查看完整版本: [-- 第十二屆情感路上原創故事徵文活動帖 - 活動內容:聖誕節祝福語大徵集+競猜活動 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 第十二屆情感路上原創故事徵文活動帖 - 活動內容:聖誕節祝福語大徵集+競猜活動 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

bennypower 2008-12-21 00:51
4hODpIF  
] |nW  
Quote:
就囄過2008年聖誕節,各位藍調友人呢個聖誕你哋點過呢?我就冇得過了,學校送咗個世紀大禮包... ...統考...苦過弟弟.從即日起到聖誕凌晨截止. *mVg_Kl  
活動細則: lPI~5N8  
1.講出你最想講嘅一句祝福,可以送畀任何人. 15hqoo9!  
2.形式可以圖片或文字,打孖囄都得. Fj(GyPFG  
3.以跟帖形式發表,獎勵37蚊+參加獎288.(如大家可以估到37的意思,獎勵1000蚊+兩枚情感勛章)勛章有效期到春節尾嘅新十五.
px "H  
xEk 8oc  
Quote:
競猜活動問題:點解我會獎勵37蚊咁少?貼士:圍繞聖誕節 "i\#L`TkzX  
g4 eW<   
答案需要加密到999發表,不按照加密發表答案只能當棄權落;祝福可以公開畀大家睇.
3 ye  
9 @xl{S-  
nQoQNB  
J|] .h  
kw@^4n+M  

芝麻糊 2008-12-21 01:12
我黎啦~~~ o*\kg+8  
H>e?FDs0*R  
圣诞节最想就系同H一起过,不过冇乜可能架啦,所以我最想对H讲: d+%1q  
50(/LV1  
系呢个圣诞节,如果唔可以同你一起过,希望以后每年既圣诞节都可以同你过 EW$ Je  
r:y *l4  
我唔知自己既坚持究竟有冇结果,但系对于一向三分钟热度既我,再坚持到明年既新年,估计对自己都有交代啦,对你或者系对自己。就等自己再坚持耐d啦~~ =V1k'XJ  
E) >~0jv  
[hide=999] 37系咪想妻既意思啊?你想圣诞同女朋友或者老婆一起过啊?O(∩_∩)O 0yXUVKq3  
Wy,DA^\ef  
]6< /{b  
[/hide]

傻哥 2008-12-21 01:16
[hide=999] /H@k;o  
37??会唔会系呢个啊? &Hc8u,|  
=V_} z3b  
一项调查显示,我国近9成受访的青年表示今年会过圣诞节,37%的人表示自己一入12月份就开始为圣诞节做准备了。 [/hide] Oe^3YOR#j{  
Q$W0>bUP  
@ h([c  
首先祝Ben同埋虫虫圣诞快乐啦 /9|1eSUa  
'rRo2oTN  
然后就要努力地呃你钱啊 z['>`Kt  
(zBa2Vmmv  
最后希望我同佢可以“执子之手,与子偕老” '  G-]>  
NyJU?^f&v  
……英

ThxCoolTide 2008-12-21 01:53
祝自己节日快乐 E*7B5  
[hide=999] 今日廿一号,三七廿一嘅意思掛~![/hide]

〖阿良¤囝〗 2008-12-21 02:56
虫虫,肥BEN,圣诞好快乐......... DL|,:2`  
f$iv+7<B^  
差d唔记得..仲有自已......都快乐... U{RW=sYB~9  
;) 5d wq  
我唔识又加密.又公开帖子啊~ b3 MgJT"mN  
>yg mE`g  
[hide=999] 圣诞节..买一个鸡蛋要7豪.你俾1蚊找翻..3豪..所以...37,37甘... AASw^A3p  
22`W*e@6h  
或者系耶稣37岁死.....等等~[/hide]

benqjay 2008-12-21 03:11
[hide=999] 有情人终成眷属[/hide] &iR>:=ks N  
祝蓝调所有会员圣诞节快快乐乐!!! 5 r"`c  
身体健康.家庭幸福.心想事成.步步高升

Kelvin...^_^... 2008-12-21 05:10
我係度祝大家聖誕節快樂,藍調越來越旺。 j=r`[B m  
>,y291p2  
[hide=999] 37: 想妻[/hide]

gy77gy77 2008-12-21 05:11
願...藍調兄弟姊妹們 4cRF3$a md  
iP~5=  
財色兼收~ yaMNt}y-q  
不勞而獲~ tU >wRw=d  
聖誕快樂~ CuR\JKdRo  
3DV';  
[hide=999] 37嘅意思好簡單...?! |[CsLn;  
純粹係金融海兆嘅影響 e ,/I}W  
大力仔哩排比較手緊 fB:9:NX  
所以先派得37個大洋咁小呀 [/hide] LUl6^JU  
/WRS6n  
好明顯(答錯) \-0@9E<D  
有冇創意分加架

宾宾囝囝 2008-12-21 10:03
首先,祝福蓝调上所有既F们都开开心心过一个圣诞。。。 3xxQL,FV  
KiT>W~  
.9 mwRYgD  
,=O`'l >K  
今年,我都好想同C君过喔,可惜要返工吖。。。 ~YA* RCe  
gV$j ]  
l9lBhltOH  
k<Z^93 S  
[hide=999] 37的意思,系唔系“想妻”吖?!?![/hide]

小加菲 2008-12-21 11:28
祝各位有情人既同情人过一个开心快乐既圣诞! D*6v.`]X  
j2c -01}  
如果无情人既,希望你地可以系呢个圣诞,过一个平安既圣诞节, "CLoM\M)  
同搵番个陪你过年啦! OXe+=Lp<  
Bw;sg;  
I 8vv  
CnSfGsE>  
[hide=999] 12+25=37[/hide]

dgprince 2008-12-21 11:59
祝福大家圣诞快乐,在来紧的新一年里,大家要继续幸福快乐。

cing 2008-12-21 12:04
祝各位朋友圣诞快乐,心想事成。希望公司快D放假,因为呢度好冻。 `E+)e?z  
b6:A-jb*I  
[hide=999]37的意思应该系12月25日,即是12+25=37[/hide]

v6hacker 2008-12-21 12:04
祝所有蓝调嘅朋友开开心心度过2008年嘅圣诞 [bk2RaX:i  
[hide=999] 37指想妻,圣诞想有女朋友一齐过。。[/hide]

食指紧扣 2008-12-21 15:14
希望蓝调永存 大家永远都开开心心 圣诞快乐

古烈蛋治 2008-12-21 15:47
祝藍調兄弟姊妹們:圣誕快樂~ XK??5'&{  
^!^6 |[  
            估波仔場場中~ [ -"o5!0<  
d~F`q7F'?]  
tvXoF;Yq  
[hide=999]答案係:因為圣誕節係12月25號.2個數字加起來所以就係37[/hide]

jay_pen 2008-12-21 16:45
兔仔系度祝蓝调既各位朋友,系尼个圣诞节用多D“套套”。单身既朋友有机会用“套套”。注意安全啵。 头先系讲笑啦。兔仔系度祝大家圣诞快乐。快D稳到生命中既另一半。

Mc.大儍儍 2008-12-21 18:04
希望年年都有东莞既长腿姐姐陪我过个 淫 荡 既圣诞节 VeiJ1=hc  
              平安夜找长腿姐姐啦.. nv&uhu/q  
                  R)i  
[hide=999] 答案:想妻..[/hide]

临疯 2008-12-21 19:14
祝蓝调的所有人都圣诞快乐!心想事成! KiW4>@tY  
Vcn04j#Q  
[hide=999] “37”,我猜是“想妻”/“想起”/“三七 二十一”[/hide]

荷b仔 2008-12-21 20:24
祝各位: 0^'A^  
圣诞快乐~不劳而获!! r>73IpJI  
去寻开心~搞多两镬!! {Hncm  
赌场风光~情场得意~!! S Y\ UuZ  
有野吾使做~~行路执到金~~! (ii6w d< *  
- s[=$pDU  
:#D?b.=  
#vrxhMo  
[hide=999] 競猜活動問題:點解我會獎勵37蚊咁少?貼士:圍繞聖誕節 T=r-6e N  
~^d. zIN!  
三七二十一 今日系21号 iEx.BQ+  
肥BEN你想妻喇 r~cmrLQa  
m|q?gX9R  
kwxb~~S}h(  
H QHFD0hv  
[/hide]

╭⌒?尛慼慼 2008-12-21 23:10
祝愿我身边所有朋友亲人係每年每个节日都过得开开心心,所有事情都顺顺利利! i0F.c\  
k. bzh.  
Merry x'mas!!!

一串紅 2008-12-22 04:32
祝福世界和平!經济向榮!人民安享太平! FR~YO|4?  
[]HMUL]"  
[hide=999] 答案:十二月二十五號聖誕-----37即是12+25=37[/hide]

mig520 2008-12-22 05:32
[hide=999] 祝大家开开心心!! 6#~"~WfPQ  
圣诞节系25号,5-2=3   2+5=7所以就37蚊了![/hide]

stephy 2008-12-22 08:40
祝各位圣诞快乐,身体健康,明年稳多D~~~~~~~~~~~~~~~~~`

melonli 2008-12-22 09:12
祝 蓝调的会员圣诞,新年快乐~~~ EtN@ 6xP  
    大家身体健康,财运亨通 U3r[ysf  
[hide=999] P.*J'q 28  
37的意思系(12月25日 "12+25=37" Hw"ik6  
大意应该就系圣诞节 [/hide]

zhuohua 2008-12-22 09:16
[hide=999] 首先向蓝调各位祝贺圣诞节快乐 W- wy<<~f  
AH`n  
系度希望屋企人,我爱过的人,仲有曾经爱过我的人都能幸福快乐,健健康康 QX (x6y>Q  
EubR] ckB  
?fv?6r  
`x:znp}'  
37意思系咪37个圣诞节啊?[/hide]

肥牛肉 2008-12-22 11:41
祝愿呢個聖誕節大家過得開開心心, jB }O6u[%  
冀望金融海嘯快D過去.  j`^':!  
0z?b5D;  
@k~?h=o\b  
*D`qcv  
z M6 yUEg  
~^/zCPy[w  
[hide=999]37=想妻[/hide]

錺_錺① 2008-12-22 16:23
蓝调家阵对我黎讲`~真系遥不可及的.... N_<sCRd]9  
 p>v,b&06  
PK鬼死甘卡...哎~~~~` >4TJH lB}8  
E%ea o$  
恩,今日真系超大风同超冻...... bHlG(1uf  
EQPZV K/  
黎紧的圣诞节,祝大家有个难忘的平安夜及圣诞节目~~~ hZnT`!iFE^  
+C7 1".i-  
最好就财色兼收拉,对不对各位```~`
992;~lBu  
b3b 4'l   
[hide=999] 37分解为12 25 对不对?!圣诞节的意思?! 12+25=37~ [/hide]

moonwalk 2008-12-22 17:00
[hide=999] 圣诞节係你生日[/hide] Qo  
RBx`<iBe  
EZ #UdK_  
))c;DJc  
南国有鸳鸯,双双戏水塘。 k/l@P  
寒空飞过雁,逆旅阻柔肠。 BEvSX|M>x  
斯是怀情夜,唯题遣恨章。 T(+F6d=1  
何时携玉手,闲步话春光!

龍④爺 2008-12-22 17:28
祝大家都有一个快乐既圣诞.......

anomesdia 2008-12-23 09:21
圣诞节给蓝调的朋友带去温馨的祝福,愿大家心想事成。。。 )|LX_kyW  
[hide=999] 幸运数字37——想妻??[/hide]

gzr 2008-12-23 16:24
祝各位坛友圣诞快乐,心想事成,身体健康,财源广进。 =khjD[muC  
`Q26Dk  
N(Y9FD;H  
[hide=999] “37”嘅意思应该系ben少想在圣诞节果日同条女一起渡过! [/hide]

winglut 2008-12-23 23:12
呢几日好净~~~祝大家剩蛋快乐! +azPpGZ=  
[hide=999] 37系楼主发个张图嘎礼物总数?[/hide]

平行線的距離 2008-12-25 02:19
最简单句:Merry Xmas.   hPr  
[hide=999] 37系咩?我唔知喔!系咪圣诞老人诞生周年啊?定系引入中国几周年啊? [/hide]

查看完整版本: [-- 第十二屆情感路上原創故事徵文活動帖 - 活動內容:聖誕節祝福語大徵集+競猜活動 --] [-- top --]