查看完整版本: [-- 我的一年半... --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 我的一年半... [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

ManHand 2009-10-04 11:43
我睇到咁多人都发表佢地既感情生活...我都发表下... Ed_N[ I   
        *q()f\  
@>p<3_Y1  
j!]YNH@  
fZ*+2T>  
hRs&t,{&  
!4^C #{$  
oZ!m  
我今年先读高三.... 6"~P/\jP  
M+w=O!dq  
!"\80LP  
系升高一时..我遇到咗佢...当时我地系一班既,一开学,傻下傻下咁,无个人识...然后开班会既时候,班主任叫我地写低自己既联系方式。。。我间唔中加咗几个人既QQ~~~ P/Q!< I  
到咗晚上,我就加咗佢............. E;+O($bA  
好好倾,倾下倾下,就识咗佢,又有少少钟意咗佢...,我当时系用QQ同佢表白... UazP6^{L  
jV4\A  
以下称(郭) :E:38q,hG  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1`a5C.v  
经过一段时间````佢终于成为我女朋友. y *fDwd~  
我识佢前,佢系成日去酒吧....(你地睇到,都会谂到去酒吧既,唔方好得去边..我都系咁谂) f}x.jxY?  
22.8PO0  
系2008年1月1日,我地开始拍拖噶.. tE)suU5Y  
eD*A )  
佢同我一齐之后,都无乜去酒吧, Kjs.L!W  
佢话可以为我而改.... }Q=!Y>Tc  
eA#;AQm  
;4.!H,d  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- T[j#M+p  
...过咗10个月啦~~( 当然有好多次分手~个D分手都系吵吵下架个时讲~氹几句佢又会好翻个D) X{\F;Cb*  
有一次,心情唔多好,佢个时又同我讲分手```都分咗一个星期左右噶啦... OoA|8!CFa  
我当时系学校,见到我朋友(女性),佢又失恋喔```于是我晚晚都打电话比佢... "x3lQ  
倾下倾下....好多晚啦~我又对佢好好``又买早餐比佢食,又买营养快线比佢饮- - Q0&H#xgt  
cVv;Jn  
以下称(梁) v 8$>rwB  
(=* cK-3  
过咗无几耐``我就生日...当时我系同紧梁一齐噶.... jO!y_Y]B  
我生日前个几日..郭应该会系度谂,(佢生日个晚一定佢氹翻我噶啦) yuat" Pg  
点知到咗生日个晚,我肯定唔理 郭 噶~当然全心全意去照顾 梁 @te!Jgu{  
(因为男人要求对象新鲜...而女人要求对象要保鲜) >_|O1H./4  
个晚玩到好夜~梁话佢眼训...我就带佢入我间房先啦~~跟住执埋D手尾就翻房训觉..... ][?G/*k  
qI~xlW  
+f@U6Vv  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------- cd$m25CxC  
9日后,我同 梁 唔知咩原因分手了`~我都唔记得~ X pBj%e:  
d` jjGEj  
当时好空虚,好寂寞...就有冲动去揾翻 郭 ... (]Y 5eM  
而佢见到我个晚咁既情况~当然受了很大的伤~ r vXWcu-"  
就同佢几个朋友去咗几晚酒吧... !V i@1E  
咁样又识咗几个男仔了~~真快~ f!!V${)X  
 :}@g6   
_Ou WB"  
我当时用了千方万计去氹翻郭 ?TU}~}  
STxKE %l  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ] :BX!<  
sB c (gr  
用咗一个星期左右。。。佢翻到我身边了... `Ye\p6v!+  
(睇到呢度,你地都觉得我系好衰既人..       不过我都唔知有边个可以咁有耐性睇到呢度) <8d^^0  
UrYZ` J  
同佢郭一齐后...前个几个月都无乜大件事发生,后来经常吵架... e^<#53!  
(^u1~1E 5  
    到2009年5月左右,吵架```好厉害~ 2JJ"O|Ibz  
半夜三更,佢嚟到我屋K间房楼下条街度企住系度~~~半夜三更呀,``你叫我点做好...烦死我~ >rJnayLF  
(你未见过我呢样野~你都唔知咩叫做烦!) ]dI2y=[!C  
%jJ>x3$F  
3b+d"`Y^S  
又唔知咩事.有一晚,佢叫咗我出去,当时唔知因咩事,又吵架,佢好嬲好嬲,就郁用掌咗我几巴.....我无理由还手噶,就推开佢。。。我都好嬲``不过发泄唔到出黎,又唔可以打翻佢, ; 9# Z@]p  
FE2f'e  
`"&d a#N]  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- W!?7D0q  
D麻烦野唔讲住``` iy14mh\ ~  
我同佢讲分手``佢又唔肯``真系顶唔顺! ;K!]4tfJ  
当时我咁烦```就成日同我D朋友讲“点解我会咁命苦噶” (&+kl q  
“如果可以同佢分手,我短命20年都抵, .)<(Oj|4  
  vfq%H(  
Gcig*5   
LAd\ Tvms  
2009年9月27日。。终于分手了~~ X!m9lV<  
因为佢有一日嚟到我屋K``开咗部电脑``知道我钟意咗第二个~~~ jC7&s$>Q"g  
3WUTI(  
即系E+我钟意个个 BI $   
以下称(郑) mw='dFt  
IuNiEtKx  
}jVSlCF@t  
[L:o`j  
佢知道我钟意佢, OU/MiyP2  
我都系上Q同佢讲噶。。。 %oq[,h <X  
 }(1JaG  
郑佢话“我已经有咗佢啦” n(L\||#+  
我唔知系未真``佢次次讲都好似讲笑咁... Fv Jd8kV  
sK7+Q  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 8[J}CdS  
7LU}Iiv  
hNd}Y'%V  
好攰..... #@"<:!?z  
希望有人可以睇晒佢.... T`Mf]s)*  
当然``呢D都系简略...如果真系讲晒出黎,就唔止咁简单.. DBT&DS  
DXa-rk8  
真系好命苦~! .]sf0S!  
9\]^|?zQ`  
      uvV;Mlo]  
k5C@>J  
  睇晒既朋友``比D意见~~ y^}6!>Ou:  
认为我应唔应该继续去同 郑 讲呢 cdG |m[  
1$81E.  
应该点同佢讲好```佢话“佢已经有咗第二个” OBP1B@|l$+  
不过唔系好信~~好似讲笑咁 ~~` 9$|Gfyv  
6p?JAT5  

山风流水 2009-10-04 14:14
次次都系QQ E_[ONm=,  
@ t@|q  
你唔识面对面讲咩 7b.U!Ju  
ez0\bym  
咁样有诚意好多

ManHand 2009-10-04 15:05
Quote:
引用第1楼山风流水2009-10-04 14:14发表的: K%<GU1]-]  
次次都系QQ 2nx8iA  
a97Csxf ;7  
你唔识面对面讲咩 --/- D5  
UQdyv(jXq  
咁样有诚意好多
ocP*\NR  
|Y4q+sDW  
面对面?如果佢拒绝呢... w?;b7i  
万一佢真系有男朋友``系我面前拒绝我....你叫我点收科..

山风流水 2009-10-04 15:20
温室中的小花 J]]\&MtaO  
O &\<FT5  
Gavkil  

xjb 2009-10-04 17:37
同意楼上几位朋友意见,点解你成日要用QQ表白呢?你5识面对面讲野嘎?

彩雲追月 2009-10-04 18:12
好心你约佢见面,等佢狠狠甘拒绝你,然之后死咗条心。

ManHand 2009-10-04 18:12
Quote:
引用第4楼xjb2009-10-04 17:37发表的: PJ6$);9}6  
同意楼上几位朋友意见,点解你成日要用QQ表白呢?你5识面对面讲野嘎?
~s0P FS7  
gTyW#verh$  
6<Be#Y]b  
用QQ表咗白....翻到学校...真系好尴尬..唔知讲乜好

xjb 2009-10-04 18:21
Quote:
引用第6楼zh7oen2009-10-04 18:12发表的: o+R. u}|  
tl2Lq0  
@nW'(x(  
<|wmjW/ D  
用QQ表咗白....翻到学校...真系好尴尬..唔知讲乜好
2@4MC`&  
s>V*=#L  
uJ7,rq  
所以话用QQ啊,短信啊,打电话啊呢D表白方式一定系5好嘎!

gy77gy77 2009-10-04 19:48
睇下搞嘜先

wiky711 2009-10-04 20:44
错综复杂........路过

累斗累 2009-10-05 20:19
我睇你都悟似甘细胆,怕尴尬果种 Y&~5k;>'_  
mT}Aje-L  
其实尴尬都只会系一阵 Q9SPb6O2  
X6n|Xq3k  
你自己觉得有机会就约出来搞底距 )bF)RL Z  
1Q3%!~<\s  
无咩机会的话,就系QQ或手机慢慢同距磨

ManHand 2009-10-05 20:41
Quote:
引用第10楼累斗累2009-10-05 20:19发表的: tauP1&%oH{  
我睇你都悟似甘细胆,怕尴尬果种 wpJ^}+kF  
c|8KT  
其实尴尬都只会系一阵 9p!dQx  
c1=;W$T(s  
你自己觉得有机会就约出来搞底距 $=QNGC2+  
.......
im_0ur&'  
K .c6Rg  
\L&qfMjW"Z  
咁佢始终都话佢有男朋友呢?!

累斗累 2009-10-05 21:01
Quote:
引用第11楼zh7oen2009-10-05 20:41发表的: 7zi^{]  
9'1;-^U1  
~%::r_hQ  
JRcuw'8+q  
咁佢始终都话佢有男朋友呢?!
@vDgpb@TM  
U{.+*e18  
cftn`:(&8  
1yY'hb,0  
甘喂先保持住现在的关系 &)/H?S;yN  
慢慢搞熟D始终都会有机会 fM zAf3  
_dB0rsCnU%  
或者试下 一段时间悟稳距,睇下距点 8*Nt&`@  
J_)z:`[yE  
就算距话距有第个,悟想开始 Mf,Mcvs  
你喂等咯 tle K (^  
Z{|.xgsY  
不过我地男人肯定悟会等 6H. L!tUI  
系距面前就等 lFzQG:k@  
5O4&BxQ~}  
系距背后就去偷鸡

ManHand 2009-10-05 21:24
Quote:
引用第12楼累斗累2009-10-05 21:01发表的: xN":2qy#T  
{ <ao4w6B  
:[ZC-hc\  
=G3J.S*Riy  
Duo#WtC  
甘喂先保持住现在的关系 8-l)TTP&.  
.......
"Ee/q:`  
QP-<$P;~  
NiQc2\4%  
MjF.>4  
果然有经验~~~等我试下先!! <LA`PbQa  
事成请你食饭!

44444444 2010-03-17 15:40
其实我觉得佢就未必有BF,如果佢真係有应该会好认真同你讲先啱咖,等你死心吖嘛,又或者佢仲系度拣紧!! 出手啦,最怕就係以后会后悔!!

肥牛肉 2010-03-18 00:12
puppy love都係咁上下啦!

pandsome 2010-03-18 00:48
都係人生嘅一种经历,呵呵,慢慢就贯家啦

查看完整版本: [-- 我的一年半... --] [-- top --]