查看完整版本: [-- 指为心动 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 指为心动 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<  1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 5 total )

芝麻糊 2009-08-11 20:40
Quote:
引用第49楼花無缺和尚2009-08-11 11:52发表的: S{HAFrkm7  
*$K_Tii  
係咪好事近呢?
e[<vVe!  
Nm;yL  
w; [ndZCY7  
唔系啊,不过系搵到一个拍档,希望可以搵多少少甘姐嘛

gy77gy77 2009-08-11 21:59
Quote:
引用第48楼花無缺和尚2009-08-11 11:50发表的: dY=]ES} `  
f4%Z~3P  
7哥仔,比下面咪踩人去到甘盡好喔!
!3O8B0K)v  
W|X=R?*ZK  
同佢玩下炸 srzlr-J  
好喇...唔刺激佢了

Quote:
引用第47楼芝麻糊2009-08-11 08:58发表的: <M){rc e  
{ef9ov Xk  
xG_LEk( zD  
堂会系卡拉OK,系海珠广场同天河都有 +56N}MAs  
hFMJDGCw>Q  
唐会系建设六马路,系club黎既 O)N$nBnp  
.......
ys/U.e|)!  
我睇呢边净系有唐会

傻哥 2009-08-12 01:27
睇嚟粗口妹依然好渴望着上婚纱喔

花無缺和尚 2009-08-12 11:47
Quote:
引用第51楼gy77gy772009-08-11 01:59发表的: MZrLLnl6\  
5)c B\N1u  
/KTWBcs 7  
同佢玩下炸 WJlJD*3  
好喇...唔刺激佢了
9^?2{aP%  
梗係知你同佢玩下啦,因住玩过火佢又唔啋你呀!

花無缺和尚 2009-08-12 11:49
Quote:
引用第50楼芝麻糊2009-08-11 00:40发表的: RRb>]oD  
{_G_YL[  
s?JOGu  
Dn l|B\  
唔系啊,不过系搵到一个拍档,希望可以搵多少少甘姐嘛
l3Qt_I)L  
揾多少少都不如揾頭住家做少奶奶好过啦!

gy77gy77 2009-08-12 12:52
Quote:
引用第54楼花無缺和尚2009-08-12 03:47发表的: vX?C9Fr2  
}vb.>hy  
梗係知你同佢玩下啦,因住玩过火佢又唔啋你呀!
3V]08  
F]L96&  
粗口妹...冇啋我好耐了 *&z !y/  

芝麻糊 2009-08-12 15:57
2009.8.12 gg.lajX  
<M,<|Y*)  
      真系有一段时间冇浸论坛啦,琴日,趁有少少时间,同大家讨论左一下究竟系爱情里面应该放纵自己既情感,定系勒住勒住呢? G '%ZPh89  
b w!  
  我都好明白,一爱就应该好好去爱,太理智系唔会有好结果,我一直都知道架,亦都系咁同人地讲架。不过如果系我自己既话,就真系有所保留罗。我唔系飞蛾,唔会明知死都扑埋去。距既呢种咁义无反顾系我冇可能效法既。 !<<wI'8  
BS2'BS8  
  或者咁讲啦,从来未俾火烧过既人,系唔会怕火架,因为距唔知道痛。当你俾火烧过,哪怕只系蜡烛上既火苗,都痛死你啦。之后,你系咪仲会蠢得咁交关伸只手过去咩?所谓爱情对于我黎讲就好比果点火。黑暗中既我想靠近距,但系又怕俾距烧到。所以会系一个我认为系安全既地方观望。 OWp`Wat  
RNopx3  
  其他人点讲,我冇必要理会,你要死唔通我唔俾你死咩?不过我唔会去罗。你地加油啊,好好咁去爱,爱真系要做到义无反顾架。谂返起一件事,义无反顾只要唔好对我就得啦,我唔想再系晚上十一点几收到某人既信息,话系我楼下,剩系想见我一面,叫我俾距上楼。明知不可为而为之,唔系令人激赏架,系非常之讨厌架。绝情?我再俾机会距就系对我自己绝情! Us\Nmso z  
e F(oHn,  
  所以,义无反顾系唔应该单方面既,人地都唔中意你既情况下边,你义无反顾d乜嘢姐,徒增人地对你既厌恶。 dn&4  84  
_&M^}||UH  
  对人地讲既嘢,亦都系对自己讲既,今日,距可能唔会觉得我既义无反顾系讨厌既,难保他朝距会改变。所以,我一直徘徊系附近,唔义无反顾可能系我爱得未够

花無缺和尚 2009-08-12 20:47
知否事常變 ?r}2JHvN  
如魔法在前 <OrQbrWQa  
凡事睇開啲 On(.(7sNc  
一切任隨緣 6n\){dkZ~  
F9>"1  
緣份由天定 \"X_zM  
萬物皆有序 yuhY )T  
凡事莫強求 Ih[k{p  
相識己是緣 [M#(su0fv  
fjMmlp  
緣來就聚,緣去就散,緣濃情深,緣起緣滅,施主又何须緣木求魚呢?

芝麻糊 2009-08-13 01:00
Quote:
引用第58楼花無缺和尚2009-08-12 12:47发表的: ./<giTR:p  
知否事常變 wauM|/KG  
如魔法在前 mln%Rd6u/  
凡事睇開啲 ~lbm^S}-  
一切任隨緣 x=N0H  
KvjH\;78  
.......
paUJq?Af  
9R:?vk4  
\okvL2:!  
YpvFv-  
凡事莫強求  `ghNS   
相識己是緣

山风流水 2009-08-13 02:06
情情塔塔之地 KDr)'gl&  
E?jb?  
路过

傻哥 2009-08-13 03:12
Quote:
引用第59楼芝麻糊2009-08-12 17:00发表的: +WvW#wpH  
'EB5#  
1#x@  
R4XcWx*pQ  
7??j}ob>  
凡事莫強求 CWkAc5  
.......
! H4uc  
! 6_tdZ  
6MbMAh5>  
世上无难事,只要隔硬黎

芝麻糊 2009-08-13 06:19
Quote:
引用第61楼傻哥2009-08-12 19:12发表的: :LB< z#M  
cWa> r UsF  
tUs{/Je  
3M{b:|3/q  
世上无难事,只要隔硬黎
`=#ry*E^:  
"Oy&6rrr  
女人隔硬黎就可能得姐,男人隔硬黎唔得架嘛

xjb 2009-08-14 07:41
Quote:
引用第62楼芝麻糊2009-08-12 22:19发表的: JOx""R8T5  
P C  
9rQpKq:# E  
女人隔硬黎就可能得姐,男人隔硬黎唔得架嘛
5$f*fMd;  
7 m!e\x8  
N%`Eq@5  
请问粗口妹,女人系点样隔硬黎嘎?

芝麻糊 2009-08-14 13:58
Quote:
引用第63楼xjb2009-08-13 23:41发表的: +Pm }_"GU  
Ic&Jhw; ]z  
y-CVyl  
Nh|QYxOP  
请问粗口妹,女人系点样隔硬黎嘎?
eEkbD"Q  
)*3sE1  
o*WI*Fb'  
女人出名野蛮刁蛮架啦~

点解你叫粗口妹既?你好中意讲粗口架?好粗架?

芝麻糊 2009-08-15 09:05
2009.8.15 kihO~<  
;}gS8I|  
    今晚,我去左沐足,揼骨,拔火罐,而家膊头有三个印,腰度有两个。好痛啊,本来已经准备好左既衫,听日冇得着,如果唔系几,膊头同颈果度既三个印就会出黎晒太阳啦。 &za ~=+  
c\pPwG  
  不过真系松左好多,好舒服,今晚应该可以训返餐好既

語無倫次 2009-08-15 19:50
Quote:
引用第66楼芝麻糊2009-08-15 01:05发表的: S?_ ;$Cn  
2009.8.15 pJE317 p'  
7)Rx-  
    今晚,我去左沐足,揼骨,拔火罐,而家膊头有三个印,腰度有两个。好痛啊,本来已经准备好左既衫,听日冇得着,如果唔系几,膊头同颈果度既三个印就会出黎晒太阳啦。 xdH*[  
}Ik{tUS$  
  不过真系松左好多,好舒服,今晚应该可以训返餐好既
xFY;aK  
成日去沐足揼骨,小心D骨散啊

gy77gy77 2009-08-15 22:29
Quote:
引用第64楼芝麻糊2009-08-14 05:58发表的: f9g#pyH4  
` `A=p<W  
|mfQmFF  
[$Ld>`3  
女人出名野蛮刁蛮架啦~
v&B*InR?+  
YQ _3[[xT  
粗口妹出名野蛮刁蛮架啦

花無缺和尚 2009-08-16 09:55
Quote:
引用第67楼語無倫次2009-08-14 23:50发表的: 2Ek6YNx  
XnQo0 R.PW  
}06  
咪係,係都求其冲个凉,按下摩算啦!

芝麻糊 2009-08-16 11:44
Quote:
引用第67楼語無倫次2009-08-15 11:50发表的: F t%f"Z  
PY.c$)az>  
4?X#d)L(  
*lg1iP{]  
上次,我教tt打麻将添啵

語無倫次 2009-08-16 18:59
Quote:
引用第70楼芝麻糊2009-08-16 03:44发表的: UHz*Tfjb  
EW1 L!3K  
]YZ+/:#U7  
-,et. *  
原来系你带坏TT 2s;/*<WM  
不过教左都无用,资质有限

花無缺和尚 2009-08-16 20:06
Quote:
引用第71楼語無倫次2009-08-15 22:59发表的: <dDGV>n4;  
5SK{^hw  
原来系你带坏TT {J%hTjCw  
不过教左都无用,资质有限
SMk{159q&  
你錯喇,TT姐姐天生麗質,聰敏過人,你睇佢一早就擒咗件笋盘就知啦!

花無缺和尚 2009-08-16 20:08
Quote:
引用第70楼芝麻糊2009-08-15 15:44发表的: *(s+u~, I  
2;5E H 0  
$uawQf+S  
0X `Qt[  
几時教下我啦?

芝麻糊 2009-08-18 15:13
2009.8.18 RqXcL,,9  
    女人系中意梦幻、虚幻既嘢。特别系对于男人,距会谂到个男人好好既,到最终女人被打败既系现实。 如果女人知道现实仲系唔愿意清醒,或者睇清真相而又继续执迷既,咁距就真系好爱呢个男人啦。 I_'S|L  
sZPPS&KoP3  
  我既梦幻就好似一个泡泡咁,一笃就爆左,J系咁易同我讲左两句关于果个男人既嘢,我就已经觉得,现实同我既梦幻泡泡反差好大。令我觉得好失望,甚至觉得距不配。觉得自己好可笑,其实呢个亦都系我一直以黎都惊面对既嘢。我知道系我心目中,果个男人实在系太好啦,甚至令到我系现实中对距崇拜,女人真系愚蠢啦,起码我呢个女人系罗。 wQ*vcbQX*  
b3 MgJT"mN  
  醒晒罗,因为个梦幻泡泡俾J笃爆左,有D嬲距添。不过如果唔系咁样,又点知道呢份持续左年几,我以为好坚厚既感情系咁不堪一击。 q*Yh_IT.I  
W cPDPu~/  
  我呸~!!

芝麻糊 2009-08-18 22:04
写你的名字 穿你的风衣 做许多傻事 oU$Niw9f  
来当与你相依 只恨一水隔天涯 不知相会在何时 $f*N  
等你不容易 想你无奈你不知 内心千回事 ^T)HRT-k  
全以你开始 只恨一水隔天涯 不知相会在何时 8}\VlH]  
@xm O\  
* 表面坚强 心却乱 谁没怀疑/情可断 Zb8Ty~.\P  
远地的你 如何避免 觉得新人更新鲜 * @ _U]U  
(i1FMd}G  
Repeat * $s4rG=q  
*.r i8  
可有新名字 跟你长夜里相依 )~T)$TS  
是否应等你还是忘记你再开始 今夜一水隔天涯 ~{0:`)2FQ  
不知相会在何时 不知相会在何时

gy77gy77 2009-08-18 22:35
Quote:
引用第73楼花無缺和尚2009-08-16 12:08发表的: JWr:/?  
CuR\JKdRo  
几時教下我啦?
mFjX  
\acJ9N  
我又要學

花無缺和尚 2009-08-18 22:40
無緣不必?求,有緣無份也不該挽留, od{Y` .<  
覺得這些東西根本永遠無法掌握在自己手裡, OKNA36cU'  
一任它隨風而逝,一切順其自然, 7"2L|fG  
免得苦苦追尋到後, s:7^R-"  
?發現跟自己心目中的相差甚遠, +wXrQV  
想放棄,又捨不得,或許這也是緣份的負荷。 WW{5[;LYiB  
K:Wxx "  
然而 ,緣份皆由天定, `utv@9 _z  
很多的偶然,每次的巧合,或不經意的相遇, x9Fga_  
總是感到冥冥中有一股力量存在, [mn@/qf  
給人帶來無窮的驚喜或悲哀, "XT7;!  
無論是怎樣的結果 , <gF=$u|}3[  
心裡仍存著一份感激。..................阿彌陀佛!

芝麻糊 2009-08-19 00:52
Quote:
引用第77楼花無缺和尚2009-08-18 14:40发表的: L6./b;  
無緣不必?求,有緣無份也不該挽留, =.(yOUI  
覺得這些東西根本永遠無法掌握在自己手裡, Nz_c]3_j  
一任它隨風而逝,一切順其自然, rZ2X$FO@  
免得苦苦追尋到後, AD#]PSB  
?發現跟自己心目中的相差甚遠, ."&,_F  
.......
J( JsfU4  
( NWT/yBx  
希望我真系可以咁坦然面对啦 M(|Qvh{Q6  
,A`d!{]5  
M.$Li#So,  
gD10C,{  
我唔再希望有负担,感情上既负担真系好重

芝麻糊 2009-08-19 19:38
[hide=999] 2009.8.19 ;*1bTdB5a  
KY 34Sc  
      每当孤寂侵蚀既时候,就会疯狂甘想念果个男人。随之就系眼泪、烟、酒,究竟我系咪真系有爱过?如果有,我点解可以讲分开讲得咁轻松。如果冇,点解系呢d甘既时候,我会咁痛苦,要麻醉自己呢?[/hide]

花無缺和尚 2009-08-19 21:19
Quote:
引用第78楼芝麻糊2009-08-18 04:52发表的: ZycV?ob8}  
x2x) y08  
DP\s-JpI[  
希望我真系可以咁坦然面对啦 FdEzt  
Py7!_TX  
n X4R  
.......
i{[=N9U5o  
天空有候鳥經過,階下落英繽,所有的眷戀與疼痛 。 Tlrr02>B{  
都只能證明彼此有緣或無緣 , 你又何必那麼執著 aEU [k>&  
何必那樣耿耿於懷 ,把你的手掌攤開看一看吧, 風過手抓不住, +13h *  
天空也無痕,樹葉卻沙沙作響 。 AzAD76iNv  
:K.%^ag=j  
緣分 9rXbv4{  
>2h|$6iWP  
就像一陣風一樣 ,它想怎樣過, 它想發出怎樣的聲響, 我們無從把握, f ?8cO#GU  
既然如此, 不如順其自然 任其飄來蕩去。 w1HE^ /  
我自順勢而為得之,我幸不得我命 ,也別太悲..........善哉善哉

芝麻糊 2009-08-19 22:02
Quote:
引用第80楼花無缺和尚2009-08-19 13:19发表的:  aEUC  
V.zKjoky@  
天空有候鳥經過,階下落英繽,所有的眷戀與疼痛 。 /2}o:vLj  
都只能證明彼此有緣或無緣 , 你又何必那麼執著 UjibQl 3:m  
何必那樣耿耿於懷 ,把你的手掌攤開看一看吧, 風過手抓不住, M|!^ #!a(  
天空也無痕,樹葉卻沙沙作響 。 P^m+SAAB  
.......
kwxb~~S}h(  
lv -z[  
HScj  
贪嗔痴欲爱恨愁 d"3S[_U  
'J^ M`/  
人有七情六欲,究竟系俾情欲支配定系去支配情欲? eduaG,+k7p  
pR_cI]{=SA  
身不由己,心不由己~!

Quote:
引用第81楼芝麻糊2009-08-19 14:02发表的: csn/h$`-@  
HI/]s^aL  
wMy$T<:   
89@\AjI  
贪嗔痴欲爱恨愁 DLMG <4Cd~  
}~P%S(zB  
.......
Ol,;BZHc\  
自己—已经唔存在啦

gy77gy77 2009-08-20 06:55
Quote:
引用第79楼芝麻糊2009-08-19 11:38发表的: nb(4"|8}  
浏览此贴需要威望
b?Wg|D  
QS2J271E}  
懶神秘

芝麻糊 2009-08-20 17:03
Quote:
引用第83楼gy77gy772009-08-19 22:55发表的: eeIh }t>[  
8f>=.O*)  
`B+%W  
懶神秘
A.7:.5Cx'  
EM/NT/  
 f])?Gw  
关你乜嘢事啊,我中意啊,吹咩 ZK5(_qW&i  
 j`^':!  
你啊,三个字咋,因住我扣你分啊

xjb 2009-08-20 19:40
Quote:
引用第68楼gy77gy772009-08-15 14:29发表的: ,CW]d#P|  
P8NKp O\  
!8&,GT  
粗口妹出名野蛮刁蛮架啦
|| ?B1  
>(z{1'f{  
EQPZV K/  
应该话粗口妹系特别蛮刁蛮架啦 Okk[}G)  

xjb 2009-08-20 19:43
Quote:
引用第70楼芝麻糊2009-08-16 03:44发表的: YVVX7hB  
[i[G" %Q  
pH#&B_S6z=  
&Pxt6M\d  
La%\- o  
l^xkXj  
几时教埋我?

gy77gy77 2009-08-20 23:06
Quote:
引用第84楼芝麻糊2009-08-20 09:03发表的: nR/; uTTz  
8DTk<5mW~  
关你乜嘢事啊,我中意啊,吹咩 ..FUg"sSO  
3iYz<M  
你啊,三个字咋,因住我扣你分啊 567ot|cc  
p ALB[;9g  
.......
^FgNg'"[3  
^a; V-US  
妳又唔係雞蛋挑骨頭...唔會隨便玩針對嘅!!

芝麻糊 2009-08-21 00:28
Quote:
引用第87楼gy77gy772009-08-20 15:06发表的: &o"Hb=k<  
:'y  
@usQ*k  
妳又唔係雞蛋挑骨頭...唔會隨便玩針對嘅!!
UQ|0Aqwq  
OpxVy _5,  
3+A 0O%0*  
乜你以为你咁讲,我就会放过你既了咩

花無缺和尚 2009-08-21 11:43
Quote:
引用第81楼芝麻糊2009-08-19 02:02发表的: 1)_f9GR  
8e>;E  
:#TJ-l:#  
>[|:cz  
贪嗔痴欲爱恨愁 TeqFy(Dr  
OD\x1,E)I  
.......
jLr8?Hyf  
老师,不如你先話比我知,乜嘢係七情,又乜嘢係六欲先啦?

芝麻糊 2009-08-21 14:40
Quote:
引用第89楼花無缺和尚2009-08-21 03:43发表的: AX'(xb,  
KD,b.s  
老师,不如你先話比我知,乜嘢係七情,又乜嘢係六欲先啦?
dUO~dV1  
s #L1:L  
U^pe/11)H  
我都唔系太清楚 }$qy_Esl  
u x:,io  
gFDP:I/`  
不过查左吓资料: |lJXI:G G  
七情,指一般人所具有之七种感情:喜、怒、哀、惧、爱、恶、欲。六欲,据大智度论卷二记载,系指凡夫对异性所具有之六种欲望:色欲、形貌欲、威仪欲、言语音声欲、细滑欲、人相欲;或指眼、耳、鼻、舌、身、意等六欲。今所用‘七情六欲’一语,即套用佛典中之‘六欲’,泛指人之情绪、欲望等 =Rb,`%  
00;=6q]TA  
何谓七情?《礼记——礼运》说:“喜、怒、哀、惧、爱、恶、欲七者弗学而能。”可见,情是喜怒哀乐的情感表现或心理活动,而欲是七情之一。奇怪的是,佛教的“七情”竟与儒家的“七情”大同小异,指的是“喜、怒、忧、惧、爱、憎、欲”七种情愫,把欲也放在七情之末。 ?-@h Nrx  
;uoH+`pf  
  中医理论稍有变化,七情指““喜、怒、忧、思、悲、恐、惊”七种情志,这七种情志激动过度,就可能导致阴阳失调、气血不周而引发各种疾病,令人深思的是,中医学不把“欲”列入七情之中。 E/U1g4S  
 o{-PT'  
  那么,什么是六欲呢?《吕氏春秋——贵生》首先提出六欲的概念:“所谓全生者,六欲皆得其宜者。”那么六欲到底是什么东西?东汉哲人高诱对此作了注释:“六欲,生、死、耳、目、口、鼻也。”可见六欲是泛指人的生理需求或欲望。人要生存,生怕死亡,要活得有滋有味,有声有色,于是嘴要吃,舌要尝,眼要观,耳要听,鼻要闻,这些欲望与生俱来,不用人教就会。 P:*'x9`  
f7s]:n*Ih  
  后来有人把这概括为“见欲、听欲、香欲、味欲、触欲、意欲”六欲。但佛家的《大智度论》的说法与此相去甚远,认为六欲是指色欲、形貌欲、威仪姿态欲、言语音声欲、细滑欲、人想欲,基本上把“六欲”定位于俗人对异性天生的六种欲望,也就是现代人常说的“情欲”。

gy77gy77 2009-08-21 14:49
早晨呀 粗口姑娘

花無缺和尚 2009-08-21 20:08
Quote:
引用第90楼芝麻糊2009-08-20 18:40发表的: -q+Fj;El  
c7 iu[vE'+  
3Ji,n;QLm  
%{HqF>=~  
我都唔系太清楚 'kh%^_FH7  
L\-T[w),z7  
.......
x7NxHTL  
虫姐不愧為人师表呀,够晒愽学多才咯! 多多指教下和尚啦! mDM]RAub)  
@Rx/]wyH  
|Cen5s W&  
- TD6s:'  
佛家的七情六慾是: @#T?SNIL5  
--七情:喜、怒、哀、懼、愛、惡、欲。 `E|IMUB~  
--六欲:色慾、形貌欽、威信姿態欲、言語音聲欲,細滑欲、人想欲。 MnX2sX|  
S>"dUM  
我們本是凡人,毋須斷七情絕六慾,只怕被[七情六慾]凌駕了,才是可悲. |Zt=8}di  
t8P>s})[4  
"不走極端,謹守中庸之道, Xp{gh@#dr  
o_5|L9  
不被凌駕,亦不必去駕馭." ;<MaCtDt  
wPc,FH+y  
因此,做人至紧要開心,想做咪去做啦!

gy77gy77 2009-08-21 21:47
7情淥肉係咪打邊爐呀

芝麻糊 2009-08-25 06:46
2009.8.24 p[/n[@<8=  
"^trHh8=  
告诉我,我和你是不是会有明天? HFDg@@  
时间尽头,会不会有你的思念? *}v'y{;  
在你给我最后、最无可奈何的叹息之前, xv%}xeE V  
会不会给我那样的眼神——最早,也最迷乱? WYh7Y  
爱情是我担当不起的重担,情话只是偶然兑现的谎言。 QU#/(N(U#T  
因为你,我甘愿冒一次险,即使没有明天…… kh5V&%>?  
m# SZI}  
是否我奋不顾身的冒险,令你觉得迷乱 'rF TtT  
告诉自己,我们已经没有明天 1/f vk  
负担不起的重担,兑现不了的谎言 4({=(O  
合上两眼,妄想没有明天 +Rh'VZJs  
时间停留于,你转身挥手的从前 N&GcWcq  
$"UAJ-  
D=OU61AA  
(前半段系张小娴既后半段系我自己加上去) $`5DGy?RU  
ze ua`jQ  
虽然话已经一切向前看,或者系向钱看 ,但系每当我一个人既时候,我都会谂起你,特别系你临别既一吻以及转身挥手既果刻,或者系我既热情灼伤左你,或者系我根本就唔了解你究竟需要d乜嘢,我已经唔想再去谂啦。只系想好好咁喊一场,好好咁悼念呢段已经不再既感情 zCQv:.0L  
^Gyl:hN  
沉溺痛苦当中系咪可以令我比较好过? <B fwR$  
点样先可以令到自己放开d呢? FE5R ^W#u-  
听讲过太多劝说与当头棒喝,究竟几时先可以清醒?

kitty888 2009-08-25 07:55
相見時難別亦難, <T}#>xHs3  
春夢無痕百花殘 ECSC,oJ  
春蚕到死絲方盡 dKMuo'H'%  
腊鉅成灰泪始干。 Kr#=u~~M  
Tc IUo!:z  
明天会點沒有人知,珍惜眼前人啦,相信你都是性情中人,多愁善感是女子專利權。

芝麻糊 2009-08-25 15:28
Quote:
引用第95楼kitty8882009-08-24 23:55发表的: iIT<{m&`  
相見時難別亦難, c]LH.  
春夢無痕百花殘 *H$nydQ:  
春蚕到死絲方盡 X-duG*~  
腊鉅成灰泪始干。 Q,4F=b  
z=xHk|+'  
.......
226s:\d  
a} /Vu"  
不过系为赋新词强说愁

gy77gy77 2009-08-25 16:10
Quote:
引用第95楼kitty8882009-08-24 23:55发表的: A/QVotcU  
相見時難別亦難, 0L1P'*LRU  
春夢無痕百花殘 ;L[9[uQ[C  
春蚕到死絲方盡 dbLX}>  
腊鉅成灰泪始干。 (kHR$8GFM  
lfA  BF  
明天会點沒有人知,珍惜眼前人啦,相信你都是性情中人,多愁善感是女子專利權。 9j 8t<5s  
.......
*HC8kD a%$  
5bw]cv$i  
多仇善敢是粗口妹嘅專利

傻哥 2009-08-25 16:33
Quote:
引用第94楼芝麻糊2009-08-24 22:46发表的: PYUY bRn  
2009.8.24 !$?@;}=  
+wSm6*j7=  
告诉我,我和你是不是会有明天? pxbNeqK@p  
时间尽头,会不会有你的思念? @Otc$hj  
在你给我最后、最无可奈何的叹息之前, vraU&ze\1  
.......
>(CoXSV5  
n96gDH*  
z]YhQIU4n8  
我唔知你眼前嘅系乜嘢人,所以我唔够胆叫你珍惜眼前人,不过当务之急珍惜自己最重要。。。 C{Ug ?hVP  
L1xD$wl  
鱼哭了,水知道。。。 -FR;:  
l!  y _P  
汝哭了,谁知道???

芝麻糊 2009-08-25 16:39
Quote:
引用第98楼傻哥2009-08-25 08:33发表的: ;5k|gW  
lnWi E}F  
#<PdZl R  
Uq.~3V+u  
我唔知你眼前嘅系乜嘢人,所以我唔够胆叫你珍惜眼前人,不过当务之急珍惜自己最重要。。。 weV#%6=5\  
W~F/ZrT3A  
.......
UK>=y_FYO  
V^z;^mdd  
zjS:;!8em  
当务之急最重要既系搵返个人~~

查看完整版本: [-- 指为心动 --] [-- top --]