查看完整版本: [-- 等一个自己钟意的人值得吗? --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 等一个自己钟意的人值得吗? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

king2001 2008-09-20 23:24
      拒系我好钟意的一个女仔,啱认识(同事介绍的)果阵我知道拒对我无乜好感的,拒系个好有礼貌的女仔,虽然无咩好感,但又唔会板着面对我,对我都几客气的(系我喜欢拒的其中一个原因)。不过经过我努力: <>_Wd AOuD  
    一次,拒话俾蚊咬得好多蚊口(手、脚、面都有),我就立即买咗D药膏同电驱蚊之类果野俾拒。 6/ipdi[ _  
    又一次,拒撞车(人无事,车就入咗厂),我朝朝开车送拒上班。 &,]+>  
    通过我一系列的努力,拒终于对我有少少好感,我就接住呢个势,向拒进攻,8月15晚我送咗一束花俾拒,果阵时我系知道拒系俾紧机会我嘎。 rrYp^xLa`  
    不过好景不长,前几日,我同拒仲有两个同事出去玩,有个女仔打电话俾我,打电话呢个女仔想追我的(因为我都几靓仔嘎),就因为呢个电话,使拒收回了对我的好感,我向拒解释咗好耐,拒虽然话唔关个电话女仔事,但系我知道就系因为果个电话。 ton`ji\^  
    我爸妈都知道我追紧拒,我爸妈叫我放手(我爸妈觉得拒无诚意),我爸妈又想我早D揾返一个,因为有朋友话介绍女仔俾我识,条件都不错的,但系我又好钟意拒,我唔想放手吖!其实我应唔应该放手吖?

新鮮豬手 2008-09-20 23:41
吾應該。你又吾系趕住娶老婆。

芝麻糊 2008-09-20 23:56
其实,你自己都好清楚自己个心系点谂架 xNIGO/uI~  
你需要理其他人点谂咩? 7]Rk+q2:  
有感觉果个系你定距地? ;{gT=,KQ`  
搵一个可以令自己动心既人,其实唔系甘容易 x[x (y{&~  
爱情系冇理智可言架,相信你自己既感觉啦,俾心机啊

yhgj 2008-09-21 00:54
明显5值得啦,第一人地都5听解释咯你做D咩都5知啦,你等米斋等。再等恐怕你立地成佛都得咯

kenciwen 2008-09-21 02:36
既然人哋都咁無誠意喇~倒不如自己蕭曬啲放手! 95L yYg  
;MPKJS68@  
其實有時候女人同男人一樣都系犯賤,可能當你唔咁在意佢嘅時候佢就會諗起你嘅好架喇!

gy77gy77 2008-09-21 04:04
慘絕人寰

king2001 2008-09-21 10:12
Quote:
引用第1楼新鮮豬手2008-09-20 23:41发表的: ]0-<>  
吾應該。你又吾系趕住娶老婆。
YPEnNt+  
年纪都唔算细啦!是时候要揾返一个啦!

king2001 2008-09-21 10:22
Quote:
引用第2楼点虫虫2008-09-20 23:56发表的: IaasHo\  
其实,你自己都好清楚自己个心系点谂架 -N# #w=  
你需要理其他人点谂咩? =/}X$,@2  
有感觉果个系你定距地? FYl3c   
搵一个可以令自己动心既人,其实唔系甘容易 r?3Aqi"  
爱情系冇理智可言架,相信你自己既感觉啦,俾心机啊
U=m=1FYaG  
多谢你的意见!

king2001 2008-09-21 10:23
Quote:
引用第3楼yhgj2008-09-21 00:54发表的: k|B2@{  
明显5值得啦,第一人地都5听解释咯你做D咩都5知啦,你等米斋等。再等恐怕你立地成佛都得咯
>nM%p4E  
我都知道唔值,我就系唔舍得放手!

king2001 2008-09-21 10:25
Quote:
引用第4楼kenciwen2008-09-21 02:36发表的: <L&eh&4c  
既然人哋都咁無找饫畘倒不如自己蕭曬啲放手! _yVPpA[a  
- _t&+5]  
其實有時候女人同男人一樣都系犯賤,可能當你唔咁在意佢嘅時候佢就會諗起你嘅好架喇!
LNiS`o\  
讲得好有道理,不过当拒谂到我嘅好嘅时候,我地可能无可能系一齐了!

king2001 2008-09-21 10:27
Quote:
引用第5楼gy77gy772008-09-21 04:04发表的: fA^SD"xf  
慘絕人寰
o , LK[Q  
咁又无咁严重!

yi^Ng^ 2008-09-21 12:54
Quote:
引用第4楼kenciwen2008-09-21 02:36发表的: dtTlIhh1V  
既然人哋都咁無找饫畘倒不如自己蕭曬啲放手! SRf5W'4y  
;BVDt  
@T7PZB&xnl  
赞成

wiky711 2008-09-23 22:35
好既老婆同钱一样,都系要靠自己稳既

gogook 2008-09-28 19:50
我支持楼主继续努力落去,如果稳一个自己无FELL噶,感就5系爱情了.

Mc.大儍儍 2008-09-29 09:24
Quote:
引用第6楼king20012008-09-21 10:12发表的: Qlh?iA  
xb`CdtG2.  
年纪都唔算细啦!是时候要揾返一个啦!
-*3(a E  
    我都快34了.. /qXzOd  

gy77gy77 2008-10-01 06:12
睇開d啦

mjc_999 2008-10-07 08:12
不要放手好过。你不要再害其她人啦,留翻给D兄弟吧。

Mc.大儍儍 2008-10-07 11:06
值得..无论几耐都值得.. pVz*ZQ[]  

lileevvv 2008-10-09 23:30
放手啦你甘有钱又靓仔

jorterzzw 2008-10-10 11:46
建议一下,带埋打电话俾你果条女同你想过一世果条女讲数,一五一十讲清楚去嘛得罗,不过看情况可能会更加严重

Mc.大儍儍 2008-10-10 12:01
人生短短几十年.. |D+p$^L  
  自己中意既就等..等到闭眼的那一天.. M:(&n@e  

查看完整版本: [-- 等一个自己钟意的人值得吗? --] [-- top --]