查看完整版本: [-- 七十年代的前和后 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 七十年代的前和后 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

bennypower 2008-11-18 10:29
中國70年代前嘅人相信九成嘅人都好保守,總喜歡將自己最好嘅嘢留返係結婚后先做,但係時代嘅"進步"+上我哋嘅領.導.人措施,改革開放之後,70年代后嘅人,思想真係得到解放,彩電第一次踏入我門親愛的國土時候,人嘅思想就開始有微妙的轉變,逐漸電視普及,我哋視野見識唔少,"哇~~原來可以咁"從面紅心跳到呢家閒話家常. JPGEE1!B{b  
Ft^+P*  
到咗我哋呢D80年代嘅人,已經步入轉型階段.拍拖唔係咩新鮮事,但都仲有部分人仲保留國粹の傳統.到咗90后已經去到"有冇搞錯?呢D嘢早做早了解吖,傻hi"...真日,仲要大大聲咁~~此話出自1個著住中學校服嘅學生口中講出,真係有點.....哎~~~~~就算講都唔駛成車人都聽到你嘅嘢掛...曝光了咁高調.內情係咁:A君塔上B君,但又瞞住B君同C君搞上.呢個中學生想同A君講,自己可以去做D君.口刁~~1條女服侍2條仔都唔夠,竟然想來多條~~~真係道德淪陷落~~~注意個人衛生啦~~~飄過飄過,我輕輕的來,笑笑口咁走.....改.革.開.放,唔係叫你性.愛.開.放.啊,小兄弟.
_W^{,*p  
KW-g $Ma  

gy77gy77 2008-11-18 18:55
想放都冇得放

bennypower 2008-11-18 20:51
Quote:
引用第1楼gy77gy772008-11-18 18:55发表的: '5n67Hl 1  
想放都冇得放
_2C[F~ +l  
Q]]5\C.  
用你最原始嘅做發,自行解決

gy77gy77 2008-11-18 21:54
Quote:
引用第2楼bennypower2008-11-18 20:51发表的: P95A _(T=[  
xE4iey@\}  
HX3R@^vo  
用你最原始嘅做發,自行解決
)KLsa`RV:  
G`HL^/Z*  
右手揸住mouse上緊網...左手打緊字唔得閒

肥牛肉 2008-11-18 22:34
99.99%父母嘅錯

julianko 2008-11-18 22:39
Quote:
引用第4楼肥牛肉2008-11-18 22:34发表的: 2y&m8_s-p  
99.99%父母嘅錯
-H3tBEvoI  
又唔可以甘讲既,如果话系社会既错都仲讲得过去。

yhgj 2008-11-19 00:08
新一代都系有种想表现个人噶特征,但人始终系渺小噶。好话5好听就算死人断楼都好过几日就5记得,何况呢D无谓表现.无须在意,志在参与!人地open系种慈善噶表现,方便群众。如果不存在卫生安全隐患噶话,80后噶我地乐于参与都未尝不可.垃圾桶D野家阵都兴循环再用啦,距地开放我地只系本住用得5好sai噶精神办事!号召群众遵从政   府提议,用完噶放好位置丢弃。等人可以方便循环再用

荷b仔 2008-11-23 21:55
新人新作风啊嘛 `!.)"BI/s  
而家d70年代噶人都跟风喇

〖阿良¤囝〗 2008-11-26 19:53
以家系甘噶啦

查看完整版本: [-- 七十年代的前和后 --] [-- top --]