查看完整版本: [-- 朋友们,我唔知点算好,我想哭…… --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 朋友们,我唔知点算好,我想哭…… [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

ManHand 2010-09-29 13:25
唉,我条女系校长室做文员既,但佢台电脑既网络都系属于我地管理,今日同事冇事做冇意中查下D网络流量监控,见到佢台机既记录,邮件……见到佢同前度联系,仲话“今年你话带我去英德玩噶,朋友关系都得噶!”“想起以前同你跑步真系好开心好开心”……我彻底冇言,应该点算好,今日系我同佢半年了,我应该继续扮傻仔唔知,定系同佢讲清楚分手……

xjb 2010-09-29 14:52
Quote:
引用第0楼ManHand2010-09-29 13:25发表的: Mu_'C$zA  
仲话“今年你话带我去英德玩噶,朋友关系都得噶
.0dx@Sbv  
Wf&i{3z[  
Fn;Gq-^7@  
 >6'brb  
英德系咪指英国同德国啊? )2F%^<gZ#  
`t7GYmw^#  
4@@gC&:Y  
zH *7!)8  

tsm2000 2010-09-29 20:10
继续扮傻仔唔知,她都没表态

ManHand 2010-09-29 21:02
Quote:
引用第2楼tsm20002010-09-29 20:10发表的: gv,%5r0YOw  
继续扮傻仔唔知,她都没表态
?1H>k<Jp  
继续扮傻仔,但我又对唔住自己

mhwing2 2010-09-29 21:53
甘你米同佢滩下牌啰

gy77gy77 2010-09-30 22:11
講清楚唔代表分手...鐘意嘅忍受唔到唔坦白!! p8z"Jn2P  
好過第時鬧交爆出嚟重冇得返轉頭!! ho6,&Bp8  
"I3&a1*  
如果佢係貪小便宜嘅要從新考慮...唔理您感受都去貪哩啲野...最唔知點講!!

gy77gy77 2010-10-01 03:00
有危先有機...最唔可以忍受嘅佢地又未至於!! l^v,X%{Iz  
傾下都好嘅...搵到問題先睇下點解決囉!! lH>6;sE  
#3-hE  
佢唔捨得嘅係個人,定係佢ex好有米...佢想出國去見識下?!?  \>e>J\t:  
deutY.7g  
佢同ex幾耐?!經歷過幾多?!點分開?!有冇唔甘心?! B(pHo&ox  
.1[pO_  
您又唔係搵唔到...慳啲同佢近近地去下旅行先啦,只要佢唔再同ex有聯繫...而您地又開到花結到果,總有一日佢想去邊您都會同佢去到!!

gy77gy77 2010-10-01 03:03
扮傻仔唔係個個得...好辛苦好多野諗...始終一天要面對 zi,":KDz#  
只要唔好講得咁盡...應該解決到

ManHand 2010-10-01 10:06
Quote:
引用第6楼gy77gy772010-10-01 03:00发表的: kk/vgte-)e  
有危先有機...最唔可以忍受嘅佢地又未至於!! `R o>?H  
傾下都好嘅...搵到問題先睇下點解決囉!! z9^_5la#  
bpfSe  
佢唔捨得嘅係個人,定係佢ex好有米...佢想出國去見識下?!? |bjLmGb  
CfHPJ: Qo[  
.......
CdiL{zH\3  
21\?FQrz  
我半年都出国咯,佢係度都唔知点搞好...

Mc.大醜醜 2010-10-02 20:40
Quote:
今年你话带我去英德玩噶,朋友关系都得噶
"'6R|<u=:  
2$oGy  
CIf""gL9  
甘咩即系随时可以打友谊波?

waterboy584 2010-10-02 22:52
三口六面讲清楚

芝麻糊 2010-10-03 02:07
呢个故事就教训你,爱距就要相信距,你点解要去睇距既野呢?如果唔睇,你就唔会甘啦。每个人心里面都有一个角落,系留俾另一个人架,最重要既系距而家同你一齐啊。 BsN~Z!kd  
K# plSD^f=  
扮傻仔乜嘢都唔知?冇可能,欺人简单,自欺难啊。 c]:@y"W5$  
"4i_}  
我曾经都偷睇过距既QQ记录,内容系我冇办法忍受既,距话不过系网络既野,不过系虚幻黎姐。唔得啊,情人眼里面系容唔到一粒沙架,更何况系一个人??!! K.\-  
7>|p_ o`e  
我好明白你既感受,你同距唔会长久架,除非你可以放低,系你可以放低,唔系距可以放低啊。如果唔系,你只会一直俾呢条刺要心要肺,痛死你啊。就算系三口六面讲清楚,你都会介意,你都会嬲架,除非你根本就冇付出过啦

xjb 2010-10-03 11:35
所以话,有D野唔知好过知,知道左反而令自己难受! \ ffU15@N  
OTwXc*2u]  
都系果句啦:难得糊涂啊!

ManHand 2010-10-03 12:49
Quote:
引用第11楼芝麻糊2010-10-03 02:07发表的: gc{5/U9H*  
呢个故事就教训你,爱距就要相信距,你点解要去睇距既野呢?如果唔睇,你就唔会甘啦。每个人心里面都有一个角落,系留俾另一个人架,最重要既系距而家同你一齐啊。 &SK=ZOKg^  
.Dg'MM BM  
扮傻仔乜嘢都唔知?冇可能,欺人简单,自欺难啊。 WjMP]ND#c  
MFLw^10(T  
我曾经都偷睇过距既QQ记录,内容系我冇办法忍受既,距话不过系网络既野,不过系虚幻黎姐。唔得啊,情人眼里面系容唔到一粒沙架,更何况系一个人??!! XvW $B|  
.......
YiPp#0T[Gx  
RlTVx :  
WWYG>C[  
嗯,多谢你... 64qQ:D7C  
我已经同佢讲咗了,讲咗分手,不过佢又叫我唔好分,叫我以后唔好提呢件事,我应承咗,但我做唔到,一有少少吵架,就会谂翻起呢件事。忘记?边有可能忘记到呢件事,当时一边睇,一边係度傻笑....半年,半年前呃我话唔会再同佢联系,但係,半年后,仲倾得咁开心....今日係佢生日,但我地都係因呢件事吵紧架...

dccec 2010-10-03 15:01
甘你米稳籍口问清楚咯··但是唔好话自己偷睇到哦·~

day域 2010-10-08 18:43
有D也唔知好过知····

coolwing520 2010-10-20 17:14
暂时再监视监视距先啦,唔好觉得有咩罪恶感,既然距已经同左你一齐,同前度联络就好应避忌D,如果发现距地有乜出位既问题就马上byebye啦!

查看完整版本: [-- 朋友们,我唔知点算好,我想哭…… --] [-- top --]