查看完整版本: [-- 自己是眯已经没胆入情关呢 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 自己是眯已经没胆入情关呢 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

龍④爺 2009-01-09 01:59
...哎..啊四老了..依家只想好好甘稳返个女朋友...反而觉得自己变得婆妈咗.. hK4ww"-  
仲未去追人地...已经系度捻..人地同自己会晤会相处得到...自己同她都没相处过..又点会知道呢...哎...变得太婆妈了..晤明白自己捻甘多做乜..人地都仲未是你条女. ~*h)`uM  
9J%O$sF  
晤明白点解自己晤可以好似以前甘..潇潇洒洒.. J8FzQ2  
b^[>\s'  
或者以前伤害过太多人了....同时也伤害咗自己... t`&mszd~T  
\W_ Dz*N  
自己是眯已经没胆入情关呢?.还是自己成熟咗.考虑多咗呢? :OU(fz]  
bg3kGt0  
自己深深甘明白到...爱情根本就晤需要考虑..需要考虑既就晤是爱情... q:vN3#=^qf  
D3 +|Os)  
甘点解自己仲要去考虑呢???或者自己依家追求既已经晤是爱情了...只是一个可以同自己相处既人...又或者呢D先之是真正既爱情....

幸福瞬間 2009-01-09 03:08
送首歌俾你~~容祖兒嘅~~怯~~

幸福瞬間 2009-01-09 03:11
嘩~~第一次發覺原來你咁好文彩喎~~

小加菲 2009-01-09 03:40
四哥…你又係度發傻呀!

bennypower 2009-01-09 09:50
上天好公平嘅,咁就要睇樓主以前點對女人了....

Kelvin...^_^... 2009-01-09 12:21
下一次緣分可能未到。 I1 j-Q8  
8MM#q+8  

花無缺和尚 2009-01-09 12:46
四哥,难得入黎情感区水下喔? MV H^["AeR  
<n>Kc}c  
原來甘好文笔呀 h2!We #  
I' ej?~  
我佛慈悲,缘來沒法檔咯,好事緊啦?

德记 2009-01-09 13:37
我都赠首歌你,小李飞刀。记得听许冠杰版本啊。 W{At3Bfy  
岩晒你啊

芝麻糊 2009-01-09 14:08
Quote:
引用第7楼德记2009-01-09 13:37发表的: # h]m8  
我都赠首歌你,小李飞刀。记得听许冠杰版本啊。 /fWVgyW> 6  
岩晒你啊
g9H~\w  
s 9PD[u/y  
(01M0b#  
我知道你讲既系边句歌词:情关偏偏闯不过~~~ C#`eN{%.YT  
5v=%pQbY  
难得一身好本领 [7ZFxr\:!  
情关始终闯不过 bg*4Z?[dd  
闯不过柔情蜜意 d Ayof=  
乱挥刀剑无结果 bBc<yaN  
流水滔滔斩不断 _y#t[|}w  
情丝百结冲不破 :t8(w>oW  
刀锋冷热情未冷 `$jc=ZLm  
心底更是难过 3 ~0Z.!O  
无情刀永不知错 G)';ucs:,  
无缘份只叹奈何 Xa.Qt.C  
面对死不会惊怕 RRqHo~*0  
离别心凄楚 .vj`[?T  
人生几许失意 N Q_H-D\,  
何必偏偏选中我 WLQm|C,  
挥刀剑断盟约 @Nn9- #iW  
相识注定成大错 P}KN*Hn.  
无情刀永不知错 _|bIl%W;\'  
无缘份只叹奈何 %kS+n_*  
面对死不会惊怕 9Ruj_U  
离别心凄楚 w7$*J:{  
人生几许失意 2i;G3"\  
何必偏偏选中我 +N: K V}K  
挥刀剑断盟约 o"->R C  
相识注定成大错 r`pg`ChHv  
挥刀剑断盟约 >t&Frw/Bl  
相识注定成大错 ^&MMtWR  
r j#K5/df  
哈哈哈哈,帮你搵到歌词啦·~~~~ UB }n=  
$-[V)]h  
其实爱吾爱不过系一念间,我觉得你并唔系真系甘中意呢个女仔罗,如果你真系好中意距既,你根本就唔会去谂甘多

傻哥 2009-01-09 17:44
Quote:
引用第8楼点虫虫2009-01-09 14:08发表的: <`,pyvR Kv  
\g< 9_  
~V&4<=r`  
>Y=HP&A<  
我知道你讲既系边句歌词:情关偏偏闯不过~~~ EN />f=%  
eYZ{mo7  
.......
NSH20$A<  
>=Hm2daN  
_Mq0QQ42  
听下歌仔咯

gy77gy77 2009-01-09 19:57
有d共鳴~可惜嘅係七仔...以前冇嘜點伤害人姐 gZ%wm Y  
點解會變左怕羞仔架

龍④爺 2009-01-12 22:14
Quote:
引用第1楼幸福瞬間2009-01-09 03:08发表的: Y2709LWmP  
送首歌俾你~~容祖兒嘅~~怯~~
*)0bifw$&  
-;pZC}Nd3  
V ;Kzh$^rk  
怯........呢首歌几好听。。 6(Za}H  
w#.Tp-AZ;\  
多谢赞赏。。 (qd$wv^ h  
啊四文笔好差咖。可能今次写得比较真啦。心捻乜就写乜。撞彩噶姐。 > w:+nG/r  
Lt ; !q b.  
EQZu-S`kv  
/N6sH!w  

龍④爺 2009-01-12 22:25
Quote:
引用第6楼花無缺和尚2009-01-09 12:46发表的: xbJ@z {  
四哥,难得入黎情感区水下喔? {! 5"Y(>X  
:M" NB+T  
原來甘好文笔呀 :&D>?{b0  
Uw R,U#d  
我佛慈悲,缘來沒法檔咯,好事緊啦?
]~S,K}T  
C =fs[  
十画都没一撇。未有好事。 &4M0 S+.  
1Xy{&Ut\  
好文笔?点敢啊?关公面前舞大刀。撞彩噶姐。 9>~UqP9  
vt{ s "\f  
不过曾经遇到一个高人。他算到我今年会有一段姻缘, I)$`@.  
Mazjn?f  
真是有既就稳你帮下眼啦。。我地甘熟应该没问题噶啦。

花無缺和尚 2009-01-13 00:58
Quote:
引用第12楼龙四2009-01-12 22:25发表的: @kU{  
B ;Zsp  
*O') {(  
十画都没一撇。未有好事。 :UjHP}s  
_%WJ7~>  
好文笔?点敢啊?关公面前舞大刀。撞彩噶姐。 0gNwC~IA8  
.......
P;jl!o$  
緣份到來自己就要掌握喇! 1_vaSEov  
#;. tVo I  
有花堪折直须折,莫待無花空折枝呀 77/&M^0  
w <zO  
講倒幫眼 就更加唔使啦,各花入各眼,自己感覺,自己喜欢咪得啦 NJ8QI(^"  
~7PPB|XY  
正式係你揀人,人地亦都揀你啫!緣來就沒法擋.................

v6hacker 2009-01-24 13:35
都唔知噏乜。。放手去得啦。。唔洗谂甘多噶

混混馄饨 2009-01-24 17:12
其实每个人做野都有一种目的而“目的”呢个词本身就系中性词,我地唔可以否定距噶任何一边。你会考虑会有好多原因了,例如年龄了,你已经唔系血气方刚噶年份噶话,例如你经历过噶野啦,例如人地对方对你噶看法了, V^Wo%e7#u[  
所谓爱噶形式有好多种。无咩可以将距实体化来讲。。。靠噶系自我噶感受同理解。去马啦无谓为左无谓噶自尊心同面子系度发傻。。。~~~

apollo800 2009-01-28 21:33
越捻越多仲叫爱情。。。都话爱情系盲目噶拉~~~O o

查看完整版本: [-- 自己是眯已经没胆入情关呢 --] [-- top --]