查看完整版本: [-- 产后抑郁!!~~ --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 产后抑郁!!~~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

kim19830201 2008-11-26 22:38
同我老公拍左拖七年,系我14岁已经同距系埋一齐,而且仲系我既初恋,个时我悟 U\dq Mp#Wy  
8s^CE[TA  
介意距有无钱,离离合合,甘就7年,最重要既系距好就我,每当我发脾气,距总系会哄 ]U?)_P@}  
%zDh07VT\  
我,就系因为爱所以系我悟觉得钱系咩问题,系今年我同距生左BB,当然系奉仔成婚, Y7{|iw(#  
*q**,_?;  
生左BB牺牲好大,因为肥左好多,好似变左第二个甘,好无自信,悟敢比识得既人见 _nW{Q-nh  
H809gm3(Z  
到,个样变衰左,虽然我老公无甘讲出口,但我同距好耐都未KISS过,距未掂过我,我 t6m&+N  
K`}8fU   
就知道,我真系好辛苦,因为距屋其无钱,所以 g+'=#NS}  
tgeX~.  
屋企系好旧屋,一落大雨就漏水,我并悟介意,介意既系距既烂赌既老母同距贴既仔, {-?^j{O0.  
BOqu$f+  
我系间屋里边就好似系公寓甘,一D私人空间都无,我好悟中意距地,但系我同老公又无 oTS/z\C"<u  
/*Xr^X6  
多余钱租出去,又要养BB,我开始后悔,搞到我生完好悟开心,悟想出街,我又悟会同 R)}ab{A  
4I&e_b< 30  
妈妈或者同朋友讲,而家讲出离,舒服D。

Mc.大儍儍 2008-11-26 22:44
哇..年轻的妈妈... {GM8}M~D&  

肥牛肉 2008-11-27 01:00
早走早着,遲走訓唔著.

gy77gy77 2008-11-27 01:11
同佢傾下喇

傻哥 2008-11-27 02:35
男人,哎~~~~~女人,哎~~~~~~人啊,~~~~~~~哎 =\l7k<  
^XQr`CqI  
咁嘅妻子,夫复何求啊

花無缺和尚 2008-11-27 04:38
贫賤夫妻百事哀! h7H#sL[^  
v|v^(P,o  
一失足成千古恨呀,最無故都係个BB仔,以后嘅路更長了! d.3O1TXK  
+T@a/(Gl  
对于你嘅遭遇表示同情,致以默默祝福。

Kelvin...^_^... 2008-11-27 08:38
好同情你啊,真係可憐。 > cPB:kD'  
y'<juaw  
希望你以後一日比一日開心。 s2@}01QPo  
sgn,]3AUq  

Mc.大儍儍 2008-11-28 11:58
Quote:
引用第5楼花無缺和尚2008-11-27 04:38发表的: %&yD^ q_  
贫賤夫妻百事哀! ~{[~ =~\u  
Lj$yGdK<  
一失足成千古恨呀,最無故都係个BB仔,以后嘅路更長了! IA|V^Wmt;  
1a)NM#  
对于你嘅遭遇表示同情,致以默默祝福。
jG0{>P#+  
应该是没钱夫妻百事哀 .d5|Fs~B  
            道理好好吖.. b+NF: -fO  

Mc.大儍儍 2008-11-28 12:00
找个你爱既人嫁.. <=V2~ asB  
  不如找个有钱的嫁..起码以后不用那么辛苦.. :XMw="u=  

荷b仔 2008-11-28 13:46
同个仔搬翻娘家咯

Mc.大儍儍 2008-11-28 19:50
Quote:
引用第9楼荷b仔2008-11-28 13:46发表的: >.PLD} zE_  
同个仔搬翻娘家咯
Zb7KHKO{  
鬼叫你晚晚去黄村咩.. V5K!u8T  

gy77gy77 2008-11-29 01:57
Quote:
引用第10楼mc.大儍儍2008-11-28 19:50发表的: v4(!~S  
!yH&l6s  
鬼叫你晚晚去黄村咩.. @g""*T1:$  

]BCH9%zLj  
vN 7a)s  
究警黃村係邊架?!咩嚟架?! suaTXKjyk+  
係咪有好多靚嘅姑娘仔溝架先?!

荷b仔 2008-11-29 02:52
Quote:
引用第10楼mc.大儍儍2008-11-28 19:50发表的: r_ I7Gd  
E@R7b(:*  
鬼叫你晚晚去黄村咩.. 3yDa5q{  

<"AP&J'H  
关去黄村乜事

荷b仔 2008-11-29 02:53
Quote:
引用第11楼gy77gy772008-11-29 01:57发表的: br>"96A1l  
tH2y:o 72  
XJC|6"n  
究警黃村係邊架?!咩嚟架?! `K~300-hOb  
係咪有好多靚嘅姑娘仔溝架先?!
tV@!jaj\  
得闲带你去蒲

yhgj 2008-11-29 03:13
无钱的确系大问题。尽早跳槽稳份好工!几年后够买楼比首期……

junjun_sisi 2008-12-16 19:48
同屋企人商量系嘛,父母系用来依靠嘎嘛,屋企栋门永远都为你打开嘎。屈系个心度无用嘎!

shadow1122 2008-12-17 12:00
你有冇份工啊,自己一定要有份工啊,,赞到钱咪搬走咯

查看完整版本: [-- 产后抑郁!!~~ --] [-- top --]