查看完整版本: [-- 對「童年、少年、現年」嘅自己~你有何感受~ - 不參加者嚴禁在帖內回覆~違規者刪帖扣分處理~!! --]

蓝调粤语 -> 蓝调俱乐部 -> 對「童年、少年、現年」嘅自己~你有何感受~ - 不參加者嚴禁在帖內回覆~違規者刪帖扣分處理~!! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

幸福瞬間 2008-05-22 16:04
沉積咗好耐嘅藍調俱樂部~係時候搞返個活動啦~ jwhc;y  
各位久違啦~好耐冇喺呢度同各位見面~ v"ZNS  
今次呢個「童年、少年、現年」嘅活動~希望俾各位一個對自己回顧人生嘅借鏡~ yK9:LXhf  
我哋嘅人生路行咗呢十幾廿年~到底自己對自身嘅了解~形象嘅變化~生活嘅態度~呢一切嘅定位係點呢... i[_B~/_  
不如俾個機會自己同藍調嘅兄弟姊妹一齊了解下...
|Lf>Z2E  
tqbY rF )  
活動細則: -|V1A[  
1. 參加者要分別發3張可以代表不同時間嘅自照「童年、少年、現年」喺活動帖內  i;B &~  
i[L5,%5<H  
2.喺相嘅下面仲要註明自己對「童年」嘅睇法/回憶、對「少年」嘅評價(個人嘅行為作風)、同埋對「現年」嘅展望 ]t0]fb[J  
4~<78r5m  
3.參加者分別可以得到388蚊作獎勵...但不得在活動帖內惡意灌水...違例者重罰!! U1nObA  
c[VVCN8dA  
4.活動期為公報後嘅數個月...最後會選出5位最優秀嘅會員各得玄耀人生獎勛章一個有效期為6個月及688蚊獎金
0+S ;0  
6)=`&>9  
5.所有相片必須要以附似形式上傳到活動帖內、相片必須清晰能見、Size不得小於448*336px [>--U)/  
69< <pm,m  
注:今次活動藍調管理員及藍調俱樂部將有最終決定權及解釋權~請各位參加者遵守一切裁決~!! m-?hHd O  
gOb"-;Zw  
不參加者嚴禁在帖內回覆~違規者刪帖扣分處理~!!

〖阿良¤囝〗 2008-06-01 23:51
哩个就系我5岁,16岁,同以家22岁嘅我.....

幸福瞬間 2008-06-02 22:03
唔好意思~~好難先搵返d細個嘅相~~所以遲咗post上嚟~~ hz;SDaBA  
Z{B[r;  
細個嘅嘢記得嘅唔太多~~但都係開心嘅~~因為細個係最天真最開心嘅~~ *(q{k%/M  
大咗之後聽返屋企人講原來細個嘅我好百厭~~仲成日俾人打~~ &$CyT6mb^  
又冇時停~~所以成日俾人話我改錯名~~ y'8T=PqY[t  
不過諗返下~~又好似真係幾男仔頭~~ eWm'eO  
3{co.+  
到咗10歲左右就移咗民去南美~~ }0E@eL  
唔知係咪因為當地水土問題啦~~去咗冇幾耐~~正直發育期嘅我就開始慢慢咁~~ O}cfb4"  
由一個瘦削嘅0靚妹~~變成一個水桶身型嘅肥妹啦~~ *8a[M{-X  
嗰時除咗讀書就係喺屋企睇鋪幫手~~完全冇一個正常少年嘅玩樂期~~ SGZYDxFC@  
所以好多人問我少年點過~~開唔開心~~我都唔識答~~ k7*-v/ *S  
不過總括嚟講~~我都學咗好多嘢~~好事嚟嘅~~ I:=!,4S;  
(AZneK :*  
舊年年尾決定放棄南美嘅一切~~返嚟中國發展~~ |>j^$^l~  
雖然對前路迷網~~但好彩有一班好好嘅朋友一直無條件咁支持我~~ @(a~ p  
返咗嚟8個月啦~~好多嘢都同之前預計嘅唔同~~一切從零開始~~ Pfvb?Hy  
唔知自己嘅決定啱唔啱~~但既然揀咗就唔會後悔~~只有不停咁盡力做好~~ uv$5MwKU  
更要多謝一班仍然支持我嘅知己好友~~冇你哋~~我未必撐到今日~~ $aTo9{M^  
唔知~~10年後嘅自己會係點呢~~

jay_pen 2008-07-18 12:33
讲过要支持Annie尼个活动,点知原来旧相系好难稳咖。搞到宜家先贴上嚟 d:&cq8^  
尼两张系我BB既相,有张仲露---点添,你地米笑啊。 [attachment=241746] [attachment=241747] fy>3#`T-  
尼张系我细个 [attachment=241748] md{1Jn"  
尼张系宜家 [attachment=241749]

錺_錺① 2008-09-01 14:43
纯支持annie噶活动o(∩_∩)o... ='eQh\T)  
}236{)DuN  
Pa\yp?({q  
我觉得我人生E+已经走过3个阶段```幼年、快乐时期、半社会学年`` G7-.d/8|^  
W}(xE?9&  
sV~|9/r  
甘呢```就因为对annie噶第二阶段实在太多太多难忘既回忆` ``所以选咗两张代表性噶相`` Cq=k3d#}  
:oZ~&H5Q  
annie吖``我寻晚稳相稳得我心好慌架 ``以为我D相簿悟见咗啊``` 0#e Pg6n  
3=L5Y/  
事因我07年仓促既搬家可能遗漏太多物件无带走``几惊相簿系入边啊``` i2O$oHd  
而搬完家之后一直无拆开过D纸皮箱```(即系无整理过带走的物件 即系我懒 x?R1/iHv  
2F1Bz<  
最后``我系稳咗三件纸箱之后第四件终于见返我心爱的相簿喇....... ,`ehR6b  
QA!'p1{#  
M|z4Dy  
实在太开心喇``````
.0y .0=l  
Y5IQhV.  
Y-DHW/Z~  
影呢呢张相既人``真系滴锡拉``将甘可爱、天真、活泼既我影得甘传神``` 果阵几岁我都悟知窝```可能系```2-5之间吧``哈哈``` $*0XWrE  
[attachment=261788]   不过由于年代太久远拉```到我手就已经变成甘噶样喇```
rJd-e96  
F+Hmp\rM#  
[attachment=261789] %`dVX EO  
呢张系我初中果阵影架`01年初中第一届运动会果阵```同我最好噶几个女仔```分别系初一拉``初二拉``初三啊```讲真``真系觉得呢段日子系我人生中最美好噶时光啊```
Y#-pK)EeU  
U3>ES"N  
[attachment=261790] d{'u97GDc  
半社会学年```高中ING`~`04年3月份吧```果阵时的我````比较内敛吧```悟多钟意同人有较多的倾谈```影呢张相噶时段```同距地比较亲近````
gWjz3ob  
|2X+( F Ed  
]'i}}/}u2  
应该够晒详尽噶拉```收工交货````

蕃茄+沙糖 2009-06-16 02:47
虽然都唔算靓女 x5W@zqj  
/$ueLa  
不过好过整容前嘅  D z>7.'3  
+JFE\>O  
$xj> j  
大家将就下睇下啦

橙烟火 2010-12-02 15:17
唔知家下发仲有无银纸罗噶呢?我睇到哩个活动几好喔,忍唔住参加!!!

查看完整版本: [-- 對「童年、少年、現年」嘅自己~你有何感受~ - 不參加者嚴禁在帖內回覆~違規者刪帖扣分處理~!! --] [-- top --]