查看完整版本: [-- [愛情故事]七天奇緣 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> [愛情故事]七天奇緣 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

bennypower 2009-06-18 11:25
第一次見距時候係我摸錯房門入錯房,一間咁大酒店房竟然可以烏燈黑火,原來未開燈。點知一開,死了…有個女人用條圍巾係浴室走咗出來,見到我大叫咗聲。後尾酒店經理上咗嚟解析之後原來一場誤會,大堂畀錯鑰匙… sEc;!L  
:G5uocVk  
然後當我入番自己間房時候,個腦開始不停咁轉,霖緊頭先果幕。飄逸頭髮圓潤眼睛,仲有圍巾下包住嘅身材…我… …不其然哋…… D w<k3zaW  
u3 0s_\  
當然了,經過呢次誤會認識咗距,而且距又係我隔離房,好快就認識咗距,距從來都冇問我 O) atNE   
係做D咩,我又冇問距嚟珠海做乜。只系交換咗個電話,做咗個朋友。有晚當我開完會好鬼攰霖住番酒店訓時候,距打咗個電話過來問有冇時間去食宵夜,試問冇邊個男人可以抵受有美女約嘅好事而唔去赴約,我梗系撲都撲到去了。珠海拱北高沙街有間嘢食宵夜幾好食,當然約去果度啦,開頭我霖住距應該同朋友一齊,點知…得距一個棟左係個巴士傍邊,係附近泊好駕車之後就同距食宵夜,氣氛都幾好,特別飲多兩杯時候,我兩個好似好friend咁搭曬膀頭,嘻嘻哈哈咁。夜晚番酒店之後距話入我房飲埋支紅酒哦,當一個女人行入一個男人房裡面,會有咩事情發生?唔通真系齋飲酒咩… SHVWwoieT  
1O/ g&u  
跟住果幾日,基本上我做曬D嘢都會同距周圍去玩下,畢竟珠海我都去過幾次,大概都有D地方熟絡,不過今晚距好奇怪,係我哋認識唔夠一百二十個小時環境底下,條女講咗句“唔想繼續咁寂寞生活落去”大部分男人聽到呢句說話時候,邊有得兜吖,最常見就係得淡笑無言以對。條女好醒目,冇追問只係將我踢咗去角落度,我就齋自隊,距就同我班同事玩到接近瘋癲狀態,夜晚距依舊係我間房過夜,只係有D唔同嘅就係眼神比較幽怨。 a->3`c  
&>g'$a<[  
第日嘅早上,訓到唔知時候嘅我畀個電話嘈鬼醒,發現條女已經唔係殊,我仲以為距番翻自己房,點知當我清醒退房時候,大堂畀咗張紙條我,裡面冇名,只系單單幾隻字。“呢幾日見到你開心番好多,再見啦。”我牛咗一下…家陣我好唔開心咩?都未知發生咩事…番廣州路途中係駕車裡面思索緊果幾隻字時候,到最後我都唔知條女係想道別,定系想講畀我知,其實做人唔需要搞到自己咁唔開心,博命做嘢博命玩。唔通我幾日前個樣真係好唔開心???不過算了,我都唔鬼記得咗我前幾日上珠海係乜表情。完
l fZ04M{2  
_<c$)1  
本故事純屬虛構,如有雷同,實屬抄我…
%@"!8Y(j  
Ro(Zmk\t  
_aWl]I){5  

幸福瞬間 2009-06-18 12:25
我都係時候~~過珠海喇~~ MS~(D.@ZS  
P.S.聽日先俾到錢你呀~~今日派曬啦~~

gy77gy77 2009-06-18 12:33
係咪污糟野嚟架

幸福瞬間 2009-06-18 12:36
Quote:
引用第2楼gy77gy772009-06-18 04:33 AM发表的:  JYI,N  
係咪污糟野嚟架
AofKw  
SwGx?U  
正面d得唔得呀~~~

gy77gy77 2009-06-18 12:52
大力仔哂艷遇呀

Kelvin...^_^... 2009-06-18 13:42
女仔好靚傢? $ bR~+C  
[q[Y~1o/&H  

幸福瞬間 2009-06-18 13:53
Quote:
引用第4楼gy77gy772009-06-18 04:52 AM发表的: FDs>m #e  
大力仔哂艷遇呀
<iC(`J$D  
Z@S3ZGe  
你都可以架~~ 上珠海就得啦~~

芝麻糊 2009-06-18 15:16
benben,呢个系你既愿望啊? T.BW H2gRP  
出差—出轨 r),kDia  
返屋企—冇事罗 :g0zT[f  
干手净脚,又真系几好啵 +I|vzz`ZVr  
等我都交吓功课先~~

錺_錺① 2009-06-18 17:18
又上珠海.又7天奇缘.系米住埋7 day酒店咋?! Wd:uV  
k?^z;Tlvw  
q>+k@>bk @  
annie落珠海咩~~?!呀呀呀......珠海冇靓仔哇~~实冇艳遇姐`~~

cruelbaby 2009-06-18 18:48
佄好艳遇阿??好少人有你佄幸福哦

Mc.大醜醜 2009-06-18 18:52
`X&gE,Ii  
@Jw-8Q{  
呢D系.....活动??

bennypower 2009-06-18 21:26
話明虛構~姐作大了。邊可以當真

芝麻糊 2009-06-18 21:27
系度跟帖定另外开贴架?

bennypower 2009-06-18 23:23
Quote:
引用第12楼芝麻糊2009-06-18 13:27发表的: g}c~:p  
系度跟帖定另外开贴架?
Sdryol<  
$=4QO  
另外開貼

bennypower 2009-06-18 23:24
Quote:
引用第8楼錺_錺①2009-06-18 09:18发表的: utV_ W&  
又上珠海.又7天奇缘.系米住埋7 day酒店咋?! EADqC>  
w``U=sfmV  
>^ 3i|PB  
annie落珠海咩~~?!呀呀呀......珠海冇靓仔哇~~实冇艳遇姐`~~
Qo|\-y-#  
PCtzl )  
你死了姐話文仔唔靚仔,距都係珠海仔

錺_錺① 2009-06-19 01:12
Quote:
引用第14楼bennypower2009-06-18 15:24发表的: TB31- ()  
#Gi$DMW  
pMM8-R'W-  
你死了姐話文仔唔靚仔,距都係珠海仔
]7A'7p $Y  
啊文仔边位?悟识...悟关我树.我乜都冇讲过.走人....

bennypower 2009-06-19 01:55
Quote:
引用第15楼錺_錺①2009-06-18 17:12发表的: I7 ]8Y=xf  
gs`q6 f%(  
啊文仔边位?悟识...悟关我树.我乜都冇讲过.走人....
#GFr`o0$^  
@2i9n  
體育版文少吖~你死了你死了

幸福瞬間 2009-06-19 03:46
咩~~~活動~~~

龍④爺 2009-06-19 05:20
人生总会有好多过客既..当她走咗...就走咗啦.. kq-) ^,{y  
t6t!t*jO  
有太多野太多事都晤是太完美的..没所谓也无需挂念.继续自己既人生.

查看完整版本: [-- [愛情故事]七天奇緣 --] [-- top --]