查看完整版本: [-- 唔识沟女已成习惯 - 教教我解决方法吧 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 唔识沟女已成习惯 - 教教我解决方法吧 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

herrymong 2008-10-09 00:35
真系无用   做男人做到我甘~~真系失败 读书果时 系F口中都认识到 沟女心得“ 胆大心细面皮厚” 唔知我系米天生唔认沟女 毕业后工作了二年了 仲系连女仔手都未拖过 可能系自己胆小如鼠挂 ~~~惊沟唔到 会被人笑 会出丑 又成日林,如果沟到 个女会唔会当我公仔玩我呢?~~真系船头惊贼 ,船尾惊鬼 如果我继续系甘个心态落去 我真系要帮自己起个 和尚寺先得   不过林下林下 哩都唔可以全怪得我架 读书个时当就当我唔识野 好拉 出来做野, 打一份牛工 钱又唔多 系哩个拜金时代   D女又现实   搞到我一D信心都无晒   真系好无奈 我个人没乜点架 想稳一个可以同我一起同甘共苦 (我心头几高下~~嘻嘻)噶女仔 我中意距 距中意我 就甘简单伞 现实点解甘难 F都同我讲过 自己都唔敢括出去 唔敢去试 一直就系稳借口 中意人成日摆系心度 你唔讲,等女沟啊   一个 二个 三个。。。 你已经习惯左暗恋啦 你已经享受紧暗恋啦 唔理好丑 上左再算 有左胆 你就唔会再惊架啦 呵呵 系米好傻啊 我试过 但做唔到啊~~救命!!讲就讲左出来啦 文采唔好 请大家帮帮忙 我应该点做啊? [p:4]

bennypower 2008-10-09 03:07
老人家講一個真心對你好女人係唔會要求你做到大富大貴~你既要求比較高難度~雙方都喜歡大家好難,可以穩到平衡點大家都會緊張大家就已經好好了。兩個人拍拖總會有個畀身邊果個付出多D~40:60在乎你係呢個位置上係付出40%果個定係付出60%果個姐。 fg s!v7  
5G::wuxk  
戀愛好奇怪就好似有D觸電既感覺,當真正來到既時候,好明顯你自己就會有呢種感覺。你又唔係七老八十何必睇到自己戀愛線甘死~邊工作邊找尋值得你去信賴既伴侶吧~GOOD LUCK MAN

Kelvin...^_^... 2008-10-09 07:23
你見吾見到小加菲張貼,愛情可以好開心,亦都可以好痛苦。 .|hf\1_J  
我可以感受到啊。

herrymong 2008-10-09 11:53
希望 自己学会踏出第一步先

herrymong 2008-10-09 11:57
Quote:
引用第2楼Kelvin...^_^...2008-10-09 07:23发表的: <L`KzaA  
你見吾見到小加菲張貼,愛情可以好開心,亦都可以好痛苦。 `q?8A3A  
我可以感受到啊。
wr5AG<%(  
见唔到张贴啊 搜索中。。。。

Mc.大儍儍 2008-10-09 12:24
Quote:
引用第2楼Kelvin...^_^...2008-10-09 07:23发表的: #,,d> e  
你見吾見到小加菲張貼,愛情可以好開心,亦都可以好痛苦。 QFw  +cy  
我可以感受到啊。
*-MM<|Qt  
未试过爱情... C3eR)Yh  

芝麻糊 2008-10-09 22:36
既然都已经系习惯罗,甘咪继续罗 J!0DR4=Xi  
反正你已经知道自己究竟系有乜野问题存在,又学过人地教你既野,你都依然系甘,你觉得其他人再俾意见你,仲有用既咩? qLw{?sH}J/  
你要改变既时候,边个都阻止唔到你,但系你唔想改变既时候,边个都拉你唔到。 mk1bcK9  
你有冇买过彩票?你觉得有冇人唔使买彩票都中奖架啦? ^c<ucv6.  
你想中奖首先第一步系要做乜嘢啊?买罗 ;-9=RI0  
虽然,你买左唔一定会中,但系你唔买就一定唔会中,又想中奖,又唔想买啊? Nd`%5%'::  
都得既,早d训罗,发梦果时就得啦

〖阿良¤囝〗 2008-10-13 02:22
其实你有份工..够基本使费就可以去拍拖啦.... b6}H$Sx~  
FB  _pw!z  
沟女有几难者...但稳一个自已真系觉的岩嘅就话好难者.. DBPRGQ  
m5L-67[sB  
但有时候有d野..你唔试过又点知道你唔岩呢.. ZNf6;%oGG  
I Y2)?"A  
做人唔好甘执着啦....

toomyou 2008-10-13 04:12
沟女呢家嘢..你都讲咗啦..胆要大,心要细,面皮要厚..! 4#ug]X4Y')  
你有胆咖啦..人人都有嘅..无可能你无..系咪..!第一样嘢你有啦..OK了. :E_g"_  
第二喇,心要细呢,就难得..因为你多D留意人哋嘅嘢,,投其所好吖嘛..哈哈.. s>0't  
至于第三了喔!!我认为面皮厚呢,只要你真系遇到啱你的女人自然就厚咖啦.. hJn%mdx~w|  
哈哈哈哈哈哈.

型→尐帥‰ 2008-10-13 09:41
同情你心情我都系紧啊!!唉!!!

懒猫 2008-10-17 14:06
谂得多,要做先得咖,反正失败了可以做番朋友咪做啰,做唔到你方仲可以再见咩,多余

sun1986320 2008-10-17 22:27
E+仲有煤人呢样职业架,介绍女比你沟。你5敢去开始姐。有人帮埋你开始咯。好易沟的

yhgj 2008-10-20 22:57
甘先要练大胆D,得闲行出街,见到有人等人就先自己估下对方等噶系咩人,然后主动问人确认。虽然甘好似好白撞好无面,不过系个好好噶方法,起码可以帮你练大胆D学会人噶交流先

查看完整版本: [-- 唔识沟女已成习惯 - 教教我解决方法吧 --] [-- top --]