查看完整版本: [-- 男人系米对初恋一世难忘伽 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 男人系米对初恋一世难忘伽 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

forever 2010-07-02 13:39
好想了解下,D男人对初恋噶睇法,系米一世都好难忘伽?我以前果个男朋友话巨一世都忘记唔到我,因为我系巨初恋,系米信得过咧?

贰童乐园 2010-07-02 13:43
甘又吾一定噶,男人只系会对他曾经最中意而又得到的女仔先会一世难忘,如果你系我讲的情况甘距讲的就系真的。

forever 2010-07-02 14:07
最中意又得到?

贰童乐园 2010-07-03 09:28
甘又吾一定噶,男人只系会对他曾经最中意而又得吾到的女仔先会一世难忘,如果你系我讲的情况甘距讲的就系真的。系得吾到。

hypones 2010-07-03 15:46
系就难忙一D...但好快会过去...但距E翻话就唔可信

forever 2010-07-04 11:02
可能会耐唔耐谂起呱

Mc.大儍儍 2010-07-04 13:04
純情小處男未遇到過初戀 S9RH&/^H  

饱肚滋味 2010-07-06 13:25
"自从一见桃花后,直至如今更不疑"

forever 2010-07-06 15:01
楼上果位,甘深奥咩意思来伽

傻哥 2010-07-09 09:03
楼上嘅基本都系发嗡疯!!!乜嘢系初恋?第一次恋爱,情深嘅人就记得耐D,情无咁深嘅就沉溺D咁咯!!! !aQb Kp  
o-I:p$B-  
记忆系唔可能消除嘅,只有沉溺或者根本无记入个脑!!!!经过一D提示又会出翻嚟!!! h'lqj0  
(;VlK#rnC  
记住咁又点??当记忆被清晰化嘅时候,好多第一次都有97%记住!!!!第一次读书,第一次识女仔,第一次ML,第一次打工,第一次创业,第一桶金!!!!好多嘅第一第一都会记住。。。。

forever 2010-07-09 21:32
楼上噶傻哥分析得好有道理

┢┦aΡpy^___^ 2010-07-09 23:24
一句话,睇人   6a}  
有人好善忘,转眼即忘;PK (vP<}  
有人要过好内先放得低;有少少良心 6 &Lr/J76  
有人好忙个时唛都吾记得静个时会谂起;工作狂 ci 4K Nv;  
有人好易触情生情;放吾低(间歇性长情) KE[!{O^(a  
有人为此终生自责甚至自寻短见;情痴

┢┦aΡpy^___^ 2010-07-09 23:28
吾知点解会复你。。。哈哈。。。潜水先

龍④爺 2010-07-10 03:53
只要你動過心。你就沒可能忘記! wxJu=#!M  
但是唔忘記唔代表會系眯一起!

forever 2010-07-10 10:55
11楼好有文采。得唔到噶也应该永远都系最好。

chilam0116 2010-09-12 15:30
应该系挂...

芝麻糊 2010-09-12 22:59
初恋难免会有缺憾,男人难忘初恋,大多数系因为呢个缺憾,如果俾而家距返转头,距会点点点,呢d系男人既谂法,仲要系一厢情愿既~

gy77gy77 2010-09-23 22:00
絕對係

神经刀 2011-01-05 13:14
系啊!

nicebadtz 2011-01-16 04:30
唔一定,有人初恋就认定了一生的,一半一半了! EDT9O  
但我就非常难忘

jiejielqiqi 2011-01-19 00:08
呢个topic ,我好有感触阿。。。。点算。。

xiaoapple 2011-01-26 14:57
一句话,睇人,不过初恋系难忘D架。

edison5926 2011-01-26 15:34
第一次拍拖埂系记得啦

查看完整版本: [-- 男人系米对初恋一世难忘伽 --] [-- top --]