查看完整版本: [-- 我不要和二手煙結婚! --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 我不要和二手煙結婚! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1234acer 2009-04-06 21:06
本人是…香港小西灣居民,居住在我下層的是慱愛醫院單親人仕宿舍,有四十名舍友,吸煙和雪茄有三十多人,其中有吸毒習慣就有三十多人,每天不同時間放出二手煙味,本人向不同部門投訴,計有:區議員、立法會議員和香港政府各部門,得出回覆是有大多認為可以吸,試想一下,你家下層有四十人不定時間向你放送二手大煙和香煙味?本人投訴十年都未有改善,至今到半夜還是放出大量二手煙味和毒品味。現在請各位幫忙轉帖共同解決!

gy77gy77 2009-04-07 05:50
如果懷疑有人吸毒..可能係草味...咪報警捉佢!! h/ X5w4  
但係私人地方食煙就吹佢唔脹 BU]WN7]D$  
心表同情... L;--d`[  
}6CXJ+-UR  
我宜家住側漁涌~香港七號上

Kelvin...^_^... 2009-04-07 15:18
可憐的你,太慘了。

julianko 2009-04-07 21:04
Quote:
引用第1楼gy77gy772009-04-06 21:50发表的: =CKuiO.j  
如果懷疑有人吸毒..可能係草味...咪報警捉佢!! #6N+5Yx_[  
但係私人地方食煙就吹佢唔脹 oEQ{m5O9  
心表同情... i[2bmd!H  
s^g.42?u  
我宜家住側漁涌~香港七號上
(zs4#ja2,  
咁7仔你系米五毒俱全呀?

gy77gy77 2009-04-07 21:30
Quote:
引用第3楼julianko2009-04-07 13:04发表的: g5tjj.  
`dv}a-Q)c  
咁7仔你系米五毒俱全呀?
<G~} N  
wC(vr.,F  
係8毒不侵

stephy 2009-04-07 23:51
小西湾果边有D高尚住宅区喔。。咩原来有D多人吃甘多烟。。食甘多好烟容易生CANCER噶。。我都好唔中意D烟民。。见到区地索烟我宁愿运路行。。

Mc.大醜醜 2009-04-08 09:39
与结婚有什么关联呢?

bennypower 2009-04-09 03:15
我都係煙民~~~~but40倍香煙轟炸,何其壯觀。點解樓主樓下係醫院......

肥牛肉 2009-04-09 09:22
係自己屋企吸煙又犯到你乜嘢呀? 0'?V|V=v  
咁Q努力投訴不如努力揾多兩个錢搬屋啦. ,vPe}OKj  
不知所謂,九唔搭八. q2x|%H RF  

傻哥 2009-04-11 19:40
Quote:
引用第8楼肥牛肉2009-04-09 01:22发表的: [YC=d1F5  
係自己屋企吸煙又犯到你乜嘢呀? 9z5\*b s  
咁Q努力投訴不如努力揾多兩个錢搬屋啦. 3@^MvoC  
不知所謂,九唔搭八. +kjzn]} f  
]g{hhP3>  
fCgBH~w,9  
%1Bn_  
牛牛好激动喔

jijijisss 2009-04-12 01:35
搬屋就得啦~~~~~~~~~~~~

stephy 2009-04-15 19:27
香港D楼价贵。。唔是话搬就搬。。。

肥牛肉 2009-04-15 20:15
Quote:
引用第11楼stephy2009-04-15 11:27发表的: h}<0/  
香港D楼价贵。。唔是话搬就搬。。。
Ls&+XlrX8  
果度係政府起嘅廉租屋邨,2000蚊租一個月都唔使(零雜費), JkZ50L  
已經享受緊政府嘅優惠,仲要嫌三嫌四無理取鬧.

gy77gy77 2009-04-16 09:17
Quote:
引用第12楼肥牛肉2009-04-15 12:15发表的: C)NC&fV  
fX_#S|DlSG  
果度係政府起嘅廉租屋邨,2000蚊租一個月都唔使(零雜費), t)` p@]j  
已經享受緊政府嘅優惠,仲要嫌三嫌四無理取鬧.
h;-a`@rO ;  
l71 gf.4g  
咁又係喎 牛大俠心水真係清 P''X_1oMC  
食飽飯等我都整番支先

gy77gy77 2009-04-16 09:18
怨氣度度有~今年特別多

bennypower 2009-04-20 07:44
Quote:
引用第14楼gy77gy772009-04-16 01:18发表的: A3HF,EG  
怨氣度度有~今年特別多
i(*I@ku  
*5e+@rD`  
老七都抽煙個么?

荷b仔 2009-04-26 09:50
Quote:
引用第0楼1234acer2009-04-06 13:06发表的: B<7/,d'  
本人是…香港小西灣居民,居住在我下層的是慱愛醫院單親人仕宿舍,有四十名舍友,吸煙和雪茄有三十多人,其中有吸毒習慣就有三十多人,每天不同時間放出二手煙味,本人向不同部門投訴,計有:區議員、立法會議員和香港政府各部門,得出回覆是有大多認為可以吸,試想一下,你家下層有四十人不定時間向你放送二手大煙和香煙味?本人投訴十年都未有改善,至今到半夜還是放出大量二手煙味和毒品味。現在請各位幫忙轉帖共同解決!
EATu KLP\  
甘咪同一手结咯

荷b仔 2009-04-26 09:52
Quote:
引用第4楼gy77gy772009-04-07 13:30发表的: B& Y_2)v  
T@ [!A);  
cu&,J#r%  
係8毒不侵
#?[.JD51l  
甘第9毒点啊?

liang10000 2009-07-03 01:20
太简单了,自己吸埋一份米得咯

liang10000 2009-07-03 01:23
香港人太中意投诉拉,难道他在家大便,香气飘到你度你又投诉,如果你在家走路太大声人地楼下投诉你,你系米以后都吾响屋企度行啊

龍④爺 2009-07-06 03:55
每一日出街都有人食烟噶啦...没理由晤出街咖.... T[?6[,.  
^V3v{>D>  
人地合情.合理.合法...你自己捻自己咯..执生啦.

彩雲追月 2009-07-06 16:48
唔好输俾支烟,话咗好多年。

查看完整版本: [-- 我不要和二手煙結婚! --] [-- top --]