查看完整版本: [-- 「Lady」隔别一年终于录咗新翻唱歌曲喇!!!~ --]

蓝调粤语 -> 蓝调俱乐部 -> 「Lady」隔别一年终于录咗新翻唱歌曲喇!!!~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

842574586 2010-01-10 01:44
<BE TRUE> n?_!gqK  
1U.se` L  
录做左将近10次,先完工的!~ 真系录到我口水都干了!~~ 9 "1 0:\U  
/ *xP`'T  
大家可以到以下网址收听. .9+"rK}u  
wQWokpP;T7  
觉得我唱得OK既朋友就帮我加鲜花喇!~ Thank you~ Mz# &"WjF  
u *Z>&]W_  
http://www.yyfc.com/play.aspx?reg_id=1043625&song_id=3929864&type=4

火炉 2010-02-05 23:46
都可以啊~

842574586 2010-02-24 15:29
Quote:
引用第1楼火炉2010-02-05 23:46发表的: }Kc[pp|9<  
都可以啊~
m^ cr-'  
!xmv CH=2  
DpjiE/*  
谢谢!~

切·格瓦拉 2010-03-12 18:52
伴奏有回音呀,同埋前面嘅果段独白同你后面入歌都几fit,不过就真系好live feel咯 *A C){M  
效果一般,唱得唔错。加油

切·格瓦拉 2010-03-12 18:57
听多一次之后,比多2个建议你,一个就系要跟住伴奏个beat嚟唱,好明显你唱嘅时候几乎唔对beat,时快时慢,呢个系硬伤,一个人唱歌连beat都跟唔上,唱得几好都系假。第二个就系你低音部分处理要圆滑啲,呢首歌你低音好涩,低音系要共振出嚟效果至正。

查看完整版本: [-- 「Lady」隔别一年终于录咗新翻唱歌曲喇!!!~ --] [-- top --]