查看完整版本: [-- 公交车上既搞笑对话。 --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> 公交车上既搞笑对话。 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

jay_pen 2008-08-22 12:08
1,我果日早上搭31号车,有两个阿婆坐系我后面,成程车就系度讲248既司机好衰,个个都系甘衰,唔停车俾佢地,话24同248既司机都系甘。。。 其中听到有一段系话佢地坐24去白云山,等红灯既时候,另一部24停系旁边,两个司机既对白系:"哇,你部车今日甘多神主牌既~~~"超晕~~~ 3# 0N d"/0  
OWr\$lm@z$  
IWddJb~hu  
H2g#'SK@  
2,有次落班我坐307,好多人好逼,关门果时,后门有个女人大叫:"啊,我的脚".司机就开返门,止?又听到另一个女人大叫:"啊,我的手."于是司机又开返门,又关返,跟住又听到一个女噶好细声讲:"啊,我的头."全车人大笑. {P?p*2J'  
k'"R;^~xg  
;l `(1Q/  
`]6W*^'PD  
3,有次她搭的士喔,大概係鹿景路果边(果带好多外籍人士做生意),果时都应该几夜了。 #Ph8 ?  
%dd B$(  
个广骏司机大叔可能赶住交更啦~踩住个油门係咁去。 Xa'b @*o&  
nYC S %\"  
转完个靓弯之后,前边有个用黑纱蒙头蒙面(净低对眼无蒙),全身都係很衫的中东女人横穿过马路喔!!! E_D@ 7a  
-idbR[1{?  
司机大叔突然嚟个急刹……………… #="Lr4T  
Lrt~Q:z2u  
然后就伸个头出窗大声讲:好心你夜晚就着白色啦!!个人就已经够黑了,仲着黑色!!!条路又无灯!!点睇到你啊!!! HN;f~EQT  
-:!T@rV,d  
1D"EF  
G!F_Q7|-  
4,我搭227,果个站特别多人落车,终于等到关车门喇~ K.?S,qg  
{A MAQ  
仲有个人未落:"司机有落啊" N#Nc{WU 'B  
>A L^y( G  
司机就好捂耐烦, ucLh|}jJ5  
M@. 2b.  
但又好"关心"甘大声叫:"拆左螺丝未啊? ygV-Fv>PQ  
:Ef$[_S>  
罗埋张凳走吖!" W-1Ub |8C  
G&N),wsNZK  
我觉得司机叔叔们真的好幽默!!! HZ{DlH;&  
C91'dM  
zU|'IW &  
TuwSJS7  
5,我遇一个仲搞笑..车开得好快..车就快到站..有人上有人落..个司机劲好心情甘大叫..:"快上.快落..快快乐乐.."然后好好心情甘继续开快车了... 7S_"h*Ud  
Hnvs{KC`  
6,我坐197上班曾经都预过一个司机好搞笑,日日喺客村立交嗰个站上都会好多人嘅,简直就係逼爆车,啲人一咪喺度递钱俾司机一咪讲:"司机,后门上吖,后门上吖~~~~"个司机一句就话:"上车顶啦!" KA y uv  
;,KT+!H$  
1OK~*=/4  
`9f7H  
7,响迎宾馆.有个人响落班时间搭车,果时好多人上bus,距已经啲佐卡.但部车已经逼到上5到.个司机就同果个人讲:你跟我跑50米就上到噶啦.....跟住司机叔叔关车门.....开佐几十米来个急刹...开翻后门叫果个人上车!!! y>J6)F =  
8Sf}z@~]  
9M[   
))6iVgSE$  
8,我试过坐248岩岩上车扶吾稳,坐左落个婆到,阿婆大哎后生仔有无搞错啊,甘我起翻身,司机又系到转弯,我又坐返 落个婆到,阿婆大叫靓仔搏懵啊 ! gHvkr?Cg  
{4R;C~E8  
2F,?}jJ.K  
G@dw5EfF9  
9,搭128路车,个司机停站噶时候,有个啊伯想上车,距问个司机:“司机,到悟到尽头啊?” 个司机话“我采,啊伯,我甘后生,几时先到尽头啊!?”(的确,个司机好后生下) &:C(,`~  
RDqQ6(e"  
90Z4saSUw  
$4CsiZ6  
10,几年前系同德围早上搭556出广州,过阵劲逼车,过度又好多外地人波,感果日由于部车已经逼到爆了,关门就开走,后面有个捞佬可能见到驾车就追,但系驾车已经发动,司机唔想在停。跟住个捞佬系后面一边追一边叫“师傅,等等我啊,师傅,你等等我啊” (北方人都喜欢将司机叫成师傅)个司机系广州人,一边开一边讲“悟空,你就别追啦” 系车头企过D人即刻系度大笑~

魚纵彤樂 2008-08-22 12:58
兔兔,你住边咖?? cM&5SyxiuE  
248,31,227,197,307我经常都坐噶窝~~

jay_pen 2008-08-22 13:58
Quote:
引用第1楼魚纵彤樂2008-08-22 12:58发表的: l=EnK"aU  
兔兔,你住边咖?? K%NNw7\A  
248,31,227,197,307我经常都坐噶窝~~
ZL!,s#  
我系转贴咖扎,以上讲到既线路我都无坐过。 我系长期坐地铁既。快捷方便。

marke1979 2008-08-23 22:25
劲搞笑

迪新 2008-08-23 22:37
好搞野啊!!

May'n 2008-08-26 13:18
哇哈哈哈!!好搞笑啊!!

jay_pen 2008-08-27 11:22
多谢捧场。

迷你侠 2008-08-27 23:44
e6?iQ0  
~_l@ _P5yz  
笑到我几乎嘈醒我屋企人

okbeibei 2008-08-27 23:54
搞笑,转去我个空间先

wjylww 2008-08-27 23:57
好搞笑~!我同我老婆一齐睇到收唔到声~ e}@VR<h  
多谢楼主~!

无敌掌们茶 2008-09-01 01:13
兔仔~~~好劲啊~~~笑死我咯~~~

innate 2008-09-17 00:10
哈哈。。。。。。。。。。。。。。。。。

jay_pen 2008-09-18 18:29
Quote:
引用第10楼无敌掌们茶2008-09-01 01:13发表的: kSW=DE|#}  
兔仔~~~好劲啊~~~笑死我咯~~~
*}F>c3x]  
我都系转贴者。

骆枫 2008-09-29 09:50
差D笑到引左老细出来.

karlos 2008-10-01 16:46
公车司机应该多D同乘客交流交流

djchenda 2008-10-01 17:08
第8同第10勁搞笑!勁~頂伱

yanghuasheng 2008-10-09 21:08
哈哈,,劲搞啊,

bobo-li 2008-10-29 23:51
由心度笑出来,超搞

samytea 2008-12-10 17:55
差点笑暴,呵呵

key 2008-12-13 23:20
仲有无D搞笑的野睇哈吖...我支持笑话,够爽..

lzc2326 2008-12-16 21:15
最后一个几搞

番茄罐头 2008-12-24 23:27
有d睇过,不过系几过瘾,哈哈

koey 2008-12-24 23:49
超定瘾~~~~~~!!非常支持

住家男人 2008-12-25 01:06
真系好搞笑! V8w7U:K  
感谢楼主分享!!

查看完整版本: [-- 公交车上既搞笑对话。 --] [-- top --]