查看完整版本: [-- 生老病死 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 生老病死 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小加菲 2008-10-15 14:15
生老病死,人生必经既阶段, y/Xs+ {x  
你地觉得可怕吗?见仁见智啦! rm[C{Pn  
7Z< ~{eD,  
其实有人话死左就一了百了, FDz`U:8  
系咪真系一了百了啦,就要死后先知啦! HT;^u"a~  
我自己就觉得,死并唔可怕, ]3_b 3@k  
现今社会好多人都会去寻死,求即时既解脱, ,;`f* #  
Tlw'05\{J  
但又有无人系死之前,会谂下, 7Z6=e6/\  
你死左就可以解脱,但你身边既人呢, WoEK #,I;  
佢地会为你而伤心,为你而心痛! nq M7Is  
要你身边既人为你善后, p~$cwbQ!  
你又过意得去咩?一死就真正可以解脱咩? u.GnXuax  
人生不如意事十常八九, 1r;zA<<%R  
点解要咁易放弃自己既生命呢! 4@ PA+(kvS  
Xqf,_I=V  
亦有人在佢有生之年,出外游玩,增强自己既知识, N[e,){v  
尽情令到自己既人生多姿多彩,不-枉此生! yajdRU  
>pv.,cj  
你系边种人呢? M13HD/~O  
VzP az\e  
人生总有尽头时,人生在世匆匆几十年, -'&/7e6>y  
开心又要过,唔开心又要过! [;u#79aE  
点解大家唔开心D过呢!? ]||b2[*  
))"gWO  
;+9OzF ;  
哈哈…发完up风,其实我都唔知自己讲乜 ;]dD\4_hK  

立花正仁 2008-10-15 14:34
咁感嘆啊

xjb 2008-10-15 16:20
一篇劝世既文章

哥哥 2008-10-15 21:23
支持下先

芝麻糊 2008-10-15 22:20
讲得好听就出世,其实一出世就系等死,有d人要等耐d,有d人就唔使等甘耐 C HnclT  
机械用得耐都要补修啦,何况系个人 f2g tz{r  
开心又系甘过,唔开心又系甘过  AG(6.  
有乜鬼好惊啊

小加菲 2008-10-18 08:49
哗…竟然有人明我写乜喎, b9H(w%7ucU  
我连我自己写乜都唔知, zTng]Mvx  
我个日都系发左神经, n|5\Q  
先写段咁既野出黎架! Y3 $jNuV  
可能受左D刺激啰

gy77gy77 2008-10-19 03:01
珍惜生命...做多d野!! V%-hP~nyBx  
*順便溝多d女

花無缺和尚 2008-10-19 11:10
亦有人在佢有生之年,出外游玩,增强自己既知识, O:?3B!wF  
尽情令到自己既人生多姿多彩,不-枉此生! "#C2+S KM1  
3Gs\Q{O:  
你做乜講我呀...................?

小加菲 2008-10-19 11:17
Quote:
引用第7楼花無缺和尚2008-10-19 11:10发表的: '#6e Ub  
亦有人在佢有生之年,出外游玩,增强自己既知识, B&cIx~+  
尽情令到自己既人生多姿多彩,不-枉此生! G+dq */  
sq$v6x sl  
你做乜講我呀...................?
DI\=udN  
突然間諗到你咪順便講埋囉

烂仔ɑ. 2008-10-19 17:42
突然之间甘大感触嘅???

小加菲 2008-10-21 17:58
Quote:
引用第9楼-烟雨2008-10-19 17:42发表的: O`Tz^Q /D  
突然之间甘大感触嘅???
ACyK#5E  
人总有底落既时候既!

查看完整版本: [-- 生老病死 --] [-- top --]