查看完整版本: [-- 短篇故事--連載至2008年9月24日 更新至:乾脆地分手都係一件好事情 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 短篇故事--連載至2008年9月24日 更新至:乾脆地分手都係一件好事情 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

bennypower 2008-06-10 04:40
o| 9Mj71  
[cw>; \J  
喜歡朋友請俾個 O{wt0 \P  
}/aqh;W  
乾脆地分手都係一件好事情2008-9-24 15:07 zUz j F  
YkI_i(  
唔知幾時開始對戀愛既睇法徹底改觀,原因係乜?乜事導致我會變成甘?其實我自己都唔係甘清楚. /N=M9i\;  
73kI%nNB  
以前總係覺得專一對待同等待係理所當然既事來,但自從同左你係埋一起之後發覺其實情侶之間既默契又或者態度都好,係可以360度甘轉變,同你係埋一起見面既次數十只手指頭都可以數得清。講真吖我真係好想同你繼續行埋落去,呢個係我自己一廂情愿既霖法。而你可能連自己係未真係中意我你自己都未必知道,係殊dum波鐘甘。你每天既生活就係為自己理想而奮鬥又或者會同老死相聚聯誼。而我?永遠都排係最后。所以我覺得自己講得好岩,情人係你眼裡面就係一個尿壺。你幾時需要我就要幾時出現係你身邊,當你唔需要既時候我永遠都放係漆黑一片既床下低,我唔想係你面前講我地既問題,因為根本呢D就係老生常談既問題來。我覺得甘會令到自己萬分辛苦同勞累,何必呢? !^qpV7./l  
; e)vk|  
前幾日老表結婚,係婚禮上睇見老表既心情我1D開心既感覺都無,唔好來問我點解無感覺,我自己都唔知點解會係甘。曾經..曾經我都希望企係大家面前既係我同你,不過可惜你連有無我心都未必有。所以都係算吧啦...我以為自己仲可以忍受時間既折磨,但好似唔得甘。我已經唔可能做返N年前果個愿意去無限期去等待一個未知結果既傻仔。既然你唔中意我不如大家乾脆D以後都唔好再見,真係唔想再做你既尿壺。乾脆D插我一刀好過呢家甘拖泥帶水,我真係覺得好討厭。(完)

gy77gy77 2008-06-10 23:26
大力仔...睇開d囉!! WnZn$N.  
小7仔都曾經自閉左四年懷免過去,直至識左女神!! @F,8M  
雖然同女神只係朋友,但係已經令我放低左好多應該放低嘅野!! t+`>zux5(T  
我唔知可唔可以係度回帖...如果唔得睇完咪刪囉,說話都係想話比你知...係哩度小7仔識左幾個幾啱傾嘅朋友,你係其中一個!!

bennypower 2008-06-11 10:37
Quote:
引用第1楼gy77gy772008-06-10 23:26发表的: y% ^TZ[S  
大力仔...睇開d囉!! i4 Vv6Sx1  
小7仔都曾經自閉左四年懷免過去,直至識左女神!! MY `V0  
雖然同女神只係朋友,但係已經令我放低左好多應該放低嘅野!! D%NVqk|  
我唔知可唔可以係度回帖...如果唔得睇完咪刪囉,說話都係想話比你知...係哩度小7仔識左幾個幾啱傾嘅朋友,你係其中一個!!
tfb_K4h6,  
BPkqC>w  
7仔~米睇見有個第一人稱就以為係我遭遇先得家!我寫ing古仔雜...

gy77gy77 2008-06-11 11:16
Quote:
引用第2楼bennypower2008-06-11 10:37发表的: ;$=  GrR  
5? rR'0  
r=o\!sh [  
7仔~米睇見有個第一人稱就以為係我遭遇先得家!我寫ing古仔雜...
gcNpA?mC|u  
Sx^4Y\\  
咁都放心d...大力仔寫野有一手!!

小加菲 2008-07-22 23:32
二个可怜的小伙子

芝麻糊 2008-07-22 23:44
写古仔? sF=8E8qa   
我曾经都写过,不过多多少少有d现实既野系度甘罗。呢篇野有几多成啊细佬? 'K0=FPB/@  
我写既果个古仔,分开三party,第一party完全虚构,第二party就开始有d现实既野,写到第三party就完全系现实既野,搞到我都冇心机写落去,现实既野根本就冇空间去发展。好压抑

〖阿良¤囝〗 2008-10-23 02:18
感情我真系觉的好累人.... lh?TEQ  
^.f`6 6/  
距可以令到你好开心...又可以令到你伤心欲绝 $sX X6K),  
c[xH:$G?Y  
唉.....烦....点解我唔可以学的人d甘....可以稳到个好伴侣.恩恩爱爱..直到结婚. \HsrUZ~  
NgXV|) L  
遇亲都系d三几日....三几个月嘅感情..... O)4P)KAO<  
vKvT7Zxc  
最后俾人飞......伤心.........

查看完整版本: [-- 短篇故事--連載至2008年9月24日 更新至:乾脆地分手都係一件好事情 --] [-- top --]