查看完整版本: [-- 男人既发光点 --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 男人既发光点 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

芝麻糊 2010-07-12 09:30
人地话,bbs就系一个社会既缩影,里面乜嘢人都有。主持左【恋爱方程式】呢个板块年几啦,睇到好多男男女女对于一问题,都持有普遍既一个观点。呢个问题就系:一个男仔点样先可以吸引到女性又或者唔知道点样去追女仔。好多人既回答不外乎就系:有钱就大把女自己黐埋黎啦。真系好多人甘答架,无论男女。 QUK v :;  
1;"DIsz@d  
其实呢个观点我唔可以话唔赞同既,毕竟钱又真系几吸引既,但系吸引女人既唔系果个男人罗。甘一个男人点先会吸引到女人呢,点样先算系一个极品好男人呢?呢个系我个人见解,从来都相信有麝自然香既道理。 Ck>{7 Gw  
F/w*[Xi Sh  
甘我简单甘讲吓啦:一个男人,最容易吸引女人既,就系幽默、风度、智慧、上进并勇于承担,最后先系多金。当一个男人具备以上条件,距可以唔靓仔,距可以唔高大,但系已经极具发光点。如果距仲系一个高大靓仔既,甘距就系一个极品男人,若果距识得落厨整返两味,而且肯落厨煮俾你食既,甘距除左系极品男人之外仲系一个好男人。 9 `T2  
cllnYvr3  
幽默感系生活既调味料,亦都系体现一个男人既心态,风度同智慧系体现一个男人既修养,上进勇于承担系体现一个男人既修为。 M&J$9X  
kX "*kD  
生活其实真系好平淡架,如果有一个富有幽默感,又肯为你洗手做汤羹,又上进并勇于承担既男人系你身边既,甘就够架啦。唔好话唔通一个穷到死既都要咩,放心啦女人,一个上进并勇于承担既男人系唔会俾距老婆饿亲,所以距有钱系迟早既事。 ]CGH )4Pe  
{vox x&UX  
具备左以上条件既男人,要追女仔,剩低要具备既就系老生常谈既:胆大、心细、面皮厚 PS'SIX  
J N> h:  
检视一下,你或者你身边既男人,系咪具备以上条件成为一个发光发亮既极品好男人

饱肚滋味 2010-07-12 10:19
两个人最重要系懂得如果相处

xjb 2010-07-12 15:48
糊糊,甘你遇到你所讲既极品男人未啊? T8a!"lPP7  
*5;#+%A  

芝麻糊 2010-07-12 16:49
Quote:
引用第2楼xjb2010-07-12 15:48发表的: > v ]-B"Y  
糊糊,甘你遇到你所讲既极品男人未啊? :[7.YQ   
Tta+qjr  
8p~G)J3U  
a]_eSU@  
身边大把啦,不过冇一个系我既姐嘛

moonwalk 2010-07-12 17:06
虫虫姐最近☆生活愉快吗? 呵呵

waterboy584 2010-07-12 22:08
睇来我要比心机咯

ManHand 2010-07-12 23:20
我要学煮野食

肥牛肉 2010-07-12 23:50
拉7仔嚟睇下先!

MR.BLACK 2010-07-14 10:21
幽默、风度、智慧、上进并勇于承担 }Ii5[nRN  
如果边个男人有呢几点优点噶话,唔好话女人,我系男人都中意距呀,呵呵~~ ,\n%e'  
以上四点优点于一身的男人等于大海捞针,有三点都唔错了,有其中三点足可顶一个有钱人。如果一个女人稳到的话,甘呢个女人就系梁洛施了

Mc.大儍儍 2010-07-14 13:27
我竟然一點都沒,惭愧惭愧

jay_pen 2010-07-14 15:37
点解我睇黎睇去都觉得系系度讲紧我甘既。 虫虫讲既我都有齐晒啵。

芝麻糊 2010-07-14 16:16
Quote:
引用第10楼jay_pen2010-07-14 15:37发表的: +sc--e?  
点解我睇黎睇去都觉得系系度讲紧我甘既。 虫虫讲既我都有齐晒啵。
!3'&_vmG$  
Gv3AJ'NL  
哗哗~~ wNgS0{}&`  
vCh/%7+  
恭喜你啊,如果你已具备以上条件,甘你只要有目标,就可以实施胆大心细面皮厚既战略啦

xjb 2010-07-14 23:20
Quote:
引用第11楼芝麻糊2010-07-14 16:16发表的: b0_Ih6  
.s !qf!{V`  
r g$2)z1  
哗哗~~ xi =\]  
(;@\gRL  
恭喜你啊,如果你已具备以上条件,甘你只要有目标,就可以实施胆大心细面皮厚既战略啦
;{k`nv_6  
Y([YDn  
T $ )dc^  
 qg+bh  
甘如果以上既条件无一条可以符合到既话,可以点做? ZCbnDj  
n rpxZA  
CF:s@Z+  

花無缺和尚 2010-07-15 04:17
甘我简单甘讲吓啦:一个男人,最容易吸引女人既,就系幽默、风度、智慧、上进并勇于承担,最后先系多金。当一个男人具备以上条件,距可以唔靓仔,距可以唔高大,但系已经极具发光点。如果距仲系一个高大靓仔既,甘距就系一个极品男人,若果距识得落厨整返两味,而且肯落厨煮俾你食既,甘距除左系极品男人之外仲系一个好男人。 LT3ViCZ-n  
c= }#8d.  
甘我都稱得上极品中之极品了,因為我算得上最上進[年紀] 亦都好快叫人?担[上山].................

芝麻糊 2010-07-15 08:47
Quote:
引用第12楼xjb2010-07-14 23:20发表的: n!B*n(;!u  
mXH\z  
FesXY856E  
sr&hQ  
-Pr1 r  
甘如果以上既条件无一条可以符合到既话,可以点做? wewYlm5@  
.......
8a^E{x@HT  
cq=ker zQ  
EC4RA'Bg1k  
甘快d趁地淋啦叫过个死佬~

芝麻糊 2010-07-15 08:48
Quote:
引用第13楼花無缺和尚2010-07-15 04:17发表的: Wy[Ua#Dd  
甘我简单甘讲吓啦:一个男人,最容易吸引女人既,就系幽默、风度、智慧、上进并勇于承担,最后先系多金。当一个男人具备以上条件,距可以唔靓仔,距可以唔高大,但系已经极具发光点。如果距仲系一个高大靓仔既,甘距就系一个极品男人,若果距识得落厨整返两味,而且肯落厨煮俾你食既,甘距除左系极品男人之外仲系一个好男人。 R3;,EL{H&  
W]]@pbG"H\  
甘我都稱得上极品中之极品了,因為我算得上最上進[年紀] 亦都好快叫人?担[上山].................
}'y=JV>l  
<Oi65O_X  
}W:Rg}v  
经受生活既磨练,时间既历练,只要唔系睇唔开既,都会变得豁达~ nNCG*Vu  
你系你既同龄人当中,依然好大魅力架啵

花無缺和尚 2010-07-16 04:02
Quote:
引用第15楼芝麻糊2010-07-14 20:48发表的: < )dqv0=  
%yj z@  
gH+s)6  
o_.f7|U!  
经受生活既磨练,时间既历练,只要唔系睇唔开既,都会变得豁达~ oTtJ ]`T  
你系你既同龄人当中,依然好大魅力架啵
1%v!8$  
小朋友又幾識得氹人開心喔! 我當你講真架

龍④爺 2010-07-19 04:54
幽默、风度、智慧、上进并勇于承担,最后先系多金 (;9-8Y&_d  
反思维去捻,如果没呢5样野,是眯就沟唔到女呢? KI@ OEy  
答案是:NO! ")'9:c  
每一个人有自己既优点同缺点,有自己既魅力! # %~PNki  
系一D人眼中他可能一文不值,而另一边却可以肝胆相照! DLigpid  
爱是盲目的, @O!BQ^'hk#  
只要你可以令到对方发现你一个优点,欣赏你一样野,就已经足够了。

查看完整版本: [-- 男人既发光点 --] [-- top --]