查看完整版本: [-- 新三字经 --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> 新三字经 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

荷b仔 2008-06-02 11:17
人之初,口多多,知少少,扮代表 。 .8y3O]  
牙斩斩,死得惨,声大大,冇货卖 。 7D!u1?]d{  
有早知,冇乞儿,担凳仔,霸头位 。 tb$LriN  
有得震,冇得训,侧侧膊,唔多觉 。 > 3&: 5  
笑骑骑,放毒蛇,眼大大,易学坏 。  }(1JaG  
眼湿湿,扮忧郁,搞搞震,冇帮衬

v6hacker 2008-06-02 11:38
笑骑骑,放毒蛇..我句口头禅来咖

Alvin 2008-06-02 13:01
还有噶边止甘短啊!!等我代续啦! .]Ybp2`"U  
人之初 口多多 笑骑骑 放毒蛇;声大大 无货卖 眼大大易学坏; `=!p$hg($  
周身郁 扮忙碌 眼湿湿 扮忧郁;嘴藐藐 打得少 静鸡鸡 认低威; rrQ0 qg  
有早知 无乞儿 晨早知 中三T;担凳仔 霸头位 一张票 睇到笑;, v7@H\x*  
侧侧膊 唔多觉 搏大雾 唔洗做;有姿势 无实际 有交易 靠实力; U5 rxt^  
七八九 饮到呕; 硬骨头 食地球 ; ida*]+ ~  
手头紧 搵真银 乌啄啄 任人将;淡淡定 有钱剩 失失慌 害街坊; ?"@ET9  
有得赌 精神好 三缺一 惨过乞;腾腾振 虾光棍 时运高 搏返铺; ~t9$IB  
二仔底 无得睇 随口 up 当秘笈;赢粒糖 输间厂 赢把遮 输架车; y<r44a_!  
有窦口 早 d 抖 读书少 比人藐;头岳岳 四围度 烂挞挞 唔负责; Y}/jR6hK  
无晒计 发long礼 咖哩啡 扮阿姐;频频扑 搵命搏 姿姿整 有环境; >5i?JUZ  
咁人齐 等发围 趁佢病 椤佢命;出黎威 识抢咪 唔想衰 埋大堆; /v&`!nKu  
有异性 无人性 有杀错 无放过;听唔明 扮纯情 懒痴缠 搏可怜; v:P!(`sF  
大笪地 食自己 做臭四 无定企;眼光光 等天光 印印脚等人约; y@9Y,ZR*  
有断估 无痛苦 人工高 无秘捞;唔够班 执二摊 跟老顶有得醒; a R#Co t  
走得快 好世界 走得摩 无鼻哥; 大肚dum 无良心 大虾细比屎喂; Ck(.N  
有background 无困难 有quali 大餐史; x_ySf!ih  
number one 有纹身 渣fit人 有疤痕; R+^zy"~  
密响call 无甩拖 手指指 靠FACE; @+0V& jc  
十十下 拉头马 中间界 骑呢怪;唔够皮 无面比 二三线好难变; zjoo{IH}  
手指指 扮fan屎 无拉拉 整笪疤;白白净 无性病 人吓人 好易晕; u '@Ely  
吹吹水 唔抹嘴 趁你病 挞你订;癫癫地 唔识死 渣蓝筹 唔洗愁; tG 7+7Z =  
过大海 搏好彩 四围走 斗叠友。

荷b仔 2008-06-02 13:20
Quote:
引用第2楼Alvin2008-06-02 13:01发表的: u p~@?t2  
还有噶边止甘短啊!!等我代续啦! &`sR){R  
人之初 口多多 笑骑骑 放毒蛇;声大大 无货卖 眼大大易学坏; agTK =  
周身郁 扮忙碌 眼湿湿 扮忧郁;嘴藐藐 打得少 静鸡鸡 认低威; A xR\ ned  
有早知 无乞儿 晨早知 中三T;担凳仔 霸头位 一张票 睇到笑;, )Jz!Ut  
侧侧膊 唔多觉 搏大雾 唔洗做;有姿势 无实际 有交易 靠实力; c.6QhE  
.......
Ds G !S*  
@_uFX!;  
本来我想慢慢发讹钱噶嘛

迪新 2008-06-06 17:07
哈哈!!睇0黎2楼断左你米路啦!!荷B仔!

8wing 2008-06-08 15:58
金句呀,谢谢楼主,包括第三楼的仁兄

Alvin 2008-06-11 21:52
Quote:
引用第3楼荷b仔2008-05-26 13:20发表的: 95% :AQLV  
^zkd{ov  
PKATw>zg<  
本来我想慢慢发讹钱噶嘛
9cbB[c_.  
5好意思啵!!断你个荷B仔添!我还以为你5发噶嘛!!甘你应该响个尾度标名“待续”甘先得噶嘛!!

查看完整版本: [-- 新三字经 --] [-- top --]