查看完整版本: [-- 好烦恼.想大家话我知我系咪谂多咗 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 好烦恼.想大家话我知我系咪谂多咗 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

我同男友拍拖差唔多2年..09年春节后已经开始同居喇. $42{HFGq  
我地平时都好恩爱架..同好多同居恋人一样..日头就返工.夜晚就返屋企 ]GW]dM  
lE4HM$p   
但有样野我觉得好唔开心噶系.我好想揽住佢训.但佢唔中意啊.但我就系好想揽..我觉得恋人就要咁. wY[+ZT  
我地啱开始同居时喺冬天.果时训觉佢会揽到我好实.但渐渐发展成.---->净喺俾我揽佢.唔想侧身揽我.------->话我噶手压住佢个肚.佢唔舒服.改拖住手训------->到而家掂都唔比我掂喇..555555.佢会训前讲乖啦..我要返工架.. gcl5jB5)>  
$xPaYf  
我有问佢点解.佢话个人习惯啫.啱同居时佢揽我系因为惊唔揽我会乱谂.而家大家慢慢了解就好...我有时会理解.但我唔开心果时佢都喺咁..我就会谂唔明觉得跟住失眠..我会觉得佢系咪渐渐变得唔喺好爱我喇...但其他野都好正常.就系哩样 E? ; 0)'h  
KV0]m^@x  
本来我已经慢慢习惯喇.但就系今朝..令我觉得有D唔可接受..今朝佢醒早咗.但佢仲想继续训..我份人好烂训.训觉会一阵就变一个姿势嘅..唔觉意hai亲佢..我果时系深深嘅睡眠当中..佢就好大声咁话: 你无搞我啦..我仲想训觉架...吓醒咗我..我觉得不可思议啊..我觉得不如分开瞓啦以后.. -#N.X_F  
|l]XpWV  
佢系咪唔再爱我.如果唔系佢点解咁大反应啊...乜有D人真系人地掂掂佢佢就训唔着咩?.. Yp^rR }N  
<+?7H\b  
[p:4]

Mc.大儍儍 2009-10-23 13:22
甘洞房果阵会唔会甘呢? Wt*cIZ  

累斗累 2009-10-23 13:38
楼住你自己念拉

jay_pen 2009-10-23 13:46
当爱已成习惯。

心褂褂ing. 2009-10-23 14:15
唉..我讨厌咁样..

傻哥 2009-10-23 17:29
真正嘅感情系好奇妙,唔系话锡几下你或者陪你爽几晚就系感情,当遇到考验嘅时候,就知道边个最重要!!

龍④爺 2009-10-23 19:13
我一直都是甘。。完全唔习惯同人一起睡觉。 w{{gu1#]G  
2my_;!6T[  
大家分开被盖咯.....

山风流水 2009-10-23 19:22
相见好、同住难

xjb 2009-10-23 20:21
Quote:
引用第3楼jay_pen2009-10-23 13:46发表的: pLl(iNf]  
当爱已成习惯。
We)xB  
)i6mzzj5  
6 [k\@&V-  
呢句好  

tiffanykk 2009-10-23 20:37
可能朝早人会燥D,不过如果我男朋友甘样讲,我肯定会踢距落床 Z~GL5 ]S  
6=kEyJT'  
PoNi "Pv  
1v#%Ei$6`t  
至于揽唔揽噶问题,如果甘样黎判定钟唔钟意噶话 rDl*d`He!  
XWn VgY s  
y@1+I ~@  
?llXd4  
某人已经系唔钟意我啦,所以我都唔钟意距

心褂褂ing. 2009-10-23 23:04
Quote:
引用第5楼傻哥2009-10-23 17:29发表的: Y2|#V#  
真正嘅感情系好奇妙,唔系话锡几下你或者陪你爽几晚就系感情,当遇到考验嘅时候,就知道边个最重要!!
-N6f1>}pE  
{]*c 29b>  
或者啦~~多谢大家俾咁多睇法..

tsm2000 2009-10-24 17:57
一他不喜欢你,二他是机的

gy77gy77 2009-10-24 23:51
陰9公囉

Kelvin...^_^... 2009-10-25 05:23
可能多谂左啊

02127309 2009-10-25 19:00
原因,可能系他对你无好奇感了。 yUeCc"Vf  
尝试一下用温柔D浪漫D的方式或者气氛之下再训觉,或者有所帮助。

蝦子餅 2009-10-27 13:39
林多無謂..... YA''2Ii  
C'G /AU  
如果你覺得有問題既米同距攤開黎講咯.... 67VL@ ]  
rTM}})81  
況且.....甘既一件事...並唔可以代表到D乜野..... NYt&@Z}]  
\}+_Fo/  
首先你有無清楚甘表達出自己既立場先.....喊系解決唔到問題既...

芝麻糊 2009-11-02 23:51
Quote:
引用第15楼蝦子餅2009-10-27 13:39发表的: SlgN&{ Bk  
林多無謂..... X]'{(?Ch  
J cPtwa;q@  
如果你覺得有問題既米同距攤開黎講咯.... 1uG"f<TsR  
7OC#8,  
況且.....甘既一件事...並唔可以代表到D乜野..... ^.1)};i  
.......
R tGWG*v4]  
qJ;jfh!  
#G .ulX  
baby~~ 3%l*N&gsg:  
KmMzH`t}`  
你系咪想讲呢四个字:庸人自扰~ 1=t>HQ  
6{x(.=  
我发觉好多时,好多野真系自己谂出黎架咋,好同唔同,都未必系真实既 ,kF1T,  
]"J~:{, d  
不过两个人一起,最紧要就系有新鲜感,谂d方法,搞搞新意思罗~~

kg21yesai 2009-11-08 07:54
巨可能有少少洁譬

ManHand 2009-11-08 09:14
男人最紧要就系要够训....唔够训系好容易发脾气, ! _f9NK  
e_#._Pi  
别想这么多啦

merlin113 2009-11-08 09:59
LZ 6tB+JF  
唔好理佢咁多 YHkn2]^#A  
一于有被就扯走晒,自己卷住来盖 n\QgOSr<  
等佢半夜冻啦,佢就会识得揽到你实一实架啦 |h-QP#]/  
比D教训佢~~~~~~~~ } uO);k5H  
Vc_'hz]Z  
T~--92[  
哎~~~~~

toomyou 2009-11-09 02:48
^_^..正常.!!!當愛變成習慣...

無敵肥牛 2009-11-22 23:33
無經驗...不知道呢

查看完整版本: [-- 好烦恼.想大家话我知我系咪谂多咗 --] [-- top --]