查看完整版本: [-- 救命,稳人救下我好么。我有烦恼啊~~~ --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 救命,稳人救下我好么。我有烦恼啊~~~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

我想问下大家,点样先可以唔做成对方压力,点样先可以系糖果屋里面做一个大人,而唔系变左做个小朋友。 ~{Rt4o _W  
h=r< B\Pa  
我同距一起无耐,大家好有默契噶。好神奇我甘大个未试过有甘噶感觉。一种“稳到”同“被稳到”噶感觉。唔知大家明唔明呢。 *1S.9L  
但系可惜噶系,距唔系广州,因为距去左上海工作同生活。 QYw4kD}  
我地开始系过年噶时候,距翻左来过年。本来唔应该开始噶,因为我地都算系几理智噶人。个问题困扰住大家,所以我地决定摊牌,理智分析再去解决。点知都系一起左。 yPG\ &Bo  
3l(;Pt-yI  
我甘大个人第一次尝试长距离噶“去马”讲真我好彷徨都好惊,庆幸噶系距总系可以比到我足够噶信心。但系事情发生系今日 |O+>#  
我地每晚都会倾QQ同埋电话。但系因为太多话题了,大家都唔舍得收线。 8!Mzr1:  
今日视频发现距个样好累。原因我系知道噶,唔累就有鬼了,呢几日距都无训个一个好噶觉。由距翻左上海后就系甘了。第一日,距翻到上海噶当晚,倾到凌晨3点几,第二日距迟到。夜晚我系出面,同朋友去玩,距等我到点几,第三日,第一次讲长途电话,一直到凌晨五点几,第四日,距又迟到。夜晚又倾到差不多4点钟,原本我话会叫醒距噶,但系我自己都唔知醒,所以第五日距又迟到。即系今日,然后刚才又倾到三点几。 rRrW   
今日距要加班,但系夜晚九点距一定会出现。看住个视频,见到距好累噶样,我好内疚,都好心痛。我已经影响左距正常噶作息,生活,工作。距话我唔系一个细心噶人,距系笑住来讲,事实,我认我唔系一个细心噶人,但系我可以体会距果种无奈。 RdvTtXg  
我以前唔会甘噶。我会好理智噶,但系呢家唔知点解会甘。 T^;Jz!e  
所以特然间有呢的情况出现,我真系唔知点办。 bTy)0ta>AF  
我比距宠到好似时时刻刻都系一间糖果屋里面甘。然后慢慢甘我发现自己变左做个小朋友。咁样唔系好事,因为小朋友其实系好自私噶,小朋友伤人系无情噶都系无知噶,小朋友好任性噶,我不断甘问自己点解我做唔到果个同距一起整糖果屋噶糖果师~?! <;0N@   
      我开始好厌恶我自己。今日发现,我离做一个好女人噶距离真系好远好远。 cW\Y?x   
    大家可唔可以教我应该点办。。。。~?我真系想爆个头了,唔系我都唔会呢个钟数发的甘噶野上来~~~

Kelvin...^_^... 2009-02-06 08:31
見你寫0的野就知係姑娘仔啦, 24T@N~\g  
K<@[_W+  
開始都係甜蜜嘉, 87QZun%  
hD nM+4D  
講小D,見多0的。

混混馄饨 2009-02-06 13:12
Quote:
引用第1楼Kelvin...^_^...2009-02-06 08:31发表的: 6fh{lx>  
見你寫0的野就知係姑娘仔啦, LO"_NeuL  
Xo2^N2I  
開始都係甜蜜嘉, D9ANm"#  
|2z}Xm5\  
講小D,見多0的。
$fj])>=H  
iJ}2"i7M  
唔好玩了点见啊。。。。。 CE)*qFs  
如果你比飞机钱我唔区。。~~

sai 2009-03-17 13:07
你无野做咖?甘多时间。

Mc.大醜醜 2009-03-21 08:30
:3v9h^|+  
网恋````

bennypower 2009-03-21 17:20
廣州飛上海,同上海飛廣州都好近姐。何況樓主可以利用假期過去上海,對方可以利用春節番嚟廣州。

查看完整版本: [-- 救命,稳人救下我好么。我有烦恼啊~~~ --] [-- top --]