查看完整版本: [-- 大家教下我点做好啊~! --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 大家教下我点做好啊~! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

cwx022 2010-02-20 16:11
女友过年后,因为一点点的小事情而开始对爱情的怀疑,话我不成熟,没安全感(以前的女友也咁话过我,所以我好顾忌),可能系过年d人问佢有无男朋友啊~!之类的话搞到佢开始害怕自己跟错人,而且我们快一个月未见,可能有d冷淡...我好想回暖后去见下佢,但我e+唔知道点做好..........

wildduck 2010-02-20 16:39
一个月未见? vW+6_41ZM  
D!j/a!MaKk  
这个春节假期都冇见过? k&Pt\- 9on  
S=@+qcI  
咁多日你去咗边?佢去咗边?  }k^uup*{  
佢实有第个啦,你放弃啦。

cwx022 2010-02-20 16:55
Quote:
引用第1楼wildduck2010-02-20 16:39发表的: QPlU+5Cx  
一个月未见? Sn=6[RQ>P  
ptCF))Zm'  
这个春节假期都冇见过? \:vF FK4a  
"{0G,tdA  
咁多日你去咗边?佢去咗边? Ot=>~(u0  
.......
THrLX;I  
_"8n&=+  
两个d时间都唔就,安排密了....有第二个,没可能

芝麻糊 2010-02-20 16:56
Quote:
引用第1楼wildduck2010-02-20 16:39发表的: v+ $3  
一个月未见? so-5%S  
'Ru(`" 1|  
这个春节假期都冇见过? qCs/sW  
ghQ B  
咁多日你去咗边?佢去咗边? =G-OIu+H!U  
.......
.:S/x{~  
fc#9e9R  
mGT('iTM4  
你咪吓鬼距啦

xjb 2010-02-20 20:45
一个月都见5到一次面啊?好难顶姐

Kelvin...^_^... 2010-02-21 00:00
以前有个女仔问我:你会晤会娶我啊?你会几多岁结婚?这就是安全感的问题。

cwx022 2010-02-21 11:56
Quote:
引用第5楼Kelvin...^_^...2010-02-21 00:00发表的: Y\ [|k-6  
以前有个女仔问我:你会晤会娶我啊?你会几多岁结婚?这就是安全感的问题。
*|rdR2R!  
.UK0bxoa  
2BccE  
好复杂..... .f~9IAXP`  
什么是安全感,什么是成熟,点样先可以俾到人咁嘎感受...

Mc.大醜醜 2010-02-21 14:11
ing'' _  
)5|9EXh  
大部分女人都是愚蠢的.... |rx5O5p  
3vrVX<_  
睇野淨系睇一面```

Kelvin...^_^... 2010-02-21 15:15
Quote:
引用第6楼cwx0222010-02-20 19:56发表的: wNa5qp 0  
aCZ0-X?c  
L>Y+}]~  
?P9a Xwc  
好复杂..... f) sy-o!  
什么是安全感,什么是成熟,点样先可以俾到人咁嘎感受...
% .bDK}  
*HrEh;3^J  
}*x1e_m}H  
女人就是怕没人要,好生活同样重要。

wildduck 2010-02-21 17:24
Quote:
引用第2楼cwx0222010-02-20 16:55发表的: LnR>!0:c  
:WB uU  
' m<Lx _i  
两个d时间都唔就,安排密了....有第二个,没可能
=2!p>>t,d;  
0cm34\*  
你有凭什么话冇可能冇第个? IMM;LC%rD9  
你家下是盲目的.根本睇唔到罢了.

xjb 2010-02-21 19:46
Quote:
引用第5楼Kelvin...^_^...2010-02-21 00:00发表的: l b(  
oidZWy  
Jm_)}dj3o  
甘你点答距?

cwx022 2010-02-22 10:27
琴晚倾了下,原来系个女仔觉得我不成熟没安全感....

77310 2010-02-22 20:09
如果你SHOW出好多钱出来。她即刻觉得你有安全感

michaelkwan 2010-02-27 05:23
返去見咗面再講

傻哥 2011-04-15 14:02
Quote:
引用第7楼Mc.大醜醜2010-02-21 14:11发表的: |))NjM'ZBl  
1Vpti4OmU  
NK|UeL7ght  
大部分女人都是愚蠢的.... +&.zwniSS  
15ailA&(Qm  
睇野淨系睇一面```
|k.'w<6mb9  
0? {ADQz  
大部分男人都差不多,专睇前面

傻哥 2011-04-15 14:06
Quote:
引用第12楼773102010-02-22 20:09发表的: Tpl]\L1v-  
如果你SHOW出好多钱出来。她即刻觉得你有安全感
=WTSaC  
svpQ.Q  
lu.]R>w  
个D女人你够胆要么??

傻哥 2011-04-15 14:12
Quote:
引用第11楼cwx0222010-02-22 10:27发表的: $toTMah w  
琴晚倾了下,原来系个女仔觉得我不成熟没安全感....
V\`Z|'WIQD  
"\wMs  
v#,queGi  
傻仔黎嘅,什么男人无安全感??除了靓仔,无本事就叫无安全感,你自问自己有无所谓嘅一技之长?? x;~:p;]J2F  
J*;RL`  
男人靠乜嘢起家?本事,无本事就起唔到家,你连家庭都俾唔到人,何来安全感?(以上只对将家庭摆在第一位的女性而言,如果唔系,以上全部鸠UP)

查看完整版本: [-- 大家教下我点做好啊~! --] [-- top --]