查看完整版本: [-- 阿爸,我點解會黎到呢個世界上面既?? --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> 阿爸,我點解會黎到呢個世界上面既?? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

肥猫去溝女 2008-06-14 07:45
仔︰阿爸,我點解會黎到呢個世界上面既?? mgH4)!Z*56  
爸 (上網中)︰遲少少先講你知好嘛?? RX7,z.9@'O  
仔︰爸爸,點解唔而家講呀?? 你講左先啦… $Iqt c)DA  
爸 (似回憶起一段憾事)︰好啦好啦,你聽清楚喇… 有一日,當你阿爸阿媽兩個嚮房入面上網果陣,你阿爸 connect 左入去你阿媽度,跟住你阿媽仲嚮我支 memory stick 度 download 左 D 野。當爸爸 upload 完 D 野之後,我地先發現原來我無 set 到firewall,你阿媽又無裝到anti-virus。果陣我想 delete 番既時候已經太遲,所以十個月之後你就黎到呢個世界喇,阿仔你明唔明呀…??        <&$!;d8  
仔:啊~ 原來我是病毒.......

13670612033 2008-06-14 08:50
好搞笑!!!

道心仲魔 2008-06-14 20:31
哈哈``夠絕啊```~!~~!~~!~!

吖纯 2008-06-15 00:10
超搞野~

86312110 2008-07-03 10:30
好搞野哦~~!

87仔 2008-07-03 10:54
好多英文啊,搞到我要查金山词霸

肥猫去溝女 2008-07-03 22:24
Quote:
引用第5楼87仔2008-07-03 10:54发表的: y K{~  
好多英文啊,搞到我要查金山词霸
E;X'.7[c  
t4Z.b 5g  
;TR.UUT  
4iw+3 Q|  
有冇甘誇啊!!!!

〖阿良¤囝〗 2008-07-04 02:53
有D单词真系睇吾明...无办法啦...英语文化有限~~~~

花街17號 2008-07-04 20:08
呢个老豆好识教细路

zjcsing 2008-07-10 11:42
哈哈~!好有創意~!

大眼囝 2008-07-14 04:37
啊 ~~超级好笑啊 ~~奖励奖励

hwb1714 2008-07-17 22:37
好好好好~~~~支持啊

无敌掌们茶 2008-07-25 01:13
个细路会唔会出去同人讲~~“原来我系病毒来噶”~~甘啊?

freejo 2008-08-03 11:04
呵呵,从小培育良好的安全意识

marke1979 2008-08-03 13:50
Quote:
引用第7楼〖阿良¤囝〗2008-07-04 02:53发表的: g.veHh|;_  
有D单词真系睇吾明...无办法啦...英语文化有限~~~~
KI# hII[Q.  
我都系啊

addisray 2008-08-04 13:42
所以话大家"上网"要做足安全措施...唔系十个月就..

huzemi 2008-09-27 11:26
好多英文啊

roger111 2008-09-27 13:41
真系认真掂啊,失敬失敬

chenhuiqi 2008-10-09 12:37
D教育真繫掂啊,要學下野先得咯!!!

葉問越傷心 2008-11-05 12:04
笑死我啦.

查看完整版本: [-- 阿爸,我點解會黎到呢個世界上面既?? --] [-- top --]