查看完整版本: [-- To my Favorites --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> To my Favorites [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

shatao888 2009-12-31 17:01
好多谢你哩几个月来带给我恋爱的感觉,令我知道咩系爱情的快乐同疼苦。其实我系成个月之前就知道你已经吾爱我了,大家拖佐甘耐,都系想对方先开口姐。我知道如果我开口先,你会无甘难受,良心会过得好D。但是,你要知道,我做咩吾开口咩?因为我爱你,不过我都知道你已经同个个男的好好,我都尽我自己最大的努力去留低你。不过你都系选择佢。我希望刞会真系对你好好,我真系吾想见到你受伤,你只不过系外强内弱的人,其实你好容易受到伤害,我梗加希望佢可以保护到你,爱惜你吾会伤害你。你要记住吖,你答应过我咖,你吾俾我锡你,你要自己锡住自己吖。吾好做D会令自己后悔嘅事吖。因为你有时太任性拉。 有时你觉得自己好烦,系因为你觉得太多野都关自己事,其实,有好多野你连自己都吾知关吾关自己事,甘样吾得咖,关就关,吾关就吾关。加上好多野,讲得太多都系无用的,因为都吾系你自己能力范围之内。有时做人,要做好自己本份先,知道吗? 我都知道你好锡自己屋企人,事事都为佢地着想,好关心佢地。甘系好,不过你都要张自己照顾好先,吾好令佢地担心你。甘样你自己的家人都无甘多顾虑了。都系关心自己屋企人的一种方法来的。你知道吗? 其实我有好多野想同你讲的,不过我吾想烦到你,我怕你乱淋野。不过依家讲同吾讲,都无咩所谓拉。我地都已经吾再系情侣关系拉。加上我都系觉得男人,要肩负起吾好俾女人流泪的责任。特别系自己最爱的女人。每个男人都想自己心爱嘅女人开心快乐。但是,你认为我做吾到,吾可以俾到你幸福快乐。当你话同我倾电话话系好郁闷的事个阵。我就知道我地哩段感情已经走到了尽头。可能系我依家俾吾到你想要个种感觉拉。可能你系其他人身上允得到拉。我都知道我自己系一个好郁闷的人,对吾住,令你甘吾开心。我都知道你哩个几月来为哩D事好烦。不过,依家你已经作出抉择了。我会尊重你的选择,你的决定。我答应过你,只要你喜欢,我咩都无所谓。我都希望你哩个选择做得岩,系无错的。希望佢各方面都可以迁就你,锡你,为你做到最好。吾好伤害你,吾好令悼念伤心。吾好同我甘小器拉~~~~~~~~~~ 有次,头头问我,话我等你甘耐,就甘就散佐,值得咩?甘心咩?当时我咩都无讲过。其实我好想话我可以向全世界讲,值得。因为我觉得可以同你系埋一齐系一件好开心,好幸福的事。可以同你系埋一齐,有过一段刻骨铭心的感情。令到我知道乜野系爱情,咩叫爱。如果问我甘吾甘心,我可以答话吾甘心。因为到依家我都淋吾明,我真是吾知点解你连见面嘅机会都吾俾我。可能我真系令到你甘讨厌我拉。但是我都系一样甘爱你,感觉上你依家同以前系广州甘,令我每日都挂住你,想念你。 哩排吾知做咩,日日做野个阵都不知不觉甘写到你条名,我都吾知点解。可能依家思觉失调挂,都又可能系习惯成自然挂。我都知道依家我做咩,你都吾会同我起翻埋一齐,因为你话过你系吾会成为食回头草个种人,我都知道你绝对吾系个种人。不过哩D都吾重要,都阻吾到我对你的思念,对你的爱。我淋我会独自孤单甘爱你落去好耐好耐。起码我允到一个令我值得爱嘅人,值得我去思念嘅人。其实甘对于我来讲,我都好开心咖拉,依家我日日都会淋起我地一齐个段日子,两个人拉住手去行街个D片段。个D时间。系我甘大个仔以来最开心嘅日子。记得你次次都话我系傻瓜,我话你系傻婆,你系我面前做的鬼面。系几幸福吖。每次我拉住你对手行街系几开心,几幸福,几值得回味吖。不过你要注意自己身体吖,因为我次次拉住你只手个阵,你只手都系甘冻,系冰冻。我都会永远记得同你夜晚出来行长提,是几舒服,个种感觉令到我觉得我系例个世界上最幸福的人。不过依家自己都吾可以允翻哩D感觉了。因为你系吾会甘样再同我一齐行咖拉。就算有甘嘅机会都应该吾会再有哩种感觉了。 其实我哩排晚晚都系度淋,我地有无机会系翻埋一齐,可能有,无?不过多数都系无咖拉,我知道当初你同我起埋一齐个阵,可能系一时感动,睇到我等你甘耐,可怜我挂。真正来讲,你应该从来都无爱过我。只不过系你当时心烦意乱,刚好我又囃你身边。当两个同样都系寂寞的人碰上时,大家都有D感觉。不过我系真的爱你的。我好在乎你的感受,所以我事事都迁就你,只要你开心就咩所谓都无。但是估吾到我甘做原来都系错的。原来甘样会直接张你送到人地身边,令到自己心疼不已。后悔一世~~~~~ 记住吖,你答应过我咖;你吾俾我锡你,你要自己锡住自己吖!My Favorites! 1qA;/-Zr<o  
PW0LG^xp`  
[p:4]

山风流水 2009-12-31 18:00
祝你好运 u@^LW<eD  
HKeK<V  
新一年大把桃花

Kelvin...^_^... 2009-12-31 19:06
又多一个失恋。 |a@L}m  
13f)&#, F  

ManHand 2009-12-31 21:07
冇咩唔值得既... 新的一年```新一开始啦!

gy77gy77 2010-01-01 20:00
上了寶貴的一課!!

michaelkwan 2010-02-27 05:15
我們都是這樣失戀的.... 31)&vf[[  
b Zt3|  
不愛你的,放手吧...

查看完整版本: [-- To my Favorites --] [-- top --]