的: ~HUO$*U4<  
    邊個同加菲度水呀!
    U1=\ `)u;  
    甘不如你问和尚借梳易D咯!

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-09-26 14:36 | 8 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

來遲了,睇五到 w+{ o^ O  
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-09-27 04:24 | 9 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第9楼Kelvin...^_^...2009-09-27 04:24发表的: F Xp_`9.zH  
    來遲了,睇五到 jlaC: (6  
    Z67'/z$0  
    睇乜鬼姐,我打錯左隻字姐,使唔使咁激呀

2009年1月28日!!

顶端 Posted: 2009-09-27 06:43 | 10 楼
    龍④爺
    四爷

多谢发贴的人[564]

路过一下。。。。
    顶端 Posted: 2009-09-29 21:30 | 11 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

每個人,身處唔同既地方, =nG>aAG  
    見住唔同既人,有唔同既感覺、感受, *30T$_PiX|  
    甚至生活習慣都會有所不同, zB#.EW  
    wRe2sjM  
    人有時既快樂與不快樂,係咪周邊既人都會影響到你既呢?! JYa 3xeC;  
    3u1\z se  
    咁你地既快樂與不快樂,又有無比你地身邊既人影響到呢?!

顶端 Posted: 2009-10-04 10:26 | 12 楼
    kitty888

多谢发贴的人[139]

快樂跟不快樂是一個反差, 1cd3m  
    當你越是裝扮成很快樂, :hDv^D?3  
    去收藏你心中不爽的時候, $qM&iI-l0  
    只有那拉扯的情緒,才叫不快樂。 $!\Z_ :  
    U ]O>DM^'  
    當你勇於去承認自己不快樂, `/o|1vv@_  
    才會出現快樂的途徑。 #[sJKW  
    人生最大也最不會的難題, $~'G<YYF4  
    便是去認識自己活出自己, dG}*M25  
    知道自己不快樂了,沒問題的, hCB _g  
    有原因才可以去破解嘛。 >,c'Z<TM  
    >\!k~Zi  
    也要明白到,快樂跟不快樂是共存的, *xDV8iu_  
    雖然情緒互相影響, :qtg`zM/4  
    但你不能使不快樂的部份快樂起來, hj=k[t|g}  
    也不可能令快樂的部份變成不快樂, Ba9"IXKH  
    反正都是這樣子了, a!;CY1>  
    就看你跑向快樂的一面, @[j%V ynf  
    還是步進不快樂的一面。 j`_tb   
    DN|+d{^lN  
    我有不快樂,但我也有快樂, Nd**":i$  
    所以,我可以選擇。
    顶端 Posted: 2009-10-04 11:50 | 13 楼
    山风流水

试下去影响其他人啦
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-10-04 14:10 | 14 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 2 - 嘩…驚險既一天

差D就係咁先,返唔到黎, ^- s`$lTp  
    j +Ro?  
    好在有班朋友係度,唔係就死得啦! 3+V.9TL'a  
    W(PNw2  

顶端 Posted: 2009-10-14 02:29 | 15 楼
    肥牛肉
    信望愛

多谢发贴的人[14159]

Re:Re:心情既感受 2 - 嘩…驚險既一天

Quote:
    引用第15楼小加菲2009-10-14 02:29发表的: w,zm!  
    差D就係咁先,返唔到黎, &e5,\TQ  
    MG74,D.f  
    好在有班朋友係度,唔係就死得啦! &;$- &;  
    \`8?=_ST  
    N0UZ%,h\  
    過大海嚟呀!
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2009-10-14 12:20 | 16 楼
    傻哥
    中流砥柱剑走偏锋
    级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

Re:Re:Re:心情既感受 2 - 嘩…驚險既一天

Quote:
    引用第16楼肥牛肉2009-10-14 12:20发表的: p\r V6+  
    Ve t<,;Te  
    過大海嚟呀!
    P@Av/r  
    / 2h6  
    ]}nX$xy  
    过得大海,朋友都帮你唔到噶
    顶端 Posted: 2009-10-14 13:17 | 17 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

你地D想象力真好

顶端 Posted: 2009-10-14 14:43 | 18 楼
    wildduck

多谢发贴的人[11830]

继续做,始终会成功.
    顶端 Posted: 2009-10-14 15:54 | 19 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 2 - 損人不利己

點解D人係都要做埋D損人不利己既事架, +!<{80w  
    明知人地唔鐘意既,佢偏要做出黎, jQ5FvuNOy  
    對自己無利既野做黎做乜! vjYG>YhV  
    [,q^\T  
    真係唔明呢D人咩心態!

顶端 Posted: 2009-10-22 02:59 | 20 楼
    山风流水

损人利己嘅嘢 60%EmX ;  
    a1A3uP  
    <^B!.zQ  
    pqxBu  
    点睇
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-10-22 03:17 | 21 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第21楼山风流水2009-10-22 03:17发表的: 8:t1%O$  
    损人利己嘅嘢 -xc' P,`  
    X.<2]V7!  
    m4kUA"n5  
     Q-Rt  
    点睇
    &\s>PvnquX  
    损人利己,咁起碼對自己有利先啦!

顶端 Posted: 2009-10-22 03:20 | 22 楼
    山风流水

确实都系睇咩人啰 |&a[@(N:zf  
    _gi?GQj  
    L[9]Ez$2+  
    所谓嘅坏人、就不妨做做
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-10-22 03:24 | 23 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

Re:Re:心情既感受 2 - 損人不利己

Quote:
    引用第20楼小加菲2009-10-22 02:59发表的: ,l_n:H+"F  
    點解D人係都要做埋D損人不利己既事架, ^atBf![  
    明知人地唔鐘意既,佢偏要做出黎, A1,- qv1s  
    對自己無利既野做黎做乜! |);-{=.OdQ  
    x9!vtrM\Zr  
    真係唔明呢D人咩心態!
    |J#mgA}(  
    mf)o1O&B  
    4?{e?5)  
    可以有乜嘢心态姐,屎忽痕姐嘛
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-10-22 07:07 | 24 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

多谢发贴的人[7316]

一旧云啊
    顶端 Posted: 2009-10-23 20:38 | 25 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:心情既感受 2 - 辦公室人種十八TONE!~~

轉載下朋友一編佢自己寫既作品!都幾岩聽架! I(dMiL  
    1wa zJj=v  
    1.弱肉強食.適者生存!唔識執生.好快玩完! >" Z^8J  
    [J|)DUjt  
    2.樹大易招風.勢大被圍攻! |E)Es!dr  
    }bVWV0Aeim  
    3.若有少傳聞.兩成當發生.五成當係真! 9s-op:5  
    Uaho.(_GP  
    4.愛上老細.多數乞米!愛上公司.死無全屍! &ns !\!  
    -/.Xf<y58  
    5.做事唔夠狠.唔慌會穩陣! 0} UJP   
    {zc<:^r^  
    6.老細好日唔敘頭.坐埋必定梗有陰謀! YEWHr>&Z  
    [~ sXjaL8  
    7.天生庸材亦有用.捱你唔死一世窮! c2z%|\q  
    s}d1 k  
    8.無風忽然起大浪.肯定有人會上當! P/'~&*m-  
    H3"[zg9L:a  
    9.寧俾人知都莫俾人見.三餐唔掂都咪餓到出面! jy] hP?QG  
    < ealt  
    10.八得就唔好徙.是非可當人情賣! e%'$Vx0kA  
    ?5#Ng,8iT  
    11.開工扮忙兩頭騰.收工極速如寬頻! (c<Krc h  
    RrkS!E[C  
    12.是非皆為多開口.煩惱皆因強出頭.閃埋一邊樂悠悠! -k p~p e*T  
    e4V4%Qw  
    13.睇錯不如盲目.講錯不如沉默! U3+{!}gn  
    nL+*-R!R  
    14.莫信直中直.須放仁不仁! lGI5  
    Eg"DiI)7  
    15.優勝劣敗.千祈咪賴! G"= tQ$ZU  
    T{={uzQeJJ  
    16.眼不見為乾淨.耳不聽為清晰! bc"E= z  
    IPU'M*|Q  
    17.男女關係勿太揚.通天肯定命唔長! _be*B+?2t  
    5O Ob(  
    18.識時務者為俊傑.不識時務一定蝕!

顶端 Posted: 2009-11-11 19:32 | 26 楼
    山风流水

啱D、唔啱D
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-11-11 21:11 | 27 楼
    ManHand
    我是一个大苹果!

多谢发贴的人[1751]

你做咩啦?
    欢迎加入蓝调粤语NO.1,QQ群号码:385221309
    顶端 Posted: 2009-11-11 22:05 | 28 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第28楼zh7oen2009-11-11 22:05发表的: 4:8#&eF  
    你做咩啦?
    L`YnrDZK  
    無咩做呀,覺得得意咪貼出黎比大家睇下囉

顶端 Posted: 2009-11-11 22:24 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式