查看完整版本: [-- 塞翁失马,焉知非福。。。 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 塞翁失马,焉知非福。。。 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

魚纵彤樂 2008-09-02 04:25
2008-09-02 5 )A1\  
今晚,自己好傻仔咁去咗见网友, |5X^u+_  
嗯,当然喺见到有机会发展成女朋友嘅先去见啦~ V)3KS-  
准时去到见到佢, w_aknt T  
喺佢铺头同佢好傻仔咁坐咗成晚,讲嘅嘢唔多, w VvF^VHV^  
果时,我觉得好尴尬,因为我喺第一次有呢种感觉, A9[ F  
同个女仔没嘢想倾,就连最基本嘅打招呼都没,汗。。。 ;d@#XIS&-(  
果一刻真喺好想闪人啊,但无奈自己应承咗人话会等佢放工, P:hBt\5B  
然后送佢返屋企嘅~~咁就无无聊聊咁倾东讲西啦。。。 aE Bu *`-j  
好唔容易终于捱到十点半了,终于解放了,,,因为佢放工了, ZAW^/bo<  
同佢坐车,然后送咗佢返革新路, ` :ArT}F  
之后我再坐车返天河。。。 3RigzT3  
果时我有一种感觉,真喺同佢没感觉,我谂佢应该唔会喺我杯茶, 59 h]UX=  
当然,我对佢没感觉,同时我都感觉到佢对我没感觉, k6;?)~.  
呵呵。。。然后坐喺夜36车同我秘书发信息,讲佢知恋爱失败, a H yx_B  
唔啱感觉。要继续揾下一段真爱。 <!&[4-;fU  
就喺呢个时候,(即喺发紧信息时)坐喺隔离果个靓女,递咗只M记嘅红豆派俾我。 mbKZJ{|4s  
当时我好呆然。。。点解要用呢个词,因为我真喺未反应返过嚟。 JOj;^ h  
可能佢睇到我嘅信息内容吧。以为我失恋,所以请我食红豆派。 loEPr5 bL  
就傻傻咁同佢讲咗句“多谢”拒绝咗之后, <KJ/<0l  
喺呢一刻,我用眼角偷偷咁望咗佢几眼, el& 0}`K  
个样几靓,笑得好甜,可能喺见到人哋请自己食嘢,所以都会觉得佢好靓好甜吧~ gl~ecc  
然后我用咗两个公车站嘅时间考虑应唔应该识佢。 l?\jB\,  
最终都喺人性战胜理性,决定识佢。 <h!_ >:2L  
然后好自然咁问佢罗咗QQ号码,没办法啦,因为惊即时罗手机号码会吓走人。 mWv3!i;G<s  
因为佢用手机上网睇小说,所以就用呢个做点,叫佢以后上Q介绍啲小说俾我睇, $1SPy|y  
呵呵。Q号罗到了,但唔知有没得发展呢,咁就要睇以后啦~ bpOYHc6,*`  
原来失去咗一样嘢,上帝真喺会俾返另一样嘅你嘅窝。。。 n#c C+>*>+  
哈哈哈~~~

芝麻糊 2008-09-02 11:15
塞翁失马,焉知非福 +nz6+{li\  
LA837P  
呢句野好禅架 `X:o]t@  
你以为得到姐,或者系失去既,你以为冇咗既,可能分分钟先系正印啊 K1gZ>FEY|N  
俾心机啦,撑你啊

wuyazi 2008-09-02 13:52
无左个吉,捡到个橙,好幸福哦!

gogook 2008-09-02 22:26
哇 真系好戏剧性啊 希望楼主稳到一份真爱

无敌掌们茶 2008-09-02 23:50
我重来都唔会约网友见面~~因为唔清楚对方么人~~~

魚纵彤樂 2008-09-02 23:53
多谢,多谢~~ pGsk[.  
努力紧~

gy77gy77 2008-09-04 03:00
你就好啦魚兄...七仔就...xxxxxx!!xxx...xx(唔係粗口)

琳γ^ō^γ琳 2008-09-04 16:53
哇..你好得...好犀利啊...甘都得..

yhgj 2008-09-04 16:58
强悍过拍戏,甘好运噶事都遇见噶。祝福你希望你得米啦

dj847339745 2008-09-15 01:25
嗯嗯

kmc123abs 2008-09-18 17:53
好戏剧性啊!然后呢?继续关注LZ的发展,希望LZ能有像电车男的美好结局,最好能发张果个女仔的相给我们睇睇啦。。。

gzr 2008-09-18 18:16
约网友见面,真系要小心

porfra 2008-09-22 01:33
好好把握啦。我都想有D甘既事发生。。。

wiky711 2008-09-23 22:32
下次见面就问距如果有多一张车票,你原唔愿意跟我返天河咯....加油

jerry 2008-09-24 21:47
呵,有缘分

查看完整版本: [-- 塞翁失马,焉知非福。。。 --] [-- top --]