查看完整版本: [-- 心情日志 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 心情日志 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

龍④爺 2009-07-08 07:45
晤经晤觉已经过咗3个月了。回想3个月前的我。感触良多。 q8 SHFKE  
JO-FnoQK  
係呢壹個紙醉金迷既世界.繁華景象之中.流露出未有既憂傷惆悵. FQ_a= v  
係呢壹個燈紅酒綠既現場.熱鬧非凡背後.隱藏住無比既寂寞空虛. F81Kxcs  
冷... Mh "iyDGA  
選擇墮落.越墮落越快樂. {&TP&_|H  
夢... ,Jrm85 oG  
沈醉當中.牡丹花下誰能不風流. ,8@q2a/  
cB0"vbdO  
每一日都沉醉于梦幻国度。享受似梦还真既感觉。 5Sz&j  
O%s7}bR3  
悟... l3N '@GO  
享受生活.平淡当中找寻自己既幸福快乐。 <IBWA0A=8a  
Sc14F Fs  
如果没办法改变环境。就选择一个好的环境改变自己。

芝麻糊 2009-07-08 07:52
乖~~~ ?8,N4T0)  
Dgm%Ng  
84!4Vz^  
继续努力啦,俾心机

龍④爺 2009-07-08 07:59
Quote:
引用第1楼芝麻糊2009-07-07 23:52发表的: Mak9qaWqF>  
乖~~~ N ACY;XQ%  
k@aP&Z~  
]'h)7  
继续努力啦,俾心机
#5C3S3e=  
M=WE^v!b  
姐姐是眯应该送返个THX。。做为动力呢?

gy77gy77 2009-07-08 08:01
紙醉金迷既世界 燈紅酒綠既現場 6h_k`z  
帶埋七仔去 見識下

龍④爺 2009-07-08 08:09
Quote:
引用第3楼gy77gy772009-07-08 00:01发表的: _*$B|%k   
紙醉金迷既世界 燈紅酒綠既現場 thPH_DW>eb  
帶埋七仔去 見識下
')<FLCFwT  
D Ok^ON  
眯玩啦。我都厌了。倦了。 YaZt+WA  
.XKvk(9  
识多样眯衰多样。。

山风流水 2009-07-08 10:38
四爷原嚟系诗人 wwcwYPeg  
01c/;B  

花無缺和尚 2009-07-08 11:11
Quote:
引用第0楼龍④爺2009-07-07 11:45发表的: yFU2'pB  
晤经晤觉已经过咗3个月了。回想3个月前的我。感触良多。 l&sO?P[ /  
v6P~XK}G  
係呢壹個紙醉金迷既世界.繁華景象之中.流露出未有既憂傷惆悵. 2V2x,!  
係呢壹個燈紅酒綠既現場.熱鬧非凡背後.隱藏住無比既寂寞空虛. YTjuSV  
冷... S[hJ{0V  
.......
BdoC6H  
四哥..........本來無一物,又何处惹尘埃呢?随遇而安啦!

Kelvin...^_^... 2009-07-08 20:13
4仔,幾時帶我去威阿? So\|Ye  
aC8,Y$>?E`  

龍④爺 2009-07-11 10:33
终于都冲完冻水凉了。 '^F|k`$r  
今晚饮了酒。哎。个种感觉又返来了。厌倦。 IQ lw 914  
3个月前我同自己讲过:我晤会再掂呢一样野。也晤会再放撇。 sPE)m_u  
没办法。我知道自己再饮落去。我会顶晤顺。所以我选择走人。闪。 %is,t<G  
作为朋友我捻他地会明白各有各难既。Sorry W]!@Zlal  
V:F+HMBk  
其实我好清楚甘知道自己戒断状态晤饮得酒。但是我没后悔过。因为今晚晤饮。以后都会饮。迟早都要面对!!! -0KbdHIKb'  
bco[L@6G$  
当比自己一个考验咯。3个月前我可以强行捱过去。我知道今日既我都一定会得!!! X6Nm!od'  
}*B qi7E>  
希望今晚可以平静甘训觉啦。晤洗甘辛苦。好梦。

山风流水 2009-07-11 10:49
酒E样嘢 完全戒晒都唔系话唔得 vNK`Y|u@  
5v !DYx  
尽量饮少D啰  $||ns@F+  
i!.I;@  
事在人为啫 (N*<\6kr  
qr'x0r|<>  
其实 我都想戒烟 Rg8m4xw  
@`IXu$Wm(  
5!SoN}$  

gy77gy77 2009-07-11 16:00
小飲怡情>>中飲助慶>>大飲懶醒>>痛飲亂性>>盡飲沒命

彩雲追月 2009-07-11 16:21
饮少即止,毕竟对身体唔好。

Kelvin...^_^... 2009-07-11 19:28
男人點可以唔飲酒?

龍④爺 2009-07-12 12:36
Quote:
引用第12楼Kelvin...^_^...2009-07-11 11:28发表的: (C-,ljY  
男人點可以唔飲酒?
PwFQ#Z  
97qtJ(ESI  
嗯嗯。晤饮酒点算男人啊???不过我只是暂时晤饮。。因为某一点原因。。嘿嘿。

龍④爺 2009-07-12 13:17
晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 5y1or  
今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 X+]L-o6I2  
自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 JC c N>DtP  
讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 I! h(`  
呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) 'O.+6`&  
今日享受了家庭乐。同大哥。2哥。3家姐/等等。一起去咗番禹既海鸥岛玩。真是玩得好开心。同时我也明白到。我呢几个月真是改变了好大。好大。我已经晤中意夜生活既刺激了。我喜欢上平淡生活带比自己既乐趣。一家人开开心心。简简单单。呵呵。嘿嘿。开心!! Q!4i_)rM  
由于寻晚我强忍过去了。今晚系酒精既催动之下。我心情舒服了好多。难受既感觉也减低了好多。哎。自己大个了。成熟了好多。我已经通过了考验。有D感觉我已经晤留恋了。虽然我一辈子都没办法忘记个一种感觉 。但是我也知道自己呢一世人都晤会再掂呢一样野了。 Ujce |>Wn  
已经5点几了。系酒精既催动之下。我依然系甘精神。完全没有任何睡醒。哎。 pP|,7c5  
听日我仲要去南沙。我慢慢的闭上双眼同自己讲:我累了。我需要休息。去应付明天一日生活。我要睡觉了。88。 ,N;))3  
希望自己可以催眠到自己啦。呵呵。天真既捻法。哈哈。原来自己仲是甘天真可爱。有着一颗天真烂漫既心。 |?OdV<5C  
呵呵。睡觉。88

gy77gy77 2009-07-12 15:38
Quote:
引用第14楼龍④爺2009-07-12 05:17发表的: Yta1`  
晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 HG2N-<$  
今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 _LJ5o_-N  
自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 ]vm\3=@}9  
讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 7IA3q{P  
呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) Gs+\D0o!  
.......
F0@Qgk]\  
. _1jk  
駛唔駛咁多只幸福呀

Kelvin...^_^... 2009-07-12 19:11
Quote:
引用第14楼龍④爺2009-07-11 21:17发表的:  OQ6sv/  
晤知道点解。我中意咗系呢一个论坛写日记。。 \;-qdV_JB  
今晚因为饮咗酒既关系。我依然是训晤到。刚刚冲完冻水凉。听着2哥既鼻鼾声。我清楚甘知道。他今晚饮得好开心。。刚刚好。 pss6Oz8  
自从2哥既大排档关门之后。我一直都好担心他。哎。一副生意失败既样。见到都心疼。哎。人仲是要慢慢甘体会到人生既。今晚饮完酒。我趁住呢一个机会同他系楼下倾咗两个几钟既心事。慢慢甘感受到他心里面既苦。心里面既疼。心里面既无奈。心里面既希望。系依家既一刻。我晤知道可以做D咩可以帮到他。唯有系度祝他:开开心心啦。 |Dg;(i?  
讲返寻晚。我系床度不停甘录来录去。哎。完全训晤到。一直到朝早6点几先训到。。。到咗8点靓钟又比我可爱又得意既侄女(止君)吵醒。 WElrk:b  
呵呵。她真是好得意咖。我相信见到她既人都会喜欢她的。(迟下补返D相上论坛) ,!`SY)  
.......
[_h%F,_ A  
_WKJ<dB<  
8)sg_JC  
以前也唱k,夜鋪, 我都不喜歡了。 QjLji +L  
4GVNw!V  
現在想搬出去住,想有番D空間。 8 4z6zFv?Q  
R8tF/dx>7  
還有,我有時候好想食番煙,可惜吾敢阿。

龍④爺 2009-07-14 01:47
Quote:
引用第15楼gy77gy772009-07-12 07:38发表的: ^ |aNG`|O  
@&5A&(  
ob'n{T+lZ  
駛唔駛咁多只幸福呀
@;m$ua*|:  
R*yU<9Mm8  
呵呵。家庭乐既人是甘噶啦。平淡而幸福。

龍④爺 2009-07-14 01:50
Quote:
引用第16楼Kelvin...^_^...2009-07-12 11:11发表的: M-Y0xWs  
J3G 7zu8  
|) Pi6Y  
^uW%v2  
以前也唱k,夜鋪, 我都不喜歡了。 &!jq!u$(  
/BpxKh 2p  
.......
x l0DN{PG  
&x0C4Kh  
呵呵。食烟没乜瘾既。既然已经戒咗。就晤好再食返啦。对身体好既事要多点做。

龍④爺 2009-07-14 06:59
今日终于到返到来香港.... 超攰 u,7zFg)H  
本来我以为我已经成熟咗好多.但是我依家依然有一个好大既缺点:冲动! 3bs4mCq  
或者我睇既事情未透.或者我仲有着细佬仔既脾气. : EZQ'3X  
自己遇到事情太晤冷静了.个一种冲动既性格.牛一样既脾气.它将会令我失去好多野.也会令到我人生既道路会过得好辛苦. Y-p<qL|_  
对于个晚.其实我估计她地根本都晤知道个一种规矩...是自己太多心..思想偏激.捻歪咗. F98i*K`"  
SORRY!!!!!! Y)XvlfJ,h?  
太夜了.有的野迟下先讲啦... LK}-lZ` i  
呢几日真是过得好开心.好热闹. #tjmWGo,  
听日又要继续工作了... :eOR-}p'  
S #8 >ZwQ  
遇到一个非常有缘既靓女 可惜我记错咗她既QQ号码.. :gI.l1  
Pxhz@":[  
没计啦..唯有听日打一个长途电话重新问一问她咯...

gy77gy77 2009-07-14 07:54
Quote:
引用第19楼龍④爺2009-07-13 22:59发表的: Z$'I Bv  
今日终于到返到来香港.... 超攰 Owf.f;QR  
本来我以为我已经成熟咗好多.但是我依家依然有一个好大既缺点:冲动! P<;7j?  
或者我睇既事情未透.或者我仲有着细佬仔既脾气. K`k'}(vj  
自己遇到事情太晤冷静了.个一种冲动既性格.牛一样既脾气.它将会令我失去好多野.也会令到我人生既道路会过得好辛苦. Bct"X#W|&  
对于个晚.其实我估计她地根本都晤知道个一种规矩...是自己太多心..思想偏激.捻歪咗. &L4 q10-N  
.......
i0pU!`0  
wW`}VKu  
下次攞電話丫麻

龍④爺 2009-07-15 03:32
Quote:
引用第20楼gy77gy772009-07-13 23:54发表的: ;D2E_!N dt  
(P@Y36j>N  
?IYY'fS"  
下次攞電話丫麻
smU4jh9S  
`M@Ak2gcR+  
有电话啊。。。拿电话个D野。点可能忘记咖。。。不过就是粗心大意记错咗QQ号码。

gy77gy77 2009-07-15 03:43
Quote:
引用第21楼龍④爺2009-07-14 19:32发表的: NHaMo*xQ  
KCR N}`^  
XutF"9u  
有电话啊。。。拿电话个D野。点可能忘记咖。。。不过就是粗心大意记错咗QQ号码。
ZX.TqvK/r  
pY}/j;.[  
有电话就掂過碌庶啦 z&+ zl6  
一於約佢去草叢

龍④爺 2009-07-15 07:15
Quote:
引用第22楼gy77gy772009-07-14 19:43发表的: }Uw#f@Wh  
79 Bg]~}Z  
$\\lx_)  
有电话就掂過碌庶啦 \e:d)^cbh  
一於約佢去草叢
*^XbDg9  
VcgBLkIF  
没喔。只是因为有缘。我只想同她做普通朋友甘简单喔。。

花無缺和尚 2009-07-15 19:52
Quote:
引用第22楼gy77gy772009-07-14 07:43发表的: "'tRfB   
l},NcPL`  
gA^q^>7  
有电话就掂過碌庶啦 8b&uU [  
一於約佢去草叢
T~>#2 N-Z  
當日7仔肯定係甘嚇壞咗女神喇............重話自己係怕羞仔添。

查看完整版本: [-- 心情日志 --] [-- top --]