查看完整版本: [-- 指为心动 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 指为心动 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<  2   3   4   5  >>  Pages: ( 5 total )

bennypower 2010-01-26 00:46
Quote:
引用第199楼芝麻糊2010-01-25 16:38发表的: {,~3.5u   
2010.01.25 H+Sz=tg5  
7x4PaX(  
    天生酷爱天马行空既我,越黎越发觉自己想创左个心 qeZ? 7#Gf  
KMjhZap %  
  歌仔都有得唱啦:想得这么理想,注定有劫数破坏甜梦一场~ ~La>?:g <+  
.......
P}7'm M  
`lt"[K<  
你很早之前已經精神分裂了~講嘢一時一樣

小加菲 2010-01-26 01:28
Quote:
引用第199楼芝麻糊2010-01-25 16:38发表的: wov\kV  
2010.01.25 BeoDKdAwY  
[}0haTYc4  
    天生酷爱天马行空既我,越黎越发觉自己想创左个心 W+ko q*P  
J,y[[CdH`  
  歌仔都有得唱啦:想得这么理想,注定有劫数破坏甜梦一场~ #Kex vP&*  
.......
~g ZLY ls  
你本來就係一個怕寂寞既人,又鐘意亂諗野, FSW_<%  
尤其是以前既不愉快事! Ks`J([(W&  
{:$>t~=D  
事情已過去啦,成日掛住口邊做乜, 9H`XeQ.  
咪搞到自己唔開心,依家最好架啦,有個女陪你, R3&Iu=g  
有咩咪同佢講囉,佢又唔會周圍講既!! %.-4!vj  
65$+{ s  

芝麻糊 2010-01-30 00:07
人生若只如初见,何事秋风悲画扇

芝麻糊 2010-01-30 00:08
人生若只如初见,何事秋风悲画扇? Oso#+  
等闲变却故人心,却道故人心易变。 qwgPk9l  
骊山语罢清宵半,夜雨霖铃终不怨。 My[pr_xg  
何如薄幸锦衣儿,比翼连枝当日愿。 zFff`]^`  
%oa-WmWm  
          --------纳兰容若

huanqing998 2010-02-02 21:06
所有野都可以删除,唯独记忆系删唔到既。就像喝凉茶,越删越苦。

芝麻糊 2010-03-04 00:25
10.3.4   ryUQU^v  
""F5z,'  
直到今日,我都唔直到自己究竟系度等乜嘢,等边个,但系我希望,我守候既果个人,会系我受到伤害既时候出现系我身边,帮我,照顾我,爱护我。只系呢个人究竟系边个?而我最想将距据为己有既又系边个,系呢个时候,我个脑海里面出现左一个人,一个名,点解会距?而点解大家有机会发展既时候,我唔肯,而家却系度等 nIy}#MUd|q  
9oR@U W1  
看著你我便会麻痹 CiLg]va   
再没法呼吸一口空气 gS]@I0y8 .  
爱著你手便要留连一起 /,&<6c-Q@W  
抱著你我便会恨你 hwBfdZ  
痛恨你不讲续集日期 VfC<WVYiZ  
我一想你为人便自私得讨厌死 Z<y I\1  
]]9R mh=  
你定会耻笑怎么我毫无格调 qqr?!vem6  
suiS&$-E  
怎么有无穷需要 1 A !bE  
4n g]\ituS  
应该满足了却未能心照 1&evG-#<:  
MvHm)h  
)<;Y-u.UW  
想在游玩多年后 l2rd9 -T  
'(yAfL 9}  
}mq6]ZrK  
会据为己有被你所宠爱 )j(7]uX`  
7#ibN!  
#9}D4i.`}  
难道便代表想法下流 |w1Bq  
_j/<{vSy  
wb5baY9  
想在危难的时候 AFDq}*2Qb  
m=A(NKZ   
K'Tm_"[u  
你突然打救用你的手拍 tI TS1  
H*&f:mfq  
AJ? r,!)  
磨平艳丽的伤口 &(G\[RWp\  
l7259Ro~  
然后再逗留天黑到白昼 g G:Vt}N  
music \y)rt )  
看著你我便会恨我 C]eSizS.  
痛恨我不懂好好一个 RLynE V;]  
贴近你心便会连绵失火 qL&[K>2z  
爱著你我便厌倦我 W5lR0)~#*  
厌倦每天死命地拔河 o"Euwh!!  
有花开过无聊地幻想它可结果

kitty888 2010-03-04 11:53
有句話,不在乎天長地久,至紧要快些分手

芝麻糊 2010-04-16 13:48
2010.4.16 星期五 HU }7zK2  
m )zUU  
  我真系点都谂唔到自己,可以心系DLH直到两年之久,而呢个人居然两年都冇出现过。我发觉我真系傻既。我知道自己系DLH既好友栏,无论我之前删过距几多次,恢复好友几多次,我发距几多次脾气,距都冇删我。而家Qq既删除功能,系可以将自己从对方既好友栏删除。呢个功能好啊,已经删左好几个无谓人。 #*uL)2nR  
FLCexlv^  
  岩岩,我终于删左距,而且将自己从距既好友栏度删除左,msn删左,QQ删左,而家就剩系剩返电话。估计唔使几耐我就会将距既手机号码都删埋。 我记得,之前都删过晒距既野,但系好奇怪,我居然可以系百度里面搵返出黎,果个时候我都觉得自己系傻既,果种疯狂法,好似要将就快消失既距搵返出黎甘。 2d(e:r h]  
[b<oDX#  
  DLH会逐渐逐渐系我既世界中消失,逐渐逐渐系我既记忆中抽离,慢慢我就唔会再记得呢个人,就好似呢个人从来都冇系我既生命中出现过一样:雁过无痕。时间的确系最好既伤痛治疗师,而家删距已经唔再觉得心痛,只系有几分无奈,几分失落。我知道如果我摞起个电话打俾距,距都会接,但系我已经唔知道同距讲乜嘢好啦。 VT%NO'0  
P *Uwg&Qz)  
  将呢个人留系字里行间,以后都唔好去记住,以后都唔好去记得,留低距,唔好再将呢个负累带住行落去。

芝麻糊 2010-06-12 15:00
2010.6.12 vNY{j7l/W  
gJXq^~-hd  
  乜嘢叫天意弄人,估计呢d就系对我既考验,DHL居然会主动搵我,系我平静既生活里面激起千尺浪,足足有两个星期。但系前两日,距又再消失,原因同之前一样,我要既野,距俾唔到我。为左唔再令自己受伤,我觉得再一次放弃,即使唔舍得,我都会放手。

芝麻糊 2010-06-12 15:03
大契女新相上传

小加菲 2010-06-13 17:46
我鐘意第四張,左下角,金色毛果隻多D!!

芝麻糊 2010-07-15 08:49
喇,千其唔好搞姐姐d野,搵个地方黎摆吓野先 "f2$w  
<8i//HOE  
]z;I _-  
我想我们大多数成年人对于该不该过早的让小孩知道有关性方面的知识都有很多的想法,基本上都不同意的。认为孩子太小的话讲也不会懂;认为处于青春期的孩子知道的话反而会促使他们做不应该做的事情,所以我们大人历来对于这种事情都是尽量能不说就不说。 Yty/3T3)e  
n;Q7X>-f8`  
B6As,)RjD:  
]G= L=D^cK  
\fr~  
但是我们不知道孩子的心理是怎样的。对于他们来说,我们越不想让他们知道的事情,孩子都是会越想去追究探索的。所以这个问题一直就困扰着所有的父母。我想这也是中国特有的情况吧,在国外这些问题根本就不成问题。 ufZDF=$7  
=/+-<px  
Z1f8 /?`W  
\0I_<  
~ 'H ]jN  
就出现了我看到这些图的必然反应。现在把这些图跟大家分享下,看你们是什么看法,是支持还是反对呢?

花無缺和尚 2010-07-16 04:06
老師老師,我又学到知識喇,特然好想深入研究下添.....................

芝麻糊 2010-07-19 09:31
我用手机同契女影既相,效果都唔错啊

芝麻糊 2010-07-23 08:32
让理智在叫着冷静冷静 7~% ?#  
还恃住年少气盛 q[ZTHd.-  
让我对着冲动背着宿命 =tn)}Y.<e  
浑忘自己的姓 0c]/bs{}  
沉睡的凶猛在苏醒完全为你现形 r:'.nhe  
这个世界最坏罪名叫太易动情 o5O#vW2Il&  
但我喜欢这罪名 (k)v!O-  
惊天动地只可惜天地亦无情  6f>{"'  
不敢有风不敢有声这爱情无人证 9Cp-qA%t  
飞天遁地贪一刻的乐极忘形 M}-Rzc  
好想说谎不眨眼睛这爱情无人性 r~8 $1"  
q=m'^ ,gPS  
若世界陷进大骗局里面 oj<gD  
朋友亦难以发现 $am$ EU?s  
共你隔着空在秘密通电 Xp% v.M  
挑战道德底线 HTS0 s\R$  
如若早三五年相见何来内心交战 EhvX)s  
我信与你继续乱缠难再有发展 %y[h5*y*  
但我想跟你乱缠 NiK4d{E&  
惊天动地只可惜天地亦无情 E\EsWb  
不敢有风不敢有声这爱情无人证 I@~QV@U  
飞天遁地贪一刻的乐极忘形 B eo@K|3GN  
好想说谎不眨眼睛似进入无人境 "ycJ:Xv49  
即使间整个约会情调幽暗似地下城 2r4Uh1D~  
还是算温馨 t+ G# {n  
多麽想跟你散步桥上把臂看着风景 A#<?4&  
但是我清醒 (Q!}9K3  
月亮总不肯照亮情a~深处那道背影 |O+H[;TB6  
你我像快快乐乐同游在异境 ) 7@ `ut  
浪漫到一起惹绝症 +oML&g-g_  
gp?uHKsM  
不想说明只想反应

啊強 2010-11-26 12:57
我喜欢~ EU;9 *W<  
等我保存距先~

芝麻糊 2010-11-26 13:07
Quote:
引用第215楼啊強2010-11-26 12:57发表的: H;LViP2K*  
我喜欢~ =zPCrEk0  
等我保存距先~
7"x;~X  
g%I"U>!2  
我张贴有甘多野,你保存左d咩野?

gy77gy77 2010-11-28 01:01
您契女好可愛 q!7ANib6O  
界紹比朕識丫

芝麻糊 2010-11-28 09:12
Quote:
引用第217楼gy77gy772010-11-28 01:01发表的:  %OCb:s  
您契女好可愛 I6av6 t}  
界紹比朕識丫
tw/dD +  
9:|{6_Y  
好啊,过黎广州啦 #q$HQ&k  
4l'fCZhA}  
七仔同我去睇福禄寿既演唱会

gy77gy77 2010-11-28 13:03
Quote:
引用第218楼芝麻糊2010-11-28 09:12发表的: MJO-q $)c  
|SSSH  
Hzz %3}E  
好啊,过黎广州啦 pYEMmZ?L  
rXP,\ ]r+  
七仔同我去睇福禄寿既演唱会
L`TLgH&?R  
? :%@vM  
幅綠瘦在講周右現腸燴咩?!

芝麻糊 2010-11-29 00:07
Quote:
引用第219楼gy77gy772010-11-28 13:03发表的: YkSl^j[DHs  
jB2[(  
v{4$D~I  
幅綠瘦在講周右現腸燴咩?!
 K5h  
系香港啊 "HIRTE;&  
1演唱会名字叫“荃加福禄寿宇宙最长演唱会” O0v}43J [  
2时间是12月4日和5日晚上8点(周五,周六),共两场,祥仔表示不会加场 F/ {!tx  
3地点:香港会议展览中心展览厅5BG(博览道入口) T'9'G M  
4票价:$480.$350,$250,$150 Sz`,X0a  
5会请很多嘉宾 rs[T=CQ  
6演唱会主题曲《越唱越长》

lvan709394 2010-11-29 18:09
好Q概BB女。。不过唔知乖唔乖咯。。我侄仔都超可爱。。不过无时停。。抱住距就真系超辛苦

jiejielqiqi 2010-12-07 01:37
我都好耐无去堂会了....好想唱K阿

查看完整版本: [-- 指为心动 --] [-- top --]