查看完整版本: [-- 串人最高境界 --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> 串人最高境界 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

忌廉棉花糖 2008-06-12 00:56
串人最高境界,就係對方根本察覺唔出來你喺度串緊他,仲跟著融入你嘅話題嘅情境,傻下傻下............... P-/"sD  
\(MI DCZ@-  
3$_JNF`  
一個八十歲嘅老坑去做健康檢查。檢查途中,老坑不斷向醫師炫耀,話佢嘅新婚妻子要几好有几好。 \ZA@r|=$  
「佢先二十五歲!」老坑叫道。「我地結婚四個月,你都唔知道佢對我有几忠貞!佢無時無刻都需要我,黐我黐到我都開始覺得厭煩!」 \10KIAQ  
「而且,」條老坑又講:「話過你知,佢最近仲大咗肚添!」 N8iLI`  
;醫師靜靜地聽著。不發一言...「點啊?」條老坑得意洋洋咁講。「唔錯呢!」 ?<` ;lu/eL  
醫師擡起頭,望咗佢一眼。「你喱番話令我諗起一位失散多年嘅朋友。」醫師緩緩開口。 CTS1."kx1  
「佢同我講過一個故事,佢喺非洲狩獵嘅時遇上嘅故事....: =4$ErwI_dm  
「當時,佢喺草原上,遇到一只獅子。佢立刻從背上攞支槍嚟瞄準。然而,佢立刻發現錯咗,佢攞到嘅係雨傘,唔係槍。」 !QpOrg  
「當時已經太遲,獅子正企喺佢面前,就要撲過嚟。佢無曬辦法,只好將把雨傘托上肩,用盡飲奶嘅力量『砰!砰!砰!』大叫三聲。奇蹟發生咗,只獅子竟然訓低咗,死埋添。」 +e, c'.  
「狗屎!有乜可能啊?」條老坑大叫。「咁一定係第條友做嘎啦!」 oY+p;&H  
「我都係咁覺得。」醫師講...。 *M)M!jTv  
 W7. +  
iu?gZVyka  
"x vizvR  
我有大叫三聲:『有無人睇唔明??』

janchow 2008-06-12 01:20
哈哈哈哈~哩个笑话虽然之前睇过~不过睇番都依然觉得好好笑~耐人寻味~

吖纯 2008-06-12 01:43
哇~强啊~哈哈~

rain86222 2008-06-12 14:51
几讽刺下哦!

〖阿良¤囝〗 2008-06-12 16:57
睇的明

平行線的距離 2008-06-12 21:40
果老野戴綠帽都唔知

风云再起2005 2008-06-13 11:10
讽刺性太强了。呢篇野的作者太有才了!

marke1979 2008-06-13 11:30
讲嘢讲得咁犀利

julianwugdbt 2008-06-13 11:31
好难讲噶,金 老而尼坚

3333183 2008-06-13 23:02
咁一定係第條友做嘎啦!」哈哈,有意思````````````

恶魔2004 2008-06-16 16:42
果個老坑咁傻架?

13670612033 2008-06-16 16:46
耐人寻味

Alvin 2008-06-16 16:58
太讽刺啦!!

gzjudy 2008-06-18 16:50
呢个笑话,好得哦......

Mc.大醜醜 2008-06-18 17:15
狗屎!有乜可能啊?」條老坑大叫。「咁一定係第條友做嘎啦!」 i[.7 8K-s  
@sd{V  
Ty!V)i  
  条老坑未知死.

ilikefanshu 2008-06-18 17:32
哈哈,比人讽刺都唔知到啊,我最钟意就系最后面个句。"「咁一定係第條友做嘎啦!」" w*@9:+  
"

86513079 2008-06-18 17:44
[地球人都明白

心褂褂ing. 2008-06-22 13:09
個醫生諗起失散多年噶朋友.. 7n;a_Z0s$  
            我第一反應諗起謝賢噶遮..

Mao毛毛Mao 2008-06-22 13:27
呵呵...以前都睇過噶了...

住家男人 2008-07-06 01:08
医师讲话的艺术果然够高!!

无敌掌们茶 2008-07-11 21:56
乜条老野唔系讲~~肯定后面有人放冷枪拉~~甘咩?~~ \0qFOjVj  
可能我体既版本唔同拉

sepencer 2008-07-11 22:17
睇过好耐啦,所以唔觉得好笑了

大眼囝 2008-07-14 04:18
好搞野喔~! 既系个老婆有咗系定唔系个老爷既

kingkiss 2008-08-15 17:54
无聊,低级趣味,,居然有人话犀利!!!体着开头几句就知发生咩事啦!!!!幼稚!!!

kam338 2008-08-17 03:22
你梗係果個醫師呢啦

kelvin-8 2008-08-17 05:03
果老野戴綠帽都唔知 !!!

迷你侠 2008-08-17 23:33
由头绿到落脚添拉。。。

v6hacker 2008-08-19 11:13
哈哈。。真系串得好

不懂 2008-08-23 23:12
咁一定係第條友做嘎啦

chenhuiqi 2008-10-09 14:21
強啊

葉問越傷心 2008-11-05 12:02
耐人寻味..

斯芬克斯 2009-07-09 23:45
之唔系第二条友囖~

山风流水 2009-07-11 10:35
你去卖咗人 PCKx o;bD  
7tY~8gQel  
俾你卖果个仲帮你数埋钱 fX&g. fH  
VOmS>'$  
E样先叫“串” R*vfp?x  
}L5;=A']S  
K~8!Gh{h]  

查看完整版本: [-- 串人最高境界 --] [-- top --]