查看完整版本: [-- 女人既眼泪,男人既沉默 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 女人既眼泪,男人既沉默 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

芝麻糊 2009-07-21 15:39
    男人唔明白,点解女人d眼泪咁多。而当女人真系喊既时候,男人选择最多既就系沉默,更甚既系选择落荒而逃。讲到呢度,我耳边已经有几个男人发出抗议:边个咁冇品啊?我地唔系d咁既人。唔知道点解,我好相信呢班话:我绝对唔会做d咁既嘢既男人,一定会咁做。唔系落荒而逃,而系沉默。 ?[8s`caK.  
ou\~^  
  女人唔一定要喊,距喊大多数系因为距觉得委屈,虽然有d女人真系好容易喊,鉴于呢种情况,我不予置评,只奉劝一句:眼泪多左,就唔矜贵,眼泪出现既频率多左,作为武器既话就显得苍白冇力。 [58qC:  
P7 qzZ  

xjb 2009-07-21 17:33
最怕见到女人喊,D女人一喊,我就投晒降啦

Kelvin...^_^... 2009-07-21 17:52
眼淚都是騙人的。

彩雲追月 2009-07-21 17:58
男女之间多的宽容同理解。

gy77gy77 2009-07-22 04:39
哩篇寫得好

山风流水 2009-07-23 02:13
陈百强有只歌 X+kgx!u'y  
> PK 6CR  
眼泪、在心里流 RmRPR<vGW  
A~ ({vb'  
男女啱使

傻哥 2009-07-29 17:35
男人唔系唔识喊,只不过系唔可以表露出来喈。。。 i ?PgYk&}  
(7Ln~J*  
一个女人喊,你可能会话:“边个男人咁贱格?” pGd@%/]AO  
Z rv:uEl  
而一个男人喊,你又可能会话:“都唔知系咪男人?” o3JSh=  
"h-ZwL  
男人哭吧哭吧哭吧不是罪,再强的人也有权利去疲惫

累斗累 2009-09-17 18:54
但系好多时女人D眼泪系假的 A DVUx}  
ZI.Czzx\=  
但系我地男人好多时都知道 +Jh1D_+!9  
也办不知 }0,dG4Oo=  
N}>[To3  
你们明白我们吗

芝麻糊 2009-09-17 19:27
Quote:
引用第7楼累斗累2009-09-17 10:54发表的: =0a z5td  
但系好多时女人D眼泪系假的 Qk >9o  
Vh?RlIUA  
但系我地男人好多时都知道 WPAT\Al&AE  
也办不知 ne: 'aq  
vi28u xc  
.......
+)LCYDRV7  
C_Z/7x*>d  
眼泪就肯定唔系假既,睇住距从对眼度留出黎既,又点会系假既呢,不过果份情系假既姐 3 Ak'Ue  
d$"?8r4:K  
喊,其实系一件好攰既事

累斗累 2009-09-17 19:55
Quote:
引用第8楼芝麻糊2009-09-17 11:27发表的: nxB[T o*P  
z'*"iaX<c  
y^z c @f  
眼泪就肯定唔系假既,睇住距从对眼度留出黎既,又点会系假既呢,不过果份情系假既姐 3"juj '  
70'gVCb  
喊,其实系一件好攰既事
#0PZa$kM(o  
sY4q$F q  
tW a'[2L  
女人泪流在面 ,}O33BwJp  
男人不会去珍惜 Si@ 6'sw  
YmpaLZJ  
但系如果女人泪流在心 !9.F I{W  
我地男人会心疼 9J?lNq  
,"Fl/AjO  
F]t=5 -O<  
就如男人泪不会流在面 cUr!U\X[  
只会流在心

tommybobo 2009-10-04 22:34
其实男人都会流泪的~呢个时候女的又会点?

查看完整版本: [-- 女人既眼泪,男人既沉默 --] [-- top --]