查看完整版本: [-- 好想失恋 - 这是我自己的真人真事 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 好想失恋 - 这是我自己的真人真事 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

Alvin 2008-10-02 03:12
你地一定会奇怪我个标题叫《好想失恋》到底系咩意思! 0BjP|API  
我讲个古仔你听就明白晒噶啦! NW21{}=4  
我同佐而家既女朋友足足有3年啦,亦都系同我一齐得最耐既一个,以前果D通常5系一个月散就系一个星期散,而且每次我都系好爽脆,要不就做朋友,要不就系陌路人,但今次真系搞到我好死烦。 )B~{G\jS  
我跟我女朋友系大学开始既,区系我F个F来既,有次我F生日一齐唱K识既,区人生得5系好高,大概152左右……皮肤黑黑的,外边生得5错,性格都几nice既,属于淑女系列果种人,而家就系果种用情5系太过专一果种衰男人,如果你系一个单身女人来问我有女朋友未,我一定会同你讲,我无……你问我有无试过偷食,我会好老实甘回答你,我试过 但我无死心踏地去做过……所以从整体来讲,我D甘衰格既男人能有一个甘好既女朋友好多人话点讲都讲5过去!!但事实就系甘,往往D好女人就系中意我呢挺甘既衰男人,我地在学校读书相识2年!毕业出来同居佐1年!3年时间啦!!大家都好了解对方既性格!大家既感情固然都系好深噶啦!但系今年我要出国啦!之前只系同区讲下笑甘提过下,区更系当我讲笑啦!无念过我会离开区嘛!但今次我好认真甘同区讲,baby今次我真系要走啦!我要去新西兰啦!!(我边讲边抱实区)其实开始我都5知道点样同区开口讲好,我越系5同区讲,日子就一日一日甘逼近,我怕到时再同区讲区会更加5舍得,同更加憎我!所以我决定同区讲!我同区讲完之后,区比我预料中平静~~区只是怕佐响我心口度盖住自己既脸,大概过做3分钟左右!区先泪汪汪甘同我讲佐几句话:“你要去几耐,还会5会返来,我地5好分开好5好”我堂堂一个大男人见到女仔喊我更系咩都应承区啦!我话:“我去果边3年姐,我会返来接你噶!5好喊啦”!我地大家都无再出声,我只系觉得区果阵时抱得我好紧!其实我会3年后返来系扼区既,因为我系移民好少返,过佐几日,我终于明白咩叫纸包5住火,区竟然知道佐我系扼区!之后区一直出声,我两之间杀时好似两个陌生人甘,以前一齐返工,而家区自己返工都5叫我!而家就连我话同区去行街食饭,区都5理我!!我地关系越来越僵化啦!!

Alvin 2008-10-02 03:18
我而家好后悔,点解当初要扼区啊!!已经1个月来啦!区都系甘对我,我呢个月15好就要飞啦!!我真系5想要甘既关系去到果边啊!!baby你就当我5岩都啦!原谅我啊!!再5系就狠心D同我讲分手啦!!我而家觉得自己想死啊!!呢种感觉我好难受啊!!!

芝麻糊 2008-10-02 03:28
即系甘罗,睇完你写既野,我觉得个心好翳啊 pw020}`  
唉,我真系唔知讲乜好啦 \F6LZZ2Lv  
希望你清楚自己究竟做紧乜,究竟想要d乜啦

bennypower 2008-10-02 07:45
雖然我要講D非常背既說話~既然緣儘啦倒不如大家乾脆D留返D美好回憶畀大家米算落。就算大家係同一個城市裡面無緣既都會分開,有緣既就算彼此係南北極都會有聯繫。兩個人係埋一起難聽D講都係呃呃哄哄個姐。樓主何須擔心你的GF,當距穩到另外一個男朋友時候自然就唔會再恨你家啦。到時就你有你生活,距有距生活。

moonwalk 2008-10-02 07:46
逍逍洒洒 给我逍洒的上机 痛痛快快 愿能痛快话别离

jerry 2008-10-02 09:03
解铃还须系铃人,坐低好好倾下啦

Mc.大儍儍 2008-10-02 15:25
圈圈点点... _GtBP'iN  

gy77gy77 2008-10-03 01:30
我又要做衰男人

錺_錺① 2008-10-08 13:15
Alvin q!,zq  
点会变成甘架,悟系讲好咗坦白同你女朋友讲噶咩?! K`:=]Z8  
`(4pu6uT  
睇完你写噶野,虽然你话你自己系个衰男人,但系你本质并悟坏。至少你识考虑到个女仔。 F1 azZ (  
讲真,你讲大话呢个真系悟明智噶选择,对自己亲密既人都讲得出大话,我谂距个心一定好难受. V~{ _3YY  
Kf,-4)  
既然移民系无的选择,而大话又讲咗。不如拉住距(过程自己谂)激动又好,吵闹都好...两个人倾下各自噶谂法. kUHE\L.Y]  
5ua?I9fY  
如果你系真噶悟想KEEP住呢段关系,但又觉得对距悟住.何不坦白同距讲你自己噶感受,就当回报距同你三年呢段感情呢. %i{;r35M;9  
%,*$D} H  
你女朋友我相信系一个好女仔,但系距现时悟系你想既人. 或许距都系度等紧你既决定.长痛不如短痛. ekSY~z=/u  
jk~:\8M(A  
悟好比自己遗憾上机,分又好,悟分都好.你地需要沟通. &x:JD1T}  
3eIr{xs  
TJ@Cjy%  
PS:芳仔希望日后你同你个女朋友(以后或许悟系)都可以各自各精彩.

jay_pen 2008-10-08 13:29
靓仔,我支持你。支持你飞左距,而且仲要快。米比自己一D后悔既机会,甘对你女朋友会好D。 长痛不如短痛。

Kelvin...^_^... 2008-10-09 10:25
毕业出来同居佐1年? MEZ{j%-a  
` vk0c  
Alvin 哥,做男人俾0的責任感, BuQ|~V  
!-]C;9 Zd  
你條女而傢超傷啊,唉! $+= <(*  

kilos850622 2008-10-16 19:05
甘就真是好闭翳既!大家坐低倾下!有咩唔店就讲到店罗!

sun1986320 2008-10-17 23:12
中意的米比心机揾钱带埋距过去咯。 %n?vJ#aX%  
5中意的就米拖泥带水。揾距出来讲清楚距

普通女孩 2008-11-02 22:58
长痛不如短痛 =jAFgwP\  
远距离既恋爱系好辛苦既啊

花無缺和尚 2008-11-02 23:22
爱之深而恨之切,點解唔可以申請一齐移民呢?除非你根本就对呢段感情不負責任。

Mc.大醜醜 2008-11-08 11:53
无办法嘅野仲捻咁多做乜···· cgZaPw2 bw  
3}Xc71|v  
干干脆脆分手···有机会返嚟咩搵距聚下囖···

古烈蛋治 2008-11-09 14:21
easy come easy go

查看完整版本: [-- 好想失恋 - 这是我自己的真人真事 --] [-- top --]