查看完整版本: [-- 心情既感受 - 18/1/09至7/9/09止 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 心情既感受 - 18/1/09至7/9/09止 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3   4  >>  Pages: ( 4 total )

小加菲 2009-01-18 14:38
幸福的决择 ,qYf#fU#7  
传说中有一种植物,要相爱的人才能栽种。 we @Yw6<  
经过日出日落,炎夏寒冬,风吹雨打, ayN*fiV]  
方能掉下幸福的种子。

小加菲 2008-10-07 03:37
唉…听人讲犯贱就听得多, e 9U\48  
今次都系第一次亲新体会, peY(4#  
原来系咁既感觉! H"tS33  
N9r02c  
我都唔知点解, a9(1 6k  
比人伤完一次又一次, [kMXr'TyPX  
都重要比机会人家去改过, L/1?PM  
点解唔可以做到唔再理佢就系啦! h3h2 KqM'  
呢D系咪叫做所谓既犯贱呢? &-470Z%/  
点解重要比机会人家有可能再伤害你多一次呢! WXp=>P[  
想做到对佢绝情系咪真系咁难呢! Xl.h&x0? 8  
嬲一个人系咪真系好难既呢? u7UqN  
又可以嬲几耐呢? pj6Q0h)  
 2(YZTaY  
而我当期时真系好嬲, z%Op_Ddp  
个心好痛,痛到有D想死既感觉! r3mB"("Z'  
我亦同某几个人讲过唔再理佢, .1XZ9M  
但耐何自己又做唔到, MRZ Wfc  
真系想死! $h`?l$jC(@  
试问自己对人都唔差, cmmH)6c>  
点解人家会咁对我呢? qN1(mxa.?  
- (VV  
有无人可以话我知呢?!

Mc.大儍儍 2008-10-07 11:08
爱一个人就是犯贱 p4\%*ovQt  

sokyunc 2008-10-07 14:33
爱得太深了?

bennypower 2008-10-07 21:52
通常女人著迷于一個男人會去到.....毀天滅地既地步~可能我講得太夸張,但事實證明女人可以愛得畀男人深,女人可以畀男人更加偉大。傳說講如果一個男人可以死心塌地甘去愛一個女人~甘呢個男人基因裡面一定存在一定女性的特質係度。 yb2*K+Kv  
xAMj16ZF  
個人感覺,女人通常會愛一D令自己難受既男人。所以所謂女人口中既好男人唔係絕跡就係同性戀

小加菲 2008-10-07 22:21
乜我有讲过呢个人系男定系女咩?! ;_R;P;<  
点解你地个个都认为呢个人系男黎既!?

jorterzzw 2008-10-07 22:26
看你一直系到话自己系唔系犯贱就看出楼主是个MM,女仔对待爱情通常和男仔有些少的不同,所谓的三妻四妾就看得出来。女仔对待爱情通常是盲目的,爱到天昏地暗,而男仔都会,只有少部分真正犯贱的就不会这样,这样看就看得出楼主只不过是一位对爱情专一的人士罢了。

芝麻糊 2008-10-08 00:09
每个人个心里面都有一把天平,虽然唔系话乜嘢都可以放上去称,但系对于我地紧张既人,同紧张既事都会比较着紧,好自然就会放上个天平度称。 8)&H=#E  
  其实好多人都系甘架,好想知道自己既付出究竟可以有d乜嘢回报,讲到呢度,又应该会有唔少人话,唔使架,我唔需要回报架。其实会架,想距对你好d,想距好似你对距甘既分量对返你,呢d就系回报。 xG 7;Ps4L  
  甘谂罗,唔好理距系边个,唔好理距究竟对自己点,总之自己认为应该做既都做左啦,甘距会点做,已经系距既问题啦,唔关你事啦,你既果part已经完结左。 T {a%:=`  
  你个心会好过d罗,使乜理距点谂,使乜理距做乜,总之你就系你,你做左自己认为应该要做既野,就ok啦~~ a5{CkM&,(  
    心中有佛便是佛,心中坦荡便冇物,执着其实就系贪~~。

bennypower 2008-10-08 10:13
Quote:
引用第4楼小加菲2008-10-07 22:21发表的: 0|9(oP/:  
乜我有讲过呢个人系男定系女咩?! ',n;ag`c  
点解你地个个都认为呢个人系男黎既!?
A0# K@  
H6 ( ~6Bp5  
如果非男人的話就係你係殊誤導我地既方向落~~~~

小加菲 2008-10-08 10:26
Quote:
引用第7楼bennypower2008-10-08 10:13发表的: r.** z j  
 HUr;ysw  
I! {AWfp0  
如果非男人的话就系你系殊误导我地既方向落~~~~
{g@Wd2-J}  
我无误导,此人确实如此! SE)_5|k*  
Wznz  
每逢当我真心去对一个人,去锡一个人既时候, @riCR<fF  
往往D人都会咁对我,可能我真系唔识睇人啦! Bs =V-0  
我自以为事挂!

錺_錺① 2008-10-08 11:43
5知乜事~~~``` 净系见到张帖`~~ 变成fu游生物飘过··~~··

小加菲 2008-10-08 12:13
Quote:
引用第9楼錺_錺①2008-10-08 11:43发表的: Yd~K\tX :n  
5知乜事~~~``` 净系见到张帖`~~ 变成fu游生物飘过··~~··
x9xb4ZW  
你…老母,呀!唔系,系我老母, D-9zg\\'`  
你连个thx都唔放底就咁走左去,有无搞错

錺_錺① 2008-10-08 12:25
Quote:
引用第10楼小加菲2008-10-08 12:13发表的: {R `IA|T#k  
zT#36+_?  
你…老母,呀!唔系,系我老母, wYSvI  
你连个thx都唔放底就咁走左去,有无搞错
z@>z.d4  
超`~`仲以为更新有胶袋添``` X_C9Z  
%1gJOV  
Fx4C]S  
原来伸手拿THX`~ s=(~/p#M  
|xZDc6HDW  
`]\4yTd  
RKdf1C  
嚒你悟知我D THX奉旨比仔既咩~?!

小加菲 2008-10-08 14:07
Quote:
引用第11楼錺_錺①2008-10-08 12:25发表的: &FHE(7}/#  
VXQS~#dQj  
超`~`仲以为更新有胶袋添``` ioi0^aM  
%=/Y~ml?  
fpM 4q  
原来伸手拿THX`~ DX}EOxO,.  
.......
|(}uagfrd  
唉…心都淡晒,原来我系你既心目中都唔及你D仔!

Mc.大醜醜 2008-10-08 19:23
陈小春? KD$P\(5#  
9r+`j  
对,,你犯贱~~

tyk 2008-10-08 20:07
随缘咯!

小加菲 2008-10-08 20:59
Quote:
引用第14楼tyk2008-10-08 20:07发表的: WaWT 5|A  
随缘咯!
AbZ:AJ(  
哈哈…好耐无见啦喎

长腿叔叔 2008-10-09 01:34
乜加菲你最近甘玄既

小加菲 2008-10-09 02:44
Quote:
引用第16楼长腿叔叔2008-10-09 01:34发表的: 1uB}Oe 2~  
乜加菲你最近甘玄既
 =!U{vT  
有几玄呀?!

bennypower 2008-10-09 03:13
唔好係我個場度講老.母前老.母后~最多講M.F啦。真TMD NND米係我殊問候父母說話~講粗口講E文先夠真心~中文免得就免啦~ lxbbyy25  
k49CS*I  
話衰如此~我仲未研究到加菲個個性簽名果兩頭係狼定狗????肥O都O都甘~可愛非常

Kelvin...^_^... 2008-10-09 07:20
希望你快D某事。

小加菲 2008-10-09 10:09
Quote:
引用第18楼bennypower2008-10-09 03:13发表的: Bq R;d  
唔好系我个场度讲老.母前老.母后~最多讲M.F啦。真TMD NND米系我殊问候父母说话~讲粗口讲E文先够真心~中文免得就免啦~ B'yN &3  
a2dF(H  
话衰如此~我仲未研究到加菲个个性签名果两头系狼定狗????肥O都O都甘~可爱非常
K/MIDH  
唔好意思,我去到边个场, 2Q9s?C   
同埋就算见到真人, qf)]!w U9  
我都系咁叫架啦! Q=e?G300#L  
人份人就系咁粗鲁架啦! %3xH<$Gq5  
唔比讲既咪以后都唔系你个场讲同发言啰, v#-%_V>ph  
好未,满意未! =b`>ggw#  
系咁

錺_錺① 2008-10-09 10:27
Quote:
引用第18楼bennypower2008-10-09 03:13发表的: ?_HTOOa  
9oc[}k-M  
ld9 zOq  
我仲未研究到加菲個個性簽名果兩頭係狼定狗????肥O都O都甘~可愛非常
 .':SD{  
3kKXzIh  
CZ]+B8Pl(x  
雪撬犬黎架``相当QT```

懒猫 2008-10-17 14:27
呢D情况响大部分恋人中都试过,只要大家相互忍让下迁就下就过去啦

sun1986320 2008-10-17 22:47
我系男的。不过我同楼主都一样。 }O o  
有好多时候真系5想去离距。避开距架啦 [f O]oTh  
但系距一同我讲野我就5知点解又会觉得好开心。5想离开距 #wC4$y<>  
反反复复甘 真系好难受。但系好享受- -。真犯贱

小加菲 2008-10-17 22:58
我同你唔同,我可以真系唔理佢, kP [ Y  
不过当我知道佢有事既时候, "h:xdaIE/p  
又心软,又怕佢有事, t5 5k#`Z  
所以................ \UNw43EL  
唉.................

sun1986320 2008-10-17 23:05
Quote:
引用第24楼小加菲2008-10-17 22:58发表的: oq0G@  
我同你唔同,我可以真系唔理佢, \ u5%+GA-:  
不过当我知道佢有事既时候, n*_FC  
又心软,又怕佢有事, W6wgX0H  
所以................ ;itz` 9T  
唉.................
d]a*)m&  
fmloh1{4  
u1>|2D  
其实一样姐。你系个心里面。我就表现佐出来姐。

小加菲 2008-10-18 06:41
Quote:
引用第25楼sun19863202008-10-17 23:05发表的: ~Jq<FVK  
b`%/ *  
4}?Yp e-  
2;6p2GNSh  
其实一样姐。你系个心里面。我就表现佐出来姐。
NFc< %#H  
唉…你话一就一样啦,黎都无谓!

gy77gy77 2008-10-19 03:02
七仔都犯過

小加菲 2008-10-19 06:07
Quote:
引用第27楼gy77gy772008-10-19 03:02发表的: ], ' n!:>  
七仔都犯过
mqtl0P0  
你就唔使讲啦!

sokyunc 2008-10-20 16:36
Quote:
引用第27楼gy77gy772008-10-19 03:02发表的: ywCE2N<-V?  
七仔都犯過
3LX<&."z  
你犯过什么啊

小加菲 2008-10-21 18:00
Quote:
引用第29楼sokyunc2008-10-20 16:36发表的:  :E'38~  
`<+D<x)(3  
你犯过什么啊
G4AX8@;U  
呢个留番比士多仔自己答!

小加菲 2008-10-25 01:17
人总是到某一段时间, cdzMao  
会觉得迷惘、无助、空虚, &~^"yo#b  
点样先可以摆脱呢种感觉, g8}/Ln*W'  
呢种感觉好难受, uVOOw&q_  
)Q(tryiSi  
迷惘:感情、前途、家庭,总是觉得前路茫茫,唔知点算好! RR^I*kRH  
无助:当你遇到困难时,有边个可以帮到你,谂唔到,觉得好无助! RH>b,  
空虚:当得你一个人既时候,想身边有个人陪,又无人陪你既时候,觉得好空虚! <@5#  
b)'Ew27  
突然间觉得做人好辛苦, xdp{y =,[  
自己成日都讲, $ShL^g@  
开心又要过、唔开心又要过, u[PO'6Kzd  
点解唔选择开心去过呢? (!{_O_&  
其实讲就易,当你遇到困惑既时候, -4Y}Y5 9\  
你重点开心咁过呢! :]e:-JbT4z  
xzIs,i}U  
我既烦恼几时先可以离我而去呢, GeZwbJ/?B  
唔通真系要到我死个日先可以离我而去?!

Mc.大醜醜 2008-10-25 05:48
空虚,寂寞...加埋冷...

芝麻糊 2008-10-25 08:53
凡人烦人,只要一日未能往生,一日都要承受,俾心机啦 az0( 54M  
$fuFx8`2W  
人生总有高低潮既,谷底反弹罗

小加菲 2008-10-25 10:26
Quote:
引用第2楼点虫虫2008-10-25 08:53发表的: 44RZk|U1J{  
凡人烦人,只要一日未能往生,一日都要承受,俾心机啦 4D9l Za}  
F)5QpDmqb  
人生总有高低潮既,谷底反弹罗
qmO Gsj`#  
无力再弹啦,觉得好累!好累! Z(*n ZT,  
(= uwx#  
加上压系自己身上既野实在太多、太重啦!

Mc.大儍儍 2008-10-25 12:49
乱UP24 nLQ 3s3@1>  

花無缺和尚 2008-10-25 14:49
好简单啫,快D揾个人得啦............

tsm2000 2008-10-25 18:31
生活中,每个人都要面对的

哥哥 2008-10-25 20:00
我现在也是啊!

小加菲 2008-10-26 02:10
Quote:
引用第5楼花无缺和尚2008-10-25 14:49发表的: L1P]T4a@)  
好简单啫,快D搵个人得啦............
S;i^ucAF  
咪玩啦,边有人要喎

小加菲 2008-10-26 02:11
Quote:
引用第7楼哥哥2008-10-25 20:00发表的: Dn<2.!ZKQ  
我现在也是啊!
Crm](Z?  
你现在也是想搵人要呀?

幸福瞬間 2008-10-26 03:14
放開一切~~因為人本是空~~當可以咩都放得開睇得開~~ )amdRc  
就唔會再迷網路~無助~空虛啦~~

小加菲 2008-10-26 03:44
Quote:
引用第10楼幸福瞬间2008-10-26 03:14发表的: W-7yi`5  
放开一切~~因为人本是空~~当可以咩都放得开睇得开~~ u9N?B* &{  
就唔会再迷网路~无助~空虚啦~~
q<,?:g$k  
放开?试问世间上有几多人可以放得开, VqVP5nT'=  
当一个人生活既时候,要忧呢样, 1p+2*c  
忧那样既时候,我睇你点放开

花無缺和尚 2008-10-26 04:14
本來無一物,何處惹塵埃................ O`OntYwa>  
|Wi$@sWO  
 6.KR(V  
施主,苦海無边呀!!阿彌陀佛!

小加菲 2008-10-26 10:14
Quote:
引用第12楼花无缺和尚2008-10-26 04:14发表的: e|"`W`"-  
本来无一物,何处惹尘埃................ }4A+J"M4y  
PO<4rT+B  
Hd2Sou4-j  
施主,苦海无边呀!!阿弥陀佛!
o LuGW5wzj  
我依家就唔慌唔苦啦! :E@"4O?<Y)  
苦到就死咁啦! pY ceMZ$  
)Qp?N<&'  
呢其真系长期系个苦海度, oxHS7b  
睇极都睇唔到个岸边啦!

〖阿良¤囝〗 2008-10-26 20:09
安息啦.....甘...... i^Ep[3  
H5^ 'J`0\  
自已都好似睇野甘灰甘.........

花無缺和尚 2008-10-26 22:33
Quote:
引用第13楼小加菲2008-10-26 10:14发表的: \iSa xwU_  
/DQoM@X  
我依家就唔慌唔苦啦! )/Ee#)z*  
苦到就死咁啦! 6@ ToPbj4  
PG&@.KY  
呢其真系长期系个苦海度, o*'J8El\y^  
.......
4F)z-<-b  
甘就快D回头是岸啦!

小加菲 2008-10-27 00:05
Quote:
引用第14楼〖阿良¤囝〗2008-10-26 20:09发表的: R1 hb-  
安息啦.....甘...... `:}GE@]  
f|1y?w?I  
自已都好似睇野甘灰甘.........
bo0m/hVU  
我倍家搵紧边种安息放法最好!

小加菲 2008-10-27 00:06
Quote:
引用第15楼花无缺和尚2008-10-26 22:33发表的: zX{ [Z  
&t5pJ`$(Cy  
甘就快D回头是岸啦!
ne oT\HV  
和尚大师,可唔可以话比我知,个岸系边个方向呀!?

查看完整版本: [-- 心情既感受 - 18/1/09至7/9/09止 --] [-- top --]