查看完整版本: [-- 囧夜情.吧囧---夜晚的燈光最迷人,夜話點講都講唔完. - ******搜羅關於①切夜生活の話題****** --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 囧夜情.吧囧---夜晚的燈光最迷人,夜話點講都講唔完. - ******搜羅關於①切夜生活の話題****** [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

bennypower 2008-11-07 18:02
今夜的寂寞讓我如此迷亂,One Night Stand像流星一樣變得短暫而美麗
xL.m<XDL  
Quote:
今夜你覺得寂寞嗎?”對於***已經唔再係你同我之間嘅稀奇新聞,係以前***多發於係酒吧同俱樂部嘅場所發生,種種唔同嘅原因而誘發***嘅“持續發展”隨著呢家嘅通信發達,***已經可以發展到係互聯網暢通無阻,交交底睇睇相然後相約出來見見面,最后步入酒店去做本來大家應該去做嘅事,完事后各自行各自的回家路。根據專家學者指出:***的產生同中國處係社會嘅轉型期有關,隨著新舊體制嘅轉型,經濟嘅發展,人們嘅居住密度越大,社會裡面嘅人生存壓力就越大,人際關係就變得緊張、彼此缺乏信任,使人出現迷茫同焦慮,當出現已經適應群居生活嘅人來講,所帶來嘅就係渴望人與人之間嘅進一步交流同往來,以致促使一部分人尋找一種特別而短暫嘅情感交流,性.學家認為人嘅性.掛念、性.行為開放,一個好重要嘅因素就係改革開放后受到西方文化嘅影響,呢D因素就係點解會產生***呢D非“傳統”嘅兩性關係嘅發生。
H6K8.  
Quote:
當你每日訓醒係開展一日最忙碌最疲勞嘅工作時候,也係夜晚你最容易感到脆弱嘅時候。如果你對S.E.X有特別渴求嘅女人心裡防線係此刻也係最容易被攻破,無論係八個小時前你係如何清醒,係呢刻你都會變得特別脆弱特別感性,自然會誘發***嘅發生。對於***點解會咁多男女愛上咁樣嘅癡醉生活?最大個人原因係“寂寞”係情感世界裡面,寂寞同孤獨係最讓人無法釋懷,每日都過著重複再重複嘅忙碌工作,不期然自己身體就需要宣泄自己慾望,所以想係某個地方遇上某D“志同道合”嘅人去發生***。係一份非正式統計裡面接近七成嘅年輕男女都唔愿意同父母居住或冇異性朋友係身邊,所以籍住一D“適合”場所去追求自己嘅“刺激”及“浪漫”甚有者只係單純咁去解決自己嘅生理需要。
;Krs*3 s  
&W<9#RPK'  
Quote:
訪問嘅在訪者中得出嘅兩種觀點“***係一種快樂嘅事,純粹就係為咗肉體快樂,呢種觀點表明強調係慾望嘅滿足,將滿足人嘅生理需要作為S.E.X關係嘅唯一目的,抹殺咗S.E.X關係係社會嘅本質,將***完完全全變成一種赤.裸.裸嘅肉體感”另外一種解析就係觀感快樂“將人嘅S.E.X行為還原為原始嘅動物S.E.X本能,唔可以話係踐踏人嘅尊嚴,只係對人類S.E.X關係嘅一種亵渎”當今呢家呢個社會已經同以前舊年代社會唔同,背負嘅責任都已經大為不同,因為社會係度不斷咁改變,兩性之間嘅關係也隨之改變,結婚年齡普遍都往後推遲,呢家30幾歲唔結婚都唔會遭受到逼婚,女士們也唔似以前咁,芳齡達27統稱叫燥底貨。呢家出現更多嘅就係“不婚族”比比皆是,彼此可以一齊同居,新興嘅叫法為“試婚”雖然社會從來都冇承認有呢種嘅結婚形式,但呢家越來越多男女加入呢種“試婚”行列裡面,距哋從來都唔會去登記結婚,距哋概念就係可以***也可以過正常夫妻生活,互不干涉。現代社會已經唔會學以前舊時代咁,結婚就強調門當戶對,更加崇拜與奔向自由嘅生活。
x!s=Nola  
心裡專家都認為,S.E.X專一同埋忠貞不渝嘅此終都係我哋主流S.E.X道德所提倡嘅社會
QbHX.:C  
Quote:
***,英文:One Night Stand 意思係:指發生係兩個陌生人之間,短暫嘅親密接觸,雙方唔需要了解,唔需要負責,通過僅只一次或有限嘅兩三次,發生嘅行為作為***嘅定義,所強調嘅就係雙方只係單純基于S.E.X慾求囄解決生理需要,拒絕感情嘅付出及責任,因此好多男士們都會稱作“艷遇”。***已經對每個人帶來一定嘅影響同衝擊,也必要對配偶嘅不忠。作為一個從古到今都視傳統為命根嘅社會來講,***必定帶來危機,也對傳統家庭觀念一種顛覆,***著重于S.E.X,對於人&人之間嘅天平稱裡面注定係一種唔正常個S.E.X取向。甚至嚴重D囄講就係喪失咗對社會、家庭及伴侶嘅責任感。係病理角度囄講對***太過濫情容易感染***及其他傳染性病。
9QHj$)?k,  
P~!,"rY  
文章改編至《爲什麽那么多***》 MLTS <pW/  
p>?(u GV  
JK!`uG+v  
尋找星座酒吧
J?Y,3cc.  
Quote:
風象星座:水瓶、雙子、天枰座 <aaT,J8%[  
Air Signs:Aquarius、Gemini、Libra 9fb bJ"I+  
從來都唔打常規牌、嚮往自由、畀人嘅感覺係抓都抓唔住嘅風向星座,但其實都係典型嘅“外冷內熱”悶騷系,都係畀到人動作遲緩,唔緊唔慢,但實際上距哋嘅思緒已經飄到幾百KM以外了,可能連自己都已經無法抓實。表面距哋都係低調規矩嘅人囄,但私底下對細節嘅偏執霖到人極度頂距哋唔順,所以距哋對“新鮮感”嘅睇法源於間吧嘅主人家身上。酒吧老闆嘅心思“細節”必定能勝于裝修華麗嘅酒吧多好幾倍。 ALF21e*n  
酒吧推薦:盤福路930頻道酒吧、江南西木馬酒吧及建設六馬路唐會(非堂會)
k.54lNl  
Quote:
土象星座:摩羯、金牛、處女座 U%@C<o "  
Earth Signs :Capricorn、Taurus、Virgo N3#^If n[  
土象星嘅人往往畀人一種非常固執嘅印象,又係個100%嘅工作狂,完美主義者,對距哋囄講有百分百嘅投入就必須要有百分百回報,絕對唔允許觸犯原則嘅事情發生,嚴己必嚴人嘅土象人,睇上去好是好樸素好低調咁,但其實對於距哋本身性格囄講,做人都有咁高要求,係其他方面依舊咁固執,品質要一流酒也要求一流。 3D@3jyo:  
酒吧推薦:沿江路36號塔影樓公館、東山口竹絲崗Wiber's及煙墩路Tencoffee
5p~5-_JX  
p JF 9Z  
Quote:
水象星座:雙魚、巨蟹、天蝎座 _>`9]6\&  
Water signs :Pisces、Cancer、Scorpio @,,G]4zZ!  
溫柔、顧家、深情,都係水象星座共同特點,為之為感性動物,憑直覺辦事從來都唔需用邏輯去判斷和思考,只要認定咗就唔會輕易改變,唔好以為水象人都喜歡一哭二鬧三上吊個行走路線,當水象人決硬果刻開始從此不再行回頭路。 9@"pR;X@  
酒吧推薦:天河南二街凹凸吧、暨南大學水邊吧及華僑新村枕木吧
;Q vQ fV4  
Quote:
火象星座:白羊、獅子、射手座 q#8\BOTP |  
Fire signs :Aries、Leo、Sagittarius SOsz=bVx  
火象星人做事風風火火唔理後果,永遠保持果份一輩子都用唔曬個熱情,就憑一夥熱情及冒險精神不斷係世界裡面重複打滾,不甘平凡。 ,!^c`_Q\>@  
酒吧推薦:天子碼頭Honey Disco、沿江路CoCo Track Disco及SOHO Disco(係COCO DISCO附近)
I *>q7Hsu  
=?y0fLTc  
文章改編至《夜蒲.廣州》

芝麻糊 2008-11-07 21:11
呢期甘多有关***既野想探讨,你冇野啊?

Mc.大醜醜 2008-11-07 21:16
***好吖``五错吖```

gy77gy77 2008-11-07 21:16
正喎 學下野先

芝麻糊 2008-11-07 21:20
Quote:
引用第2楼Mc.大醜醜2008-11-07 21:16发表的: "9H#pj -  
***好吖``五错吖```
7^h*rL9  
f%STkL)  
&gvX<X4e  
你试过啦?

bennypower 2008-11-07 22:21
撲嘢記得帶套吖MC仔

gy77gy77 2008-11-07 22:40
意圍又有活動tim

芝麻糊 2008-11-07 23:16
Quote:
引用第6楼gy77gy772008-11-07 22:40发表的: Uw>g^[V;  
意圍又有活動tim
#!M;4~Sfx  
ezk:XDi4  
活动? Cx`?}A\%  
I[v~nY~l`  
成班人一起去滚啊?

Mc.大醜醜 2008-11-08 15:18
Quote:
引用第4楼点虫虫2008-11-07 21:20发表的: ).>O6A4:C  
k%ckV`y  
]4oF!S%F  
|Ns[ {/  
你试过啦?
s$OnQc2/  
KZTT2KsYl  
p%y|w  
;(9q, )  
送上门嘅``````

Mc.大醜醜 2008-11-08 15:19
Quote:
引用第5楼bennypower2008-11-07 22:21发表的: 1C\[n(9  
撲嘢記得帶套吖MC仔
pD%Pg5p`  
4P}<86xk  
@,v.Y6Ge  
怕乜呢?

bennypower 2008-11-08 16:29
Quote:
引用第9楼Mc.大醜醜2008-11-08 15:19发表的: N!:&Xz  
}zu?SZH  
怕乜呢?
D>Dch0{H,:  
|cCrLa2*-  
唔怕萬一最怕一萬~賴到D病就唔係幾好啦

Mc.大醜醜 2008-11-08 16:45
Quote:
引用第10楼bennypower2008-11-08 16:29发表的: 7 xm>+(  
U#W9]il$  
w qLY \  
唔怕萬一最怕一萬~賴到D病就唔係幾好啦
?4,e?S6,[  
_+hf.[""  
y0D="2)  
  死佐距算数··

gy77gy77 2008-11-08 18:44
Quote:
引用第8楼Mc.大醜醜2008-11-08 15:18发表的: 'X$2gD3c9  
P~ y%  
-mlBr63Bj  
xG^6'<  
G 'sEbw'[  
送上门嘅``````
fH/J8<  
9$pQ|e0tJ  
哦~~你衰喇 2. zx  
話比只DOUBLE蚊知...你夜夜呻歌

gy77gy77 2008-11-08 18:45
Quote:
引用第7楼点虫虫2008-11-07 23:16发表的: 9fyJw1  
Qyr^\a;k'  
-_@3!X1~i+  
活动? P O,mg?JG(  
WML%yO\.;  
成班人一起去滚啊?
`is."]%f  
XUrxnJ4  
good idea~~粗口妹

bennypower 2008-11-08 19:51
Quote:
引用第11楼Mc.大醜醜2008-11-08 16:45发表的: jU~ ! *]  
kDAPT_Gid  
nS8oSs_  
tiI:yq0  
  死佐距算数··
=N5~iMorD-  
# @QZ  
死好痛個哦~死唔去就更加hi了

Mc.大醜醜 2008-11-09 09:48
Quote:
引用第12楼gy77gy772008-11-08 18:44发表的: T( UPWsj  
'gDhi!h%  
gZI88Q  
哦~~你衰喇 cN}Aeo  
話比只DOUBLE蚊知...你夜夜呻歌
YY\$lM  
}0& @J'<  
 \^$g%a  
家阵我自由噶喇··

Mc.大醜醜 2008-11-09 09:49
Quote:
引用第14楼bennypower2008-11-08 19:51发表的: sYQ=nL  
r &<sSE;5  
$IZ02ZM$  
死好痛個哦~死唔去就更加hi了
K"%_q$[YQ  
B:-qUuS?R  
^W&qTSjh  
死佐就咩事都无喇···痛唔痛都感觉唔到喇···

gy77gy77 2008-11-12 19:43
Quote:
引用第15楼Mc.大醜醜2008-11-09 09:48发表的: %r1NRg8  
c7~+ 5  
JDTlzu1hR  
%XX(x'^4  
家阵我自由噶喇··
4'Svio  
T1\LS*~!  
只double醜想訓廳

Mc.大醜醜 2008-11-13 10:09
Quote:
引用第17楼gy77gy772008-11-12 19:43发表的: ] LcCom:]  
~F gxhK2+  
#@rvoi  
只double醜想訓廳
+7<W.Zii  
.uo9VL<  
FX"j8i/N  
Bri yy  
iJ&*H)}^  
我依家都系训厅嘅喇``

傻哥 2008-11-19 11:21
Quote:
引用第17楼gy77gy772008-11-12 19:43发表的: Mj9Mv<io  
ZGa;'  
]~YY#I":  
只double醜想訓廳
l2Gtw*i_I  
yYdow.b!  
 S2;u!f  
郁下喈厅都无得佢训

Mc.大醜醜 2008-11-20 12:35
Quote:
引用第19楼傻哥2008-11-19 11:21发表的: 0~/'c0Ho  
3xhGmD\SKO  
jTeHI|b  
O`M 6 =\  
郁下喈厅都无得佢训
rEoMj)~\4&  
// k`X  
5YZh e4R  
甘咩五训囖..无野咖``

Mc.大儍儍 2008-11-20 14:19
hw @)W  
      好似我D纯情小处男真系少.. !l(O$T9 T  

bennypower 2008-11-20 17:52
Quote:
引用第21楼mc.大儍儍2008-11-20 14:19发表的: fe3a_gYPz  
83 i;:cn  
      好似我D纯情小处男真系少.. ['%$vnS5S  

)` ^/Dj;  
9OS~;9YR  
5係吧~有你況你唔上???

Mc.大醜醜 2008-11-21 21:14
Quote:
引用第21楼mc.大儍儍2008-11-20 14:19发表的: oG$OZTc  
@UK%l :L  
      好似我D纯情小处男真系少.. W [G5+*i  

:#zVF[Y(2  
8=-/0y9,  
& -c{  
五卑讲大话咖...

荷b仔 2008-11-22 19:44
我都好想偷食

傻哥 2008-12-27 02:46
Quote:
引用第22楼bennypower2008-11-20 17:52发表的: WX&0;Kr  
S^:7V[=EgI  
ai]KH7  
5係吧~有你況你唔上???
cR6Rb[9 N  
^fEer  
y;VmA#k`  
你开贴嘅,都要胶袋下你D辉煌战绩先得噶

傻哥 2008-12-27 02:48
天河南二街凹凸吧 我中意呢歌名

junjun_sisi 2008-12-28 21:14
又ONS,你真系好like呢d话题wor

龍④爺 2009-01-08 02:24
***......最大好处就是.大家双方面都清楚甘知道晤需要负责任....大家都是为咗开心... fK5iOj'Q  
P+(Y s[J3  
岩既..就留个电话..下次再来过....晤岩既.就各散东西...潇潇洒洒..各没顾忌...

5611643 2009-01-12 09:09
读书又晤见你班友籽甘积极 呢D野就争住黎讲   我靠

混混馄饨 2009-01-24 08:46
***,好噶。各取所需。  C#x9RW  
不过以后会留低的精神负担甘姐。。。还有坏名气~~ UkV{4*E  
呢的野自求多福咯~

查看完整版本: [-- 囧夜情.吧囧---夜晚的燈光最迷人,夜話點講都講唔完. - ******搜羅關於①切夜生活の話題****** --] [-- top --]