查看完整版本: [-- 心情极度的烦闷 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 心情极度的烦闷 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

龍④爺 2009-02-24 00:18
今晚听到一个消息:一个由细到大的兄弟.因为吸小白而捉咗入去..判两年. I.0Usa"z  
M;@03 x W  
哎...前年入去半年....出咗来之后已经扔咗电话噶啦....都已经戒断咗足足一年了...点解喔....戒断咗甘耐.已经没咗体瘾噶啦...晤会流眼水.鼻水..晤会再骨头里.皮肤里痒噶啦....点解喔.....我真是好晤明白你...点解会甘大心瘾咖???你仲要问我上头是咩感觉..我真是服咗你...你甘怀念呢一个感觉有咩用啊?你已经吸咗10年啦...你依家完全没可能上头..完全没可能飘噶啦...点解你要捻呢一种感觉啊?点解喔...点解你要活在梦中...点解你晤捻下现实世界里面.家人既关心.朋友既支持.兄弟之间嘻嘻哈哈既日子....个一种幸福既感觉... <. ]&FPJ  
GoGgw]h>x  
突然间好恨我自己...过年返去明知道你偷食...却只劝咗你一句...或者是我自卑..我觉得没资格讲你........恨...恨自己依家点解没钱....有钱就可以帮到你...晤洗你入去受两年既罪. ]$%4;o4O  
恨...恨自己点解呢几年放弃咗自己...晤肯去做野...我到底仲要放弃D乜野??  E8 V\J  
P bC>v  
希望你入到去能够捱过呢两年啦.....晤好捻眯一点极端既事
...

小加菲 2009-02-24 02:52
點解呢排成日都聽到D人話,恨自己、憎自己.......................?真係唔明!?

芝麻糊 2009-02-24 07:35
爱莫能助 W2RS G~|  
Zh@\+1]  
呢d野要靠距自己架,你烦闷黎都冇用,皇帝都唔急,你呢个做太监既急黎有乜用先得架 f+ &yc '[  
0W)_5f&  
恨铁不成钢 <Vim\  
"<n{/x(  
距三番四次甘返入去,证明距都系烂泥黎架啦,或者俾多次机会距罗,等距返出黎,睇距变成点罗,如果再系甘,呢个朋友你冇必要再同距称兄道弟啦

Kelvin...^_^... 2009-02-24 08:33
四仔, 甘就係你不對,你 好應該關心一下身邊既朋友。 SDkN  
IWkBq]Y  
其實我都某資格話你,先講對不起!!!

龍④爺 2009-02-25 23:37
Quote:
引用第3楼Kelvin...^_^...2009-02-24 08:33发表的: -}%zus5  
四仔, 甘就係你不對,你 好應該關心一下身邊既朋友。 ep5aBrN]"  
j[9 B,C4  
其實我都某資格話你,先講對不起!!!
99 [ "I:  
UxW ~yk  
呵呵.我边有资格话他啊?他都当住我面去拿货了.只差无系我面前食. 7 ?Fl [FW$  
QO8/?^d  
我虽然没吸白粉.但是我都是摇头一族.K歌之王.冰凉世界既人. ]@xc9 tlG  
m5S/T\,X  
同时我也知道.呢一类人晤可以话既.道理他听得太多了.无需要再听. U+KbvkX wj  
$jHL8r\e7  
讲真.系他身边已经没乜朋友噶啦.我晤想话他是因为:只要我责怪过他.他就会当我是敌人. -Je+7#P1  
=c|Bu^(Ctw  
或者我做得岩.起码我可以同他继续甘做朋友.继续讲心事.我也明白他需要既是甘既兄弟.我可以做既只是系现实世界带给他快乐.分享他既烦恼同眯晤开心. -&c@c@dC  
q9OIw1xQr*  
只有到咗他明白.生活系呢一个世界是要顾及家人或者其他人感受既时候.或者他仲会有希望...

查看完整版本: [-- 心情极度的烦闷 --] [-- top --]