查看完整版本: [-- 自言自语 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 自言自语 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

yhgj 2008-09-14 12:16
讲真其实我对创作无乜兴趣.创作系种好烦好闷噶事。至于点解稳平面设计或者广告公司做,恐怕原因应该系5使着企鹅装人工过得去所以选呢种工。 li?Gb1  
ek<U2C_ u#  
画野系人都会,不过创作同创造我觉得系好需要灵感同埋创造思维。明显呢2样5系1个普通人可以经常有噶野.加上我画噶就算出自我手貌似都系思维加人地教程创作出黎噶,完全5觉有咩创造思维可言.800试用期老实讲个人认为相当低,不过一样照做原因只系想塞住屋企把口费事成日烦住我.老实讲我1D都5钟意广告呢行。 v?rN;KY#pK  
IZGty=Q_  
呢行发展潜力5系无,但系佛山甘噶弹丸之地讲真广告比5到D咩发展能力比我睇到甘咯.D广告死板、守旧、沉闷、硬sell不足噶只有你想5到没有距做5到.1个字形容就系:烂.我无质疑创作者噶能力同付出噶汗水。不过D甘噶广告未必带出1个信息,佛山做广告噶大部分同我一样只当系1份job。谈5上所谓热诚可言。充其量我只系当消磨下时间.钱我无乜,不过我就绝对系打工皇帝。工点稳都总会有噶。不过我就5知有咩价值可言姐,我5系烂泥扶5上墙,不过人工对我而言多米使大D少米使少D甘好似可有可无甘。普通工噶话有数计算收入噶,根本买5到楼、车。只系够存活噶姐。我就无兴趣靠份普通人工供几十年做房奴。10年已经系我耐性噶上限,但10年假设楼5升地价1间新屋假设全部完善都120万,甘人工每年要有12万,每月姐系1万。1万人工,恐怕除左去偷去抢去打劫或者贪污恐怕普通地方普通人工5食5用都未必做到。好仔不论爷田地,祖荫噶野我5稀罕亦5轮到我。甘既然个人能力做到噶工无可能1个月1万甘储起,甘人工其实都无乜所谓姐1千几百又甘过几千又甘过姐。 W=drp>Uj  
Z3Y%VHB_F(  
多钱米大洗D无钱米洗少D。5知我系自甘堕落定心中富有。工作只系份job,就系1个做野1个比钱。点都5会存在热诚或者满足感可言。稳工够温饱甘就够啦使乜甘辛苦自己.做野只系稳食同打发时间噶姐,最紧要做得开心何必待薄自己。人都有堕性想1步登天,但呢D事系无可能噶.无可能做到噶就5好妄想完成,乖乖地自我满足善待自己好过啦.

yhgj 2008-09-04 19:12
-_-篇文无端端合左噶……删左算咯

芝麻糊 2008-09-04 20:14
我都有类似甘既情况,不过就同你相反 BN1,R] *;  
曾经同距好亲密,后来就只可以做网友,一个熟悉既陌生人,我同距连面都唔会再见,但系我地就乜嘢都可以倾,乜嘢都可以讲 EG!Nsb^,  
人同人之间既关系,好微妙,呢一分钟可能仲同床共枕,下一刻可以系陌路人。只可以话一切皆是缘,除左有缘同冇缘之外,仲有缘分未够呢样野:同你可以相识,系缘,但系最终唔可以系埋一起,亦系缘分,缘了就是完。只叹缘分未够~

gy77gy77 2008-09-05 02:26
网友...唔好諗咁多囉

魚纵彤樂 2008-09-05 22:43
点解识到个网友,就一定要谂到发展成为情侣呢方面呢? QfV:&b`  
谂太多了吧?

yhgj 2008-09-05 23:07
Quote:
引用第3楼魚纵彤樂2008-09-05 22:43发表的: %GigRA@no  
点解识到个网友,就一定要谂到发展成为情侣呢方面呢? GrA}T`]  
谂太多了吧?
`svOPB4C'  
误会了……无当距系情侣.只当朋友。不过或者距只当网友……

dj847339745 2008-09-15 01:21
恩恩!!!!!!

gy77gy77 2008-09-15 05:47
要生活就要工作...冇辦法

查看完整版本: [-- 自言自语 --] [-- top --]