查看完整版本: [-- 原来自己系代替品?! --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 原来自己系代替品?! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

nikiyao 2009-02-24 21:07
我同我BF拍左9个月,前晚,我BF好沉重甘同我讲,其实个时追我系因为我好似距曾经暗恋过既个个女仔,而个个女仔竟然系我高中时最好既朋友。。。 ?s0")R&  
  真系晴天霹雳,我无林过系离个原因。。。我可以点算~~~原来我系代替品。。。虽然我BF话同左我一起之后系真系中意我,而且距都无追过我个F,我应该信吗?距话觉得好对我5住,距想将距心入面瞒住我最大既野,都同我坦白晒,我仲应该信吗? a.<!>o<t:  
  好巧合既事,我今日问起个女仔F,距竟然当时都系暗恋个个系我议价既BF。。。(当然我个F系5知离个男仔已经系我BF啦) @S012} xH  
  我觉得好似我系多余既甘,可能距地先系天生一对。。。。我系米应该放弃呢。。。我5想有一日,距地发现原来真心相爱既,会带来一生既遗憾。。。。我可以点做啊?办5知?定系话距地知啊?教下我啊~~~各位兄弟姐妹!!!!!

strivelife 2009-02-24 21:21
佢唔讲你都唔知啦,佢讲得出来,都代表无野喇~~信我啦~~我都系男嘅

nikiyao 2009-02-24 21:26
Quote:
引用第1楼strivelife2009-02-24 21:21发表的: 8G?'F${`  
佢唔讲你都唔知啦,佢讲得出来,都代表无野喇~~信我啦~~我都系男嘅
J@ =1zL  
KCGs*kp>  
O{,Uge2n,  
=4/LixsV|  
多谢你!!

芝麻糊 2009-02-24 21:43
哗,原来甘大件事架? t^)q[g  
$h`?l$jC(@  
死罗,如果系我,我都唔知道点算啊 /x"gpKwsB  
DzkE*vR  
谂深一层,我估计我会去试探个男朋友罗,问距假如距知道果个女仔当时都系中意距既,而家距有乜谂法罗,同样你都要不着痕迹甘问你既果个女性朋友呢个问题。睇系距地点答罗,然后再问吓,如果而家对方都仲系中意距对方既,距地又会点处理。 o 4L9Xb7=G  
FZ6. <wN  
我估计啦,应该就此情不再架啦距地,得到个答案其实都系想自己安心既姐 j/5>zS  
如果距两个真系会发生d乜嘢既,都冇人可以控制架啦 )Mx[;IwE  
两个人究竟可唔可以系埋一起,Timing真系好仲要架,如果Timing唔岩既,就算两个人几中意对方,都唔可能一起。 vtc} )s\  
你又点会系局外人呢?你系现在时,甚至系将来时,你讲既果d都系过去时,你惊乜嘢姐,如果个男人最终系选择左距而唔系你既,只可以话距两个情缘未了,要黎既边个都阻挡唔到架,系咪? lNs 'jaD  
以后既野以后先算啦,活在当下啊

Kelvin...^_^... 2009-02-24 22:00
根本晤使擔心, 都成9個月啦, 6+_)(+ c  
U\&kT/6vh  
你肯定係拒心目中十分重要,个女仔肯定比晤上你。 L~cswG'K  
J/pW*G-U|  
拍過拖和未拍過拖好大分別。

jackwan 2009-02-24 23:06
算啦·~~

小加菲 2009-02-25 09:03
其實就要問清楚你自己啦!你可唔可以放底呢段感情啦,唔得既就咩都唔使講,繼續你既知情不報啦,如果可以既話,咁咪大家講清楚佢囉,你要明白,你地大家都識既,同埋呢個世界上係無永遠既秘密既!今日你可以瞞住大家,個有朝一日件事穿左果時又點呢? ^)m]j`}IGb  
盡快搞清楚佢咪大家都安心囉,唔使你成日擔心,(唉…佢會唔會有一日同返個F一齊呢,日日係度擔驚受怕)咁樣好好咩! ;_R;P;<  
f#pT6  
哈哈…費話又up完,閃

nikiyao 2009-02-25 18:57
Quote:
引用第3楼点虫虫2009-02-24 21:43发表的: 46o3F"  
哗,原来甘大件事架? -@b&qi7&S  
MeW8aL r  
死罗,如果系我,我都唔知道点算啊 m=k(6  
!g e,]@/  
谂深一层,我估计我会去试探个男朋友罗,问距假如距知道果个女仔当时都系中意距既,而家距有乜谂法罗,同样你都要不着痕迹甘问你既果个女性朋友呢个问题。睇系距地点答罗,然后再问吓,如果而家对方都仲系中意距对方既,距地又会点处理。 5m&{ f>]T  
.......
v_J\yW'K  
W1$B6+}Z0V  
w:I^iI .  
^QTl (L  
其实个女仔议价有BF架啦,但由于我都系寻晚先知,我有问个女仔,距答“可惜毕业之后都无机会再见到据拉,如果果阵有得发展就好,呵呵呵呵呵。。。”其实我真系无把握讲出离,因为我始终觉得男仔暗恋过,又得5到个D,个心始终都系觉得个女仔系女神甘,所以。。。米甘迷惘甘上离求助咯~~~

nikiyao 2009-02-25 19:13
Quote:
引用第4楼Kelvin...^_^...2009-02-24 22:00发表的: j 9XY%4.  
根本晤使擔心, 都成9個月啦, eXx6b~D  
,miU'<8tQ|  
你肯定係拒心目中十分重要,个女仔肯定比晤上你。 p+@Wh3  
)/PvaL  
拍過拖和未拍過拖好大分別。
8X][TJG$  
e2*0NT^R  
ptQr8[FA  
多谢你啊~~~希望啦~~~

nikiyao 2009-02-25 19:15
Quote:
引用第6楼小加菲2009-02-25 09:03发表的: YiB]}/  
其實就要問清楚你自己啦!你可唔可以放底呢段感情啦,唔得既就咩都唔使講,繼續你既知情不報啦,如果可以既話,咁咪大家講清楚佢囉,你要明白,你地大家都識既,同埋呢個世界上係無永遠既秘密既!今日你可以瞞住大家,個有朝一日件事穿左果時又點呢? EShc1KPqc  
盡快搞清楚佢咪大家都安心囉,唔使你成日擔心,(唉…佢會唔會有一日同返個F一齊呢,日日係度擔驚受怕)咁樣好好咩! ,WR$xi.j  
h`Vb#5 ik  
哈哈…費話又up完,閃
@4^5C-  
ePa:_?(  
cEnkt=  
Y N_#x  
我应该5系可以马上放得底咯,我真系无把握讲出离~~我知无秘密啊~~你觉得我要5要透露比离个女仔F知,其实我已经同离个男仔一齐左呢? 6_ =qpP-?  
我当然5想担惊受怕啦~~~

芝麻糊 2009-02-25 19:24
Quote:
引用第7楼nikiyao2009-02-25 18:57发表的: 10_eUQ N  
cR}}NF  
p18-yt; 1  
LG'JQGl5  
R[LVx-e7'  
其实个女仔议价有BF架啦,但由于我都系寻晚先知,我有问个女仔,距答“可惜毕业之后都无机会再见到据拉,如果果阵有得发展就好,呵呵呵呵呵。。。”其实我真系无把握讲出离,因为我始终觉得男仔暗恋过,又得5到个D,个心始终都系觉得个女仔系女神甘,所以。。。米甘迷惘甘上离求助咯~~~
~:b bV6YO  
sqi~j(&\1  
哦~~~ O*d&H;;  
g_G?gO  
甘我都奉劝你自私d啦,系我既话,我会平衡两个人既轻重,我会二选一 v:B_%-GfOA  
G]E$U]=9r:  
喇,我剩系讲过你听架咋,我会同果个女仔绝交,当然系唔会话俾距听我要绝交啦,会慢慢减少来往,尽量可以唔来往就唔来往 .{`+bT^b<2  
你自己睇住办啦,我就一定会系甘架啦

nikiyao 2009-02-25 19:39
Quote:
引用第10楼点虫虫2009-02-25 19:24发表的: M$ep.<Z1|  
oo) P(_"u  
MG>g?s'!  
哦~~~ nT` NfN  
d8<Lk9H9R  
甘我都奉劝你自私d啦,系我既话,我会平衡两个人既轻重,我会二选一 r(yJE1Wz  
.......
kuu9'Sqc'b  
yi Qke   
LeO ))  
\hdR&f5q  
多谢你啊~~~我试下 ~~~讲真,虽然我BF同我讲话,以前暗恋我个女仔F,但都无追到,有人曾经怂恿距追,但因为毕左业甘耐,距觉得都过左去啦,但我都5想个女仔F同我讲既离番话比我BF知,离动摇距,我知甘系好自私,不过感情有几多个可以大大方方甘将自己既幸福送比人啊?恩~~其实我已经同离个女仔F无咩交集,5系同学聚会简直无咩机会见到距,我会试下你个办法,再次多谢你!!

查看完整版本: [-- 原来自己系代替品?! --] [-- top --]