查看完整版本: [-- 应该继续还是结束? --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 应该继续还是结束? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

同女朋友一齐已经有段好长嘅时间了,可以话已经去到谈婚论嫁嘅地步了 .D"m@~j7  
|w~nVRb  
但係忽然间有一种好像一个人嘅感觉,唔知呢D係咪叫婚前恐惧呢~~~ ZoW?nxY  
G`D`Af/B  
好奇怪...嘅感觉,点做好呢?? vQG5*pR*w  
P7bMIe  
结束呢段关系? 不过又晒咗人地咁多时间,就咁结束好似好衰.. Bpo4?nCl}  
5:[0z5Hww  
如果都係继续一齐,我又惊呢种感觉越嚟越强烈..点做好啊???

芝麻糊 2009-09-05 01:41
我每个姊妹结婚之前都有一段时间都唔同我讲呢四个字:我唔嫁啦,又或者:我唔结婚啦 6Q5^>\Y  
真系有婚前恐惧症呢样嘢架

xjb 2009-09-05 01:49
结束呢段关系? 不过又晒咗人地咁多时间,就咁结束好似好衰.. ~pky@O#b  
3=V &K-  
>^{yF~(  
甘你真系要谂清楚啦!千祈5好为左责任就同人结婚啊,因为婚姻系一世嘎(5知呢种谂法系咪好老土呢?),你真系觉得可以同呢个人过人世先好同距结婚啊.千万5好结左婚先黎后悔啊,你系男人,离婚后都仲有大把世界.但对于女仔黎讲,离婚对距既个人声誉影响极其恶劣.可以讲,你真系会累左距一世嘎! u_Z+;{]Pj  
>y+B  
最后.希望呢D只系你所讲既"婚前恐惧症"啦!并5系你想结束呢D感情啦!祝你地幸福!

xjb 2009-09-05 01:50
Quote:
引用第1楼芝麻糊2009-09-04 17:41发表的: a$fnh3j[  
我每个姊妹结婚之前都有一段时间都唔同我讲呢四个字:我唔嫁啦,又或者:我唔结婚啦 An0GPhC  
真系有婚前恐惧症呢样嘢架
?Z}&EH  
0PCGDLk8  
(^>J&[=  
甘粗口妹你有无婚前恐惧症啊?  

彩雲追月 2009-09-05 02:30
谂清楚,冇后悔。

Kelvin...^_^... 2009-09-05 04:35
你覺得怎樣就怎樣

山风流水 2009-09-05 05:20
小问题 43 :X,\~)  
!d T4  
结婚啦、祝福你地

累斗累 2009-09-05 07:02
人生大事 9j Gu}V o  
你自己话事

wiky711 2009-09-05 21:31
行开下,冷静咁念念清楚距,决定左就无得后悔

gy77gy77 2009-09-06 05:05
一於结束呢段关系 再馬上界紹比我識

gy77gy77 2009-09-06 05:10
其實樓主已經有諗法 好可憐嘅姑娘仔

龍④爺 2009-09-09 03:36
Quote:
引用第9楼gy77gy772009-09-05 21:05发表的: -%4,@ x`  
一於结束呢段关系 再馬上界紹比我識
]{>,rK[So  
U`s{ Jm  
朋友妻不可窥。。。大把女人。

龍④爺 2009-09-09 03:42
有咩捻法。就要诚恳的同人讲。结婚是一世既事。也是两个人既事。。

多謝各位俾嘅意見, N4HqLh 23H  
K~ EmD9  
我應該知道點做了

蝦子餅 2009-09-16 19:03
其實搞清楚個問題先好..... M rb)  
XRQ4\bMA8  
因為如果一齊甘耐....感覺上有變化系正常既.... _u9Jxw?F@Y  
kg\ >k2h  
因為距已經唔單純系你GF....而可能已經開始變成你既家人.... E&:,oG2M  
| VDV<g5h  
唔好因為一時既錯覺而分開.....傷人傷己..... {BU;$  
P0jtp7)7  
12樓講得好岩....誠懇D同對方講出你既感覺..... .6 ?U@2  
"tpSg  
但系都唔好因為責任而去結婚咯.....有D野....Black & White甘講清楚會好D咯...

查看完整版本: [-- 应该继续还是结束? --] [-- top --]