查看完整版本: [-- ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 6 total )

灵风 2007-08-11 10:11
情感心情日记帖内容、发贴形式及要求: w6U @tW  
1、心情贴以日记形式存在,每人都有权在这里写下可以告知大家的心情秘密。 0zV 4`y  
plku-O;]  
2、可以回复他人日记,但不许人身攻击。 tp+=0k2i  
5; f\0<-  
3、心情帖首行必须按照日记的形式出现,如 X年X月X日 X点X时 天气,心情,喜欢的朋友可以加上自己的所在之处 Yw^ Gti'<  
oFyeH )!  
4、一律不许在本贴内聊天喧哗,给心情日记帖一个安宁,静谧之环境。 BTs0o&}e  
9.-47|-9C  
以上规定,如不守约,请勿添笔。
"^"'uO$  
wP`sXPSmIu  
P.S 利用樓主呢張帖寫多几行字,每次寫日記嘅會員,情感版主都會睇。(註明一下唔係每張帖都加分,要嘅係原創性唔係應付性等加分,何況加分唔多,只係鼓勵性質)

灵风 2007-08-11 10:35
日期07年8月11日   天气:雨 心情:郁闷 (&S v $L@  
IX}l)t[:(  
唔知点形容近排心情 可能同呢段时间既天气一样 天黑黑 一阵太阳一阵雨 39"'Fz?1  
f] Vz!hM~  
可能上课上得多 上到个人都呆晒... 0*q:p`OLw*  
IH5thL@D  
;(V=disU/  
一早起身 仲未停雨 真系郁闷...更郁闷既系 我稳左成朝都稳唔到把遮 阿妈同我讲 m#Cp.|>kP4  
前几日 表姐过黎时 俾左距~~~ *;Vq0a!  
无奈 又要淋住雨翻去上课 好在雨都唔大 如果唔系下昼约左人出去 我又会选择逃课...哎~~~~我又学坏了 社会的错~~~

方丈 2007-08-11 12:58
你想逃課並不是社會的錯,只喺妳對于某事的取捨唔同

加利囝 2007-08-11 18:29
日期07年8月11日   天气:雨 心情:失落 sEoS|"  
身边好友每说到爱情 .+y#7-#6  
永远说得漂亮 *)`:Nm~y  
即使真相那有胜过一仗

spica 2007-08-11 18:43
日期2007年8月11日 土曜日 天気: 陣雨 気持ち: 沉重 G 6][@q  
努力搵網站, 睇英超直播.

cherrylam 2007-08-11 20:20
日期:8月11日。。。天气..雷电交加。..风雨同路.. 心情..又悲又喜啦~ ,yB-jk ?  
VR'w$m p  
好唔中意落雨啊...一早起身翻工。。发现,哇好大雨啊...念起以前...落大雨...打个电话翻去..唔翻喇...而家...只可以硬住头皮去翻工啦...翻到去。。。甘差噶天气一定无人买野啦...唉...点知...都几旺...好开心甘卖完一只又一只...跟住乐乐话过黎接我喔..我地一齐去抽奖啊..(不过,后尾抽左10张都系谢谢惠顾..)激S... 62W3W1: W  
hJ|z8Sy@1  
差唔多要落班了..竟然收到消息话。。要黎考试...晴天霹雳啊...又无得准时落班...又要见到个唔想见噶女人...唉。。。。 WYq, i}S  
G^+0</Q  
跟住折磨左喔成个钟..终于比我走了..唉。。。乐乐等左我1个钟啊...唉.... b^v.FK46G  
乐乐好想闹我噶...不过。。距无闹到。。但系比晒面色我睇...几无奈.. ;>PV]0bOm>  
zIQ\ _>  
, 7}Ri  
考试噶过程中。。。又比人提起850文事件...好伤心吖.....

灵风 2007-08-14 00:58
日期:8月12日 天气: 落左D雨 心情:都几开心下 Y$(G)Fs  
w'UP#vT5&  
终于等到今日啦~高中同学聚会 不过今次都冇咩节目 聚埋一齐饮餐早茶 成班人有讲有笑 好耐未试过甘开心了 |_O1 V{Q=  
聚会1次少1D人 唔知10年后 仲有冇甘样嘅聚会呢~~

颠佬 2007-08-16 03:30
日期:8月16日 天气: 天晴 心情:阴沉恐怖 5vS'Qhc  
lY6U$*9c  
今晚零时..一个人静静甘样坐系电脑台系度望天花板.霖翻几年前噶我.觉得时间真系快过.悟知听日我会做咩野..吃住只烟..等烟雾慢慢笼罩住我个人.霖起往事....

toomyou 2007-08-17 03:46
2007年8月17日凌晨3点几 天气:雨,好大嘅雨.. 心情:无聊ing.. *`dGapd3  
z8gp<5=  
我个脑一片空白..我好想快D落到去做嘢..身边嘅朋友一个一个咁走晒落去做嘢了.. n.XT-X^  
我觉得我都一D都唔差吖..点解会咁呢..唉..!希望我会得啦...我知道我会得..

颠佬 2007-08-17 18:29
2007年8月17日下午五点几..天气:晴...心情哭笑不得~ c^m}ep\F5L  
/ZAEvdO*P  
电脑坏左~资料无晒~哭~~~~~~~~~~~~~```

吖細 2007-08-19 21:05
2007.8.19...晴...開心.. >ztv3^w  
P}cGWfj  
得到一隻第三代嘅TAMAGOTCHI~~~!! zV%U4P)Dao  
幫佢改咗個名叫deep B~~希望佢喺我手中可以健康咁快高長大la~~!! T@X!vCjf6  
突然覺得自己都好deep B..呀哈哈哈`~!!

錺_錺① 2007-08-19 22:40
2007-7-18-19 台风暴雨转暴晒 [0  3Aej  
寻晚同F出去食野,食食吓去埋距屋K.....第一次,我哥竟然批准我系出面训!!!以前除咗学校组织OR公司旅游````从来都悟准我出去训噶啊哥竟然卑我系出面过夜````好诡异噶感觉~``不过一于悟理距拉````难得距肯批吖么`点知去我F屋屋噶路程中竟然打风落暴雨```真系冇隐公````点解黑仔成甘```` >i=mw5`D]  
      其实寻日到E+ D情绪都好低落```5G到究竟自己心入边啉D嚒````霸住F部电脑玩咗成晚,睇电影睇到凌晨5点几```D电影有冇入脑都5知````摊系张床度训悟够4个钟```我F条村又话有选村委噶选举```又拉埋我去见识见识````晒到我死````热到好似煎鸡蛋甘````` |',MgA  
    上返论坛先发现```原来多咗甘多准新人```为咗够钱派人情````悟开心都好努力甘复帖```顶帖发帖都变咗一件好难做噶事....决定悟复了``去银行提晒D养老基金出黎派```` FLi)EgZXt  
      唉```我已经去写咗日记噶了```但系心情好似都冇好转到```以前我一写完日记個人就会轻松D噶拉```点解今日连日记都帮我悟到咖`````!!! 啊```````````好想去海边嗌下啊``````` M,NYF`;a  
vX&Nh"0H&  
希望今晚训醒```听日心情会好返D拉``~~

小蠢 2007-08-22 12:46
2007年8月22日,农历七月初十(仲有四日就到果日,好惊!) $5:j" )$,  
中午12:38,依然落大雨。起身,食野,上网,今日既日程依然系甘,暂时无林过要改变。好累啊,要好好享受我既假期啊! @99@do |C  
中午12:41,原来系过云雨哦,竟然仲有少少太阳!呵呵 .#P'NF(5#  
中午12:43,真系颇中意蓝调,因为有好多好可爱既人啊,呵呵,当然,特别系细细啦(成日达拒个朵,要擦下鞋先得,嘻嘻)! =ejkE; %L  
中午12:45,写到依度先,要去其他地方及及啦~~~~

錺_錺① 2007-08-22 18:18
07-8-22   暴雨转阴 心情灰暗```每天晨早昏暗的生活``` (m25ZhW  
  今日差D条命都卑埋出去`````晨甘早5点几就开始落雨,时大时细.落过悟停.寻晚同D同事去街又去到成肚火... 有时候真系觉得同D北方人噶理解同思维方面搭悟上线````好鬼火滚````(言归正传) 晨甘早落到巴士站去等公共`````上到架4人42路车距竟然同我玩野```出面落暴雨就入边落大雨``架"第一代"经受悟到风雨噶摧残``就快入得厂噶了,我啉就`````` ,{=#  
    淋到成车人个个都好似哑巴食黄莲甘```个个都想快D到自己噶目的地````偏偏落雨距就同我塞车```唉```真系冇阴公``我仲要转车咖`````烦```落咗架烂车又见人撞车````呵呵```好睬噶系单车撞单车```但系个阿姨个单车轮轱就变晒型```个撞亲人噶“靓仔”一见出事就抬起架车飞甘跑咗去```个阿姨闹咗两句连单车都丢埋一边走去追肇事者````跑得好快````后尾都卑个阿姨追到```(因为个“靓仔”抬住架车跑悟得快)   我就因为快迟到要转搭第班车所以冇围埋去帮拖……不过``自己有系度啉``点解D人可以甘冇责任心噶呢```呢次就话单车撞单车,人冇乜事姐```但系万一距睬噶悟系单车而系开车呢`????!!!冇血性噶人见得多```但系個心都系觉得寒```` RoT}L#!!  
返到公司仲要卑人大````个女人真系凶狠````悟应该我去做噶野```距竟然都可以赖落我度````同距讲道理呢``就好似我欠距几十万甘`而且距越讲就越大声```大声大晒吖```唉````悲哀```返去同我啊姐讲```我啊姐话``你下次悟好听距吠```直接同距讲``有咩事同距上司去投诉,你悟好做距出气袋,距冇权去闹你``````` 3 `$-  
唉``````日日都周而复始甘噶生活```好攰吖```` P;{f+I|`  
啊`~~~`够钟收工拉```拿拿林走佬先得````

灵风 2007-08-23 11:30
07年8月23日   天气:阴阴沉沉 心情:兴奋→失落 >S,yqKp37~  
a"4j9cO  
今朝7点钟就起身 10点钟要去面试 都系早D过去好~~9点半过到去 居然话 你甘迟噶 就差你1个咋 以为你唔黎啊 我晕~~~ Qk *`9  
上到公司 已经见到几个同学系度工作了 埋去打声招呼 就入左去办公室 3个同学坐晒系度... \x5b=~/   
其实 都唔可以话系面试 只系同个BOSS 倾下 冇咩问题嘅 星期一 就可以去珠海 l`M{Ravvn*  
但就系短短十几分钟 令我心情一百八十度大转弯... ?I6!m~  
4[v % ]g`  
之前听个去左鹤山嘅F讲 佢包食住 住嘅地方 仲系成间三星级宾馆甘 而且车费有得报销~~~ := C-P7  
简直perfect啊 唔去实习都对唔住自己 }vgeQh-G  
后尾先知道 原来包佢食住嘅 系客户 而唔系公司 佢系跟左客户过鹤山... DKp+ nq$  
1/:WA:]1 ,  
甘即系话 我地去珠海嘅话   一切费用 自己承担 公司就提供你个实习机会 免费帮你培训...食唔系问题 主要问题系住~~佢地3个女仔就话租屋住 单丁左我一个出黎 3dTz$s/[  
冇理由跟埋佢地住噶 更加冇理由自己租屋添噶...又冇亲戚     即系叫我唔好去嘅喈 :q/%uca9  
8GgZAu'X  
当期待化为失望...当兴奋转为失落...

錺_錺① 2007-08-23 23:19
08-8-23   大雨转阴```心情...... F !g>fIg  
首先``我想讲`~``bennypower ,我呢边系猪海```悟系广州`~SO```仲有好多第一代公共汽车``` f~ kz=R=  
    今日天气都算悟话得了` ``我返工果阵好卑面甘冇落到雨````到8、9点狂落雨~``雨后噶空气透住丝丝清凉```好舒服```空气都清新悟少``我好大力甘呼吸咗几啖``哈哈```不过就系冇太阳出..... +twl`Z3n  
    中午接到最新通知,晚上7点要去江铃开会```恶低```听D旧同事话``起码都要开2-3个钟~``卑埋条命距了```个班由朝上到落晚```边有时间陪屋K人咖``家务E+都好少做了```觉得有D对悟住爸B妈只```好攰吖````~ +}[M&D  
    今晚做咗样野.我将距发卑我噶信息全部delete晒,虽然觉得个心好悟舒服,但系留住一D当时可能系真实,但现在却成为过去噶野去睹物思人,我何苦呢??!!两个人冇边个对悟住边个,有噶只会系边个悟适合边个,而我,悟适合距.一切随时间去淡化拉!!日后回头望,可能会冇今日噶心痛,但系绝对会有对距噶感激. <[Oe.0SGu  
      人,经一事长一智. 我还未学会戴面具去与人相处,但我不想亦不愿.不过,我应该学会不再依赖别人而生活.一个人都可以疼锡自己爱护自己保护好自己...悟难吖```` jfF   
    好眼训`~~`训觉````今日希望可以一觉训到大天光````悟好再发梦了哇~~`

吖細 2007-08-25 01:23
07.08.24   狂風暴雨.. &y_Ya%Z3*e  
Uq/FH@E=  
今日公司發生咗一件大事..好大鍋.. -|V1A[  
一定要大步lam過吖.. xU<WUfS1  
上帝保佑.. pDqX% $^  
R門..

錺_錺① 2007-08-25 22:26
07-8-25   暴曬 转暴雨 心情 大无畏   M]|tXo$?  
    点解会甘咖````难道我真系......唉```发觉呢期从我口入边讲出黎噶野,基本上好噶悟灵丑噶灵.煞时间多咗个花名"乌鸦口" 事出就必有因,我信!中午食饭果阵,我又衰多口甘讲```今晚落班可能会落雨喔```我隔离个大肚婆即刻话:"小芳啊!你就悟好讲拉,次次都卑你讲中,次次都落雨.我今日要拿风扇返去屋K吖,而且E+甘大太阳边有可能会落雨啊.拿,你悟好再讲拉```" 4 Ys\<\~d  
  额..我知我悟应该系距面前提落雨噶,BUT冇理由悟讲野噶喔``.而且我见个天黄黄地....会落雨都好正常姐.... (-S\%,hO  
    哈哈````5点几真噶落雨喔```啊哈哈```我简直笑到面抽筋吖```大肚婆燕燕话:"你把乌鸦口黎咖```次次都卑你讲中."   结果 卑淋噶又系我 ``打雷打到鬼甘响`` 吓4人咩``` pNUe|b+P  
28 Q\{Z.  
  PM5点23分 收到条信息,内容如下:珠海正在积极参评十大"中国最具幸福感城市",请发XX到XXXX为珠海投出宝贵一票,0.1元/票.投票即可参与抽奖,详见XXXX网站.   vo (riHH  
  有D莫名噶感觉,1、究竟拿咩去定义幸福悟幸福呢???   2、最具幸福感城市`~??要具备咩资格先可以获得呢??单靠0.1元/条噶短信投票`?? 3、评选呢D靠个人感管去感觉噶,甚至靠银纸堆砌而评定出噶结果是否有D假呢(悟实际)??   4、搞D甘噶活动有何意义呢??         A; _Zw[  
    我并悟可惜果1毫纸,而系我觉得并冇意义去做果样野. *{y({J  
(:er~Y}  
    今日件烂公司又人事调动,一个女仔,好地地返咗两日工,一个电话就叫人听日悟洗上班.理由系电脑操作慢......顶```个女仔当场听完电话就喊到````真系令人觉得心痛`~``后尾一打听```原来电脑操作慢之不过系其中一个理由``另一个系总公司又请到个做呢个职位噶人```唉````好心距拉```稳定咗决定由边个做先通知人上班啊么``` y[`>,?ns5  
      下午个区域总经理返黎,同我啊大吹吹下水,距又话距辞职. 扑街````话知距4都好拉``点解好辞职悟辞职系都选正星期日统一齐人先返黎通知喔````我噶美好假日吖``` 又冇得休息```唉```辛苦吖`````  N$ oQK(  
  自己都觉得自己写噶野,冇头又冇尾`~`哈哈``` 就当自娱自乐嘛~~`

cherrylam 2007-08-27 00:14
07——AUG——27...心情:极度低落...天气:狂风暴雨啦~~~ C*X=nezq  
wF=?EK(;P{  
而加星期一了...整亲只手指..岩岩一个礼拜了...第一次缝针..而加都仲好痛...不过,可以督下督下.... @tT2o@2Y^  
>:J7u*>$'  
唉...听日就系喔狗狗离开我噶第7日了....我日日都好挂住距...我念五明点解可以又人甘黑心噶。。。害S左我兜兜...兜兜8岁了...都五放过.... ,{6 Vf|?  
mY= Q#nG  
好挂住兜兜吖

錺_錺① 2007-08-27 18:52
2007-8-27   大大太阳`~~``心情:兴奋AND烦恼!! 3QI.|;X  
  今日一早收到新疆个好朋友寄噶生日礼物,系一D好有新疆特色噶野~~`虽然迟就系迟咗D``但系一样好开心。其中有一支好似牙膏甘噶野``悟G食悟食得噶呢``今日肚饿果阵系脑海有呢种谂法`` (如果得闲今晚返去帖图`~)其实都会觉得奇怪``点解新疆昌吉D地方特色噶野甘怪噶```距送噶礼物入边~~有只红色噶皮靴(缩小版)一串珠珠风铃(好似D藏族D饰品)2只奇奇怪怪噶机绳(挂悟落手噶怪异机绳)一条类似牙膏形状噶物体(到E+都悟知系牙膏定护肤品OR系米食得噶~~`呀哈哈`~~)仲有个好大熏衣草香味噶香囊包,入边有好多好多熏衣草``(哈哈``呢个终于知道距有咩用拉~~) 点解就系冇食噶呢`~~~~~ 555~~~```我要葡萄、我要哈密瓜干`~~~ 6L<Y   
      开心归开心,今日都系有样野烦.又卑人催我快D去填好份入职转正申请.已经好几次拉,今日我上司问我,你系米悟想转正姐.我答距,系.距就话:"傻女,做咩悟转正姐,转正咗多两百蚊一个月,而且公司又帮买社保.拿拿林去填拉."   而我噶谂法,自己都好似迷失咗方向甘.5知点做先好.如果我填咗转正表,公司就会同我签合同.但系我又冇谂过系度长做落去.虽然话签咗约一样可以走,但系自己个心好似又有D怯....觉得签咗个话,未到合约期满走,好衰女. 唉......烦````悟谂了,等我啊头再催我去签再算~~~~ jWL%*dJrN  
    PS:答斑猪GG~~我系间"垃圾"公司做客服,悟系做人事.呀哈哈```系我观念里头   人事=成日卑人老点 JIc(hRf9>  
  够钟~`返归食饭饭`~~~

吖細 2007-08-27 22:33
07.08.27.....陰.......沉重........ DuQW?9^232  
v\lKY*@f  
沉重嘅心情從上星期持續到今日... 8|L;y[v  
興幸有地方俾我掩飾..俾我發泄... 9ls*L!Jw  
??#SQSU  
今日番到去.. RNo~}#  
老細面色好睇咗好多.. sTS/ ]"l  
事情似乎出現咗轉機..   M]Hf>7p  
不過都繫唔可以放松吖.. 6e>P!bo  
革命尚未成功..細細還需繼續努力呀`~~~!!

錺_錺① 2007-08-30 19:10
2007-8-29   阴转阳````攰、切身体会物价上涨噶苦况~~ nfr..4,:  
寻晚同女朋友去咗山场~~`真系山长水甘远```行到我趴晒地```去K记解决晚餐嗌咗个香辣鸡腿堡,K记就卑咗个悟辣噶卑我,一D味都冇````难食!结果整咗两包番茄酱落去只包度,勉勉强强食晒只包```同条女讲``下次悟好去K记食,甘都虾我```我地去麦噹噹食~~之后同距去行【www.canton8.com不良信息过滤】`~`点解D野贵到甘咖~~???!!!而且种类又少喔```兜兜转转买咗D野……步行咗3个车站先决定搭车```我只脚吖```痛痛痛```可能之前扭到只脚仲未好齐一直拉住条筋``扑咯``个胃又辛苦```誓4以后悟食K记吖`````攰`` 2 mvp|< "  
今日同财务个女仔去扫街…..悟系揸扫把系街边扫街果只```而系拿个胃去扫荡街边噶小食,雪糕(6蚊)、糖水(4蚊)、武汉辣鸭X(悟知道点形容)(23.5蚊)、麻辣烫(20蚊)、烧烤(18蚊)、凉粉(6蚊)````唉``成个垃圾桶甘咩都装``写返出黎先惊觉恐怖```好睬``个胃都冇同我抗议,悟系就大嚄了``` \9.@T g8`  
2007-8-30   小雨转晴````无所适从``` -v WX L  
今日返公司,成日都冇做成一件事。转正申请表已经到手,但系仲未落手填。唉```烦!!!!!呢几日又开始过返岩同屋K闹矛盾果阵噶生活模式```训训训```好似训着咗就咩都悟洗谂```我知道逃避并悟系一个解决噶方法,但系我稳悟到可以解决噶方法. 点算!!! +u7nx  
今日同厨房阿叔斗气,我叫距悟好装D菜水卑我,距就扯大把声话边有,D菜水沿住饭勺好似开水喉甘流落黎,甘都叫冇`????都悟系第一次了,顶距悟顺.仲有距煮D饭,饭焦多到咩甘但系又悟肯换过褒饭上黎,修理部个助理问距,距仲要话D饭都系一样噶…. 8bEii1EM  
食饭焦`?!?!?!?!一样``~????唉```甘距甘恶4``我唯有……悟食咯```我连食都悟食你了``难道仲有机会虾我``??!!人善被人欺```NONONO```我只不过系冇谓同人吵,饭咋嚒,食少一餐半餐又悟洗4.何必为食饭去同人吵呢`~?? 6$$ku  
555~``我要落班吖```做咩D同事甘慢咖```等盒饼饼返屋屋`~`19:05返归``中午都冇食`~~`饿死了````

Mc.大醜醜 2007-09-01 08:26
2007/09/01   晴天... 但心情系灰噶....... O#D N3yu?  
1QuR7p  
呢日....我感冒了....鼻子一直好辛苦~~一直吸一直吸......... :+S~N)0j^  
以前....有她的照顾,,即使病了还是觉得幸福的...因为有她照顾... '%A*Z,f  
~第一次病,系同大佬一齐!!果阵大佬去咗中山...得返我自己一个人系间屋度...好辛苦..~ UazUr=| e  
她离开了我...我病得很重...没她照顾,我不懂怎办.....(病因:淋咗好耐噶雨....撞正落雨...仲系早上..........每次五开心我都想淋雨....因为企系雨中...人哋睇五到我D眼泪....) G?{uR6s>#  
~第二次病...就呢次喇~~开咗空调...而五识得椤野黎盖下...以前....以前会有她帮我盖披子..五会卑比冷亲~而依家...点解我甘五识照顾自己呢? 定系觉得自己嘅身体已经五重要?. lLeN`{?  
依家个鼻好辛苦~~~要一直吸下吸下甘~~~ 五知我依家个鼻辛苦D,,,定系她的鼻炎比较辛苦呢?. }&*,!ES*  
自跟她一齐之后~~~五知鼻炎系咩会传染噶.... 你讨厌闻到嘅一齐,,我也好自然甘讨厌埋~~~ RT=(vq @  
我同她散差不多有半年多了...~ 但心中还是褂住她的.....~ 爱得真..就越辛苦~~~.~>!~. .[:*bo3  
;=ERm=  
日后还要爱得那么认真吗?.~

吖細 2007-09-01 15:03
2007.09.01~~晴~~開心到飛起~~ S A16Ng  
w!^{Q'/,Q  
好開心吖~~!! Uu3<S  
估唔到過咗生日已經N個月都仲有禮物收嚄`~!! q ]o ^Y  
一直都好想好想..好想擁有嘅嘢~~!! +q3E>K9a  
雖然有少少唔同.. KF`@o@,  
但有過之而無不及吖~~!!! BIjQ8 t  
good~~!!!! sv?Lk4_  
眞繫開心到飛起吖~~!!!  

颠佬 2007-09-03 15:38
2007年9月3日 天气晴多云有D雨 onAC;<w  
1 9C=' TMS  
      临灾难日子仲有两日,心情非常复杂。好像一个死刑犯甘样等住受死,心情有D古怪 w[wrZ:[  
L2 tSKw~  
  日子将进逼近,所以今日成日的心情都好像一个死人一样,沉闷紧。。。。。。。。

toomyou 2007-09-03 19:03
2007年9月3日 天气:时晴时阴咁!! 心情:一般得太一般了..! ^h@1tFF  
\.<V ~d?  
今日唔洗去学日文..做咗好多无聊嘢..又去银行啦又去买手机了..都比较忙囖..! mN:p=.& <  
翻到黎上咗蓝调就见到我多咗D嘢..咩?!~情感活跃之星囖..~哈哈..多谢benny啦.!

灵风 2007-09-03 23:21
2007年9月3日 天气 雨后总是阳光   心情 郁闷... xui.63/  
人地放暑假 我地就上课   到人地上课嘅时候 我今日居然~~仲系度放紧暑假 2,X~a;+  
-q.tU*xf'  
其实大部分人都系晒实习了~除左个别考试雅思出国嘅~~唯独我...例外 !h0#es\  
正当我今日谂住 甘嘅生活仲要持续几耐嘅时候 终于有个电话飞过嚟---将我4毫半嘅余额都清埋~~~~ JW4~Qwx  
听日开始实习啦~而且系直接跟客户 唔使上公司 不过都仲系广州 g0D(:_QXp:  
amn\#_(  
有D紧张 有D兴奋

吖細 2007-09-06 20:20
2007.09.06     晴間多云   geng攰.. OA_Bz"  
Wm/0Y'$r&k  
今日本來好開心咖~~ q >|:mXR  
因為兩個老細都唔喺度吖~~ zMkjdjb  
仲好free咁上咗一陣藍調添~~ ;U=RV&  
點知差唔多食飯嘅時候老細要我下午過天河~~!! #q"^6C 5  
(gv1f  
成個下午喺度游唓河~~ f@%H"8w!  
坐到腰骨都直吖~ %!G]H   
過到天河.. VE<&0d<  
一直7,8,9樓往返跑~~ 0P<bS?e<l  
好攰吖... _^<HlfOK  
到最後都繫搞唔掂.. .'q0*Pe  
何必叫我突登過去呢..   ]iyJ>fC  
Q}N.DM@d3  
不過聽日就繫星期五吶~~ >+w(%;i;  
終於可以relax下吶~~

bennypower 2007-09-07 18:47
二零零七年九月七日 18:37分 陰天 9~^%v zM  
4|Dxyb>pS  
係藍調註冊已經一段日子,從會員到版主經過相當長時間,霖番起當初接任情感區時候非常冷清,人簡直少得可憐,到呢家有總多會員都嚟小版情感區作客,小版我非常之安慰,睇番以前開展活動到現在活動,每次嘅人數都係度遞增,就證明藍調會員係多麽支持小版工作。再睇番各會員寫生活點滴,無論日常工作壓力抑或對感情悲歡離合故事,小版都體會好多好多,可能小版同各位會員一樣,都經歷左好多好多耐人尋味煩惱。現小版乜都唔想去霖,埋頭繼續我的工作、我的管理、我的學業,繼續做一個耐人尋味神父,或者我只係一個微不足道人唔可以解決曬會員問題,但小版也希望可以安慰到大家,做一個寧聼者,繼續寧聼你地生活你地感情。(完)

吖細 2007-09-08 23:47
2007.09.07~08     陰又陣雨   開心~~ z:hY{/-  
7.n/W|\  
7號個好姊妹生日,齊齊出嚟食飯傾偈~~ 2Rc'1sCth-  
食飽飽走去唱K通頂~~ Ng?n}$g*  
人都癲~~ E-NuCP%|c  
/;t42 g9w  
8號..即繫今日.. 7-"ml\z  
一早(其實已經繫差唔多中午1點吶~ )俾人嘈醒咗~~ $d4^e&s  
幾乎想殺人吶~~ K<O1PrC  
T-)Ur/qp  
下午同表姐去咗試伴娘裙~~ $6~D 2K  
揀咗條好靚靚嘅裙囝~~ ]VifDFL}  
然後送咗隻BB鈪俾我嚄~~ N@$g"w  
好可愛咖~~ !@9Vq6  
M^\#(0^2@  
兩日都好開心呀`~~~ `p@YV(  
不過好攰吖.. jg]_'^pVzr  
今晚要早D瞓先得吶..

灵风 2007-09-09 10:17
07.09.09     天气:好好天 心情:good~ nYJ)M AG@  
| I_,;c  
其实我地系去间软件公司度实习 好多都系实施部 即系服务部   所以就经常出去跑客户 kw8?:: <  
今个星期去鹤山住左3个星期个F翻左黎~~~佢今日生日啊~~ Xqt3 p6  
&>UI{  
不过星期一个个要上班 所以就提前一晚庆祝啦 ]de'v  
Y27x;U  
过程省略 无非就系搵间有K房嘅吧仔 饮酒··· -4|\,=j  
C zKU;~D=B  
同以往一样 主角都唔可以安然无恙甘走... gVM9*3LH6  
c"w}<8  
有个F都大胆 虽然饮左唔系好多 计落就每人半打多D 不过佢都敢揸车走 佩服~~ eR kvNI  
Az29?|e  
pqmS w  
下个就到我了~不过系正周中 而且各散东西 唯有国庆再聚啦~~ RF/I*5  
.lVC>UT  
聚完就散...唔知1年后嘅今日 大家毕业之后 仲有冇机会聚埋一齐过呢

pinky 2007-09-09 15:19
今天的我不想工作,只想独自一人..抛开一切... .CI { g2  
但思绪总系停留响某个点度,消极噶心情挥之不去,点算好呀...? (9r\YNK  
我份人就系甘,心情一唔好就会乱发脾气,周围了解我噶人都会避之三尺远.. 8OoKP4,;  
但系有个唔知死噶表妹居然睇唔出...我响毫无意识噶情况下做噶野,请你原谅吧! ?;pw*s1Atz  
,bhOIuep3  
可能系工作未做好吧!老早应该做完噶野,到宜家先开始做... Q}p+/-U\  
下决心开始做噶时候,又遇上了心情的低落... LeB uPR$  
宜家硬住头皮都系要做,不过就真系好想发脾气.... w=.w*?>  
7iCH$}  
我系米已经控制唔到自己啦..? P?GHcq$\  
点解可以让内心果个我黎做一切破坏我形象噶事呢? 1Wd?AyTY,  
真系一发不可收拾吗?

dee寅 2007-09-09 23:52
today...2007/9/9 x8i;uH\8  
P;o6rQf  
今日...起身,打電話俾女朋友!因為尋晚退岀咗個集群網業務...以為要五個工作日先會成功啦! SoZ$1$o2  
點知....一日就幫我搞掂喇!本來日日一個morning(我已經連呢個單詞點拼都唔記得喇)call架嘛!誰知今日無嘅...唉,我都知岀咗d問題架喇!我亦估到咩事架喇!不過我唔敢斷定,so等到夜晚先問清楚啦!問清楚之后,我先知道原來佢係以愚弄/受辱/阻礙呢三個形容次將我定罪... |QwX  
我知錯...我係唔啱!無論點講,點解析,我都係錯嘅!我知道講對唔住已經無用喇! 2GNtO!B.  
所以,我以后都知道應該點樣對待我哋麵臨緊嘅一切問題! !+tz<9BBY  
vzl+0"  
不過,我亦有好多不為她知嘅心理活動!係度,我想痛快地吐岀... %n-:mSus  
1.係埋一齊已經差不多一年喇...大傢嘅脾氣應該都知道,我試問處處忍耐,何解我犯錯嘅時候無人體諒下我呢?!我都係人,我都有權利發脾氣!我發過三次脾氣,但妳呢?!唉....我俾妳搞到我都無脾氣喇!妳竟然同我講,再發一次就掰掰...好啊妳! MP/6AAt7=|  
=e'b*KTL,  
2.自從妳朋友拍拖之后,我發現妳越嚟越鍾意將我同人哋對比!人哋點有錢,點好啊份工,人哋送d乜俾條女啊!人條條仔點樣馬得死條女啊?!唔好意思,我仲係學生...妳都應該明白!7百幾一條鏈同四十蚊一條鏈嘅差別係邊啊?!咪就係錢對d咋嘛!心意呢方麵係一d都無小到架!我有錢嗰陣,餐餐都同妳夀司...食最好嘅,妳又記得無?!無錢嗰陣我寧願唔食唔用都滿足妳...雖然妳時不時都有,但妳最近真係俾咗個全新嘅妳俾我! n82N@z<8]  
1&A@Zo5|  
3.放假,我無去做嘢,因為穩唔啱心水,我唔係遊手好閑喔...我衣來伸手飯來張口咩?!就算係...妳都唔使強調咁多次啊!妳咪又係....妳做咗一日咁大把..妳一日嘅工錢我都俾返妳啦接妳放工嗰晚! ".jY3<bQg  
唉...我點解覺得妳越嚟越想我有錢架..妳越係咁唸,我越係反感啊妳明唔明啊!? >S4klW=*I  
x/*ndH  
無嘢喇...好鳩嬲啊!

dee寅 2007-09-09 23:57
我好想講... iM;7V*u  
如果妳一直想穩一個有才华嘅男人, O,(p><k$/  
唔好意思 hA1\+r  
我唔係.. (R)\  
如果妳一直想要一個俾到物質同精神財富妳嘅男人. o@TxDG  
唔好意思 1"J\iwN3  
我暫時都唔係... N1rBpt  
如果妳仲想係埋一齊,妳唸下... '<" eG!O  
點解今日搞成咁嘅地步,係我錯,抑或妳錯,其實大傢都係一樣... s[h& Uv"G  
隻係妳經常掛係口中嘅嗰句,因為我係女人,我要為自己打算! ("(:wYR%  
咁不如妳同舊錢結婚啦下! Ei!5Q ya>  
我寧願搞基喇真係...

toomyou 2007-09-10 01:44
2007年9月10日 天气:可以话晴!! 心情:普通加一般..! sM)qzO2wh  
4naL2 Y!  
因为唔洗去上日文课嘅关系..我今日照常都系点几起咗身..无无聊聊咁上网.. ,c#IxB/0  
同D朋友吹吓水..而家D生活真系无聊啊..希望快D出个证..嗱嗱声落去做嘢啦.. $Lpt2:.((  
我真系再唔想过呢D咁嘅生活..我要有激情嘅生活..

颠佬 2007-09-11 08:42
2007年9月10日 呢日真系好黑仔噶一日~上午开住台车去机场送货~竟然开到半路抛锚,跟住给个客户闹左一顿,然后整车给人扼左几百~翻来仲要系限制时间度又给个新仔SIR罚左两百。 hhjT{>je  
唉~真系好苦~无端端没左一千~真系好嬲~

Mc.大醜醜 2007-09-12 08:40
2007/9/12     阴 b X.S`  
n(^{s5 Rr  
依家好似觉得特别空虚甘~~ S#+Dfa`8X  
上年依家甘嘅时候~~ 有距陪住...我特别开心~~ 9-)D"ZhLe  
依家...........得返我自己一个孤零零囖.... &oJ=   
rj zRZ  
有机会搵过第条女..但自己偏偏又五想..又系点解呢?. L{fKZ  
人生很痛苦....如果可以快D结束就好囖.~

吖細 2007-09-13 21:17
2007.09.13 h=6Zvf<x  
7 \*_/[B  
what' s for love..? iB#xUSkS  
E個問題已經問過好多次.. nO^aZmSu  
都搵唔到答案.. g.-{=kZ   
可能需要嘅祗繫簡簡單單,平平凡凡嘅生活..

长腿叔叔 2007-09-14 03:05
2007年9月14号零晨3点 6XyhOs%/  
LGx]z.30B  
  人地话饮醉左,可以有咩讲咩,想做咩都够胆做,但我净系觉得醉左好辛苦,一种有苦诉不出,一种力不从心噶感觉,甘究竟点解要自己醉呢?或者系怪自己点解运气会差足甘多年,家庭,工作,自身,爱情诸事不顺,一塌糊涂.其实都无乜点好赖,怪就怪自己吾识主动争取,又或者会常常安慰自己话运未到姐,一到噶话话吾定锐不可挡呢,呵呵~ b4`t, D  
      朋友们见到我写呢D野之后可能都会安慰我点点点,其实吾使讲我都知道噶拉,因为安慰噶说话我讲比人地听,多过人地讲我听,我只不过伸下姐,所以安慰噶说话吾需多讲拉,心领,哈哈~~ Vae}:8'}  
      醉左噶人最可爱,最真噶拉,可能呢个系醉左噶唯一好处拉........................................

小贼頭 2007-09-14 23:51
2007年9月14号 天气晴.傍晚转大风 5开心 4%L`~J4 wr  
今日学校检查头发..!搞到我旷咗1日课..! @[ {9B6NlV  
点解D学校要检查头发呢.!其他头发同读书都无乜分别炸..! b#;%TbDF  
个个月都捉.!个个月都变光头仔..!捉咗都算啦..! r\J"|{)e  
仲要请5洗钱就帮你剪个D发型师..! 5~&9/ ALk5  
免费帮剪..!免费帮你剃4刀..!马上变个光头仔! s=0z%~H  
学校几时先会5洗检查头发呢..! ETk4I "  
希望国家可以改变一下呢个坏习惯!

吖細 2007-09-15 00:43
2007.09.14   晴   jOL$kiW0  
Q)eYJP=W  
今晚又同幾個好姊妹飲嘢傾心事la~~ bup)cX^  
次次出嚟都會講大家嘅近況嘎~~ KQ0Zy  
不過估唔到今晚嘅囡豬腳繫我嚄~~ S?pWxHR]  
佢哋講咗好多對我嘅睇法同埋過去我做得唔好嘅地方.. +"1@ 6,M  
令我對自我嘅了解深咗.. yhzC 9nTH  
喺我嘅生命中..佢哋算繫比較了解我嘎啦.. jWHv9XtW  
甚至比我自己更了解我自己.. v x qsK  
最緊要繫佢哋可以同我坦白講對我嘅睇法同建議.. s;!TB6b@  
識到佢哋兼做埋好姊妹.. R42+^'af  
我感到我嘅人生已經無憾吶.. ug]WIG7 S  
咁講絕對冇夸張.. _P6e%O8C#  
好開心,受益良多嘅一晚~~

toomyou 2007-09-17 02:47
2007年9月16日..! 天气:时晴时雨...心情:OK咁啦.!~ \F`%vZrKR  
\NE~k)`4j%  
琴日,系Tommy仔嘅24岁生日..呢个生日,我过得好开心..除咗有我女朋友didi陪我过啦,仲有我一班好好嘅兄弟陪我过啦!..佢地分别有沟女最掂嘅强哥,斯斯文文嘅栋庭,精伶可爱嘅亮斌,冧女出名劲嘅阿Nic...等等等等....好好嘅兄弟们..我系呢度多谢你哋..!!~希望我们一直都会咁好..一起成长,一起搵大钱..就系最好嘅Happy ending啦..

吖細 2007-09-19 20:00
2007.09.19       微風送爽   geng攰.. UNK}!>HD  
)DR/Xu;b  
E兩日番工好頻撲吖.. V{qpha4'P  
一日去三個區.. [g<rzhC~=  
攰C我吶~~!!! 42E%&DF  
忙到水都冇時間飲吖`~!!! z89!\Q  
加上個好姊妹又發生咗一件大事`~!! m bSG  
好多負面嘅嘢影響住我嘅心情.. yLpsK[)}\  
加上E兩日仲要想生智慧牙吖~~~!! $, I%g<  
超級痛吖~~!! x-E@[=  
咬嘢都冇力... B EN U  
有時唔小心咬到簡直痛到入心入肺吖~~!! ^T>P  
Hl"^E*9x  
咁多事情幾時先過去呢.. (:|g"8mQm  
E兩日無論心理定生理都好攰吖..

錺_錺① 2007-09-20 21:21
2007-9-20 星期4   天气 " 阴晦 c_~tCKAZ   
wZe>}1t  
煞下眼就甘又过咗成个月,时间过得真系快```好耐都冇上黎写过野```其实都有D烦``` %]"eN{Uvn  
究竟```黑仔噶霉运几时先可以摆脱得到```` lGhh H _  
前果排发生噶事.到今时今日噶呢一刻.都未同爸爸讲过一句说话. $^K12Wcp-  
都悟知点算好,我谂我同距都系同一类人,硬颈......``` x<Ac\C x  
见到距```有时煞那间想同我讲D咩```但系都冇讲````我都知道我甘样悟岩``就算距系错在先我做得晚辈噶``点都要让下距```但系``一谂到距对我讲噶果句说话```我好难悟去介意````唉`` 早知道果晚自己冇咩事就悟同距去讲拉`` 搞到E+进退两难``` . DrGr:UW  
h/s8".\  
呢几日```心情都好郁闷````我啊姐(上司)话要调我去福特```最起码逗留一个礼拜去跟人学习``` 我悟要``我悟制吖`~~~~!!!!!!!!!人生路不熟``而且个福特个客服部主管好........`` 8wH1x .  
      死乞烂乞先减刑2日```虽然话`` 学习人地噶长处去改善自己噶短处系好事``但系我真噶好惊果边D人```我悟钟意戴晒全副武装去面对人```唉```希望我啊姐忙到悟记得呢件事拉```

?安格﹫絲゛ 2007-09-22 01:30
今朝一早去上john课,觉得个课室又热又局.点知都中午嘅时候又落咗场雨,好彩係过 ;;>G}pG  
Z,_EhEm  
云雨遮,因为我比较中意干爽,加上成日落雨会搞到心情都差d.跟住睇吓个Q,发现一个 5>\Lk>rI  
]^>RBegJBO  
好耐都无见过嘅人,佢竟然仲话打过好多次电话比我,话我唔接佢? (事实上我真係唔见 &iTTal.6  
f^]^IXzXw.  
佢打比我) 不过我无成日褒电话都好耐laaaa,或者係无好倾嘅人喇.谂起以前4奶 (某 U-.A+#<IT9  
hd>_K*oH  
一个fd) 准时每晚都打比我,其实我越黎越唔知电话有咩好讲,亦都谂翻起曾经傻到讲故 /A82~  
TQL_K8k@_  
仔氹人地训,结果竟然真係训着咗,或者我以后都唔会做d咁嘅傻事喇.讲起Q,我可能真 =38c}(  
qZ<|A%WQ  
係比人偷咗几粒钟,今朝一开嘅时候系统同我讲最后一次登陆竟然响福建,唔驶谂即刻 /Z1>3=G by  
oAt{ #v  
改咗个password先喇,我亦都开始怀疑我有3个群都係比佢删咗嘅,.不过算 bMGU9~CeJ  
O5v~wLx9e  
喇,anyway,损失都唔算好大.但係唔知点解,我就越黎越抗拒高中班fd嘅活动,每次听 1$n! Lj=5  
M2Zk1Z  
到我即刻谂到嘅係想推咗佢.反而好怀念小学同初中嘅fd,真係好耐无联系喇.亦都好后 c~)H" n  
M <K}H8?  
悔以前唔係班入面嘅核心人物,应该无乜人会记得我喇.我慢慢中意咗一个人生活,夜晚 3kW%,d*_  
Iy;bzHXs  
训觉唔再怕黑,而e+做亲乜嘢都好唔自然.唔理喇,人总係有变嘅时候嘅,只係我比其他 /4>|6l=  
yD yMI  
人变得快变得多遮,係咪?! ' JAcN@q~z  
u`gY/]y!  
Uqd2{fji=#  
~Q2,~9D kc  
        以前写低嘅.  

親愛的小棠 2007-09-22 13:33
勇敢做自己的决定,勇敢行自己的路

?安格﹫絲゛ 2007-09-22 20:44
Quote:
引用第1楼小棠2007-09-22 13:33发表的: 9xRor<  
勇敢做自己的决定,勇敢行自己的路
\Lz4ZZjSY  
`ZPV.u/  
a=r^?q'/  
  多谢支持.

新月Moon 2007-09-23 00:53
我有时都钟意一个人的时候..有个"想"的空间 !{S HlS  
但有时都想约D朋友出去逛逛,换换心中的闷气! BDcA_= ^R&  
如果心里面有野想发泄,不防打电话比你朋友,唔使好长的时间,一句都好~听听人地的声音,听听人地的意见,心会舒服好多架! 

bennypower 2007-09-23 01:37
2007-9-22 星期六 晴 G|LcTV  
近呢段日子開始適應獨自生活,原來我都幾怕女人嘈,B粒八啦咁。女人還是遠離比較好,女人是很可怕的動物。唔知愛一個男人是什麽感覺de。

toomyou 2007-09-23 04:20
2007年9月23日 凌晨4点15分..   天气:晴晴哋!!   心情:一般.. WoD Qg64  
(R^Ca7F  
今晚,我发觉咗一样好严重嘅问题..原来我同我现任女友系两个世界嘅人..我哋嘅沟通同相互理解出现咗问题....我捉唔到距嘅point,距又唔明白我个point..我觉得好辛苦..但系我哋又系同样深爱住对方..我好想去解决我同距之间嘅问题..但系又唔知道点去做先好..我好唔开心吖..唉.!~女人成日都话D男人唔明白距哋系度唸D乜..原来真系咁样咖..相反,女人够唔明白男人嘅唸法囖..唉..烦死人啦...算啦..!~我都系训啦..!~训醒应该无事咖啦..

查看完整版本: [-- ***[情感&心情日记]记录,每天真诚的一刻*** - 情感版主每天都睇各位會員寫的點滴生活,多謝各位咁支持 --] [-- top --]