查看完整版本: [-- 我应该要点做? --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 我应该要点做? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

我中意一个女仔,开始我追求左距几个月,但距拒绝左我,但我仲系未死心,仲系好中意距,有一段时间,我停止同距联络,直到7夕果日,我又送花比距,距知道左我送,就联系两日主动系QQ度同我讲野,多谢我咁,我想发动第二轮追求,但有时发短信比距,距有时都唔回我,咁样我觉得好泄气啊,我应该要点做好?如果继续,我应该要做D咩好?

gy77gy77 2009-09-06 05:55
草叢正策...米已成飯行動

Quote:
引用第1楼gy77gy772009-09-05 21:55发表的: ^S2} 0N f  
草叢正策...米已成飯行動
Q</HFpE  
得到个人,得唔到个心,同强J条死鱼无分别

Kelvin...^_^... 2009-09-06 12:01
top model, bring it to ur home. X 1D:{S[  
+mv%z3"j;  
全力展現追求拉

累斗累 2009-09-07 02:38
系我就会继续追求 o[6"XJ  
但是不会太认真 ,dMi+c`ax  
追求途中睇到边个好噶就上 /! G0 g%k  
不过不能让那个真正喜欢的知道 !qve1H4d2  
S6Pb V}  
慢慢来 rWmi 'niu  
甘样不会浪费其他时间

累斗累 2009-09-07 02:42
如果继续 7Wn]l!  
就继续追求 UeQ% (f  
其实应该睇下距喜欢D咩 a,9GSKXo1  
念下点样打动距 '2oBi6|X  
niBpbs O  
时松时紧 r{&"]'/X  
悟好成日稳距

Quote:
引用第5楼累斗累2009-09-06 18:42发表的: }$U6lh/Ep  
如果继续  1t'\!  
就继续追求 Mq$=zsj  
其实应该睇下距喜欢D咩 A'2:(m@{T  
念下点样打动距 (^\i(cfu6Q  
%R>MSSjvr  
.......
 f;a6ux#  
但系我以前都用过同样办法,都系比距拒绝左,就系比距拒绝过,如果再用返果D办法,我估都系唔得的,大家有咩好办法,出谋献策下!多谢大家

kitty888 2009-09-07 18:20
放手啦,再見也是朋友。留一个好印象比大家,人地都拒绝左你,你想佢點呢?

xjb 2009-09-07 21:09
Quote:
引用第2楼匿名2009-09-05 22:31发表的: m\=u/Zip  
~Ji A  
得到个人,得唔到个心,同强J条死鱼无分别
k=[R o  
lhU#/}Z  
Yg b#U'|  
横掂都得5到距个心啦,得到距果个人都5错啊,起码自己无蚀底先啊  

xjb 2009-09-07 21:10
Quote:
引用第4楼累斗累2009-09-06 18:38发表的: WjB[e>  
系我就会继续追求 +nuQC{^>  
但是不会太认真 ?}.(k/  
追求途中睇到边个好噶就上 I$&/?ns@O  
不过不能让那个真正喜欢的知道 $.kYAsZts  
[B[J%?NS  
.......
{T9g\F*  
$O#h4L_  
[*(MI 9WM  
Velmq'n  
你呢D谂法5要得

Quote:
引用第9楼xjb2009-09-07 13:10发表的: , F[mh  
19EU[eb  
lc#H%Qlg  
+2?[=g4;}  
`e bB+gI  
你呢D谂法5要得
) E\pQ5&  
就系,我系真的好中意佢!

wenly 2009-09-15 08:00
睇下条女咩性格同埋点解唔中意你啰,如果双子座就一般都好易,唔样衰就得,玩得就得,好似天秤座就懒高傲,最好俾D你在行嘅嘢等佢崇拜你,其他星座自己研究啦。 &Fi8@0Fh  
同埋问下佢点解唔中意你啊嘛,嫌你样衰嫌你穷定人哋一早心目中有杯茶啊? #df43_u   
之后自己再唸办法改善啰~!

Quote:
引用第11楼wenly2009-09-15 00:00发表的: LV[4zo]=  
睇下条女咩性格同埋点解唔中意你啰,如果双子座就一般都好易,唔样衰就得,玩得就得,好似天秤座就懒高傲,最好俾D你在行嘅嘢等佢崇拜你,其他星座自己研究啦。 XEuv aM  
同埋问下佢点解唔中意你啊嘛,嫌你样衰嫌你穷定人哋一早心目中有杯茶啊? B}Qo8i7 z  
之后自己再唸办法改善啰~!
yF:fxdpw  
系双子的。如果问佢点解唔中意,你估下佢会唔会真系答你呢?肯定唔会啦

蝦子餅 2009-09-15 21:29
Quote:
引用第0楼匿名2009-09-05 21:21发表的: G{J9Fb8  
我中意一个女仔,开始我追求左距几个月,但距拒绝左我,但我仲系未死心,仲系好中意距,有一段时间,我停止同距联络,直到7夕果日,我又送花比距,距知道左我送,就联系两日主动系QQ度同我讲野,多谢我咁,我想发动第二轮追求,但有时发短信比距,距有时都唔回我,咁样我觉得好泄气啊,我应该要点做好?如果继续,我应该要做D咩好?
R =jK3yfw  
>3ODqRu  
其實如果對方都已經明確表態咯.....甘何必再強求呢.... 6e*J Cf>  
j04Q3d \f  
你地有無共同語言?岩唔岩嘴型先.....好多都系從朋友開始架啦.... +,%x&L&I  
q q`Uv U  
如果連基本既溝通都無.....甘好難要人地俾機會你追噶啵.... M:x8]TA  
^8 z*f&g  
甘你話曬都送左花俾人....人地多謝下你都好正常者..... r8 xH A  
mMMu'N  
唔好俾呢D幻像呃到先得噶.....

wenly 2009-09-15 23:12
Quote:
引用第12楼匿名2009-09-15 08:40发表的: T.xW|Iwx  
3"B|w^6'2  
系双子的。如果问佢点解唔中意,你估下佢会唔会真系答你呢?肯定唔会啦
( R0   
唔问又点知唔会?双子都几中意表达自己思想架~ )~J/,\  
双子座好容易架啵,我唸你追唔到係你有某样嘢令佢好反感,比如本来佢好中意你,想答应你,但系都可以仅仅因为你着鞋唔着袜就判你死刑。双子座会根据特定嘅方面去判断事情,好情绪化。 |.,y M|  
另外双子座嘅女仔最中意口硬心软,口是心非,翻脸快过翻书,我觉得你最好就系态度诚恳,行动细心,同埋大忌啰啰嗦嗦,讲嚟讲去三督屁。 Ghj6&K%b0  
而且佢拒绝之后,你再穷追不舍,佢一定会觉得你烦,双子都几犯贱架,你越唔理佢,佢就越想揾翻你,不过又唔想无面哦,所以你最好恰到好处咁冷淡下,再俾翻小小feedback佢,佢应该会欣然接受你。 )S`A+M K]  
^c2 8Q.<w(  
OZ-F+#d  
以上一切前提基于个女仔性格系双子显性,仲有好重要嘅一点,你就算唔靓仔,都一定要识打扮,仲有,千其唔好有D丢架嘅行为,大忌啊~~! /qz( ra  
gcz1*3)  
5?Bi+fg  
呃,以上系我作为双子嘅睇法,斟酌参考啰~!希望帮到你啦

948948 2009-09-16 00:39
唔好气馁 h.c)+wz/%C  
再接再厉 V9MA)If>  
迟早一日会俾你感动

多谢14、15楼,14楼感谢你既意见,不知道有没有用,多谢先!!!!!!!!!

蓝色夜空 2009-09-16 03:03
双子座D女子好烦噶,经常把你说过的做过的都会别人讲.

wenly 2009-09-16 06:42
Quote:
引用第17楼蓝色夜空2009-09-15 19:03发表的: D3jP hPy.  
双子座D女子好烦噶,经常把你说过的做过的都会别人讲.
l\S..B +  
无错,我就系咁,哈哈哈

仲有咩方法再教路下

各位,我衰左了

蓝色夜空 2009-09-18 22:19
放手,稳过另外一个.勉强无幸福

呢次我无觉得伤心,反而觉得自己好有眼光,我无中意错佢。

查看完整版本: [-- 我应该要点做? --] [-- top --]