« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 蓝调俱乐部版规 20070111 - 更新~~!!20070528 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

lld
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[1200]

蓝调俱乐部版规 20070111 - 更新~~!!20070528

1.  请会员们自行上传自己的靓相声带, 或MV并附简介, 建立真正的蓝调之家, 让大家由陌生变得亲近D, 蓝调在这里比到大家有归属感, 有一种返到自己屋企的温馨同亲切感觉。  II|; _j  
X0-PJ-\aD@  
2. 所有相片必须用附件上传.   大家如果有新相片、声带或MV、 可以不断发新贴嘎! 从现在起, 第一次发相的会员, 按照片质量同数量 会加:1-70分、 请大家努力发相! (如系手机相片一律加30分)。 第二次以后发相:会加1-30分、( 手机相一律加10分)。 *w O~RnP  
qNP)oU92  
3. 请大家都尊重发相人,回贴时比多D赞赏同鼓励啦! 如果有人講出惡意攻擊或侮辱他人嘅說話一律扣50分、 严重的禁言处理! 79@CO6  
#+V4<o  
4.  本住与人信任既原则, 在没有收到举报同证据确凿之前, 我们都会相信相片既真实性. 但一经发现系假相, 将一律删贴, 扣50分, 禁言三日. sgGA0af  
mH0OW  
5.  蓝调俱乐部既会员相片, 不准其他人(包括发相片会员本人)在俱乐部以外的其它地方张贴(本条例:只限蓝调论坛内,如有发在论坛以外的地方的话:会员们自己去追究责任,蓝调不付任何责任)。如有特殊情况要在俱乐部以外的地方发布的:(需经过相片会员本人和俱乐部两个版主以上同意,方可发布,并要在贴里注明:是蓝调俱乐部既会员相片和同意发布的两个版主名称) 否则一经发现, 一律删贴, 并扣50分, 再犯禁言7日。 ~:o$}`mW  
'SoBB :  
6.  以上第2.  3.  4.  5.  条重犯就加倍处罚,屡劝不改的删ID。 [ }Tb2|  
  (d D7"zQ  
7.  原则上所有贴子都不加亮, 不置顶, 不加精, 一视同仁. 除非会员自行要求(可以PM版主要求), 再因应情况另行决定。 [fV"tf;  
law$LL  
8.   凡喺生日前後發生日會影嘅相或新近照都會有利是一封~!! |N"K83_pr  
CfP-oFHoQ  
9.   發相會員未通知版主自行刪相者一律刪帖扣分處理~!!!
<tZZ]Y]  
fCF.P"{W"  
10.   發帖者設定嘅瀏覽權限(即係威望)不能大於30~否則唔發好過發~ E;x-O)(&  
qlYi:uygY  
l9="ccM  
注:標題分類中的【公告】只適用於管理員、版主或巡警用於發活動帖或其他公告帖之用~!其他會員請選擇其它標題分類~多謝合作~!! Skg/iH"(  
b @0= &4  
版规的版本号:2007.05.28 j~K(xf  
?%qaoxG37  

[ 此贴被幸福瞬間在2007-06-20 01:39 AM重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:2 | 操作人: 嘉嘉 | 理由: 新年利是,祝 : 猪年好運

• 顶端 Posted: 2006-11-12 05:57 | [楼 主]
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

Re:蓝调俱乐部版规, 初稿

4. 本住与人信任既原则, 在没有收到举报同证据确
    之前, 我都会相信相片既真实性. 但一经发现假相, 将一律删贴, 扣50分, 禁言三日.[quote][/quote] $xW9))  
    ]u|FcwWc3  
    sB:e:PK  
    呢個字點讀呀?? 4;~xRg;u&*  
    _lI(!tj(  
    俱樂部係唔係可以做多少少宣傳等其他嘅會員可以更加積極參與呢?! uD{-a$6z  
    +>1Yp">?  
    同埋如果證實有人用假相可唔可以有一個更重嘅punishment呢? +xIVlH9`Q  
    要當時人正視呢個問題先係重點~!!
    [ 此贴被幸福瞬間在2006-11-11 08:24 PM重新编辑过 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: lld | 理由: "俱樂部係唔係可以做多少少宣傳", 你有无好提议? 你系做媒记既蜗, 你一定有既.
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2006-11-12 07:12 | 1 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

Re:Re:蓝调俱乐部版规, 初稿

Quote:
    下面引用第 1 楼幸福瞬間2006-11-12 07:12发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: 0RdW.rZJ  
    4. 本住与人信任既原则, 在没有收到举报同证据确
    之前, 我都会相信相片既真实性. 但一经发现假相, 将一律删贴, 扣50分, 禁言三日. 0 Q>  
    lnl>!z  
    8}oe))b  
    呢個字點讀呀?? f~?5;f:E  
    D@w&[IF  
    .......
    4t*VI<=<[  
    %j0c|u  
    你可以解析同音字為“昨”明白未?
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2006-11-14 03:35 | 2 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:蓝调俱乐部版规, 初稿

Quote:
    下面引用第 2 楼bennypower2006-11-13 04:35 PM发表的“Re:Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: L!5="s[}  
    g$=']A?W_  
    \ 511?ik  
    你可以解析同音字為“昨”明白未?
    k fOd|-  
    q/7T-"q/G  
    v~^*L iP+  
    哦~!! 唔該曬~!!
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2006-11-14 10:06 | 3 楼
    luminghui888
    级别: 普通人

多谢发贴的人[1043]

又未见过论坛成员本人,点知其所发既相真伪啊
    顶端 Posted: 2006-11-16 18:15 | 4 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    下面引用第 4 楼luminghui8882006-11-16 07:15 AM发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: JA?P jo  
    q1M16qv5  
    CY8= prC  
    咁大家係咪可以:以心為心,以誠待人呢?!!!
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2006-11-20 05:14 | 5 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

咁宣傳嘅嘢做多D...多D會員知...就會多D人參與囉~~!! .SSj=q4?  
    例如喺每個區都有一個宣傳標語之類嘅物體係宣傳"藍調俱樂部"嘅~~! @7B!(Q  
    好似宜家話"已經有幾多位會員post咗相上去啦~~快D去支持下啦~~" uJHf6Ye  
    又或者係最新post相嘅會員係邊個...咁下一個會係你嗎?" LMte,zs>  
    #%tN2cFDN  
    可以做好多嘅~~~以上只係example啦~~只供參考~!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: lld | 理由: 最好帮手设计埋最正既宣傳標語, 颜色, 字体, 尺寸啊柑啦
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2006-11-20 05:22 | 6 楼
    西瓜刨
    嘘,低调D...

多谢发贴的人[6316]

Quote:
    下面引用第 4 楼luminghui8882006-11-16 18:15发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: j_*#"}Lcp  
    lGZ^ 8  
    唔驶惊喔!呢个论坛好巴闭咖,有猎犬啦,侦探啦,警察啦,法证专家啦,法官啦~~~~~~好多猛人咖,假货冇订企嘅.
    2007年7月水区优秀会员勋章
    第四届情感活动亲情篇勋章
    2007年11月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年11月美食版区优秀会员勋章
    2007年12月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年12月美食版区优秀会员勋章
    顶端 Posted: 2006-11-20 08:18 | 7 楼
    木亟贝戋
    ┠晓┨℡

多谢发贴的人[77]

我想加多个. >;.' $-  
      在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. |,89 zTk'  
        什么叫聊版!? cmv&!Egd  
    如下: 哇.好好看啊. C. Hr  
      楼下的引用: 有那么好看么!? Zg/ra1n  
    一般都是反复引用别人的回复.自己加点所谓的意见. 其实就系 系度厄帖. +,"/z\QO  
          引用帖数目超过5的.都属于.
    [ 此贴被木亟贝戋在2006-11-21 06:00重新编辑过 ]
    做男人就要做金刚那样的男人——在世界最高的大楼上为心爱的女人打飞机

顶端 Posted: 2006-11-21 05:57 | 8 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    下面引用第 8 楼木亟贝戋2006-11-20 06:57 PM发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: 8(e uWS  
    我想加多个. FDA``H~  
      在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. )Fh+6  
        什么叫聊版!? c_ e2'K:  
    如下: 哇.好好看啊. %OeA"#  
      楼下的引用: 有那么好看么!? ;x*_h  
    .......
    ua%$r[  
    0Z{f!MOh  
    死得~~~!!! 咁我咪係第一個~!!

顶端 Posted: 2006-11-21 08:09 | 9 楼
    西瓜刨
    嘘,低调D...

多谢发贴的人[6316]

Quote:
    下面引用第 8 楼木亟贝戋2006-11-21 05:57发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: 88]V6Rm9[*  
    我想加多个. fz[o;GTc  
      在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. \a+.~_iL|  
        什么叫聊版!? SW!lSIk  
    如下: 哇.好好看啊. * w> dT  
      楼下的引用: 有那么好看么!? 7JvBzD42  
    .......
    :C*7 DS  
    甘样易D沟通丫嘛!又搞旺俱乐部添.
    2007年7月水区优秀会员勋章
    第四届情感活动亲情篇勋章
    2007年11月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年11月美食版区优秀会员勋章
    2007年12月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年12月美食版区优秀会员勋章
    顶端 Posted: 2006-11-21 11:03 | 10 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    下面引用第 10 楼susanao2006-11-21 12:03 AM发表的“Re:Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: d??;r:  
    #NU@7Q[4  
    甘样易D沟通丫嘛!又搞旺俱乐部添.
    5f;6BP  
    b.mcP@  
    ,E8:!r)6  
    同意~!!! ~m:oJ +:O  
    加上如果真係實行"木亟贝戋"版主你嘅建議嘅話~~ 00jWs@K  
    我相信只會減少咗到俱樂部作"交流"嘅會員朋友~!! Q&j-a;L  
    如果係咁~~就有諱創辦"藍調俱樂部"嘅原意同埋意義喇~! )ry7a .39b  
    倒不如唔好再有算囉~~!

顶端 Posted: 2006-11-21 14:27 | 11 楼
    vinson88
    级别: 新人

多谢发贴的人[2]

真系可以甘就好啦!我都好想上传啊 !但又怕见晤得光!无奈!
    顶端 Posted: 2006-11-21 22:39 | 12 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第12楼vinson882006-11-21 11:39 AM发表的: PHAM(iC&D  
    真系可以甘就好啦!我都好想上传啊 !但又怕见晤得光!无奈!
    =EJ8J;y_f  
    qjr:(x/  
    .ZOG,h+8  
    俱樂部已經開咗一段時間啦~~不過要發貼超過100嘅會員方可進入嘅~~! Ew< sK9[o  
    你努力D啦~~!!

顶端 Posted: 2006-11-22 05:33 | 13 楼
    肥牛肉
    信望愛

多谢发贴的人[14159]

Quote:
    引用第8楼木亟贝戋2006-11-21 05:57发表的: y&n-8L_  
    我想加多个.  *KV^ X(/  
      在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. }j)][{i*x  
        什么叫聊版!? d[F3"b%  
    如下: 哇.好好看啊. `uwSxt  
      楼下的引用: 有那么好看么!? m2a [ E0  
    .......
    ZGw 6Bd_I  
    呢个版主乜嘢心態,人地傾多两句都要管. d53Eu`QW?  
    管都算啦,重要開張貼出來駡人. o[aP+O Md  
    做錯又唔認.
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2006-11-22 10:46 | 14 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第14楼肥牛肉2006-11-21 11:46 PM发表的: g8R@ol0  
    #e[S+a  
    呢个版主乜嘢心態,人地傾多两句都要管. *qA:%m3  
    管都算啦,重要開張貼出來駡人. % !>@m6JK  
    做錯又唔認.
    hRQw]  
    $ghlrV;:ct  
    件事已經告一段落囉~~ "sSY[6Kp!  
    大家以後溝通多D就自然會少D誤會同埋矛盾咯~! j.yh>"de  
    我哋大家一齊努力~~一定會有好嘅改善同埋新嘅一面嘅~~!! 6{w'q&LYcE  
    好唔好呀~~??!! _ G$21=  

顶端 Posted: 2006-11-24 01:54 | 15 楼
    一串紅
    闲人
    级别: 荣誉会员

多谢发贴的人[19340]

所谓版规,我地只看看,有时违规也吾出奇

顶端 Posted: 2006-11-24 09:21 | 16 楼
    青海巫上師
    夕阳武士
    级别: 圣人

多谢发贴的人[240]

呵呵,THANKS
    命里有时终须有,命里无时莫强求
    顶端 Posted: 2006-12-02 20:14 | 17 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

我提意如果係一D好帖可以因應情況去作加亮~~

顶端 Posted: 2006-12-16 02:22 | 18 楼
    zoe

多谢发贴的人[20]

Quote:
    引用第8楼木亟贝戋2006-11-21 05:57发表的: EvT"+;9/p  
    我想加多个. O' Mma5  
      在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. @P">4xVX{  
        什么叫聊版!? 4 g8t  
    如下: 哇.好好看啊. a_z f*;  
      楼下的引用: 有那么好看么!? #dFE}!"#`  
    .......
    yQq|!'MKk  
    @vO~'Xxq!  
    呢个好难阻止噶喔~~~~~ 9Qq%Fw_  
    5同甘样要人地开新贴~~标题话—“对XXX贴XX楼噶睇法” z3M6<.K  
    甘就仲乱啦~~ }vZTiuzC  
    顶端 Posted: 2007-01-11 15:45 | 19 楼
    melonli
    没西的瓜

多谢发贴的人[6001]

哈哈!支持支持!
    顶端 Posted: 2007-01-15 10:36 | 20 楼
    一串紅
    闲人
    级别: 荣誉会员

多谢发贴的人[19340]

又一次睇下,怕犯规、

顶端 Posted: 2007-01-21 10:10 | 21 楼
    saint文少
    BEAT L.A

多谢发贴的人[14534]

光看不传就不怕犯规啦
    顶端 Posted: 2007-01-21 10:48 | 22 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

加多條~~~會員未經版主同意自行刪相者~~~一律將積分扣回~~~

顶端 Posted: 2007-01-25 14:05 | 23 楼
    saint文少
    BEAT L.A

多谢发贴的人[14534]

Quote:
    引用第23楼幸福瞬間2007-01-25 14:05发表的: jz$83TB-  
    加多條~~~會員未經版主同意自行刪相者~~~一律將積分扣回~~~
    HltURTb I  
    支持啊,我发现好多相片已经失踪了
    顶端 Posted: 2007-01-25 14:06 | 24 楼
    永恆之心
    GNowenT

多谢发贴的人[2740]

哦!刚进入这个区,盲头盲脑的……看了版规才知道 Gnmxp%&}P|  
    至于上面大家讨论的,就是灌水的对错了…… ppM^&6x^  
    此版不是水版,也没有说名不准灌水,禁止“灌水”有点不合规矩
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:1 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 呢個問題已經解決咗~~
  • 顶端 Posted: 2007-01-26 05:18 | 25 楼
    celia_gao
    痴心爱琳
    级别: 高人

多谢发贴的人[65]

一定遵守!
    顶端 Posted: 2007-03-02 16:08 | 26 楼
    jay_pen
    肥兔仔
    级别: 强人

多谢发贴的人[634]

Re:蓝调俱乐部版规 20070316

其实我好想问下,点解要用“蓝调”尼个名呢?系唔系BLUE既意思啊?JAZZ都可以叫蓝调喔。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:1 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 中英文名,唔一定要對解釋嘅~!!!
  • 顶端 Posted: 2007-03-19 12:56 | 27 楼
    vincentco
    拒做大猫扯线小丑

多谢发贴的人[9151]

靓靓(幸福瞬间) , 这次我吾温你现,同你讨论下你的版规。我吾知之前发生什么事,但是尼道版规上有用到一个"吠"字,真系好无好听,我认识的靓靓吾系禁样架!吾系因为靓靓你我吾会走入黎! ,不如你问下永恒,永恒Set版头D文法好好架!最后,永远支持 靓靓
    [ 此贴被vincentco在18-04-2007 11:00 AM重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 多謝你嘅熱心~!!^^
  • 银纸:5 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 多謝你寶貴嘅意見~!!對於呢個版規~係之前一位版主寫嘅~不過我會接納你嘅意見~作出適當嘅修改~!!^^
  • 顶端 Posted: 2007-04-18 09:32 | 28 楼
    pandachy
    小小 & Fly
    级别: 仙人

多谢发贴的人[1157]

Re:蓝调俱乐部版规 20070111

乜原来嚟到都甘热闹咖????
    顶端 Posted: 2007-06-21 14:05 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 蓝调俱乐部