查看完整版本: [-- 以后起名真系要小心啦,,, --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> 以后起名真系要小心啦,,, [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

魚纵彤樂 2008-06-07 11:52
吴洁芬 唔……新时代女性,一于同居算 >(r{7Qg  
杨晞曈 阿爸阿妈真小心,惊我唔够氧气用 g13 rx%-  
洪药瑞 跌亲都唔怕! 0v)bA}k  
殷敬祥 都好劲下喎 %zBCq"y  
车美霜 果然有容乃大…… JhHWu<  
毛仁爱 冇人爱都几惨 t23'x0l  
朱郁桦 猪肉?。。。。哗!!! ^03j8Pc-c  
辛宜雯 新嚟嘅移民? eS+g|$cW  
胜育强 手毛长…… M;w?[yEZ  
&<y2q/U}  
有一次因工作关系, 同人交换卡片, 佢递片畀我时好奇怪,耷低晒个头……我一望张卡片, 都忍唔住哈一声笑咗出嚟--因为佢叫“苏育宣“ (So 肉酸),我谂佢系由细至大都畀人笑个名, 所以耷低头,谂落有点唔好意思添... (So Sorry) fX~'Zk\u  
31WC=ur5  
仲有,以前有个人个名叫“杜雷”,都唔知个老豆系咪成日用杜雷C, 用到上晒瘾!真大整蛊! <eN_1NTH_  
'sh~,+g  
Simon Lo = 晒命佬 j}1zdA  
Peter Wong = 皮蛋黄 mYxyWB  
Billy CHOI Lun-cheung = 畀你吹lun胀 "{D6J8 09  
aE"[5*a  
当去到酒楼轮位登记, 小姐会问你贵姓呀, 几多位呀。“卢先生, 3位。”如是者,当那位小姐用个mic叫你个number时,就会变成:“姓卢,3位……”呢间咩酒楼嚟架?玩SM架? Z[Qza13lo  
r H8@69,B  
有次喺商场,有个男人唔见咗个仔,于是就揾security,帮手喺商场广播,话佢爸爸喺门口等佢……广播内容系如下:“徐家权小朋友,你爸爸徐定富o系门口等你……” Wy .IcWK  
5cJ !"  
洪梅贵,罗有大,吴长大,吴昭德,吴美丽,莫思科,林花,麦生仁,吴广德,毕可宜,周蕙娟,钟乐海,廖植彪,柯兰诗……当中我觉得最好笑嘅系“刘比蒂“,“史塔盖”。黄嘉岚--变绿? $e1=xSQp4  
Cx<0 H  
两父子,阿爸叫李杰,个仔叫李仲杰 O`G/=/GZ  
三兄妹:游咏富、游咏依、游咏慈……游世伯,咁大整蛊呀! t5B7I59  
1'.7_EQ4T  
上次去台湾某银行畅台币,睇一睇柜面个名牌--个服务员叫“吴晓郁”……一行六人冇个忍到笑 2P#=a?~[  
i;/xK=L  
重有,有冇听过人叫“陆浩昌,伍浩昌”?--“陆浩昌先生,请即到5号窗;伍浩昌先生,请即到6号窗”。 >Dw~P OMy  
L< ^j"!0  
以前某科有两个副科长,一个姓徐,一个姓邱,而且两个系死对头,梗系啦,一个除裤,一个邱裤。 +Y"r71|A6+  
VU`OO$,W  
其实联婚都好好笑,例如:赖廖联婚,赖史联婚,等等 赖史洛夫李米以维奇(俄罗斯名) S! Rc|6y%  
{-3LIO  
识得个师兄叫黎越荆…… )s_n  
KRAcnY;u  
一对夫妇生一子名叫笨。一天,阿笨突然离家不返,于是夫妇二人到差馆报案。警员问夫:“你叫咩名?”夫答:“李广仙”,警员又问妇:“你叫咩名?”妇答:“吴港住。”警员大怒说:“噉你哋嚟做乜?”夫妇大声齐答:“揾李笨。” dCyqvg6u  
: _e#  
有两姐妹叫:周慧琴--周围擒;周慧娟--周围钻,睇嚟佢两个都几调皮喎。

cyrilfans 2008-06-07 12:03
真系搞笑

378075138 2008-06-07 12:06

13670612033 2008-06-07 12:07
改得好!

芝麻糊 2008-06-07 12:08
哈哈哈哈哈,好好笑啊,我中意

荷b仔 2008-06-07 12:11
几搞野吓喔

cyrilfans 2008-06-07 12:11
确系搞野,哈哈哈

肥牛肉 2008-06-07 12:14
真人真事 ~ ;XYwQ"  
梁牛奶 謝冰糖 rx}*u3x=  
小學同學父母的名字. F1\`l{B,\  

魚纵彤樂 2008-06-07 12:22
我有个小学同学叫谭冠。。。。。。 u'=(&><  
距老豆起名真系强吖,,,,

jay_pen 2008-06-07 12:27
头先先睇完个日本名,再睇尼个,笑到我眼泪水都标啊。倒数第二个最搞。

gy2000 2008-06-07 12:42
哈哈,笑到喷粉(吃饭中)

花無缺和尚 2008-06-07 12:47
真人真事. Ma>:_0I5  
我嘅大號叫..............武仁聖 B(8mH  
" bPCOJ[v9  
有個朋友叫......楊鉅祥

winjie 2008-06-07 12:57

jerry978 2008-06-07 13:12
超弓虽~~~啊,,

〖阿良¤囝〗 2008-06-07 13:25
有次喺商场,有个男人唔见咗个仔,于是就揾security,帮手喺商场广播,话佢爸爸喺门口等佢……广播内容系如下:“徐家权小朋友,你爸爸徐定富o系门口等你……” TN J<!6  
oPCrD.s  
Z(K mS (  
sr ;:Dvx~  
我觉得哩个最鬼搞笑吖

无敌掌们茶 2008-07-25 01:26
笑死我拉~~~

winglut 2008-07-25 01:45
我有个朋友叫 梁秀霞………… I/Sv"X6E  
将“梁秀霞”用普通话讲就会变成“lan 潇洒” qw|JJ  
笑死~~~

cairochou 2008-08-09 21:11
Simon Lo = 晒命佬 c6t2Q6zV  
Peter Wong = 皮蛋黄 '!Hhd![\=|  
Billy CHOI Lun-cheung = 畀你吹lun胀 3R'.}^RN  
改英文名都要小心的咯~

不懂 2008-08-23 23:51
真系要小心!

huzemi 2008-09-27 11:43
好好笑啊,我中意

烂仔ɑ. 2008-09-27 11:58
好搞笑啊...

kevinhehao 2008-09-27 12:16
搵李笨那个好搞

karlos 2008-10-01 16:53
真搞笑

nike024105 2008-11-05 02:41
又几搞笑喔~~ %I_&Ehu  
==nYe { 2  
好头脑~~甘都捻到~~

葉問越傷心 2008-11-05 09:56
哈哈..搞笑呀.

查看完整版本: [-- 以后起名真系要小心啦,,, --] [-- top --]