查看完整版本: [-- 有无F可以帮到我啊? - 系米我小气呢? --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 有无F可以帮到我啊? - 系米我小气呢? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

nikiyao 2009-01-13 11:45
我同我BF开始左半年有多啦,距DF知道有我既存在,但距无林住比距D同事知,距话费事比D八婆讲3讲4窝。。。 C|QJQ@bj0  
  之前都无咩野,上个星期,距当开玩笑甘讲左D距同D女仔同事之间野比我听,如:距会拉距办公室A、B女条辫,办公室D同事会笑距好似同A女拍拖甘;系同其他部门联谊度识左C、D女,距知道C女同距同年同月同日出世,熟到会叫距地“傻婆,傻妹”。。。距觉得离D只系纯粹同D同事玩,距5觉得有咩野。。。可能由于距D同事根本5知距有GF啦,有时玩得都几癜,距讲过话有次D同事推距埋去个女仔度,差D就锡左落去。。。 A+3=OBpkW0  
  讲真,或者距真系对离D女仔无野,但我都系会介意,我可以点做啊?点样可以好自然甘比距D同事知道距有GF?点样讲先可以令距明白我介意距甘口花呢? %u]>K(tU  
    兄弟姐妹~~~ 帮下我啦~~~有咩办法既话我知啊~~感谢你地~~~~

man@1668 2009-01-13 14:15
妳一啲都唔係小氣,男仔如果鐘意一個女仔,係會好大方地話比全世界聽的, df J7Dhn  
妳就直接同佢講;妳好介意距甘口花,講明比佢聽就算距真系对离D女仔无野, rz7yAm  
妳都介意,妳先行依步,睇吓佢點回應妳先啦! [\.>BK  
兩個人拍拖,係應該甜甜蜜密,開開心心,有乜嘢都大家分享,千祈唔好有刺在心呀! -x_iqrB  
就到新年啦,祝您:有情人鐘成券眷屬! r*p%e\ 3  

芝麻糊 2009-01-13 20:11
整两哒咖喱鸡过距啦,最简单估计系甘啦瓜,再唔系就直接去距公司接距落班罗 #&8 Opo(  
多d发短信过距,多d俾电话距,放多d相系距台手机度

傻哥 2009-01-13 20:30
Quote:
引用第0楼nikiyao2009-01-13 11:45发表的: =H?Nb:s  
我同我BF开始左半年有多啦,距DF知道有我既存在,但距无林住比距D同事知,距话费事比D八婆讲3讲4窝。。。 Z\7bp&&  
  之前都无咩野,上个星期,距当开玩笑甘讲左D距同D女仔同事之间野比我听,如:距会拉距办公室A、B女条辫,办公室D同事会笑距好似同A女拍拖甘;系同其他部门联谊度识左C、D女,距知道C女同距同年同月同日出世,熟到会叫距地“傻婆,傻妹”。。。距觉得离D只系纯粹同D同事玩,距5觉得有咩野。。。 G7=8*@q>:  
  讲真,或者距真系对离D女仔无野,但我都系会介意,我可以点做啊?点样可以好自然甘比距D同事知道距有GF?点样讲先可以令距明白我介意距甘口花呢? k m| wB4  
    兄弟姐妹~~~ 帮下我啦~~~有咩办法既话我知啊~~感谢你地~~~~
hBqu,A  
#62ww-E~  
AdYQhF##  
开门见山咯!大家有商有量始终都系好事噶!

wincezhong 2009-01-15 11:32
Quote:
引用第0楼nikiyao2009-01-13 11:45发表的: OlJj|?z $  
我同我BF开始左半年有多啦,距DF知道有我既存在,但距无林住比距D同事知,距话费事比D八婆讲3讲4窝。。。 S\rfR N  
  之前都无咩野,上个星期,距当开玩笑甘讲左D距同D女仔同事之间野比我听,如:距会拉距办公室A、B女条辫,办公室D同事会笑距好似同A女拍拖甘;系同其他部门联谊度识左C、D女,距知道C女同距同年同月同日出世,熟到会叫距地“傻婆,傻妹”。。。距觉得离D只系纯粹同D同事玩,距5觉得有咩野。。。 f:0n-me  
  讲真,或者距真系对离D女仔无野,但我都系会介意,我可以点做啊?点样可以好自然甘比距D同事知道距有GF?点样讲先可以令距明白我介意距甘口花呢? 18HHEW{  
n)H0;25L  
;(,Fe/wvC  
其实你地两个都有问题~你男友系应该承认有你O既存在同埋要同其他女性保持一定距。我觉得男仔口花系应该~但做出过于亲密暧昧O既行为就吾好啦~~甘你就大方D讲~

nikiyao 2009-01-15 14:19
Quote:
引用第1楼166816682009-01-13 14:15发表的: [)u(\nfGX  
妳一啲都唔係小氣,男仔如果鐘意一個女仔,係會好大方地話比全世界聽的, lq5E?B  
妳就直接同佢講;妳好介意距甘口花,講明比佢聽就算距真系对离D女仔无野, NeEV !V8  
妳都介意,妳先行依步,睇吓佢點回應妳先啦! jdp: G  
兩個人拍拖,係應該甜甜蜜密,開開心心,有乜嘢都大家分享,千祈唔好有刺在心呀! *~L ]n4-  
就到新年啦,祝您:有情人鐘成券眷屬! a+i+#*8wm  
.......
gD\}CxtG  
/{va<CL  
Ei<:=6EX?8  
[)pT{QA  
好多谢你既意见啊~~~我会试下同距讲:)

nikiyao 2009-01-15 14:23
Quote:
引用第2楼点虫虫2009-01-13 20:11发表的: )]R?v,9*D  
整两哒咖喱鸡过距啦,最简单估计系甘啦瓜,再唔系就直接去距公司接距落班罗 ( -@>  
多d发短信过距,多d俾电话距,放多d相系距台手机度
6hq)yUvo4  
"!?bC#d#(  
#w@Pa L iS  
Hdx|k=-Q^  
(ce NVo&  
N Z 5~\k  
我有次几经转车甘去接距落班,我早到左已经系距公司楼下啦,距竟然叫我出番去个车站度等距,话费事比D八婆讲是非窝,个次我真系好嬲。距番工几忙架,返工时间好少复我短信,电话就更加5会接啦,我地有系距部手机度影过相,但都比距过晒罗部电脑度,一张都无系手机。。。我都5知仲可以点。。。

nikiyao 2009-01-15 14:27
Quote:
引用第4楼wincezhong2009-01-15 11:32发表的: nL!@#{z  
]Dg0@Y  
EYG E#C; d  
其实你地两个都有问题~你男友系应该承认有你O既存在同埋要同其他女性保持一定距。我觉得男仔口花系应该~但做出过于亲密暧昧O既行为就吾好啦~~甘你就大方D讲~
zOdK B2_J7  
)M 0O=Cl1  
uyj*v]AE'  
KOx#LGz  
距系屋K、公司都无承认过我既存在,距DF都系我地开始左几个月先知,但都无见过我;距地公司成日都有聚会或者同其他部门既聚会,距D同事都玩得几。。。虽然我地议价表面睇起身无咩野,但我觉得5解决离个问题,迟早都有事。。。唉~~~

gy77gy77 2009-01-17 13:32
直接上去佢公司~接佢放工!! <GRf %zJ  
早幾粒鍾上去宣示..主..權!!

Mc.大儍儍 2009-01-17 16:17
Quote:
引用第8楼gy77gy772009-01-17 13:32发表的: L? +|%[  
直接上去佢公司~接佢放工!! o7XRa]O  
;%alZ  
你曾经试过?? 7F:;3c  

nike024105 2009-01-17 18:32
女仔米讲明距知道咯`~~ vh8Kd' y  
Xy<f_  
你吾讲清楚迟早会为呢D吵场大交架拉

芝麻糊 2009-01-17 21:08
Quote:
引用第6楼nikiyao2009-01-15 14:23发表的: ]?$ y}  
Ki6.'#%7  
Qmx~_  
m (:qZW  
L"6/"L  
P.Z<b:V!  
.......
G%jJ>T4  
0]W]#X4A  
g*r;( H>e  
距当你系乜嘢吖?女朋友吖?唔见得光既咩? =w$"wzc  
你直接问距啦,系咪真系甘唔见得光?甘距有冇出席过你既活动吖? ,nRwwFd.  
我觉得你一系就同距讲清楚,三姑六婆讲乜嘢是非吖?话你唔靓吖?定系惊住俾公司里面既其他人知道吖?知道左会冇左份工吖?定系冇左其他目标吖?最憎d男人系甘架啦,甘样既根本就唔可以话系一个男人

nikiyao 2009-01-18 12:58
Quote:
引用第8楼gy77gy772009-01-17 13:32发表的: ~<[5uZIo  
直接上去佢公司~接佢放工!! :wmf{c  
OVSq8?L  
:42;c:85  
=1OAy`8  
gJ8 c]2c  
x&oBO{LNK,  
我5系无试过去接距放工啊,但距要我出番去车站等距啊~~~我有咩办法呢。。。唉

nikiyao 2009-01-18 13:01
Quote:
引用第10楼nike0241052009-01-17 18:32发表的: o/9LK  
女仔米讲明距知道咯`~~ yP9wYF^A\  
9AddF*B  
你吾讲清楚迟早会为呢D吵场大交架拉
o``>sBZOq  
nC.2./OwMf  
O0(Q0Ko  
.C;_4jE  
(yAvDyJOn  
{!eANm'  
讲咩D咩?我有同距讲过,距甘口花花,我5中意,但距完全可以继续,之系5讲距系公司既野比我听,我就5知啦。。。我就系觉得虽然议价表面无任何事,但我知隐患已经存在,所以想问大家有咩办法帮下我咯。

nikiyao 2009-01-18 13:07
Quote:
引用第11楼点虫虫2009-01-17 21:08发表的: eQax ZMU  
dGD^op,6g  
/b:t;0G  
&<|-> *v  
距当你系乜嘢吖?女朋友吖?唔见得光既咩? /`O]etr`d  
你直接问距啦,系咪真系甘唔见得光?甘距有冇出席过你既活动吖? fw|+7 O  
.......
V>jhGf  
$n#Bi.A j  
Ag4Ga?&8ec  
P&%eIgAOL  
uGU v~bE  
恩恩~~~“距当你系乜嘢吖?女朋友吖?唔见得光既咩?”离D我都有问过自己啊,我试过问距,“你地办公室D3姑6婆问你有无拍拖个时,你点答啊?”距竟然话距地无问过距,我就真系出奇啦,既然人地关心既5系离D,甘距怕咩比人讲啊,话距5系想系公司另有目标,我都说服5到我自己啦~~~我都5想系我乱林野,系我小气,但真系好不安。。。

花無缺和尚 2009-01-18 13:23
塞翁失馬.焉知非福。塞翁得馬,又焉知非禍呀? euj8p:+X  
0 oj{e9h  
缘份又點可以强求,最怕神女有心,襄王無梦!施主,随缘啦.............!

nikiyao 2009-01-18 15:07
Quote:
引用第15楼花無缺和尚2009-01-18 13:23发表的: &`yOIX-H_  
塞翁失馬.焉知非福。塞翁得馬,又焉知非禍呀? 8@ %mnyQ  
)v52y8G-p  
缘份又點可以强求,最怕神女有心,襄王無梦!施主,随缘啦.............!
pFJQ7Jlx  
) Kc%8hBv  
6mu<&m @  
Ob8B  
.....我5系强求窝~~~

apollo800 2009-01-28 21:51
既然你可以做到距所要求噶,吾比班八婆知道你地拍拖,你就应该都要距知道你同样吾中意距同班八颇玩得哽颠!毕竟两个人拍拖,有时要互相迁就噶,Good Luck!

混混馄饨 2009-01-30 07:27
教你一个好方法。。。 .5Knbc  
各自欢咯。。 )XP#W|;  
你有你玩。。距有距开心咯。。~

nikiyao 2009-02-06 18:06
Quote:
引用第17楼apollo8002009-01-28 21:51发表的: @q&|MMLt  
既然你可以做到距所要求噶,吾比班八婆知道你地拍拖,你就应该都要距知道你同样吾中意距同班八颇玩得哽颠!毕竟两个人拍拖,有时要互相迁就噶,Good Luck!
{4: -0itG  
2f|6z- Z  
!.3R~0b  
79SqYe=&uy  
恩恩~~距话距会窝~~唯有睇下距做5做到啦

查看完整版本: [-- 有无F可以帮到我啊? - 系米我小气呢? --] [-- top --]