查看完整版本: [-- 无聊IQ题 - 真系好无聊~~~ --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> 无聊IQ题 - 真系好无聊~~~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

win 2008-09-04 16:31
1) 咩野係最高?                         無比膏(高) ~~{+?v6B]  
@P6 *4W  
2) 有咩再俾第一題o既野更高?         超级無比膏(高) PG3,MCf:  
f<*-;  
3) 點解NDS會勁過PSP?                 因為NDS部機系可以屈埋 }c ERCS\t  
52'0l>  
4) 點解PSP可以再勁過NDS?           因為PSP可以屈爆機 6}?5Oy_XF2  
>JT^[i8[  
5) 大口仔塗紅唇膏 (猜一個英文詞)                   direction(大red唇) 2;`WI:nt  
]TSzT"_r~~  
6) "ABBABAABAABBBBBAABBABBA" (從句子中猜一句問候語)             long time no see(C) #oxP,LR  
K# BZ Jcb  
7) 菠蘿係橙黃色 , 咩羅係綠色呢?                         keroro l'kV i  
x1`zD*{  
8) 柯南病左 , 有邊個會探佢?                           名偵'(名偵'探'柯南) K'S \$  
O*m9qF<  
9) 一隻螞蟻有6隻腳 , 點解佢行過狗屎得4隻腳印?               有2隻手要叉住個鼻 Z >J3DH  
_E4_k%8y  
10) USA個細佬係邊個?                     USB iKAqM{(  
f- ~]  
11) 從前左q同右q住埋一齊,後來右q搬走左,結果點呢?(猜四字)     左Q住晒   %(izKJl q  
&?3P5dy_  
12) 點解白兔牌吻百蜜隻兔係男仔?                         一d都唔毑 H<ZXe!q(nx  
Nu c2CB)J  
13) 狗會「汪汪」咁叫,貓會「喵喵」咁叫,咩會「咕咕」咁叫呢?       楊過(成日叫"姑姑") 5 IFc"  
xOdL ct  
14) 咩薯最乞人憎?                           喬治布殊 7x)32f"  
EL;OYW(  
15) A君攞住個熨斗去水務局,B君駕車去公園,C君就戴住頂帽坐監,究竟佢地做緊乜?     玩緊大富翁 ?io ,8  
16) 點解小明俾人打,佢阿媽係傾面都唔救佢?             俾人打到阿媽都唔認得 pzcof#2  
      BD&AtOj[,  
17) 一隻蟻究竟用咩方法唔駛1分鐘就由香港去到美國呢?         地圖上面行 ]RTK:%  
s+&iH  
18) 小矮人們偷睇白雪公主沖涼(猜一種飲品)                 七喜 (]sk3 A  
z i3gE$7  
19) 咩科我地應該唔理佢?               物理 YbP}d&L  
C&&33L  
20) 人心係咩色架?                   黄色..人心惶惶.. HC(o;,spO  
eNFZD1mS  
21) A、B、C、D、E、F班,邊兩班最難教?           e同埋c   (***教) 7WEoyd  
CAbT9W z&  
22) 蛇A至蛇Z,邊條行得最慢?                       蛇C(余詩曼"蛇C慢 *KDwl<^A  
ZG1 {"J/z  
23) 英文字母A到Z,E同T走左,仲淨番幾多個英文字母呢?               21個字母(et會帶埋ufo走) 9DaoM OPEI  
  -ei+r#  
24) 大雄因為唔做功課俾阿媽罰跪,叮噹究竟拎咩法寶幫佢?           自動櫃員(跪完)機 ANXN.V  
okLhe F  
25) 警察鐘意咩動物?                         獅子(Lion"拉人") uAv'%/  
yvV]|B@sO  
26) 黑社會大佬鐘意咩動物?                 斑馬(佢班手下) >on' y+  
V;1i/{  

迷你侠 2008-09-04 16:41
有d睇过。。 sEq_K#n{  
7HzO_u%H1  
有d冇睇过。。 _n(O?M&x  
n#,|C`2r  
但系笑到我碌哋啊!!!

木独猪 2008-09-04 16:47
果然。。。好无聊。。。

迪新 2008-09-04 17:03
发过加啦!!!

v6hacker 2008-09-04 17:16
劲搞笑。。。绝对谂唔出答案

beinto 2008-09-04 17:22
又真系几无聊啵

哥哥 2008-09-07 21:04
一隻螞蟻有6隻腳 , 點解佢行過狗屎得4隻腳印? )*ocX)AE  
有2隻手要叉住個鼻。。。。这个好笑!

海賊王 2008-09-10 17:47
果然勁....無聊啊~~~

jay_pen 2008-09-10 23:39
我中意个兔仔牌吻百蜜。。

无敌掌们茶 2008-10-01 13:49
好野~~~我最中意体哩D噶啦~~~

烂仔ɑ. 2008-10-01 14:00
如果要我地念答案会难念咯...

梦魇 2008-10-07 21:52
我最中意第六个,哈哈,long time no see,真系好经典啊

蕃茄+沙糖 2008-10-08 21:00
李雲迪最怕咩? ;L(2Ffk8  
美源髮彩(冇得彈) ^3?]S{1/#  
/ghXI"ChI  
殺手最中意用咩番榄沖凉? Lq.aM.&;#  
殺手锏 IF-g %  
wd&Tf R4!  
大明養小明,甘邊個養大明? 7:'7EqM  
狗(久仰大明) v8Gm ;~  
BMMWP   
咩動物成世都唔會長高? <Uf?7  
龜苓膏 ]p C/6'  
<]#'6'  
你考第一名個張獎狀叫咩名? ^y"5pf SR  
頭名狀 ikd~k>F  
>DqV^%2l  
王师奶教整奶黄包,陈师奶教整莲蓉包,咁咩教整叉烧包? jA9&hbQuL  
称寻磨 (称寻磨教叉烧包) uBp"YX9rx  
j}~3m$  
有一隻錶如果冇電就要換電啦...有一隻錶會自動加返D電 個隻錶叫咩名? x-0S-1M  
回力錶 z 4 4(  
f&x7g.I  
咩豬係得1隻腳? k4Ed7T-  
珍寶珠 AdV&w: ^yf  
G*.}EoA  
咩豬系冇腳? #5*|/LD  
珍珠 J_) .Hd  
}: v&Nc  
咩豬最乾淨? CYD&#+o  
碧麗珠 t/xWJW2  
^ 'W<|  
麥兜自己沖涼,估一近代文學作家名 T;jy2|mLo  
朱自清(豬自清) , kiyx h^  
YmXh_bk  
恭喜發財,估一國家名 ^)|8N44O  
比利時(比利是)

chenhuiqi 2008-10-09 09:36
真系好……无聊喔…不过又真几搞野…

xjb 2008-10-09 09:54
好搞笑  

葉問越傷心 2008-11-05 10:01
哈哈..超级無比膏.

查看完整版本: [-- 无聊IQ题 - 真系好无聊~~~ --] [-- top --]