查看完整版本: [-- 男人的爱好 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 男人的爱好 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

cruelbaby 2009-04-14 16:27
係唔係男人都钟意食烟?我认识的男士当中绝大部分都钟意,就连我最爱的男人都係,我超讨厌阿。因为我对烟敏感。其实个个都知道食烟危害健康嘎,点解仲要食哦?乜真係佄好食的乜?以前我妈喺中国开士多的时候,我都唔食亦係好讨厌。到我13岁离开中国拉,我日日都对住烟,我都唔食~~係唔係真係佄吸引呢?点解男人永远用‘烦米食烟咯,食佐就冇佄烦嘎’佄假的借口来解决。点解就唔可以为自己心爱的人戒烟的乜?乜食烟的男人就特别man啲,更有男人味的乜?我承认男人不坏,女人不爱呢句说话,但係我就唔觉得食烟的男人特别好啦~~

傻哥 2009-04-14 17:59
Quote:
引用第0楼cruelbaby2009-04-14 08:27发表的: %CT!$Y'n  
係唔係男人都钟意食烟?我认识的男士当中绝大部分都钟意,就连我最爱的男人都係,我超讨厌阿。因为我对烟敏感。其实个个都知道食烟危害健康嘎,点解仲要食哦?乜真係佄好食的乜?以前我妈喺中国开士多的时候,我都唔食亦係好讨厌。到我13岁离开中国拉,我日日都对住烟,我都唔食~~係唔係真係佄吸引呢?点解男人永远用‘烦米食烟咯,食佐就冇佄烦嘎’佄假的借口来解决。点解就唔可以为自己心爱的人戒烟的乜?乜食烟的男人就特别man啲,更有男人味的乜?我承认男人不坏,女人不爱呢句说话,但係我就唔觉得食烟的男人特别好啦~~
z~.9@[LG]  
@)z *BmP  
fq Y1ggL  
食咗一次系好难戒嘅!因为女人成日都问“唔食烟得唔得噶”,咁佢都懒得理你咪敷衍你话“烦咪食烟咯”,此时此刻嘅“烦”就系因为你地成日问

bennypower 2009-04-14 19:03
咁點解樓主你都唔為你心愛的人去食埋一份呢? 好多事好難去言語表達,如果對方可以做到係你面前唔食咪只眼開只眼閉luo~阿拉都係個死煙鏟...但係拖友面前係唔會食嘅,畢竟二手煙危害畀一手煙厲害,同你愛人講下你意見。距可以尊重你嘅都可以做到...至於戒煙嘛...用我12年煙民經驗講你知好難戒,除非極度有恒心的話或許可以戒。 yqBa_XPV8  
DR{] sG  
一人讓一步就皆大歡喜luo~~~~

stephy 2009-04-14 23:49
自己唔食,对于食烟来讲,本来自己无咩所谓,但是如果区在你隔离食甘就好烦。。 因为2手烟比一手更唔好。。所以见到人地食烟,我会走开。。

Kelvin...^_^... 2009-04-15 03:45
碼碼地啦,有時晤開心會食。

德记 2009-04-15 05:14
男仔食烟有好多理由,佢明知有害都要食,甘就证明烟咖重要性。所以要戒既话,就起码大病又或者有什么重大事件,甘就一定戒到啦。

gy77gy77 2009-04-15 09:14
Quote:
引用第1楼傻哥2009-04-14 09:59发表的: tGqQJT#mr7  
+_-Y`O!Q  
b_mWu@$  
2*YP"Ryh  
食咗一次系好难戒嘅!因为女人成日都问“唔食烟得唔得噶”,咁佢都懒得理你咪敷衍你话“烦咪食烟咯”,此时此刻嘅“烦”就系因为你地成日问
\6LcVik  
{9'hOi50  
r_=p,#}#  
正解呀~傻兄

Mc.大醜醜 2009-04-15 09:40
我以前都五食嘅``直到她与他分开后先开始食...因为心烦了..

cruelbaby 2009-04-15 16:21
Quote:
引用第2楼bennypower2009-04-14 11:03发表的: ^^'[%ok  
咁點解樓主你都唔為你心愛的人去食埋一份呢? 好多事好難去言語表達,如果對方可以做到係你面前唔食咪只眼開只眼閉luo~阿拉都係個死煙鏟...但係拖友面前係唔會食嘅,畢竟二手煙危害畀一手煙厲害,同你愛人講下你意見。距可以尊重你嘅都可以做到...至於戒煙嘛...用我12年煙民經驗講你知好難戒,除非極度有恒心的話或許可以戒。 #B\B(y  
w2@"PGR  
一人讓一步就皆大歡喜luo~~~~
;h~?ko  
每次我地嗌交,我都成日话我都要好似佢佄食烟,点知佢话如果我食的话,佢就杀佐我。真係笑死我啦。因为佢话我身体差,唔准我再搞坏我的身体哦~~ 佢最钟意的借口就係我唔喺佢身体,如果我喺佢身边就一定唔会食,因为我闻烟就头晕,嘻嘻

cruelbaby 2009-04-15 16:27
Quote:
引用第1楼傻哥2009-04-14 09:59发表的: yIlV[_  
nx D'r  
\N4d_ fPj  
Plb}dID"  
l~CZW*/  
哈哈,睇来我同你都几有缘哦~~我从来未烦过佢,佢恨不得我晚晚打电话畀佢。我地两个分隔两地。就算佢同朋友出去玩,佢都会问下我先,有时我唔开心,佢就一味关心我。我地两个同其他情侣好唔同。有好几次,新年朋友叫佢打麻将,打打下我打电话畀佢,佢就唔理麻将,一味同我倾电话。结果畀人闹。佢最衰,我又最讨厌果样就係佢食烟,佢就话一日最多食半包哦

cruelbaby 2009-04-15 16:30
Quote:
引用第3楼stephy2009-04-14 15:49发表的: TLXhE(o|o  
自己唔食,对于食烟来讲,本来自己无咩所谓,但是如果区在你隔离食甘就好烦。。 因为2手烟比一手更唔好。。所以见到人地食烟,我会走开。。
R&]c"cO L8  
女仔同女仔始终都係不谋而合。可能我比较霸道阿,我男朋友包括我所有朋友都唔会喺我面前食烟,因为我会追住佢地打。哈哈

cruelbaby 2009-04-15 16:32
Quote:
引用第7楼Mc.大醜醜2009-04-15 01:40发表的: ?rky6  
我以前都五食嘅``直到她与他分开后先开始食...因为心烦了..
};i&a%I|  
你好唔掂哦,佄的借口都可以阿??我唔係话要侮辱你,但係我就觉得你有啲推卸责任哦。好似係个女仔间接令你食烟佄

tmac 2009-04-17 09:07
到你遇到咩都解决唔到彷徨无助仲要硬着头皮去面对个时候你就知道D男人点解要吃烟~~!

cruelbaby 2009-04-17 17:03
Quote:
引用第12楼tmac2009-04-17 01:07发表的: '2 w XV;`  
到你遇到咩都解决唔到彷徨无助仲要硬着头皮去面对个时候你就知道D男人点解要吃烟~~!
V h Z=,m  
哈哈,佄你真係睇小我拉,因为家里所有野都係我自己一手包办。细至打电话揾煤电水电话公司都係我自己打电话联络,大至揾工人,做生意都係我自己做晒。我父母喺外国唔识英文,乜都要我做,但係我就从来都唔食烟拉。只不过係你地呢男人推卸责任唶。就连我身边好多男性朋友都话冇我佄本事啦

查看完整版本: [-- 男人的爱好 --] [-- top --]