查看完整版本: [-- 我都想发问呢个友谊问题。到底点? --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 我都想发问呢个友谊问题。到底点? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小学同学,开始系佢开始联系返我,有时候系QQ到都系我Q佢多,闲谈一下,有时候佢问我问题,我会简单比意见等佢自己选择,佢系慢热嘅人。但系最近有时候发现呢个人有D怪,我开始质疑我们究竟是否系朋友。 aO%FQ)BT  
-pu\p-Z  
我介绍过工作比佢,佢居然每次都带个男朋友出来(我曾经讲过我唔中意佢男朋友,因为太小朋友的过分,可能佢得20岁,冇礼貌的过分),之后三次见工都带个男朋友出来,次次都系个男朋友行系隔离,然后无啦啦个男朋友发脾气,跟住个friend就打发我走。我上年约佢出来几次,冇一次出来,除左介绍访问礼金出来然冲忙走之外!直到圣诞节到求仙,我开始心淡。圣诞节我打电话比佢,话请佢食饭送礼物比佢,佢话男朋友系身边,我话过28日你休息先啦,然后佢话有可能突然加班,到时候先答复我!结果28号一个电话都冇,后来我上QQ系个签名到写朋友,对你失望。然后Q佢讲圣诞快乐,然后佢死系到Say sorry,话下次再约,我只好发一个微笑。一个小时前,我问佢做咩唔开心,佢话同屋企人闹交,然后话出街散心,我打算约佢比礼物,但佢话敢住出去,于是,我就同佢讲算啦下次比你啦,其实,我个心已经唔想有下次啦! 9a%@j ]  
du,-]fF  
究竟话佢重色轻友好定系根本冇我存在呢?我本身好小会珍惜一个朋友,有一个朋友,我会好好咁珍惜,但系宜家我估计,可能我要放手呢个朋友,本身小朋友嘅我,之前一个令到我失望,麻烦,加上宜家咁,我发觉我系大学呢大段已经唔敢认识其他人啦。可能我真系冇咩朋友运! ={ '($t%|T  
rg}kxvu  
也许: .*blM1+6i/  
Hrnq l  
朋友你试过把我批斗 9A(K_d-!H  
无法再与你交心联手 "r"An"  
不竟难得有过最佳损友! 5.#9}]  
Q%2 Lyt"(  
已经第二次有呢D类似事情发生啦!听到呢到好有感觉 T} [vfIJD  
G{~p.?f:  
ooSd6;'  
}8: -I Nj4  

芝麻糊 2010-01-03 22:34
甘都得啊? f{igW?Ho  
系我就唔理距一排架啦

Kelvin...^_^... 2010-01-05 05:32
不用理会它。

77310 2010-01-05 21:32
对方是唔是狮子座的

love200573 2010-01-06 18:41
1. 楼主应该系女的 a#+>w5  
2. 我系度怀疑 对方是否还当你系朋友 _\dt?(m|  
3. 唔系你冇乜朋友运 系对方根本唔识珍惜你呢个甘好的朋友

funyros 2010-01-18 20:23
同意楼上 后两个观点 Z&FkLww  
第一个我觉得LZ系个男嘅,唔米LZ个F个BF无理由无啦啦发脾气。。。哈哈

山顶 2010-01-19 23:59
同意楼上观点,楼主系个男嘅!

jasonhand 2010-01-21 07:50
放手,至可拥有

傻哥 2010-01-24 17:25
君子之交,何以道哉

Mc.大醜醜 2010-01-25 00:39
- -, fokwW}>B[f  
可有可无吧..

大唐小雪 2010-02-05 13:49
算啦,唔使太在意哩D人

农村小孩子 2010-02-05 14:40
物与类聚,人与群分, V: ^JC>6  
 5kcJ  
可一不可再,不必去强求。

查看完整版本: [-- 我都想发问呢个友谊问题。到底点? --] [-- top --]