查看完整版本: [-- 其实GF既定位系边呢? --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 其实GF既定位系边呢? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

nikiyao 2009-02-25 19:32
如果你BF同其他女仔去街吃饭。。。之类都提前或之后同你讲,甘代表咩啊?代表距真系无野,定系距想罗正牌去同女仔约会呢?如果系无野,点解要时不时应约OR约其他女仔单独吃饭、饮野。。。呢?仲要去到夜一夜,送埋人地番屋K,离D究竟系有风度,定系。。。讲真,我介意。。。一次半次都仲讲得过去,但5想一直甘落去。。。 'H+H 4(  
  做人GF既发表下啊,我系米小气啊?我系应该忍气吞声啊? vq-Tq>  
  做人BF既你地会5会甘呢?男仔其实点睇呢? [xe(FFl+  
  面对离个问题,大家教下我点处理啊~~~5该晒~~!!!

芝麻糊 2009-02-25 23:14
好简单,讲出你既感觉,讲出你既介怀 .qfU^AHA  
ltg\x8w?c  
你唔讲,距又点知你点谂既哦

Kelvin...^_^... 2009-02-26 09:39
haha,你吃醋。 =j^wa')   
9w}_CCj3  
rvG0aqO `  
?O.'_YS  
男仔係甘架,不過你攬住炬就搞店啦。

傻哥 2009-02-26 18:47
应约系一种男士风度嘅表现,我赴约唔一定系接受!就算系结婚后我都有我嘅生活圈子,我嘅交际应酬。 你亦唔需要忍气吞声!按照你嘅思想同你另一半商量下!感情毕竟系两个人嘅事!互相体谅咯!如果因为你嘅出现令到你嘅另一半无晒生活空间!无晒猪朋狗友!咁你嘅出现会唔会觉得为佢带来小小嘅可悲呢? 相信一下自己咯,安全感有一部分系自己比自己嘅

dee寅 2009-02-26 19:42
我...其實有時都想有d私人空間.. r [4dGt  
有邊個男人唔想有紅顔知己, 6>F1!Q  
同樣女人都希望有藍顔知己啦...

nikiyao 2009-02-26 21:49
Quote:
引用第1楼点虫虫2009-02-25 23:14发表的: nna boD  
好简单,讲出你既感觉,讲出你既介怀 %Zi}sm1t  
)vy_m_f&  
你唔讲,距又点知你点谂既哦
#)z7&nD  
^^kL.C Ym  
.Dt.7G  
K(heeZUt  
多谢~~~恩恩~~D男仔真系要你讲到好直白,距先会明既。。。

nikiyao 2009-02-26 21:50
Quote:
引用第2楼Kelvin...^_^...2009-02-26 09:39发表的: :8l#jU `y  
haha,你吃醋。 q|S,^0cU  
S)W(@R+@4  
]6;oS-4gu?  
(k24j*1e$  
男仔係甘架,不過你攬住炬就搞店啦。
s,]z6L0  
&U{"dJr  
G ;  
laA3v3*  
攬住炬??咩意思啊?

nikiyao 2009-02-26 22:03
Quote:
引用第3楼傻哥2009-02-26 18:47发表的: dY'>'1>P 9  
应约系一种男士风度嘅表现,我赴约唔一定系接受!就算系结婚后我都有我嘅生活圈子,我嘅交际应酬。 你亦唔需要忍气吞声!按照你嘅思想同你另一半商量下!感情毕竟系两个人嘅事!互相体谅咯!如果因为你嘅出现令到你嘅另一半无晒生活空间!无晒猪朋狗友!咁你嘅出现会唔会觉得为佢带来小小嘅可悲呢? 相信一下自己咯,安全感有一部分系自己比自己嘅
eN-lz_..7  
apd"p{  
.MI 5?]_  
(q g~l@rf  
CV7%ud]E  
我都5想干涉距既生活圈架~~~但。。。唉~~~

strivelife 2009-02-27 02:08
我会,出左街,锡完之后同女友讲,不过唔会话锡,剩系话食饭~~~咁你觉得系点

nikiyao 2009-02-27 20:05
Quote:
引用第4楼dee寅2009-02-26 19:42发表的: .8/W_iC92  
我...其實有時都想有d私人空間.. 6I~{~YvB"  
有邊個男人唔想有紅顔知己, .Af H>)E  
同樣女人都希望有藍顔知己啦...
'QxPQ cU  
gfm aO ]  
vp..>B MJ  
tqT-9sEXX.  
唉~~~其实我好简单,蓝颜知己既野可有可无,最重要我5想乱比希望人地,成日系度简离简去,有几多个可以担保最后个个一定系最岩自己既呢?

nikiyao 2009-02-27 20:08
Quote:
引用第8楼strivelife2009-02-27 02:08发表的: 2-.%WhE/  
我会,出左街,锡完之后同女友讲,不过唔会话锡,剩系话食饭~~~咁你觉得系点
?KtvXTy{m  
~ZXAW~a}  
ybgAyJ{J<  
Cd51. Sk(l  
W5a>6u=g,  
我会觉得点?甘其实你有无林过,你甘同你GF落去有咩意义呢?如果你系中意出边个个,不如同你GF讲清楚,大大方方同出边个个咯~~大话始终有包5住个日,你会伤得距好重架~~~

bennypower 2009-02-27 23:28
唔知樓主係邊個年紀段~不過我企係男人角度嚟睇距唔係你個木偶,樓主你自己都有異性朋友,普通吃飯冇咩問題。事前講我覺得係同你交代聲唔駛你去亂霖,如果事後講我就覺得太多餘畀我感覺係借D兒睇下你有咩反應咁。可能樓主你男朋友好英俊不凡,所以你成日覺得有危機感。只要你BF知道自己係咩位置就得啦。呢D誤會仲係及早大家討個說法。拍拖唔一定要經常相見嘅,介乎你哋兩個係咩角度去睇事物... h2#S ?  
N~@VZbS(6  
就以我自己為例,版主吖蟲都知道我同我女朋友唔係經常見面,大家各有各忙,各有各生活社交圈子,大家都唔會去妨礙大家私人空間。每次約會無論異性定同性講聲等大家知道對方去邊就OK呢個係基本尊重同信任。當然如果對方係同異性出去個心肯定有D唔開心,但轉換思維去霖下問題就很容易解決,何況欺騙這東西係唔呃得長久,如果樓主你BF真係滿住你做其他嘢嘅,我覺得姐我個人好堅信一樣嘢就係,做過咩事惡果遲終都要自己去受,上天畀每個人都係平等嘅。SO放鬆下了朋友。

nikiyao 2009-03-01 20:35
Quote:
引用第11楼bennypower2009-02-27 23:28发表的: (8/Qt\3jv  
唔知樓主係邊個年紀段~不過我企係男人角度嚟睇距唔係你個木偶,樓主你自己都有異性朋友,普通吃飯冇咩問題。事前講我覺得係同你交代聲唔駛你去亂霖,如果事後講我就覺得太多餘畀我感覺係借D兒睇下你有咩反應咁。可能樓主你男朋友好英俊不凡,所以你成日覺得有危機感。只要你BF知道自己係咩位置就得啦。呢D誤會仲係及早大家討個說法。拍拖唔一定要經常相見嘅,介乎你哋兩個係咩角度去睇事物... )XAD#GYM  
~TEKxgU  
就以我自己為例,版主吖蟲都知道我同我女朋友唔係經常見面,大家各有各忙,各有各生活社交圈子,大家都唔會去妨礙大家私人空間。每次約會無論異性定同性講聲等大家知道對方去邊就OK呢個係基本尊重同信任。當然如果對方係同異性出去個心肯定有D唔開心,但轉換思維去霖下問題就很容易解決,何況欺騙這東西係唔呃得長久,如果樓主你BF真係滿住你做其他嘢嘅,我覺得姐我個人好堅信一樣嘢就係,做過咩事惡果遲終都要自己去受,上天畀每個人都係平等嘅。SO放鬆下了朋友。
O`W&`B(*k  
~ E| L4E  
2e @zd\  
%xWscA%^u  
多谢你既宝贵意见~~~

查看完整版本: [-- 其实GF既定位系边呢? --] [-- top --]