查看完整版本: [-- 一首歌,可以讓你想起誰...... --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 一首歌,可以讓你想起誰...... [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

道心仲魔 2010-02-25 23:45
簡簡單單嘅一首歌,可以讓你想起誰, #oV+@D `  
k<Sl1v K  
  一起的, 3V;gW%>  
        曾一起的, /q1s;I  
          已不再見的.......... f_\_9o"l  
{eHAg<+  
@;)PSp*j  
S# we3  
地點:上海 %SA!p;  
f8n V=AQ  
今晚同EX-GF同埋佢D F一起去唱K,因為佢過埋15就要飛去新西蘭讀書啦, k`VM2+9h'^  
1oY^]OD]W  
嗌埋一大班人出黎唱K,不過全部都係佢系上海D同學,個個都唔識,最主要系講"國語", $8 =@R'  
!Q %P %P<$  
唔巖嘴型,搞到我好似唔合群咁..... Pe ~c  
;Icixu'O  
係唱K期間,有位女同學,唱佐首<我不想忘記你>(某部電視劇嘅插曲),把聲超正..... ` \ZqgX4  
q=5l4|1  
當時我諗起佐D野....... Mi 0sC24b|  
gv.6h{Ut  
散場后佢地話去宵夜,我借“頭”借“路”咁穩噶借口話番酒店, s~L</Xvo  
EX-好似睇出佐D野咁,點佐下頭冇追問落去了...... Vfs $ VY2.  
MXZ>"G  
一個人游蕩係大街上,雖然上海唔係第一次黎,但系對呢個城市依然係好陌生, 7y<1LQ;}  
r<R4 1Fz  
特別係呢次,感覺不同,因為...我地已經.......... NiSO'=y$n  
@WOM#Kc  
无意中在地铁口看到有这么一句的广告对白: #&Is GyU  
Q*ju sm  
“心痛,只因不舍过去的快乐;幸福,全因放下从前的伤悲。” :td ~g;w  
LN^f1/ b*  
觉得呢话講得幾巖的....   人,只有自己折磨自己 0b-? q&*_  
WeJ@x L  
....而呢個時候,我想起了“她”,而不是EX-.... ^k/i-%k0  
!m y8AWO'  
=1hr2R(V  
`8g7q 5  
有時系度諗,點解呢次會應承陪EX-番上海, m&Yi!7@(  
有個朋友同過我,“分佐手仲可做朋友” x]4Kkpqm  
me:“真係好假,你唔覺得尷尬麼?” pGGmA;TC1  
S2^>6/[xM  
其實我真係冇諗過,仲會見番EX-,畢竟大家成兩年冇見過面,冇聯系乜都冇, raUs%Y3  
但係今年年28,上天安排的玩笑,我地兩個碰到面......... \:_3i\2p  
dE(tFZx  
SN Y (*  
有些95搭8...大概今晚飲大佐了.... *75YGD  
cy3Td28,  
|+f-h,  
3Qn!y\#  
:#{Xuy:  
“我努力想起你笑着哭泣 2U$"=:Cf  
让自己深爱你再学会放弃 +RDJY(Y$  
我不想忘记你 M0'v&g  
就算可以 M"Y0jQ(  
我宁可记得所有伤心 k$7Z^~?Fz  
我努力想起你苦也没关系 !{UTD+|=N  
用祝福和感激勇敢失去你 :%4imgY`  
爱你这个决定 ;)hw%Z]Jj$  
虽然艰辛 5J.0&Dda  
我不说............................
对不起

gy77gy77 2010-02-26 13:20
想起好肚餓...未食中午

xjb 2010-02-26 14:11
Quote:
引用第1楼gy77gy772010-02-26 13:20发表的: _ry7 [/)  
想起好肚餓...未食中午
7 nl  
wM0P#+bA\  
@\)a&p]a  
你过黎,我请你食    

michaelkwan 2010-02-27 05:10
可以做到朋友嘅,前提下就喺你哋無曬感情!

oweneto 2010-06-26 10:57
谂起 >sZ207*  
情人

forever 2010-06-30 10:23
果首系咩歌来伽?

查看完整版本: [-- 一首歌,可以讓你想起誰...... --] [-- top --]